Skoči na vsebino

Kolesarji na BMWslo

* * * - - 7 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
3409 odgovorov v temi
SHAdOW
SHAdOW

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 640
  • Avtomobil: BMW 420d Xdrive

Tukaj se bomo družili kolesarji na BMWslo.
Za začetek malo napišite kaj vozite in koliko km imate v riti oz. nogah
Do zdaj 6.500km od tega 1.500km z gorskim fullyjem in ostalo z endurance specialko.

Urejal SHAdOW, 20.11.2017, 19:36.

Prikaži več možnosti
    • Cotax je všeč

_T_O_M_O_
_T_O_M_O_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 802
  • Avtomobil: Becikl

Tema že obstaja. https://www.bmwslo.c...rumašev/page-63

Dvomim da rabmo na avtomobilističnemu forumu 2 temi za kolesarjenje. 

Prikaži več možnosti

SHAdOW
SHAdOW

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 640
  • Avtomobil: BMW 420d Xdrive

Po moje rabimo,naj admin odloči.
Tam so bolj opisane ture, tu bo debata malo drugačna.
Prikaži več možnosti

u-r-o-s
u-r-o-s

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 870
  • Avtomobil: e39 530i;e30 325ic;GS1.2k

Ca 2000km/leto, hardtail

Gonim cim manj po asfaltu ;)
LP, Uroš
Prikaži več možnosti
    • zigi je všeč

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 244
  • Avtomobil: E92 320i, F30 320d

1500-2500km leto, hardtail, mtb, cestne in gorske gume. Večinoma vozimo po Prekmurju (Puconci, MS, Rakičan, Beltinci itd...). Ponavadi so runde tam do 30km, ker je večinoma zraven hčerka (9 let).

Prav tako gredo kolesa vedno z nami na morje (hodimo že 10 let na isto mesto), kjer v 3 tednih naredimo enih 500km (Šolta, prekolesarjena po dolgem in počez kar nekajkrat), od tega je vsaka runda najprej ~160 višinskih m (8-10% klanec) od obale do vrha otoka, kjer je potem cesta za naokrog.

Tako zgledajo naše "morske runde":

DSC_0230.JPG DSC_0254.JPG DSC_0259.JPG

Prikaži več možnosti

miho1
miho1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 577
  • Avtomobil: Od žene

Itaaaak. Mejmo tako temo, da ne bo samo o avtih nabijanja.;-) Kolesarim ze 25 let. Cestno. Gorskega nimam trenutno sploh. Najvec kilometrov kar sem jih naredil v eni sezoni je bilo 15 000. Zraven redne sluzbe seveda. Ampak takrat se ni bilo familije. Veliko sem tudi hodil na maratone in rekreativne vzpone. Juris na Vrsic mi je najljubsi. To sezono jih imam okoli 10 000.
Tud ni mal. :))
Pa se ena fotka iz letosnjega jurisa na vrsic kjer sem osvojil 32. mesto generalno s casom dobrih 38 minut.

Pripete slike za predogled

• _D2R3647.JPG
Prikaži več možnosti

velikomalo
velikomalo

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 724
  • Avtomobil: vse po malem

Itaaaak. Mejmo tako temo, da ne bo samo o avtih nabijanja.;-) Kolesarim ze 25 let. Cestno. Gorskega nimam trenutno sploh. Najvec kilometrov kar sem jih naredil v eni sezoni je bilo 15 000. Zraven redne sluzbe seveda. Ampak takrat se ni bilo familije. Veliko sem tudi hodil na maratone in rekreativne vzpone. Juris na Vrsic mi je najljubsi. To sezono jih imam okoli 10 000.
Pa se ena fotka iz letosnjega jurisa na vrsic kjer sem osvojil 32. mesto generalno s casom dobrih 38 minut.

Wow. tole je pa že hudo.

Osebno sem na kolesu 3 liga.Letno cca 6-7000 cesta.Najbolši časi: vršič 47min pa par sekund,alpe 4h20m,mala franja 2h15m.Največji moj problem je kombinacija fitnes-kolo(hehe mačka vs pes).Zavedam se da mišična masa ubije še tako trmastega kolesarja ampak imam rad oboje.

Višina 191cm in cca 90-95kg jeba je to u klanec.

Kaj preferiraš pozimi.Trenažer,valji,spiner?

Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 244
  • Avtomobil: E92 320i, F30 320d

Ni "švoh"!! Uf, 10-15k / leto je ogromno... Mi kolesarimo nekje od marca/aprila pa tam do oktobra (pač da je vreme kolikor toliko), to je ~250 dni. Če gledam, da gremo vsaj 3x na teden kolesarit, je to z našimi "rundami" v povprečju nekje 100x po 20km. Kako tebi uspe 15k naredit, ob službi seveda, je samo  :bow .

Pozimi pač kolo zamenjamo za smučke (alpsko). Smo pa s ta malo precej hodili tudi plezat v Betnavski Park v MB (nekje od 4. leta, par let smo imeli kar letne karte). Jaz sem drugače iz MB, žena iz Prekmurja in ker je učiteljica, smo ponavadi čez poletje kar v MBju. To je spet bilo Tezno - Betnava - plezanje in nato nazaj, s kolesom. Velikokrat pa tudi iz Tezna do Rač in nazaj. Pač toliko da se gibljemo.

Je pa zanimivo, koliko kondicije dobi recimo otrok z navadnim kolesarjenjem. Ko je ta mala šla lani na veveričkin/srčkov tek (v sklopu maratona treh src - Radenci) in zmagala v kategoriji Z2008 (letniki 2008), brez enega "treninga" teka, noben ni mogel verjet, da ne trenira teka. 

Urejal bpavsic, 20.11.2017, 22:14.

Prikaži več možnosti

lodar
lodar
  • Uporabnik
  • Sporočil: 322

BRAVO za dosežek!

imam enako kolo, ampak z DTswiss...

Prikaži več možnosti

anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 807
  • Avtomobil: kolkr gre

Bleh, imam karbonca, ki pa že sameva skoraj drugo leto. Glih tri ture v dveh letih. Menjala z badmintonom in rolerji. Me je cimer glih pred kratkim spraševal, kdaj mislim spet kaj na kolo.  :damn

Prikaži več možnosti

velikomalo
velikomalo

BMW ljubitelj

• Uporabnik

BRAVO za dosežek!

imam enako kolo, ampak z DTswiss...

Kaj je to f8,f10?

Bleh, imam karbonca, ki pa že sameva skoraj drugo leto. Glih tri ture v dveh letih. Menjala z badmintonom in rolerji. Me je cimer glih pred kratkim spraševal, kdaj mislim spet kaj na kolo.  :damn

Mogoče naprodaj.Kakšno pa je.Mogoče bi pasal moji.

Prikaži več možnosti

anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 807
  • Avtomobil: kolkr gre

Focus Cayo 2.0.

Če primerjamo srečo 2012 in srečo 2017, well, očitna razlika.

Aja, Cayo ni naprodaj, to je tako kot longines, pač nosiš ali sedeš, ko sede.  :)

430041_10151192980969181_1737182145_n.jpg

21761714_10155717243614894_223815769413424874_n.jpg

Prikaži več možnosti

velikomalo
velikomalo

BMW ljubitelj

• Uporabnik

Vprasanje za kolesarje, ki se vozite po zimi:
- ali imate ustrezne pnevmatike? :laugh

Ne čez poletje znucaš tist profil in čez zimo ostanejo gletke ku špegu :laugh.Ma nič bat itak je zadaj pogon :3gears 

Prikaži več možnosti

miho1
miho1

BMW fanatik

• Uporabnik

Bicikel je dogma f8. Campa record eps, feltne pa campa karbon 35 visine, tabular. Vrhunska zadeva.
Drugace pa ja. Za klanec tipa Vrsic rabis cim manjso maso. Da prides z 90 kilami v 47 ih minutah, si boljsi kot jaz s svojimi 70 imi s casom 38.. :))
Nekaj se tudi poznajo leta ze. 6 let nazaj sem peljal Vrsic 36 in 40 sekund. To je tudi moj najboljsi cas.
Pozimi seveda ne pocivam. Ko se zacne mrzlo vreme presedlam na tek, ki mi tudi zelo pase. Skoraj vsak dan pretecem vsaj 15 kilometrov. Tecem tudi v hrib.

Urejal miho1, 20.11.2017, 22:59.

Prikaži več možnosti

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 411
  • Avtomobil: LPP Urbana

Me mika, da bi eno ‘gorsko’ turo spet naredil a se nekako bojim zaledenelih poti :(

Drgac pa podpiram kolesarjenje...zdrav duh pa to :ok2

Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti

velikomalo
velikomalo

BMW ljubitelj

• Uporabnik

Bicikel je dogma f8. Campa record eps, feltne pa campa karbon 35 visine, tabular. Vrhunska zadeva.
Drugace pa ja. Za klanec tipa Vrsic rabis cim manjso maso. Da prides z 90 kilami v 47 ih minutah, si boljsi kot jaz s svojimi 70 imi s casom 38.. :))

No glede časa v klanec upliva veliko dejavnikov.Mislim da tiso pravilo 3s/kg/km ni ravno realno.Ampak pustimo to kolo je raketa ampak zame predraga.

Kaj pa čez zimo?

Prikaži več možnosti

lodar
lodar
  • Uporabnik
  • Sporočil: 322

EPS dela brez težav?

Urejal lodar, 20.11.2017, 23:13.

Prikaži več možnosti

tonchy
tonchy

Jesus!

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 226
  • Avtomobil: black

Recimo temu novopečeni...Od lani z Hardtail 29" - večinoma makedam in gozd, od letošnje jeseni pa tudi z cestnim, kateri me je čisto zasvojil.

Klanci so top, za1x zlezel povsod, mogoče nisem hiter, sem pa vztrajen. :)

Sedaj bo večinoma HT v uporabi, cestni za "izlete" po Primorski.

Me pa prav zanima, kako se bo obnesla kombinacija Wahoo Kickr + Climb...Izgleda zelo mamljivo za zimske dni.

"Go be fat on someone else's time." (Rollins on women)
Prikaži več možnosti

miho1
miho1

BMW fanatik

• Uporabnik

EPS dela brez težav?

Eps dela brez težav. Campa, ki jo imam je vrhunska. Baterija zdrži 2 do 3 mesece, odvisno koliko furaš in se nafila zelo hitro ( kot mobitel)

Prikaži več možnosti

CePO
CePO

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 197

Evo ena tema, kjer se lahko tudi jaz najdem :)

Zadnje 3 leta se vozim malo več, letos jih imam 8550km, tak da mi jih še 100 manjka do lanskih. Rajši pa nabijam višince, kolikor se jih pač v Prekmurju da, kot pa kilometre.

Vozim pa čez poletje večinoma specialko, spomladi, jeseni in pozimi, pa od letos naprej čedalje več tudi poleti, pa doma sestavljen gravel/cx kolo.

Vidim pa tudi, vsaj po tej temi sodeč, da nas je dosti Prekmurcev na kolesih, bi se skoraj lahko kaj zmenili za kakšno vožnjo pa pivo (mogoče smo se pa celo že vozili skupaj :) )

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.