Zavarovalnica Sava
Pa ti, ki si izmišljuješ datume in kraje škodnih dogodkov veš, da se potem preveri, ali so nameščeni na strehi snegolovi in v kolikor niso, se sproži regresni postopek? Super svetovalec si.
|
Prikaži več možnosti
|
Po novi sodni praksi niti snegolovi več ne zadoščajo... Lepo zaje*es lastnika nepremičnine. |
Prikaži več možnosti
|
Lahko posreduješ vir?
|
Prikaži več možnosti
|
Sava je fukjena jaz sem dobil za 2 škodna dogodka v dveh četih za vsakega 2x nov cenilni zapisnik torej 6 zapisnikov in vsakič manj, na zadnjem bi še jaz njim moral plačati. So mi za zadnjega poslali da izvira iz prejšnjega dogodka, na prejšnjem pa teh poškodb ni zavedenih oz. priznanih. Urejal magic man, 31.01.2023, 20:53. |
Prikaži več možnosti
|
Hay!
... ne izmišljujem si kraje in datume škodnih dogodkov glede snežnega plaza iz strehe. "Izmislim" si samo datum poškodbw na parkirišču. Poškodba na parkirišču je skoraj vedno ali nakupovalni center Rudnik ali Btc ali parkirišče za Ljubljanico. Še policija mi je rekla enkrat ko sem prijavil tujca, da mi je poškodoval avto, da če imam zavarivano parkirišče naj napišem, da je prišlo do poškodbe na parkingu od leclerca.... Vedno napišem kje in iz katere strehe se je zgodil. Streha ima snegolove in zavarovalnica to NE PREVERJA. Oreveri samo če je hiša zavarovana in če ni nikome ništa in ri zavarovalnica pkača škodo, če pa je gre pa zavarovalnina iz njihove police. In ne zavajajta, govorim iz prakse zadnjih 14 dni.
Nikogar ne zajebeš.. lp joda ![]() |
Prikaži več možnosti
|
tudi jaz imam z savo slabe priokuse, edino tozba je bila se v spilu, pa se nisem zelel se s tem ukvarjat...
|
Prikaži več možnosti
|
Ne govori na pamet
http://www.sodnaprak...015081111438837 3. Na podlagi ugotovljenega dejanskega stanja je sodišče prve stopnje presodilo, da je treba odgovornost toženca presojati po splošnih pravilih o odškodninski odgovornosti (krivdna odgovornost po prvem odstavku 131. člena Obligacijskega zakonika (v nadaljevanju: OZ)). Zavzelo je stališče, da je bil zdrs snega s strehe predvidljiv, prav tako pa tudi nastanek škodne posledice, to je poškodovanje v bližini strehe parkiranih avtomobilov. Navedeno je tožencu kot lastniku in upravniku narekovalo, da stanovalce, ki so dnevno parkirali pred svojimi domovi in niso imeli drugje urejenega parkirišča, obvaruje pred drsenjem snega s strehe. Ker snegolovi očitno niso zadostovali za preprečitev škode, bi moral toženec kot upravnik poskrbeti za dodatne zaščitne ukrepe ali z opozorili (npr. opozorilnimi tablami) doseči, da se vsakdo lahko izogne območju nevarnosti. Glede tožnika je po drugi strani ocenilo, da ni prispeval k nastanku škode, saj je svoj avto parkiral na običajnem prostoru za parkiranje in ni bil seznanjen z obstojem nevarnosti. Poleg toženca za celotno škodo (solidarno) odgovarja tudi toženka kot odgovornostna zavarovalnica vseh etažnih lastnikov.
Upravnik je tisti, ki je dolžan poskrbeti za ustrezne ukrepe na skupnih delih stavbe,4 med drugim tudi za snegolove na strehi; če ti (kakor je bilo v konkretnem primeru) ne zadoščajo, pa tudi za dodatne varnostne in zaščitne ukrepe. Takšno je tudi stališče sodne prakse.5 Urejal primus, 31.01.2023, 21:43. |
Prikaži več možnosti
|
Hay!
... še enkrat ne govorim na pamet ampak iz prakse moje zavarovalnice... Lp joda ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Govora je bilo o regresu zavarovalnice nasproti lastniku nepremičnine oziroma njegovi zavarovalnici. Verjamem, da je bila tebi izplačana zavarovalnina/odškodnina, ima pa nato zavarovalnica možnost uveljavljati regresni zahtevek zoper tistega, ki je odgovoren za nastanek škode. Torej, da povzamem. Če si ti uspel z zahtevkom na izplačilo odškodnine/zavarovalnine, to še ne pomeni, da zavarovalnica ni sprožila postopkov ugotavljanja krivde lastnika nepremičnine... Zato moj zaključek, da lahko lastnika nepremičnine to udari po žepu. |
Prikaži več možnosti
|
Tocno to! Se pa ljudje cedalje manj zavedajo kvalitetnih zavarovalniskih nasvetov, zal gledajo le, kje je najceneje. Enkrat gre morda se skodni dogodek skozi, nato pa ne vec ![]()
E moj joda… pozabljas, da ima triglav moznost koriscenja ene skode preko odkupa prve skode, nato pa leti fransiza ter +3 premijske razrede gor. In ravno zato triglav ne komplicira ker ti bodo pri naslednji skodi lepo naracunal.
Ce ta nima odgovornosti sklenjene sledi regresni zahtevek. Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta. |
Prikaži več možnosti
|
Hay!
Ok, še enkrat ker nočete razumeti...
...ne bo. Sem vprašal če ima to kako vezo za lastnika nepremičnine. Odgivor je bil, da če je hiša zavarovane se škoda krije iz njihive police, drugače pač ne in nima lastnik hiše nobenih obveznosti. Sem vorašal lastnike če imajo zavarovano in so mi pritrdili, ker sem rekel da drugače bom pisal svojo hišo, ki je zavarovana....
... nikoli mi niso šli kakšne premijske razrede gor, kvečemu lani so mi znižali zavarovalno oremijo za 70€. Če ne vsako, pa sigurno vsako drugo leto prijavim 3 škodne dogodke. V tekočem letu je trenutno 3 škodni dogodki, asistenca odvoza pokvarjenega vozila 100km in nadomestno vozilo za 7 dni. Zavarovalna premija enaka kot lani enaki premijski razred, mirda bo še kakšen popust. lp joda ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Ima kdo primerjalnik cen, zavarovanje nepremičnin, med Zavarovalnica, Triglav, Generali in Sava ? |
Prikaži več možnosti
|
Kontaktiras 1ST, pa ti poiscejo tebi optimalno ponudbo, pri vseh zavarovalnicah, hkrati pa ko rabis dejansko pomoc ne stisnejo p**** ampak ti vedno ampak res vedno nekdo razlozi kak je na stvari, brez ovinkarjenja… Pa nimam nic z njimi razen pac da uporabljam njihove usluge, ampak tu se res vidi da nekdo ve kaj dela ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Hay!
... odliči se za triglav ali grawe... Jaz imam vse na triglavu razen stanovanja so na grawe. Mislim, da imam premium al kakšen že paket, v glavnem imaš zavarovano skiraj vse. Mami je v spalnico pritekla voda po zidu iz moje terase in zgleda res u k****. So pred 8-mimi leti zgleda za en qurc sanirali delavci tistih 6m2 terasr, da je sedaj nekje voda našla pot čez beton (a bili so dragi ko žafran.... 850€ tako da so mi drugi majstri takrat govorili, če so mi celo teraso delali, 20m2) ![]() ...prišel cenilec in ocenil škodo na 850€ in čez dva dni je bil denar na računu... Sedaj čakam toplejše vreme, da saniramna tetasi teh 6m2 betona in dam gor nove keramične ploščice, kervprej je nesmiselno sanirati zid. Sem pa pokril tisti del terasr z polivinilom. To se je zgodilo cca 1 mesec nazaj ko so bila tista deževna nalivna obdobja po teden in več.... Zavarovano imam tudi, če v Mullerju slučajno razbijem parfum, to krije zavarovalnica, lahko pa ti pošljem kaj vse krije polica. Moram pogledati koliko znaša mesečni obrok.... 4 leta nazaj je bil 28, sedaj pa mislim, da je okoli 35€/m lp joda Urejal joda, 02.02.2023, 00:33. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Predno daš nove ploščice daj to čez
https://www.mapei.co...yRoCFtsQAvD_BwE |
Prikaži več možnosti
|
Hay!
... saj je v planu da se zgornji sloj betona malo razbije, cca 1-2 centi in se da nekaj takega in pitem čez ploščice... Lp joda ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Ali si kdo plačuje "Paket Zdravje Plus"? Kako to deluje v praksi? Se splača?
https://www.zav-sava...FsaAk7tEALw_wcB
|
Prikaži več možnosti
|
vsak po svoje, mislim da ta zavarovanja "lovijo" lukne v čakalnih dobah, če nekdo odpove.. tole mi da za misliti :Zavarovanje lahko sklenete med 1. in 64. letom starosti, a pol se pa lahko stegneš ?? |
Prikaži več možnosti
|
Za starejše so pač izračunal, da se jim ne splača ponudit kritja, ker je več stroškov, kot koristi za zavarovalnico.
Matematika je zelo enostavna v tem biznisu. |
Prikaži več možnosti
|
Tole zavarovanje in čakalne vrste....na zavarovalnici ti uredijo najkrajšo čakalno vrsto, kar si običajno uredimo sami. Beri; lahko te napotijo iz MB v Koper itn... |
Prikaži več možnosti
|