Skoči na vsebino

Katere brisalce?

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
197 odgovorov v temi
Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 328
  • Avtomobil: Ford, Honda, Saab

To so ti Valeo, ki so dobri?

https://impexavtodel...el-valeo-574591

Ja.

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti

tomazic89
tomazic89

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 275
  • Avtomobil: E36 323i, T5 Multivan

Lih menjal brisalce... dal sem sicer bosch-ove.

V glavnem, lokalni prodajalec je rekel, da je precej vazno tudi to, da ne stojijo ze 2-3 leta v trgovini. Za moj T5 je imel ene na stalazi, pa mi je raje narocil nove....

Pa ne vem a je bila tu ze debata, ampak predvidena zivljenska doba je 1 leto, ne pa 5 kot folk ponavadi pricakuje in p****.

Prikaži več možnosti

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik

Pri Bosch jajcih je res samo 1 leto življenjska doba. Vse ostale sem imel po 3 leta in več. Tud kitajska jajca.

Prikaži več možnosti
    • primitivnež je všeč

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 27 087
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Na 12/2016 ford kombiju in na 2017 G30 (lastniki od 2018) od nakupa še nismo menjali brisalcev. Delajo pa ko šus na obeh. Brez sledi, brez skakanja in tiho. Ok, na g30 je že malo mastnih sledi, morda bi čiščenje pomagalo. Ampak zračunajte si leta.

Na 2020 VW t-rocu smo jih menjali že 2x zaradi skakanja in škripanja. Pa zadnji spet škripa. Nerešljivo.
Prikaži več možnosti

Primzi
Primzi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 264
  • Avtomobil: F31 LCI 320i

Zanimivo,
22 let že vozim BMW in do sedaj mi je vedno veljalo, da so najboljši original brisalci kupljeni na pooblaščencu.
Vedno so bili tihi, kvalitetno brisali in zdržali so vsaj 3-4 leta preden so se pojavile kake razice (če jih seveda nisi zj*** na zamrznjeni šipi).

Zadnje 3 leta pa opažam, da je šla kvaliteta strmo navzdol, zdržijo lih komaj leto dni, potem pa guma očitno otrdi in začne se nadležno ropotanje oziroma poskakovanje, da se včasih kar za hip ustrašim, ko se premakne. 
Bo treba zgleda začet kupovat in iskat kaj od alternative je boljše.  :crazy

Nebo je črno, Zemlja je modra. (Jurij Gagarin)
1450815_5.png
Prikaži več možnosti

Teksas
Teksas
  • Uporabnik
  • Sporočil: 49
  • Avtomobil: 335xd

Spremljam temo. Zdaj imam Boscheve, so še vedno kul po dveh letih. Me zanima ali ima kdo izkušnje z opevanimi Beast Wipers? Jih ima kdo? Skozi nabijajo reklame kako so oh in sploh.

LP

Prikaži več možnosti

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik

Valeo in nič drugega.

Prikaži več možnosti

Falko
Falko

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 235

Na mojem korejcu so bosch od novega, niso zdrzali niti 1 leto pa so ze pacali. Nikad vise ne vzamem bosch, sranje od sranja.

kot sem ze omenil, ima bosch vec razredov kvalitete, zakaj potem uporabniku zgoraj in meni zdrzijo ze nekaj let...
Prikaži več možnosti

Dejc535d
Dejc535d
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 708
  • Avtomobil: 750LiX G12

Bosch AeroTwin brez pripomb. :)

Freude am Fahren  :bmw :mznak

Prikaži več možnosti
    • japanac je všeč

anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 8 078
  • Avtomobil: kolkr gre

2 leti nazaj sem kupila originalne, ki so že kakšne pol leta nazaj očitno oddelali svoje.

Zdaj imam Aerotwin in da vidimo, če bo kaj več sreče. :)
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 889
  • Avtomobil: avtomatik

Tudi jaz. 2 leti + na avtu. 

LP A. 

:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

japanac
japanac
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 017
  • Avtomobil: BMW 320d (F31 LCI)

+1
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 87 561
  • Avtomobil: ICE

Ti novi brisalci so res katastrofa. Jaz sem hotel na starega Caddya zmontirat klasične, včasih se jih je dobilo za par eur, pa so mi v trgovini z avtodeli rekli da se jih ne dobi več in so mi dali ta nov drek, ki se komaj prilega šipi. Meni so sicer dve leti nekako brisali, ampak ni to to, enostavno so preveč ukrivljeni in se nikoli ne poravnajo/prilagodijo steklu  :napaka Sem bil pa danes slučajno pri enem mehaniku in sem videl Wurth brisalce  :eek Je to spet kakšna fora, ali bi znali bit dobri? Ker dvomim da bi Wurth prodajal slabo robo, ali pač... ima kdo izkušnje z njimi?  :confused

Prikaži več možnosti
    • Nos je všeč

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 344

Tezko je dobiti klasicne brisalce. Se strinjam, da novejsi na starih vozilih ne delujejo ok, nekako se ne prilegajo. Ne samo estetsko. V bauhausih imajo še zmeraj klasiko. Ali ok brisejo tezko povem, ker uporabljam "keramiko" na sipi in jih zelo malo uporabljam.
Me čudi kako malo ljudi uporablja premaze za sipo, ki so po mojem mnenju top za vecino razen tistih, ki večino casa po mestu prezivijo s pocasno voznjo. Ker ne samo, da nad 50kmh ne rabiš brisalcev ampak šipa ne zmrzuje tako rada, lažje se brise mrčes,..samo redno je treba obnavljati.
Prikaži več možnosti
    • Jerry in gusti4u uporabnikom je všeč to sporočilo

srcnik
srcnik

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 045

Problem je, da če ne obnavljaš redno, ti začne mazat, da ni za nikamor...
Prikaži več možnosti
    • dnjehen je všeč

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 255

Js pa ne maram teh premazov. Nazačetku dela super potem pa zelo na hit začne pacat, tak masten film vlečejo za sabo brisalci in se ponoči vse blešči... Raje dobro spucana šipa pa bolj pogosto novi brisalci.

S kakim namenskim keramičnim premazom za stekla pa nimam izkušenj, tisto bi pa verjel da bolš dela.

Prikaži več možnosti

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik

Ti novi brisalci so res katastrofa. Jaz sem hotel na starega Caddya zmontirat klasične, včasih se jih je dobilo za par eur, pa so mi v trgovini z avtodeli rekli da se jih ne dobi več in so mi dali ta nov drek, ki se komaj prilega šipi. Meni so sicer dve leti nekako brisali, ampak ni to to, enostavno so preveč ukrivljeni in se nikoli ne poravnajo/prilagodijo steklu  :napaka Sem bil pa danes slučajno pri enem mehaniku in sem videl Wurth brisalce  :eek Je to spet kakšna fora, ali bi znali bit dobri? Ker dvomim da bi Wurth prodajal slabo robo, ali pač... ima kdo izkušnje z njimi?  :confused

Sem imel Wurth-ove brisalce na saabu. Edino te mi je Bartog lahko prodal, ker drugih ni imel. Zdržale so cca. 4 leta.
Definitivno jih priporočam.

Prikaži več možnosti
    • Jerry in jjjernej uporabnikom je všeč to sporočilo

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 87 561
  • Avtomobil: ICE

Sem imel Wurth-ove brisalce na saabu. Edino te mi je Bartog lahko prodal, ker drugih ni imel. Zdržale so cca. 4 leta.
Definitivno jih priporočam.

Odlično, hvala :ok
Prikaži več možnosti
    • Nos je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.