Jaz osebno sem eden tistih ki ima na blagajni rad hitrost, od pogovora če sem in tja izmenjamo kak stavek mi je kul, ne bi pa šel v neko debato, že tako po naravi nisem ravno zgovoren. V moji okolici imamo dokaj pestro izbiro trgovin, mogoče od tistih vsakdanjih nam "manjka" samo Tuš (je v sosednjem Lahaccu

), ampak ga po pravici povedano ne pogrešam.
Špar - dobra trgovina, hitre hitre blagajne, pri katerih me edino moti da mora za vsako bedarijo zraven uletet blagajničarka in potrdit da sem polnoleten, pa da sem uporabil kupon,... Drugače pa sam vmesnik hitre blagajne kar dober, površina za odlaganje ravna da lahko vse naložiš. Ponavadi se klasični blagajni ognem, če pa že grem nanjo pa nimam nekih pripomb. V njem nakupimo kar nekaj stvari, edino pri mesarju je odvisno kdo dela, je žena zelo alergična na kvaliteto mesa in ve kateri mesar ji bo ustregel in katera mesarica ne. Ker je manjši Špar ni tako veliko izbire.
Hofer - enak kot povsod, kot ste že napisali so hitri na blagajni kar mi je všeč, pa layout trgovine ne spreminjajo kar me recimo moti pri Mercatorju ali Šparu. Parking vedno fraj.
Lidl - skoraj bi lahko dal copy/paste Hoferja, tukaj pogosto kupimo kruh in ostale stvari, blagajne hitre, če je na blagajni kateri od tipov gre po navadi še hitreje.

Mercator - good god. Je kao Merkator center, ampak majhen in z zelo omejeno izbiro izdelov. Prodajalke, o groza. Na navadni blagajni počasne, enkrat sem bil tam pomoje 10 minut ker se niso znale zjasnit glede cene enega artikla, hitre blagajne pa tudi niso nek biser. Itak je tista rostfraj stopničasta kompozicija obupna in nimaš kam kaj zložit (nerad jemljem stalno nove vrečke in imam ponavadi svojo platneno zraven), obenem je pa še vmesnik obupno počasen. Trgovina, ki se je izogibam in grem vanjo samo če drugje česa nimajo. Pa po -25% na alkohol, pa še tam moraš vzet kar ni v super akciji, super duper akciji, odlični super duper akciji in podobno.
Od ostalih večjih trgovin v Ljubljani:
Leclerc - zelo dobra ponudba marsičesa, od veletrgovcev največja izbira žganih pijač, pogosto zanimive akcije za najrazličnejše stvari. Velika ponudba sirov, imajo najboljše čokoladne ježke. Parking: meh, tako-tako. Blagajna: une gospe so kao hostese in najbrž zato bl fensi, al kako. V praksi to pomeni da so rahlo počasnejše.
Interšpar Vič - povečana varjanta našega lokalnega Špara, podobna ocena, blagajne kar dobre, ne prepočasne.
Citypark Špar - od zadnje prenove mi gre layout na živce, nikoli ne vem kje kaj je in se lovim, zato se mi je s tega vidika zadeva rahlo zamerila. Velik plus je prenovljena garažna hiša, ki je res na nivoju.
Mercator Šiška (al kakorkoli ga že hočete imenovat, saj vemo katero stavbo mislimo) - od zadnje prenove tudi ta meni ne ustreza tako, je kao bolj fensi in izgleda kul, ampak izdelke pa težje najdem. Kljub temu imajo kar široko izbiro, so mi pa malo s poti in nisem pogosto tam. Blagajne kar hitre, avtomatske pa vseeno ne tako dobre kot pri Šparu. Parkirna hiša je sicer plus, samo so parkingi prav obupno ozki, pa nimam ravno velikega avta. Tako da niti ne morem zamerit folku ko parkira čez dva parkinga.
Sicer pa sem slišal da so menda Hoferjeve trgovke dobro plačane vendar da imajo en kup nekih normativov in so pod velikim pritiskom celi čas.
Hja, plača ni tako majhna, oddelajo pa en kup enih ur, delajo včasih do 11h zvečer, tako da če bi jim poračunal v plačo še vse nadure bi videl da je plača vseeno dokaj nizka.
Self service blagajne zakon. Zadnjic sem stopal. 1min 40 od doma do barcafeja in nazaj. In vmes ne rabim nikogar pozdravit. Neprecenljivo 
Pol praviš da se še za šiht dost nagovoriš.
Urejal Nixxon, 13.02.2017, 09:36.