Skoči na vsebino

Polnjenje klimatske naprave

* * * * * 1 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
116 odgovorov v temi
timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 347
  • Avtomobil: v srcu e39

Pozdravljeni!

Zanima me, če kdo slučajno ve če se pri nas sploh prodaja tisti plin za klimo kateri se dobi v posodi pod pritiskom? Prilagam sliko, da se bo razumelo kaj mislim...

41evnZzMr1L.jpg

Hvala in l,p,

Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 19 928
  • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

Zakaj se nebi dobil? Klasične se vse dobi sam za nafilat rabš še manometre, kompresor in tehtnco, s samo flašo si nimaš kej pomagat.
You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti

_peters_
_peters_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 631

Zakaj se nebi dobil? Klasične se vse dobi sam za nafilat rabš še manometre, kompresor in tehtnco, s samo flašo si nimaš kej pomagat.

Mislim, da timej sprasuje glede samopolnilnih flas. Samo priklopis in spustis plin cez in to je to. To o cemer ti govoris je pa klasicno polnjenje.

#EV is the way#

Prikaži več možnosti

timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik

Tako je kot je @peters napisal.. prilagam link do videa kako to poteka https://youtu.be/SHg2xRMnM38

Danes sem sicer bil na evrotonu pa se baje pri nas tega ne da dobiti, zato me zanima ce to drzi, saj naprimer v nemciji moras imeti certifikat da sploh lahko kaj mrdas okoli klime..

L.p.
Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 823
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Pojdi do mehanika in naj ti reši zadevo. Več kot par 10€ ti menda ne bo računal...

Prikaži več možnosti

timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik

Pojdi do mehanika in naj ti reši zadevo. Več kot par 10€ ti menda ne bo računal...

A tako poceni je polnjenje klime?  :eek  :eek  :eek

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

Pokliči kam pa vprašaj no... jaz sem polnil klimo lani poleti v sklopu servisa pri Schumiju, pa se ne spomnim, da bi kaj izstopala ta postavka...

Prikaži več možnosti

timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik

Pokliči kam pa vprašaj no... jaz sem polnil klimo lani poleti v sklopu servisa pri Schumiju, pa se ne spomnim, da bi kaj izstopala ta postavka...

Ahaaa super, potem pa res nemore biti neka blazna cifra ker verjetno bi vam padla v oci.. bom omenil mehaniku ko bo avto SPET pri njemu, verjetno je v pol ure maksimum gotov z tem predvidevam..

Hvala vsem za komentarje :beer

Urejal timej98, 02.06.2017, 19:04.

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

Če ima tisto napravo, se stvar izvaja skoraj sama, vmes lahko počne druge stvari.

Prikaži več možnosti

timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik

Če ima tisto napravo, se stvar izvaja skoraj sama, vmes lahko počne druge stvari.

Saj to je super samo spomniti ga moram, plus tega da upam da ima to... plin v obliki spreja pa sem hotel najti saj lahko to naredim pred blokom ko imam pol urce fraj pa se zanimivo bi bilo kaj sam narediti na avtu...
Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

Meni se zdi ta plin v spreju taka bolj češka varianta, morda celo škodljiva za sistem.

Plin ima primešano tudi olje, ki podmazuje kompresor klime. Pravilni servis klime, ki naj bi se naredil vsaj enkrat na 3(?) leta, izgleda tako, da se najprej stari plin potegne ven, naprava ti tudi pove, koliko ga je bilo, potem pa naprava vnese notri plin z novim oljem. Tudi vidiš, kako drugačne (umazane) barve je stari plin oz. olje.

Zdaj da boš ti nekaj na pamet samo dodajal plin iz spreja, se mi ne zdi ravno ok...

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

Warden
Warden

Big Brother

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 834
  • Avtomobil: zvesti X3 3d 2007

In tista naprava, ki izsesa plin, ob tem preveri tudi tesnost sistema z vakuumom.  

Objavljena slika
BeMyWings
LP
Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 277
  • Avtomobil: BMW

To je malo tako lari fari ker nemoreš kar malo z sprejem nafilati klime.

Prvo kot prvo plin daš v klimo tako da z napravo ustvariš vakum in nato spustiš plin v sistem. In ne pod pritiskom.

Drugo kot drugo imaš napisano koliko gramov gre v klimo to naprava lahko naredi z sprejem nemoreš vedeti koliko si dodal plina,preveč ga ne sme biti ker škodi sistemu.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik

Hvala vsem za komentarje... če malo premislim res najboljše da se to naredi kot je treba, glede na to da se 10 let tega sistema nihče niti dotaknil ni, saj se klime skoraj nikoli ni uporabljalo. Sicer na tem spreju je merilnik pritiska v sistemu in klima mora laufat ko to polnis, ampak vseeno bolje da se naredit kot je treba...

Hvala, l.p.
Prikaži več možnosti

_peters_
_peters_

BMW fanatik

• Uporabnik

To je malo tako lari fari ker nemoreš kar malo z sprejem nafilati klime.

Prvo kot prvo plin daš v klimo tako da z napravo ustvariš vakum in nato spustiš plin v sistem. In ne pod pritiskom.

Drugo kot drugo imaš napisano koliko gramov gre v klimo to naprava lahko naredi z sprejem nemoreš vedeti koliko si dodal plina,preveč ga ne sme biti ker škodi sistemu.

Ni cisto res. V USA je to kar popularen DIY. Polnjenje klime namrec.

Hvala vsem za komentarje... če malo premislim res najboljše da se to naredi kot je treba, glede na to da se 10 let tega sistema nihče niti dotaknil ni, saj se klime skoraj nikoli ni uporabljalo. Sicer na tem spreju je merilnik pritiska v sistemu in klima mora laufat ko to polnis, ampak vseeno bolje da se naredit kot je treba...

Hvala, l.p.

Seveda. Polnjenje s plinom s sprejem je bolj pristop da stvar "dopolnis". Vsekakor pa ti raje naredi servis kot se zagre.

Le opozori mehanika, da ti najprej sprazne staro olje in nato napolni z novim oljem in plinom.

#EV is the way#

Prikaži več možnosti

timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik

Ni cisto res. V USA je to kar popularen DIY. Polnjenje klime namrec.
Seveda. Polnjenje s plinom s sprejem je bolj pristop da stvar "dopolnis". Vsekakor pa ti raje naredi servis kot se zagre.

Le opozori mehanika, da ti najprej sprazne staro olje in nato napolni z novim oljem in plinom.

Tako je, jas sem zelel le "dopolnit plin", saj malenkost bolj hladno piha ob vklopljeni klimi, ampak verjetno boljse da se vse zamenja zaradi maziv, katera sicer naj v "spraju" bila, ampak verjetno je to bolj bogo...

Bom mu narocil da naj izprazni prvo sistem, olje pa predvidevam da je misljeno to ki je zmesano z tem r134a plinom?
Prikaži več možnosti

Warden
Warden

Big Brother

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 834
  • Avtomobil: zvesti X3 3d 2007

Hvala, l.p.

Tvoj sistem je najverjetneje prazen ...

Objavljena slika
BeMyWings
LP
Prikaži več možnosti

_peters_
_peters_

BMW fanatik

• Uporabnik

Tocno to, ce se ga toliko casa ni noben dotaklil, rabis komplet servis klime! To vkljucuje tudi zamenjavo susilca klime.

#EV is the way#

Prikaži več možnosti

timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik

Tvoj sistem je najverjetneje prazen ...

Tocno to, ce se ga toliko casa ni noben dotaklil, rabis komplet servis klime! To vkljucuje tudi zamenjavo susilca klime.

Tako je, tudi jaz mislim da je prazen sistem, lani je sicer se pihalo kolikor toliko hladno, zdaj pa nič od ničesar... kakšen pa je ta sušilec zraka? Približen strošek, a more to posebaj za specifičen model avta naročiti? Se opravičujem za takšna vprašanja, vendar se mi o tem res niti približno ne sanja....

Hvala vsem za odgovore :beer  :beer  :beer

Prikaži več možnosti

Kusar
Kusar

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 886
  • Avtomobil: Karjola

Pelješ k mehaniku, da potegne komplet plin ven, zvakumira sistem in napolni nov plin z novim oljem in barvilom in pregleda, če kje pušča oz. se voziš cca. 14dni in prideš nazaj na pregled puščanja (osebno tako prakticiram). Neka dopolnitev plina nima smisla, ker verjetno tudi ne veš koliko ga boš dopolnil. Če je preveč plina ali premalo, kompresor ne vklopi in klima ne dela.

Sušilec je tipski glede na model avta.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.