Skoči na vsebino

Postopek izvoza vozila v Srbijo

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
38 odgovorov v temi
tadejMB
tadejMB

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 235

Kupec je družinski član, kateremu bi rad olajšal zadevo da nebo imel problemov na carini.

Avto je letnik 2003, Euro 3, vrednost cca 1300eur. 

Tukaj se naredi odjava, ter se vzamejo izvozne tablice, kako pa potem naprej? Koliko dejanskih stroškov še bo on potem imel do registracije izključojoč stroška poti ter izvoznih tablic? Slišal sem nekaj okrog AMSS in EU1 obrazca..

Če ima kdo malo več pojma oziroma se je že kdaj tega lotil bi lepo prosil da mi malo objasni, da ne delam dizertacije - lahko na zs.. 

Hvala, LP

Prikaži več možnosti

Sorgo
Sorgo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 122
  • Avtomobil: R6 topless

Ko sem jaz prodal Cliot-a v Beograd, mi je kupec rekel, da bo imel kar se tiče carine itd. nekje 700€ stroškov (brez zač. zav. in tablic).

Malo za orientacijo.

Urejal Sorgo, 26.04.2017, 21:47.

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 003
  • Avtomobil: DKW

Ce je druzinski clan. Pelji avto v BG, snami tablice in ga sele potem odjavi.. bo lazje za njega urejat papiroligijo od doma ;)
Prikaži več možnosti

LEO37
LEO37

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 21 795
  • Lokacija: Niti ne v pudgurju in tudi ne v Beli krajini... hmm
  • Avtomobil: Vsi polnoletni

Sam verjetno moraš še na meji opraviti vstop carinskega blaga v državo, ker tega v notranjosti ne moreš storiti... toliko da je zabeleženo... prometno pa kupoprodajno boš itak imel pri sebi, pa je.

Vsaj pri nas je bilo pred leti tako, ko še nismo bili v EU in smo uvažali avte..

F7P 704+M270DE16AL+665921+M50B20+M54B22+M57D25+N53B30 = 37 cyl = 1209 PS  :burnout 

Prikaži več možnosti

XTR
XTR

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 491

Kako se pa ugotovi če ima avto že EURO3 motor? Imam 1.9 tdi, 85kw, AJM, 2001, pa ne vem ali je to že Euro3. Šverkote zanima samo to. 

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 86 882
  • Avtomobil: Bee-em-wee

Kako se pa ugotovi če ima avto že EURO3 motor? Imam 1.9 tdi, 85kw, AJM, 2001, pa ne vem ali je to že Euro3. Šverkote zanima samo to. 

Pozanimaj se kje je bila izdana homologacija za tvoj avto in pojdi tja vprašat, oni ti morajo povedat in tudi potrdilo lahko pomojem izdajo.

Srce lahko včasih odkleneš tudi tako, da ključ vtakneš eno nadstropje nižje.

Prikaži več možnosti

Shebo
Shebo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 725

Kupec je družinski član, kateremu bi rad olajšal zadevo da nebo imel problemov na carini.

Avto je letnik 2003, Euro 3, vrednost cca 1300eur. 

Tukaj se naredi odjava, ter se vzamejo izvozne tablice, kako pa potem naprej? Koliko dejanskih stroškov še bo on potem imel do registracije izključojoč stroška poti ter izvoznih tablic? Slišal sem nekaj okrog AMSS in EU1 obrazca..

Če ima kdo malo več pojma oziroma se je že kdaj tega lotil bi lepo prosil da mi malo objasni, da ne delam dizertacije - lahko na zs.. 

Hvala, LP

Pozabi na EUR.1 obrazec za te stare kante.

Postopek:

- avto odjaviš in narediš prepis

- on vzame "zoll" tablice

- gre na špedicijo in naredi izvoz (lahko LJ, NM, Obrežje...)

- izstopi iz EU

- carini na vstopu v Srbijo (lahko carini tudi v notranjosti Srbije, ampak potem mora narediti še T1 dokument in predstavlja dodatne stroške

I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Prikaži več možnosti
    • MG in Nixxon uporabnikom je všeč to sporočilo

tadejMB
tadejMB

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 235

"Kupec" je državljan Srbije, koliko stroškov pa dejansko nastane pri koraku "naredi izvoz", ter carini na vstopu v Srbijo?

@Shebo hvala

Urejal tadejMB, 27.04.2017, 14:30.

Prikaži več možnosti

Shebo
Shebo

BMW fanatik

• Uporabnik

Izvoz na špediciji stane cca 20-30 EUR. Odvisno od špedicije. Pri uvozu pa plača DDV in carino ter uvozno carinjenje špediterju (koliko srbska špedicija računa pa ne vem). Če imajo Srbi še kakšne druge dajatve (kot je naš DMV) tudi ne vem.

I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Prikaži več možnosti

bmw3e90
bmw3e90

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11

najcenejša varijanta za uvoz v Srbijo:

- vozilo redno registrirano v Sloveniji za transport v Srbijo (če je družinski član bo predvidevam vrnil tablice in prometno dovoljenje)

- vozilo prijaviš na vstopu v Srbijo na carini in urediš s špediterjem (ni potrebno delati izvoza iz EU/Slovenije v primeru, da je redno registriran) špediter cca 20 EUR

- ko prispe na ciljno destinacijo snameš tablice in jo skupaj s prometno vrneš v Slovenijo, da se avto odjavi, načeloma se naredi tudi prepis vozila na kupca - ni pa potrebno

- potem odjavljeno prometno pošlješ nazaj v Srbijo

- v Srbiji potrebno narediti homologacijo cca 100 EUR

- potem se avto carini (imajo katalog AMSS), od lanskega leta ni več potrdil EUR1 in se plača carina

- plačilo DDV

- potem samo še registriraš

Za orjentacijo prejšnji mesec avto prodan za 980 EUR, v Srbiji do registracije cca 1500 EUR (z zgoraj omenjenim postopkom)

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

bavarja
bavarja

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 698

Kaj ni od letos,da mora bit euro 4 motor da lahko carinis?
Prikaži več možnosti

Blazbmw
Blazbmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 029

Mislim, da ne. Mi smo konec januarja prodali Puntota z Euro 3 motorjem in ga je kupec peljal v Srbijo. Je govoril o precej velikih stroških uvoza, se ne spomnim točno koliko, ampak se jim še vseeno splača, ker so dol dražji. :ok

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

Tako kot je bmw3e90 napisal naredi. Vsekakor ce je sorodnik mu pusti registriran avto, da prispara kar se tice prevoza itd ;)
Prikaži več možnosti

Jure24
Jure24

Big Poppa

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 788
  • Avtomobil: ZANESLJIV :)

Imam podoben scenarij, kolega iz Beograda bo vzel moj avto. Ker imam v soboto pot dol zaradi ene druge stvari sem predlagal, da mu pripeljem avto dol in narediva prepis pri nas sredi oktobra, ko pride on na obisk. Verjetno zgornji scenarij še štima?

https://spedicija-be...ovan-automobil/

Tale EUR1 obrazec mi ni jasen. Renault Slovenija pravi, da mi ga ne morejo izdati. izdali so mi potrdilo o poreklu ampak baje to za njih ni dovolj. To torej pomeni, da bo kupec plačal 12,5 % carine in 20 % ddv, kljub temu, da je avto made in eu?

Urejal Jure24, 27.09.2019, 00:04.

Prikaži več možnosti

Shebo
Shebo

BMW fanatik

• Uporabnik

Imam podoben scenarij, kolega iz Beograda bo vzel moj avto. Ker imam v soboto pot dol zaradi ene druge stvari sem predlagal, da mu pripeljem avto dol in narediva prepis pri nas sredi oktobra, ko pride on na obisk. Verjetno zgornji scenarij še štima?

https://spedicija-be...ovan-automobil/

Tale EUR1 obrazec mi ni jasen. Renault Slovenija pravi, da mi ga ne morejo izdati. izdali so mi potrdilo o poreklu ampak baje to za njih ni dovolj. To torej pomeni, da bo kupec plačal 12,5 % carine in 20 % ddv, kljub temu, da je avto made in eu?

Za rabljena vozila se ne izdaja EUR.1 obrazec. Zakaj je temu tako, pa moraš malo več vedeti o preferencialnem poreklu blaga.

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 547
  • Avtomobil: sivo povprečje

Kakšni so pogoji za uvoz vozila v Srbijo? Za Polota me kliče en kao ful resen, hotel že neko aro preko Western Union nakazovat pa ne vem kaj, ampak sem vztrajal da keš v celoti ob prepisu. Zaenkrat čaka kolega prevoznika ki naj bi uredil nakup.

Me pa bega to, da ko sem lani prodajal ta avto, vem da je en drug kupec (dejansko resen, prišel avto pogledat ipd.) govoril da naj bi se z 2021 nekaj spremenilo in naj bi bil pogoj EURO4, al nekaj takega? Ta avto je EURO3, tako da ne vem kako misli potem ta tanov kupec to izvest.

Mal mi diši na nateg, po domače povedano.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

čuvitar
čuvitar
  • Uporabnik
  • Sporočil: 843
  • Avtomobil: Mondeo, Xceed, Caddy

Čim je v igri Western Union pozabi, piši reci kuči propalo! S ta južnimi se posluje samo solarno, znači: Pare na sunce! Sicer je pa uvoz vozil v BIH in SRB že nekaj časa omejen na Euro 4...teta je ne dolgo nazaj prodala svojega starega P307 HDI v BIH, a ji je kupec rekel, da bo šel za rezervne dele, ker ga ne bo mogel registrirati zaradi emisij.

There's never been a better time to feel alive
I found now way we're past the lights, where the truth won't lie

Prikaži več možnosti

the_one
the_one

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 008

Sicer stekam, da ta "nigerijski" nacin ne vzbudi ravno zaupanja, ampak kaj tocno gre pa lahko narobe ce sprejmes aro preko WU? Prevzames kes, das v denarnico in cakas, da pride prevoznik s preostankom kesa.

Ce ga ne bo potem super, ce pride, si pa prodal avto.

Ali sem kaj spregledal?
Prikaži več možnosti

M Kompakt
M Kompakt

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 844

Kaj pa je narobe z WU? Daš ime priimek in datum rojstva, mesto kje živiš in to je to. Denar te že čaka. Če kdo popuši, je to pošiljatelj. Kaj bo on z avtom, mislim da je to zadnja briga kupca. Lahko ga na Bregani zažge. Važno je dobiti kupnino, a ni tako?

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

Kaj pa je narobe z WU? Daš ime priimek in datum rojstva, mesto kje živiš in to je to. Denar te že čaka. Če kdo popuši, je to pošiljatelj. Kaj bo on z avtom, mislim da je to zadnja briga kupca. Lahko ga na Bregani zažge. Važno je dobiti kupnino, a ni tako?

V letu 2021 z lahkoto uredis bancno nakazilo, to dokumentiras in 1 delovni dan cakat, da se sprovede (tudi iz Srbije - ce je prioritetno) verjetno ni tako dramaticno pocakat?

Naprimer decko se registrira na Revolut in v momentu nakaze gor s kreditno kolikor hoce in dalje prenese na Nixxona. Ce to naredi do 12ih bo Nixxon ob 15ih mel dinar ;)

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.