Skoči na vsebino

Zavarovalnica Sava

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
220 odgovorov v temi
Bavaria fan
Bavaria fan

The one and only

• Globalni moderator
  • Sporočil: 17 416
  • Avtomobil: skunk :)

Ima kdo izkušnje z uveljavljanjem avtomobilskih škod pri njih?

Dve leti imam zavarovan avto pri njih (ok, prej ZM), vsako leto dobijo lepo štirimestno številko, ko sem šel pa uveljavljati škodo za eno letvico (katera pomoje ni niti 100€) so pa rekli, da bodo dali na komisijo, češ, da bi moral poklicati policijo na parkingu :eek

Vaše izkušnje?

Kaj pa zadeva ne gre "čez"? Se odpeljem na prvo PP in prijavim ali kaj?

Svinjarija, res...

Mein Kopf ist ein Labyrinth. Mein Leben ist ein Minenfeld.
Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 807
  • Avtomobil: BMW

hmm pa ravno en teden nazaj sem se menil in da naj bi sedaj ko je pod okriljem Save normalno izplačevali,torej je še vedno isto sranje samo v drugo ime prepakirano.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

bavarja
bavarja

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 698

Jaz sem pri njih bil zadovoljen,ko sem uveljavljal skodo niso nikoli komplicirali,je pa res ce je skoda narejena na parkiriscu od neznanega avta ali vandalizem je pogoj poklicat policijo
Prikaži več možnosti

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 412
  • Avtomobil: LPP Urbana

Jaz sem pri njih bil zadovoljen,ko sem uveljavljal skodo niso nikoli komplicirali,je pa res ce je skoda narejena na parkiriscu od neznanega avta ali vandalizem je pogoj poklicat policijo

bo držalo :ok

fantje splošni pogoji pa to...

Urejal bancnik, 10.05.2017, 21:50.

Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti

Bavaria fan
Bavaria fan

The one and only

• Globalni moderator

Nekaj let nazaj sem uveljavljal parkirišče na ZM, isto brez policije, bp.

Policijo sem klical samo v Zagrebu, da nebi imel težav čez mejo. Pa še to mi je bilo žal - čakal sem jih eno uro, potem pa še več kot enourna obravnava s strani policajev. Na koncu je šlo pa z moje police - cenilec rekel: "saj imate zavarovano parkirišče brez odbitne franšize in izgube bonusa, tako da sploh ni nobenega problema za vas".

Za v bodoče sedaj vem. Kaj pa v trenutnem primeru, da mi zavrnejo? Ne gre se mi za teh 100€, ampak za princip. Vem, da mora biti tudi cenilec krit, ampak saj nisem vsak teden tam z na pol razbitim avtom, no :napaka

Če bi bil p*zda, pa nisem in (upam) da tudi nikoli ne bom, bi jih preusmeril na forum oz jim dal par linkov do tem, kjer se nekateri  javno hvalijo kako so zavarovalnico prinesli naokoli...

Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 022

Hvala za tako zavarovalnico, meni na Triglavu NI TREBA klicati Policije, res pa je, da imam škode redko.
Prikaži več možnosti

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 35 094
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

Hay!

Hvala za tako zavarovalnico, meni na Triglavu NI TREBA klicati Policije, res pa je, da imam škode redko.

...enako. še nikoli niso komlicirali zaradi tega...zato pa pravim...triglav on nič drugega pa čeprav je dražji...bil je samo en primer ko je ena slovenka v tujem avtu nekaj podrla in je tisto oplazilooj avto...grem na policijo, povedo, da tujih tablic ne morejo islediti in jih iskati (verjetno se jim ni dalo za tako malenkost) me vpraša če imam zavarovan parking in na mojo potrditev reče naj rečem, da me je nekdo podrajsal na parkingu pred šoping centrom in da sem klical njih on bi pa sedaj naredil zapisnik (ga dejansko je) in reče ko bom uveljavljal škodo naj na zavarovalnici rečem da se postopek vodi pid št.yxzq in bodo potem to oni posredovali zavarovalnici:-)

...te škode potem nisem nikoli uveljavljal...

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Guest_Bavarious_*
Guest_Bavarious_*
  • Gost

Prej pri Tiliji nobenih problemov. Z e46 sem imel kar smolo - v šestih letih sem na žalost moral 5x uveljavjat vandalizem in nisem nikoli imel problemov.

Vedno imam zavarovano kar se pač da in tako imamo zavarovane 4 avtomobile pri hiši.

Sedaj imamo avtomobile zavarovane preko SAVA zavarovalnice. Ravno prejšnji teden je tast uveljavljal parkirišče, pa je cenilec zakompliciral ker na odbijaču poleg praske ni bilo barve drugega avtomobila. Poslikati je bilo potrebno avto z vseh strani, potem je zahteval še enkrat slike od bližje, potem še z datumom na sliki... Naj povem, da je agentka ob prvi sklenitvi zavarovanja ta omenjen avtomobil poslikala in takrat je bil avto brez kakršnihkoli poškodb. Sedaj bo zadeva šla iz kaska. V preteklosti (še pod Tilijo) je uveljavljal kasko zaradi poškodovane strehe, ko so mu jo po moje hoteli ukrasti, in so pri tem odlomili del vogala strehe velik cca. 2cm^2.

Ko se mu izteče zavarovanje, bo šel na drugo zavarovalnico in tudi vse druge avtomobile, ki so pri hiši bomo prestavili na drugo zavarovalnico. SAVA ni najcenejša in še komplicirajo. Potem je boljše, da imaš zavarovano kje drugje, kjer je ceneje ... Tast je dobil od druge zavarovalnice za isto zavarovalno polico ponudbo 350€ cenejšo, kot stane premija trenutno pri SAVI.

Urejal Bavarious, 11.05.2017, 06:28.

Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik

Prej pri Tiliji nobenih problemov. Z e46 sem imel kar smolo - v šestih letih sem na žalost moral 5x uveljavjat vandalizem in nisem nikoli imel problemov.

Vedno imam zavarovano kar se pač da in tako imamo zavarovane 4 avtomobile pri hiši.

Sedaj imamo avtomobile zavarovane preko SAVA zavarovalnice. Ravno prejšnji teden je tast uveljavljal parkirišče, pa je cenilec zakompliciral ker na odbijaču poleg praske ni bilo barve drugega avtomobila. Poslikati je bilo potrebno avto z vseh strani, potem je zahteval še enkrat slike od bližje, potem še z datumom na sliki... Naj povem, da je agentka ob prvi sklenitvi zavarovanja ta omenjen avtomobil poslikala in takrat je bil avto brez kakršnihkoli poškodb. Sedaj bo zadeva šla iz kaska. V preteklosti (še pod Tilijo) je uveljavljal kasko zaradi poškodovane strehe, ko so mu jo po moje hoteli ukrasti, in so pri tem odlomili del vogala strehe velik cca. 2cm^2.

Ko se mu izteče zavarovanje, bo šel na drugo zavarovalnico in tudi vse druge avtomobile, ki so pri hiši bomo prestavili na drugo zavarovalnico. SAVA ni najcenejša in še komplicirajo. Potem je boljše, da imaš zavarovano kje drugje, kjer je ceneje ... Tast je dobil od druge zavarovalnice za isto zavarovalno polico ponudbo 350€ cenejšo, kot stane premija trenutno pri SAVI.

Ne rabiš čakat da poteče ampak lahko to že sedaj urediš. Lahko me kontaktiraš na P.S.

Prikaži več možnosti

tratnika
tratnika

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 767
  • Avtomobil: e61 525dT

Tudi jaz pri Tiliji nikoli problemov. Že pri e46 ko sem uveljavlal škodo (počeno stekelce žarometa), menjava vetrobranskega stekla, ni bilo problema, pri polotu je bilo treba barvat bok (podrajsan), BP.

Mi je pa agent rekel, da pri uveljavljanju škode iz naslova parkirišč, je treba imet policijski zapisnik (se ne čudim, ker tja not si lahko vtaknil praktično vse). Pa nisem imel nikol zapisnika.

Tudi sedaj ko sem z 308 zbil srno ni nič kompliciral (pa je precej škode, luč meglenka, vezna, rezervarček vitreksa, odbijač in vsa plastika v njem in še razne drobnarije).

Zmotilo me je samo to, da je on (zavarovalnica) določil izvajalca popravil.

Prikaži več možnosti

Guest_Bavarious_*
Guest_Bavarious_*
  • Gost

Tudi jaz pri Tiliji nikoli problemov. Že pri e46 ko sem uveljavlal škodo (počeno stekelce žarometa), menjava vetrobranskega stekla, ni bilo problema, pri polotu je bilo treba barvat bok (podrajsan), BP.

Mi je pa agent rekel, da pri uveljavljanju škode iz naslova parkirišč, je treba imet policijski zapisnik (se ne čudim, ker tja not si lahko vtaknil praktično vse). Pa nisem imel nikol zapisnika.

Tudi sedaj ko sem z 308 zbil srno ni nič kompliciral (pa je precej škode, luč meglenka, vezna, rezervarček vitreksa, odbijač in vsa plastika v njem in še razne drobnarije).

Kolikor vem, si ga lahko izbereš sam.

Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik

Izbereš si ga lahko sam tistega ki ima pogodbo z njimi,kar pa imajo večinoma vsi z vsemi.

Prikaži več možnosti

Seby
Seby

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 814
  • Avtomobil: Z3 1,8 roadster

Tole, da je treba klicati policijo zaradi praske na parkingu, ne vem če bo držalo.....

Tega je toliko, da ne vem, če je dovolj policistov v SLO, da bi imeli čas ordinirati na parkingih za vsak p***** dim. Naj nekdo potrdi to iz prve roke, kakšni so dejansko pogoji za uveljavljanje parkinga. Sem že parkrat slišal, da so klicali, pa je policist na drugi strani telefona rekel, da za to ne bodo hodili, oz. ko bodo take oglede začeli plačevati (zavarovalnice recimo, če rabijo take usluge policije), potem pa ja.

Ne rečem, če ti kdo na parkingu odnese četrt sprednjega dela in je res kar nekaj škode na vozilu....

Prikaži več možnosti

Guest_Bavarious_*
Guest_Bavarious_*
  • Gost

@Seby, se strinjam s tabo - ni ti treba klicat policije, vendar pa ti ob predložitvi policiskega zapisnika cenilec ne more komplicirat, da poškodba ni nastala na parkirišču, ker se policijski zapisnik smatra kot dokaz za to. Če seveda zapisnik tako pravi. S tem se sproži tudi ovadba zoper neznane osebe.

Sedaj to vem. :)

In policist ne more/ne sme zavrnit tvoje prijave prometne nesreče s pobegom.

Urejal Bavarious, 11.05.2017, 08:58.

Prikaži več možnosti

Bavaria fan
Bavaria fan

The one and only

• Globalni moderator

Ne rečem, če ti kdo na parkingu odnese četrt sprednjega dela in je res kar nekaj škode na vozilu....

Saj to je to.

Evo sliko "poškodbe". Pa saj me policaj nekam pošlje, da ga pokličem za tole :blackeye

Spodnja letvica in ostalo je vse celo, tako, da mi ni mogel reči, da sem ga sam kam pritisnil. Sem rekel: pa dajte potem na vandalizem, če mislite, da to ni parking. In ne.

Pripete slike za predogled

• IMG_0105.JPG
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 541
  • Avtomobil: F10

Pa saj me policaj nekam pošlje, da ga pokličem za tole :blackeye

Policija za parkinge navadno naredi samo zaznambo in ne hodijo na teren. To pa je tudi dovolj za zavarovalnico.

lp

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

prekov
prekov

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 752

Saj to je to.

Evo sliko "poškodbe". Pa saj me policaj nekam pošlje, da ga pokličem za tole :blackeye

Spodnja letvica in ostalo je vse celo, tako, da mi ni mogel reči, da sem ga sam kam pritisnil. Sem rekel: pa dajte potem na vandalizem, če mislite, da to ni parking. In ne.

Hm, glede na sliko ti verjetno cenilec bolj komplicira zaradi lokacije poškodbe ker tako poškodbo bi v praksi lahko sam povzročil, potem ti pa teži z policijskim zapisnikom ker dober ve da boš ti kot stranka prej obupal!

Boljš bi blo da bi pred cenitvijo odbijač ob eno ograjo pritisnil in imel konkretno poškodbo ampak če je človek pošten se pač ne gre takih igric!

Drugače pa so meni tudi na triglavu kompliciral ko sem imel počeno steklo ampak ker ni v vidnem polju menjave ne priznajo :napaka pa ko sem imel poizkus vloma in mi je en k***** nakrivil vrata z pajserjem pa rob strehe poškodoval tudi nisem dobil odobreno popravilo ker triglav poškodbe od vloma šteje pod vandalizem kjer pa je odbitna franšiza itd

Zavarovalnice delajo za dobičke in niso zavezniki strank čeprav jim bajne denarce plačujemo za zavarovanja :ok

Prikaži več možnosti

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 412
  • Avtomobil: LPP Urbana

za tiste, ki ste na Triglavu predlagam, da pogledate splošne pogoje - kasko zavarovanje, člen 28.2.

@bavariafan: pri sklepanju police ti zavarovalnica ponudi možnost izbire kako/kje se bo popravilo vozilo, bodisi preko lastne izbire bodisi preko izbire zavarovalnice. če zavarovalnica izbere izvajalca popravila je zato tudi cenejša premija.

Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti

Bavaria fan
Bavaria fan

The one and only

• Globalni moderator

@bavariafan: pri sklepanju police ti zavarovalnica ponudi možnost izbire kako/kje se bo popravilo vozilo, bodisi preko lastne izbire bodisi preko izbire zavarovalnice. če zavarovalnica izbere izvajalca popravila je zato tudi cenejša premija.

Misliš na @tratinka, ne? :-D

Meni tega niso oporekali :laugh

Prikaži več možnosti

anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 887
  • Avtomobil: kolkr gre

za tiste, ki ste na Triglavu predlagam, da pogledate splošne pogoje - kasko zavarovanje, člen 28.2.

Kaj pa je tam?  :confused

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.