Skoči na vsebino

BMW serija 3 (G20/G21)

* * * * * 1 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
402 odgovorov v temi
ovseni_kosmiči
ovseni_kosmiči
  • Izključen
  • Sporočil: 2 119
  • Avtomobil: bmw f20 2.0

V polnem teku so tudi testiranja za novo sedmo generacijo serije 3, ki bo slonela na novi CLAR platformi na kateri je postavljena tudi serija 7. Z njo bo prisotnega več aluminija zato bo avto lažji in še bolj športno hkrati pa varčno naravnan.

g20 bo za 7cm daljša, medosna razdalja se ji bo povečala za 2cm in za 40 kilogramov bo lažja od obstoječe f30. Izboljšan bo sistem vbrizgavanja iz 200 na 350barov, bolj učinkovito bo hlajenje in poraba goriva se bo zmanjšala za cirka 5-7%. Osnovni 316d bo iz 116hp šel na 136hp, 325d pa iz 224hp na 238hp. Z novo g30 pridejo tudi novi 3 litrski bencinski in dizelski BMW motorji. Tudi hibridu se bo povečal električni doseg za cca 20%. Notranjost bo podobna novi seriji pet(g30).

2018-BMW-3-Series-spied-01-750x500.jpg

2018-BMW-3-Series-spied-05-750x500.jpg

ybmw-007.jpg?scale=down

Urejal ovseni_kosmiči, 13.06.2017, 13:29.

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 099
  • Avtomobil: sivo povprečje

Tole bodo pa spet konkretno podaljšali.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 887
  • Avtomobil: kolkr gre

Tole bodo pa spet konkretno podaljšali.

Ma NISO normalni. Že sedanja trojka je večja od E39-ke. Čez deset let bo bemfl kot tank.

Prikaži več možnosti

tom78
tom78

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 220

Že sedanja trojka je večja od E39-ke.

To pa ne drži, E39 je pribl. 14 cm daljša od F30.

:bmw   I :mznak FAN                                                              

BMW :mznak  - WHERE TOO MUCH IS JUST RIGHT

Prikaži več možnosti

ovseni_kosmiči
ovseni_kosmiči
  • Izključen

Vsekakor da so normalni in sledijo trendom, poglejte mere novega A4 ali novega Mercedesa C... Druga stvar je pa ta, da povprečna višina ljudi se viša in temu se proizvajalci z modeli vozil prilagajajo. Saj avte delajo za ljudi mar ne.

Novi Audi A4 je dolg 4.72m, trenutna f30 ki je najstarejša med konkurenco, delajo jo že od leta 2011 in je dolga le 4.62m. Razlika v kabini je več kot očitna, saj v novi A4 lahko 4 odrastli moški normalno komfortno sedijo, v f30 pa s kolenom hitreje lahko butaš v voznika ali sovoznika, razen če si bolj nizke rasti ali se voziš sam, potem je pa tudi f30 več kot dovolj.
@tom78 verjetno govorijo tako malo od oka ;)

Urejal ovseni_kosmiči, 14.06.2017, 20:14.

Prikaži več možnosti

anita_a
anita_a
  • Uporabnik

Mislim, da je širša? Daljša je, ja. Sem nekje objavila te podatke, Bog ve, v kateri temi in kdaj. Enkrat jeseni menda.

Edit: ne vem, koliko točno, in ne, ne da se mi iskat.

Urejal anita_a, 14.06.2017, 20:51.

Prikaži več možnosti

Sport Driver
Sport Driver

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 899
  • Avtomobil: Mazda 3 Sky-X

E39 4775mm dolžina, 1801mm širina in 1435 mm višina

F30 4633mm dolžina, 1811mm širina in  1430mm višina

Toliko kot je dolga E39 je dolg recimo Passat. 470cm se meni ne zdi še prehuda, bi bilo pa fino če bi se potem tukaj nekje ustavi.

Prikaži več možnosti
    • anita_a je všeč

anita_a
anita_a
  • Uporabnik

Dementna Anita.  :laugh  Hvala.

Me pa tudi izredno moti preglednost, če glih primerjamo E39-ko in F30. Dejansko iz E39-ke CELO kaj vidiš in je bistveno bolj pregledna, večje šipce in ne vem, kaj še vse. Včasih so znali delati avte, to zdaj pa postajajo križarke, ki jih z raznimi instrumenti upravljaš z mosta, ki se nahaja na vrhu Triglava. Ne vem, kaj želijo doseči s tem predimenzioniranjem avtov, res ne. 

Prikaži več možnosti
    • Nos je všeč

anita_a
anita_a
  • Uporabnik

V bistvu pri obeh avtih, ki sem jih imela, si se lahko zaradi nepreglednosti zanašal zgolj na park senzorje. Preden pa ti za to glomazno barabo dobiš občutek, koliko natančno je dolga in široka ter koliko točno moraš motati volan, pa tudi traja ohoho prevoženih kilometrov. Recimo E84-ka je imela spredaj tisti ogromen in kot ponedeljek dolg gobec in zadaj čisto malo šipco. Kaj boš s tem? F30-ka navidez izgleda bolj pregledna, ampak videz vara, v bistvu je vizuelno bolj skladna napram E84-ki. Gobec pa isto širok in dolg kot flota Maerska. E84-ki je edino šla v prid dvignjenost, to pa morem priznat.

Urejal anita_a, 14.06.2017, 21:21.

Prikaži več možnosti
    • Nos je všeč

powerslide
powerslide

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 621
  • Avtomobil: 1.6i, 2.0d, 4.0i, 5.7 TPI

Saj bodo na ta račun v Evropo splavili serijo 1 sedan - sedaj predvsem za Kitajce. Velika okol 4,5 metra. Šit je pa to, da bo pogon spredaj...

Prikaži več možnosti

anita_a
anita_a
  • Uporabnik

Kako pa to čudo izgleda? Serija ena in 4,5 metra? What a time to be alive. :lmao

Prikaži več možnosti

ovseni_kosmiči
ovseni_kosmiči
  • Izključen

Kako pa to čudo izgleda? Serija ena in 4,5 metra? What a time to be alive. :lmao

čist ok izgleda:

2017-BMW-1er-Limousine-F52-Muenchen-01-7

BMW-1er-Limousine-F52-Sunglow-Metallic-P

Prikaži več možnosti

anita_a
anita_a
  • Uporabnik

Hvala, Kosmič. Ampak bljek, mi ni všeč, malo preveč napihnjen mi je. Pa mislim, da sem to že nekje napisala.  :-D

Prikaži več možnosti

Machete
Machete

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 94
  • Avtomobil: G01 30i, 2022

Tale spodnji kanarček je zelo všečna zadeva.

Glede nove serije pa mi takoj pade v oko tisti odlomljen krog števca. O zakaj.. (V bistvu vem, ker bo pač na sredini display). 

Sicer pa mi je v audi a6 zaslon med števcema kar super, tako da ta smer je vseeno prava, ampak klasični celi in še analogni števci so pač čista erotika. 

Sicer tudi f30 priakzuje navi med števci ampak zelo primitvno v primerjavi z a6. 

Tole serijo sicer preskočim, škoda v bistvu da nisem počakal z nakupom kako leto, dve. Prehitro štancajo nove modele. 3 leta + 3 leta LCI je zame ravno 2 leti prehitro :P

Urejal Machete, 15.06.2017, 09:05.

Prikaži več možnosti

powerslide
powerslide

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 621
  • Avtomobil: 1.6i, 2.0d, 4.0i, 5.7 TPI

https://www.google.s...7T67mvrm9WBYIM:

še par slik - pa nekaj renderjev od 1 sedan...

dejansko bi taka mogla biti trojka - nabita, agilna, ne preveč podobna petici, pa znosnih mer - ne pa da rastejo tele krave.

Povprečna višina ljudi se sicer res zvišuje, vendar to ni razlog za štancanje vse večjih avtomobilov pod osto oznako. Konkurenca pač dela svoje.

Žalostno pa je, da se bo trojka (od nekdaj sinonim za športno limuzino) - manjši teži navkljub - počasi spremenila v autobahn racer/štancer namesto za ovinke, čemur je bila prvotno bolj namenjena.

Urejal powerslide, 15.06.2017, 13:26.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

Guest_Bavarious_*
Guest_Bavarious_*
  • Gost

čist ok izgleda:

2017-BMW-1er-Limousine-F52-Muenchen-01-7

Če pa tole OK zgleda, potem tudi Fiat linea dobro zgleda ... Upam, da ne bo takšen.

Prikaži več možnosti

mihaing
mihaing

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 628
  • Avtomobil: Suši

Nujno potrebujejo novega dizajnerja za feltne, ker zadnjih 8 let nisem še videl nič drugega kot rižota style.

Ker mi je serija 2 tak bruh in nova trojka sedaj spredaj ne zgleda nič drugače se mi je zamerila oblika in pika. Vse mi deluje preveč hyundai-Kia design

Vsaj haubo bi lahko speljali do ledvičk madona, ne pa kar odrezati nekje sredi linij.

ko bi vsaj pol bil takšen kot so ga napovedovali

zbmw3-series_01.jpg?scale=down

Urejal mihaing, 15.06.2017, 13:40.

Še vedno lepše videti maske na naših ustih, kot pa maska na novih BMW-jih

Prikaži več možnosti
    • x-driver je všeč

Machete
Machete

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 94
  • Avtomobil: G01 30i, 2022

Meni je všeč tale rez haube (8 serija anyone? :))

91-850-10.JPG

Mi pa dejansko zadnja leta oblike nekako zmeraj manj ugajajo. Še lasten avto mi je spredaj včasih grd, ker ima šnofec kar nekaj sploščen, kot bi ga en velikan preveč stisnil skupaj, ta kljun mu posledično zjebe še profil. Skratka z f30 so dokaj falili. Ratal jim je edino zadek karavanske varjante. 

Nova 5ka je že malo bolje. Serija od začetka je bila dokajšna oblikovna sramota, tudi z velikostjo kinder jajčka nekako čudno izpade z bmw znakom. Nove so že malo bolj všečne. 2ka pa itak ne bi smela obstajat, ker je kot en brezvezen renault.   

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 099
  • Avtomobil: sivo povprečje

Skratka z f30 so dokaj falili. ...
Nova 5ka je že malo bolje.

Erm, saj sta skoraj iste. :confused

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti
    • anita_a je všeč

halozan
halozan

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 375
  • Avtomobil: X3 G01

Če na hitro pogledaš novo petko in F30 LCI (z LED lučmi)... jih lahko na prvi pogled zamenjaš, ker sta si zelo podobna... no, podroben pogled od blitu pokaže, da je razlika (enako velja za zadek).

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.