Skoči na vsebino

F11 525xd zagorel

* * * * - 4 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1496 odgovorov v temi
Rudi
Rudi

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 303
  • Avtomobil: G31 520d, S1000XR

Pozdravljeni,

ima kdo kakšne izkušnje s požarom na vozilu?

Žal sem srečnež, ki se mu je pokadilo iz avta, požar uspel dokaj hitro omejiti, da ni šel cel avto.

Sicer avto 08/2013 redni servisi so bili na BMW do februarja 2016 potem je bil iz tujine pripeljan v SLO in tudi tukaj opravljen servis.

Sam naredil z njim 6.000km brez težav, napak, kakšnega javljanja okvar... Trenutno stanje 160.000km

Zadeva je vsaj po moji oceni štartala okrog EGR in sesalnega kolektorja. Tako da je poleg sesalnega kolektorja šlo nekaj kablov in cevk ter seveda plastični pokrov motorja...

Kontaktiral na BMW in pravijo, da nimajo še takega primera, ko bi reševali tovarniške napake izven okvira garancije in da se sicer lahko spustim v to vendar se lahko zgodi, da se BMW forenziki odločijo, da tovarna ni kriva in nosim stroške njihovih obiskov, ogledov etc...

Vsaka pomoč bo dobrodošla...

Lep pozdrav

Rudi
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 486
  • Avtomobil: F10

Ma kakšni bmw forenziki za par jurjev škode lepo te prosim...

Če so vsi servisi na pooblaščenem jaz ne vidim problema vsaj poskusiti s kulanco. To te pa res ne more stati ničesar razen če želi servis na tebi zaslužiti. 

lp

Urejal Plavi, 25.04.2017, 12:14.

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

PocesnkII
PocesnkII

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 588
  • Avtomobil: MB w463 po domače G

lahko kako fotko

Prikaži več možnosti

BISSON
BISSON

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 374
  • Avtomobil: BMW-Vespa-Cannondale

Mater, predno kupiš avto , so vsi sladki, avto-ni da ni-Top of the top..

Ko pa je potrebno kaj rešit, je pa prvo "prijazno "sporočilce, da ne boste nič dosegli, mi smo bogovi, nad nami tako ali tako samo nebo, pa še vse boste VI plačali.

Ko so mi na servisu rekli, da bi bilo potrebno narediti posodobitev računalnika, so mi najprej povedali, da lahko pride do napake pri prenosu, da bo po vsej verjetnosti skurilo CD...sem jim tudi povedal, takoj ko smo skupaj ugotovili, da sem jaz na URADNEM servisu BMW, da jim tega ne bom plačal in da bo to njihov strošek, so mi odsvetovali nalaganje posodobitve... :crazy

Upam, da sem se  v tvojem primeru zmotil in ti pomagajo. :ok

Urejal BISSON, 25.04.2017, 12:29.

Slovenija, zgodba o uspehu,
   pa toliko reklamacij ...

Prikaži več možnosti

Rudi
Rudi

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 303
  • Avtomobil: G31 520d, S1000XR

Slike...

Pripete slike za predogled

• image1.JPG
  • image2.JPG
  • image3.JPG
Lep pozdrav

Rudi
Prikaži več možnosti

Simon
Simon

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 762

Še dobro, da si imeli gasilni aparat v avtu, ker se mi zdi, da ga le redki imajo v avtu, kar te v takih primerih lahko reši. Srečno pri popravilu.
Prikaži več možnosti

mihaing
mihaing

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 597
  • Avtomobil: Suši

Tole sranje boš rešil samo z kakšnim odvetniškim dopisom h uradnem uvozniku (povzročanje splošne nevarnosti,...). To niso heci. Kaj če bi se ti zaradi požara zjebalo odklepanje vozila in nebi moral iz avta?

Mislim pa tale znamka me preseneča iz dneva v dan...dej @kosmič pomagaj mu. Jaz mu lahko samo najdem odvetnika, ti pa ga prepričaj, da to ni nič in je povsem normalno.

Še vedno lepše videti maske na naših ustih, kot pa maska na novih BMW-jih

Prikaži več možnosti

ovseni_kosmiči
ovseni_kosmiči
  • Izključen
  • Sporočil: 2 119
  • Avtomobil: bmw f20 2.0

Mislim pa tale znamka me preseneča iz dneva v dan...dej @kosmič pomagaj mu. Jaz mu lahko samo najdem odvetnika, ti pa ga prepričaj, da to ni nič in je povsem normalno.

Ne vem kaj te muči ampak si kar precej negativno nastrojen. Ni normalno da avto zagori, vendar dokler ni znan vzrok, ne rabiš ponovno pluvat po znamki BMW.

Ps. Ko si tako dober, še tudi tem lastnikom audijev a5 pomagaj pri iskanju odvetnikov. Jih je kar nekaj zgorelo v celoti.

http://www.audiowner...c/4607-a5-fire/
http://www.audiowner...b4da80527c2.jpg

Lepo so goreli...
Prikaži več možnosti

andy
andy

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 249
  • Avtomobil: 4X4 (dvogrba - delux )

Jaz pa razumem njegovo nastrojenost, BMW pač ni več to kar je bil....

Baje sem rusofil  :drink

Prikaži več možnosti
    • bimmer 5, BMW Deutschland, bmwziga in 5 ostalim je všeč

ovseni_kosmiči
ovseni_kosmiči
  • Izključen
  • Sporočil: 2 119
  • Avtomobil: bmw f20 2.0

Realnost je taka da vse na vseh znamkah pojavljajo napake, pa naj si bo to Bmw, Mercedes, Audi, Lamborgini ali Dacia.
Tudi avti za pol milijona evrov so se že vžgali in zgoreli, pa zato nobene znamke ne obsojam in če bi bil zelo bogat bi si kupil in Audi, Mercedes, Bmw pa še kaj drugega tudi.
Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 573
  • Avtomobil: BMW

Ja žal sem imel sam podobno, izkušnjo na BMW E70 2011 letnik, se je pri 130 t kmzlomil kardan, zaradi neustreznega materiala.....

So ,mi rekli tako, če bi želel kar koli uveljavljati, je postopek tak, nič razdirati avto pripeljati na pooblaščen servis in čakati .... Imajo nekje 90 dni časa za detaljni pregled in, da rečejo, da ali pa ne. Ker taka napaka še ni bila priznana, da bi se to že dogajalo....... Potem so mi povedali, da je nekako 50% da priznajo in 50% , da ne .......

Zato sem se odločil in avto v 10 dneh sam popravil in plačal sam popravilo.... zanimivo, tako, kardan, kot karter, kar je polomilo sta bila oba spremenjena modificirana .......

Pri požaru je pa sploh težko jasno reči, da so res oni krivi, ker ne nazadnje ni v Slo že zagorelo 10 takih avtov. Sam sem npr. raziskoval tele lome kardanov in ja že v RS je bilo 6 takih primerov v EU po forumih pa tudi nekaj, samo spet ne toliko, da bi lahko razglasil to za serijsko napako ....

Morda najbolje, da greš na Njuškalo HR oglasnik in kontaktiraš tamkajšnje večje prodajalce delov iz tujine, kaj rabiš za popravilo in potem sam popraviš ......... pa v bodoče imej sabo 2 gasilna aparata za vsak primer, sicer imam tudi jaz enega ......
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 30 602
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Mogoče ne-vmesna, a ima avto sigurno 160000 km?

Prikaži več možnosti

andy
andy

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 249
  • Avtomobil: 4X4 (dvogrba - delux )

Od BMW, Audi itd..., se pač pričakuje nekaj več, ker tudi plačaš precej več.... Saj je z Audijem enako, z vsakim novejšim je več sranja, lahko potrdim iz prve roke, recimo ko sem imel pred davnimi leti A3, 1,9 Tdi, nobenih težav, mislim, da je bil letnik 1998, potem sem imel A4, 1,9 Tdi, letnik 2002, nikdar nič, ko sem ga prodal po sedmih letih je imel 360.000 km in prvo turbino. Naslednik spet A4, 2,0 Tdi , letnik 12/2009, ma ni da ni, šel menjalnik, sklopka, vztrajnik, nosilci motorja, itd....(vse to do 160.000 km). Novejši kot je avto, večji škart je.

Baje sem rusofil  :drink

Prikaži več možnosti

MasterBlaster
MasterBlaster
  • Uporabnik
  • Sporočil: 9

Prokleta jajca. Kratko jedrnato...

Prikaži več možnosti

sssimon
sssimon

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 037
  • Avtomobil: Sort of a BMW

Pustil bi ga naj zgori, boš imel še najmanj problemov. Pokasiraš od zavarovalnice in čao. 

Prikaži več možnosti

mihaing
mihaing

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 597
  • Avtomobil: Suši

Mogoče ne-vmesna, a ima avto sigurno 160000 km?

Ja a tudi če jih ima 400k km pa mora kar zgoreti ali kaj? Požar v avtomobilu je HUDA napaka in to se sme zgoditi tako ob prometni nesreči ne kot tudi če prevoziš žtrilijon kilometrov v kosu.

Se pravi gredo tale Tupperware kola po tvojem kar takole:

- 60k km menjava verige

- 120k km razpad kardana

- 160k km razpad sistema

- 220k km požar

Jao :-D

Še vedno lepše videti maske na naših ustih, kot pa maska na novih BMW-jih

Prikaži več možnosti
    • jocker, blackberet in sema318is uporabnikom je všeč to sporočilo

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 17 426
  • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

Realnost je taka da vse na vseh znamkah pojavljajo napake, pa naj si bo to Bmw, Mercedes, Audi, Lamborgini ali Dacia.
Tudi avti za pol milijona evrov so se že vžgali in zgoreli, pa zato nobene znamke ne obsojam in če bi bil zelo bogat bi si kupil in Audi, Mercedes, Bmw pa še kaj drugega tudi.

Mal drugače je če se užge dizel gajba, k se jih naštanca 200.000 čez vikend al pa nek avto, ki ima 12 cilindrov in za vsak cilinder 6 cevk za bencin, dve ali štiri pumpe, po možnosti vbrizg v grla al pa kr webre. 

You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti

narra
narra

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 940

E90 serija je imela težavo na mali rebrasti cevki, če je že fajn mastila in ni bila zamenjana z modificirano cevko, je prišlo do požara
Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 083

Prokleta jajca.. in še zagovarjate znamko... kot da so se razne e38,e39,e34,e32,e36 kar vžigale ena za drugo kot se tale nova jajca. To enostavno ni normalno in potem še da morajo najdti vzrok in pogledati zakaj se to zgodi. Vam oz. jim jst povem zakaj zato ker so žice enostavno pretanke in nekvalitetne ker šparajo na teži,materialu kar je posledica cenejše izdelan avto.

Kardan tudi ma lepo vas prosim do sedaj je v avtih 30 let vzdržal brez problema in imajo po 500.000km sedaj pa jih naenkrat kar raznese. Logično spet lahko povem direktno BMW-ju kreteni začnite vgrajevati kvaliteten material in ne vgrajujte poddimenzioniranega. 

Pa še prosim kakšno priznanje in nagrado ker sem vam ugotovil vaše težave.

blind-faith-1-e1435656777131.png

Urejal blackberet, 09.07.2017, 11:14.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

_peters_
_peters_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 618

A druge znamke pa ne gorijo? Sicer grem jaz tudi dol z BMWja po kar nekaj letih, pac zaradi osebne situacije.

#EV is the way#

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.