Skoči na vsebino

E39 je zakon

* * * * - 3 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
375 odgovorov v temi
joksim
joksim

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 112

Imam te dni v rokah bmw f 10 2.0 z dvojno turbino in preko 200 ks.Avto je luksury izvedba z xdrive in oprema vse totalno kar je mogoče. Ampak pošteno povem,da prastari e39 z motorjem 3.0 r6 veliko boljše pospešuje kljub samo 184ks Ni primerjave. E39 ne rabim dat v sport paket in lima na sedež ,tistega novega pa lahko vključim vse kar je mogoče in razen veliko đingulic na ekranu ne prekaša te stare limuzine. Skratka prišel sem do ugotovitve,da so e39 eni najboljših avtov vseh časov. Res nimajo tistih nepotrebnih lepotnih dodatkov kamer za nazaj in vse ostalo ampak mašina je pa prava poezija kljub gm menjalniku ,ki niti ni slab ,če je bil enkrat obnovljen. Takrat se je odpravila tista napaka,ki jih je pestila.
Stara makina seka. Ni teorije,da te nekdo prehiti ,ko si v tej kanti ampak po 18 tih letih brez enega črička v kabini. Temu se reče dober avto pa naj to nekdo degradira. Ne more ni šans.
In zato ne bom nikoli prodal tega avta nikomer. Pa tud če bo star 30 let. Niso izmišljene trditve ljudi,da je to eden zadnjih najlepših in najbolj gospodskih bmw vseh časov.
Prikaži več možnosti
    • Mdrfkr in markobegus uporabnikom je všeč to sporočilo

MiranK
MiranK

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 426

A preverimo še v praksi?
Prikaži več možnosti

Guest_Bavarious_*
Guest_Bavarious_*
  • Gost

e39 vs. f10.jpg

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 30 681
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Prilimaj 520d 184 KM in E39 193 KM :ok

Prikaži več možnosti

Guest_Bavarious_*
Guest_Bavarious_*
  • Gost

Kolikor je razvidno iz prvega posta, se gre za e39 530da (184KM) in f10 525da xDrive (204KM). Prilepil sem sicer primerka z ročnim menjalnikom in f10 ni xDrive, ker jih pač ni na seznamu... Kar gre v tem primeru še celo v prid e39, ker bi bila razlika med njima še večja, če bi primerjal oba avtomatika tako da... :ok2

Lahko pa prilepim tudi oba s šestimi cilindri... :ok

Urejal Bavarious, 13.07.2017, 11:36.

Prikaži več možnosti

pele
pele

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 363

A preverimo še v praksi?

Nekaj je občutek v e39, drugo je realnost. Edina možnost, če imaš 3.0 čipano pol bi ti pa skoraj verjel. :)

525 bitrurbo ma 218 konjev ne 204

Urejal pele, 13.07.2017, 11:39.

Prikaži več možnosti

sssimon
sssimon

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 124
  • Avtomobil: Sort of a BMW

E39 je superiorna v vseh pogledih, to smo že zdavnaj ugotovili... kakšen RR Phantom bi ji morda znal bit konkurent  :ok

Prikaži več možnosti
    • Jerry, bmw330cd, bvogri in 5 ostalim je všeč

Guest_Bavarious_*
Guest_Bavarious_*
  • Gost

Nekaj je občutek v e39, drugo je realnost. Edina možnost, če imaš 3.0 čipano pol bi ti pa skoraj verjel. :)

Sem mislil da govorimo o N57D30... potem pa je razlika še večja. :)

Prikaži več možnosti

joksim
joksim

Začetnik

• Uporabnik

E39 gre iz mesta veliko bolj od več kot 20 konjev več na f 10. In to veliko bolje pa brez sport prestav. V tistih normalnih. Definitivno sem to sprobal,ko je imel f10 107 kmh je stara gajba že vlekla iz 125kmh.Ni primerjave. Sploh ne vem kje so vzeli več ks,ki jih ni kljub skoraj isti teži vozila.
To skoraj ne bi verjel,če ne bi probal. Je pa cesta bila ista. In na določeni točki oziroma isti na tej cesti je stari kramp imel krepko višjo brzino. Je pa še ena razlika. E 39 ima 300 tisoč kilometrov,nova limuzina z projektorskim števcem pred sprednjo havbo in samozaustavitvenim sistemom pa le 60 tisoč. Še se bi šel stavit,ko bom izmenično vozil oba avta,da v e39 ne bom dolival nič olja ,v f10 bo pa treba verjetno kapnit kakšen liter med intervalom menjave.
Nekaj so se švabi poslabšali v tem ne vem kaj to pomeni. Opreme kot v pravljici ampak mašina kljub dvem turbinam,ki se ne dajo niti slučajno obnovit,nič kaj ne kaže svojih kilowatov.
Ni ga čez r6 ali še več.
Aja za nekoga zgoraj. E39 ni čipan in gre definitivno bolj od tega pa tud,če mu daš ne vem kakšen čip. Vse je v kubikaži in lahko nakladajo to oa ono ampak ni isto. Tud e60 je brez klika v sport z 2.0 motorjem študiral ene par sekund kar pa e39 nikoli ne dovoli.
Evo to je iz prve roke pa ne more nihče demantirat,ker imam oba avta.

Urejal joksim, 13.07.2017, 12:24.

Prikaži več možnosti
    • Jerry in MajoR uporabnikom je všeč to sporočilo

joksim
joksim

Začetnik

• Uporabnik

Moj ima 217 ks. Ampak to je manj kot na e39 184. Da ga j**** edino mogoče pri hitrostih večjih od 230 kmh je verjetno ta novejši bolj tekoč samo tega nihče ne potrebuje. Meni se zdi ,da je važen pospešek tam do 100 in ajde do 200 kar je skoraj neuporabno. In vprašanje je zakaj poslabšujejo dobre avte. Od leta 95 do 2005 ni bilo petice brez 6 cilindrov,sedaj pa še malo bodo dajali 3 in tisto kitajsko verigo,ki jo je treba menjat na vsakih 30 jurjev. Jaz mam na 300 tisoč vse še original od verige do šponarja.
Prikaži več možnosti
    • powerslide, MajoR in Mdrfkr uporabnikom je všeč to sporočilo

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

E39 530d brez katalizatorjev je pa še bolj odzivna. V hipu zavrti turbina in porine avto :ok

Prikaži več možnosti
    • MajoR je všeč

joksim
joksim

Začetnik

• Uporabnik

Sicer tega f10 z usnjem in nastavljivimi sedeži v globino,širino in dožino ter višino in oh in sploh nisem kupil zase ampak za ženo. Navalila na avto.Sam jaz bom v zagrebu z 19 staro gajbo prej kot s tem itak. Pa ma samo klimo,tempomat razne eletrične zavese sedeže na žgance ampak nastavljive v vseh pozicijah in še veliko tega. Jaz se z staro kripo malo prislonim na kakšno škarpo pa se nič ne pozna na odbijačih,ker res tole nima senzorjev niti vzvratne kamere. Ampak mašina pali in vožnja je gospodska. Veliko bolj kot recimo v e60,ki je itak bil zgrešek bmw pa sem tud tega imel. F 10 ima celo to,da sam zabremza ,če zaspi voznik hehe neverjetno skor ne morem verjet. Pa ne mislim se vozit,da me bo avto vozil.
Moj post je malo napisan tako pikro sam namen je,da prikažem dejstva. Ni mi zastonj rekel gazda,ki uvaža skoraj nove bmw,da nujno rabi e39. In tudi povedal je zakaj.
Ko sem leta 96 prvič videl ta avto mi je bil brez veze,sedaj pa ne več.
Da ne bo slučajno kakšne zamere nisem pristranski ,ker vse to imam in povem pošteno.

E39 530d brez katalizatorjev je pa še bolj odzivna. V hipu zavrti turbina in porine avto :ok

Moj ima na 300 tisoč še oba katalizatorja original. Turbino mi je pa zrihtal gospod iz lesc. Nimam slabe besede že 4 leti dela in je kot nova.Ko sem ga kupil je tako zavijala,da me je bilo sram od bajte it zjutraj. Drgnila je veternica ob ohišje.

Urejal joksim, 13.07.2017, 12:48.

Prikaži več možnosti

MiranK
MiranK

BMW fanatik

• Uporabnik

Prilimaj 520d 184 KM in E39 193 KM :ok

Piše o dveh turbina.
Prikaži več možnosti

DomenG
DomenG

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 966

Ma pusti e39, dej raje kaj starejšega...brez abs, airbag,..pa ja ne boš imel avta zato, da ti bo reševal življenje...pa brez tempomata obvezno, da ne bo samo vozilo :napaka

Kaj sploh kupuješ nova vozila, če si odkril avto svojega življenja. Lahko bi živel v miru  :ok

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Ne, mislil sem tko, da je bolj primerljivo. Ali pa oba kao 184 Km :ok

Prikaži več možnosti

MiranK
MiranK

BMW fanatik

• Uporabnik

Ampak on primerja ta dva.
Prikaži več možnosti

Guest_Bavarious_*
Guest_Bavarious_*
  • Gost

Ampak on primerja ta dva.

Tako je. In v e39 je samo občutek tak, ne pa da je v resnici hitrejši.

Prikaži več možnosti
    • BMW-Marko je všeč

Seby
Seby

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 600
  • Avtomobil: Z3 1,8 roadster

Kakšna zrela milfica s kilometrino sigurno boljše sexa, kot kakšna 18 letna smrklja...ampak z mlajšo je še vedno boljše. Isto je z avtom. Zaradi tistih 2 sekund ne boš nikoli prej v Zagrebu, samo bolj zjeban boš. Isto ti bo pri smrklji prej prišlo, čeprav slabše sexa....

Prikaži več možnosti

tom78
tom78

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 091

Še ena zanimiva primerjava: nova petica G30 525d (2.0, 231KM, 500Nm) ima do 100km/h podoben pospešek kot E60 535d (3.0, 272KM, 560Nm), ki je za tiste čase veljal za raketo med dizli... Razlika samo 0,1s (6,6s vs. 6,5s).

K odličnim pospeškom veliko pripomorejo tudi boljši menjalniki...

:bmw   I :mznak FAN                                                              

BMW :mznak  - WHERE TOO MUCH IS JUST RIGHT

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 185
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Se moram spet kdaj peljat z e39 530d, očitno je to čudežen avto... že drugič v zadnjem času berem, kako avto ob stisku na gas/kickdownu nič ne čaka, ampak takoj poleti. Moj 530iA ni ravno takoj, mora pač zmenjat, v nižjih obratih je pa itak tako len, da se je za zjokat :ok2

Tiste, ki pravijo, da je e39 brez čričkov, pa izzivam, da me peljejo en krog s svojim avtom :obrvi :obrvi

Še ena zanimiva primerjava: nova petica G30 525d (2.0, 231KM, 500Nm) ima do 100km/h podoben pospešek kot E60 535d (3.0, 272KM, 560Nm), ki je za tiste čase veljal za raketo med dizli... Razlika samo 0,1s (6,6s vs. 6,5s).

K odličnim pospeškom veliko pripomorejo tudi boljši menjalniki...

Jaz kar malo dvomim v te številke, tudi vsi 30d v bilokateri seriji imajo tam 5.4 - 5.6s do 100. Sem vozil X4 30d, pa se mi niti slučajno ni zdel tako poskočen.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.