Kaj pa je tam?
Splosne pogoje v roke pa prebrat

Splosne pogoje v roke pa prebrat ![]() Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta. |
Prikaži več možnosti
|
Pri Savi velja isto kot je bilo pri Tiliji, da vsako leto gres dol za 2 premijska razreda? |
Prikaži več možnosti
|
"update"
Dobil dopis s strani zavarovalnice, da naj jim čimprej pošljem račun od popravila. Se pravi na podlagi računa se bodo odločili ali in če ter koliko bodo "pokrili". Pa tega svet še ni videl
Mein Kopf ist ein Labyrinth. Mein Leben ist ein Minenfeld.
|
Prikaži več možnosti
|
si prepričan? Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta. |
Prikaži več možnosti
|
Kaj misliš s tem? Prvi stavek je resničen iz njihovega dopisa. Drugi je moje mnenje. Se motim, ali?
|
Prikaži več možnosti
|
Še moje izkušnje: na Tiliji nikoli komplicirali, na Savi že ob prvem škodnem primeru, ki ga je imel oče - komisija zavrnila poškodbo na parkirišču, enako po pritožbi, tako da mene niti nobenega od naših tam ne vidijo več. BMW e30, e36, e46, e90LCI xDrive, F10 LCI xDrive ... |
Prikaži več možnosti
|
Pri Savi ni potrebno klicati policije za parking! Sem imel letos tak primer in sem šel direkt k cenilcu in ni bilo problema. Problem sem imel pa ravno ko sem v dobri veri klical policijo nekaj let nazaj. Prišla sta dva, en prepotentnež in ženska. Najprej me je tip tikal, kot da sem šmrkavec, nato me je obtoževal da sem se "po grabnu kotal". Sem mu rekel, da če bi bilo to res, bi avto malce drugače zgledal kot ena ureznina na boku. Itak sem že po odnosu vedel kakšen bo njegov zaznamek. Peljem k cenilcu, pogleda, poslika, reče ok naj grem dat popravit. Mu rečem, da sem klical policijo. Reče aja, ok, no pol pa bomo počakali na zapisnik. Itak dobim nato pisno odgovor zavarovalnice, da mi zavračajo škodo na podlagi policijskega zaznamka, kjer je bilo ugotovljeno, da poškodba ni nastala na parkirišču. Zato sem rekel, nikoli več ne kličem teh prašičev. |
Prikaži več možnosti
|
Po pomeni da gres k tistu kateri ti bo popravljal avto ti ga popravi in zi gres proc. Izvajalec del pa mora preverit ali je podan temelj za skodo. Ce temelja ni nebo dobil izplacila. Ponavadi temelj ni podan ce tima zavarovanec poplacanih premij. Tko da pojdi na servis pa bo reseno. Nic ti ni treba placevat;)
Če je ravno ni zabavno...
|
Prikaži več možnosti
|
Hvala za domačo obrazložitev.
Na zapisniku imam napisano in podčrtano, da temelj ni podan Za danes mi je obljubljen tudi odgovor iz servisa, ker sem včeraj že poslal po e-mailu vse dokumente.
|
Prikaži več možnosti
|
A si dobil potem kakšno kazen za krivo prijavo na zavarovalnico glede na policij.zapisnik?
Bavarska polka.
|
Prikaži več možnosti
|
@Costella ne se hecat, bi jih dal v cajtnge.
Tako da fantje in dekleta, učite se na mojih napakah in ne kličite policije, ker nikoli ne veste na kakšnega idiota od škifa boste naleteli. Ko je enkrat zapisnik narejen, je za zavarovalnico to edini in dokončni dokument za (ne)upravičenost do izplačila. |
Prikaži več možnosti
|
Klic na policijo se lahko opravi tudi tako:
- ring ring ... policija prosim - dober dan, sem ta pa ta, rad bi vas samo obvestil, da sem imel na parkiriscu 'tem pa tem' ob 'tej pa tej uri' udarec neznanega motornega vozila. Fizicnih poskodb ni. Rad bi samo, da se klic zavede zaradi zavarovalnice. Hvala in lep pozdrav. - vredu, nasvidenje. Evo tako je bilo pri meni in ni bilo problemov. Sem pa enkrat klical policijo zaradi prijave poskodbe vozila na parkiriscu kjer sem imel stevilko tablice tistega, ki je udarec z vozilom naredil in je pobegnil. Listek z tablico je pustila prica, ki je tudi podpisala zapisnik. Tam pa so policaji prisli in naredili zapisnik, par fotk in cao. Nobenega kompliciranja. Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta. |
Prikaži več možnosti
|
Kaj pa če bi pisalo v zapisniku pisala, da je bila nesreča med dvema voziloma. Na zavarovalnici pa uveljavljaš parkirišče?
Bavarska polka.
|
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem že vrsto let pri Triglavu (bil vmes tudi na Tiliji-a sem hitro prebekslal nazaj na Trig. ker mi niso hoteli priznavati novega dela) to pa zato k če je kaj narobe grem z avtom do človeka, ki ima ličarijo/popravilo, je tudi cenilec, tako da ne rabim nikamor se vozit niti prepričevat "uradnike". napišemo zapisnik, poslikamo, podpišem problem rešen. Vse te nove preoblikovane zav. in neka nova imena, mene ne bodo videli. Morda bi na začetku prihranil kak € ali 2, a na koncu ko vidiš/slišiš sitnosti od drugje-komplikacije, si samo rečem no way dude. Tako da vse imam na triglavu, dober agent, dobri popusti in fertik maša. Tale (združena) nova Sava je sam še en razlog, da stranke še bolj opeharijo-beri nategnejo kjer jih še morejo. Urejal Taucher, 23.05.2017, 14:20. |
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem tako naredil tudi na Tiliji. Pa ceneje je bila od Triglava za par 100€ in ne samo enega ali dva...
|
Prikaži več možnosti
|
Ne more tega pisati. Na podlagi česa? Njegovega "strokovnega" mnenja? Saj pa ni sodni cenilec. Še on si vzame mesec dni da vse naštudira, mere, katero vozilo bi lahko naredilo dotično poškodbo itd. Kdo pa je policaj, da bo kar tako podal takšne trditve. Lahko samo svoje domneve napiše. Zavarovalnica pa gleda samo ali prijavljena škoda ustreza kasku, iz katerega hočeš črpat. |
Prikaži več možnosti
|
Zavarovalnice ne glede na vse tegobe okoli izplačevanja škode praktično vsako leto proizvajajo dobiček. Jaz osebno sem samo enkrat moral spisat poročilo, ki je bilo pomanjklivo, saj voznik kombija ki se je zaletel vame, ni imel ne police, ne izpita in prometne pri sebi. Tako sva samo skico in podatke notri vpisala (vsaj osebno je imel!) + telefonsko mi je dal in registrsko sem spisal. Na Triglavu niso kaj dosti komplicirali, poklicali so ga vpričo mene in se je fant hvala bogu strinjal...sicer bi se verjetno pod nosem lahko obrisal. Kakorkoli, od prvega avta naprej imam zavarovano na isti zavarovalnici in ne grem stran. Poleg tega sem v soboto odjavil iz prometa e30, starodobnika, in ima ravno Triglav najdlje (5let) trajajočo možnost uporabe istega certifikata napram ostalim, ki bojda vsi ponujajo le 3 leta. Tako da hvala lepa za bilokatero drugo zavarovalnico, sem čisto zadovoljen...kaska pa itak še nisem imel niti ga ne nameravam.
Lp ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Sem še en zavarovanec s slabo izkušnjo pri Savi.
Dva dni nazaj mi je nekdo na parkingu zbil avto na sprednji sovoznikovi strani in zlomil xenon žaromet, smerokaz ter M-tech 2 odbijač. Vse našteto imam zavarovano. Ko sem bil pri cenilcu je ta odredil zamenjavo vseh teh delov, vendar češ ker imam na voznikovi strani M-tech 2 odbijač že malo zlomljen, da si moram sam kriti 50% novega odbijača Urejal ALFAinBMW, 12.09.2017, 07:07. |
Prikaži več možnosti
|
Enako lahko razmišljaš tudi v obratni smeri, zakaj bi ti sploh odobril menjavo odbijača, če pa je bil že prej počen in zrel za menjavo, zdaj so ti na parkirišču poškodovali kos, ki je v vsakem primeru že prej za odpis.
Soudeležba je čisto korektna, če ne pa prijavi še škodo na drugi strani in je rešeno. Urejal e60va, 12.09.2017, 08:01. |
Prikaži več možnosti
|
Tista razpoko se da popraviti za 60€, zdaj pa bi oni radi da jaz krijem pol odbijača kar nanese na 220€.
|
Prikaži več možnosti
|