Kolesarji na BMWslo
U lepa. 8000 km je ze zlo lepa kilometrina. Bravo. A se udelezis kaksnega vzpona?
Ja jst tudi v glavnem visince gonim. Tu na nasem koncu imam Krvavec. Hud klanec. 1000 visincev v 10 ih kilometrih. Drugace pa zdaj samo laufam. Tek mi tud sede, za pozimi da malo odkolpim kolo. Ko je pod 5 stopinj me bicikel ne vidi vec.. :-)) |
Prikaži več možnosti
|
Ko ravno omenjaš Krvavec. Slikano v soboto:
"Go be fat on someone else's time." (Rollins on women)
|
Prikaži več možnosti
|
Od vzponov sem edino Celjko kočo peljal 2x, letos mi je uspelo priti gor s časom 24min pa nekaj poleg Drugače pa 1x letno Vršič pa Mangart, pa mogoče še kaj tam okoli če je časa za več dni, pa kakšen vikend na Pohorje.
Krvavec sem pa lani peljal prvič, je kar fajn klanec, podoben kot Soboth oz. Koglereck v Avstriji. Ni pa tak lep vzpon, kar se tiče razgledov |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
19km na dan, povprečno 4dni na teden (2x na dan čez Ljubljano), nekje 3000km na leto. |
Prikaži več možnosti
|
A tekacev pa ni na forumu? Letos povprecje 62km na teden, do konca leta jih bo preko 3200km. Kolo za resno zadevo zahteva cca 3-4x vec casa. Je pa res manj poskodb.
|
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Bravo. Jaz tecem zdej, ko je premraz za kolesarjenje. Na teden pretecem priblizno od 70 do 80 kilometrov. Med tednom po ravnini, med vikendom pa v hribe. Ampak pocas. Pulz drzim na priblizno 70 procentov maximalnega. |
Prikaži več možnosti
|
Uf... dobro ste. 70-80 km/tedensko pomeni 4 na teden po 20km? Kako vam uspe? Meni ob kopici priročnih izgovorov (služba, žena, mulci, večerna poledica in posledično nevarnost padca) nikakor ne uspe odlaufati več kot 3x tedensko po 5-6km. Toliko da se ne z(a)redim preveč... Opažam pa sedaj porast tekačev po 1 novembru.. kar mi je zanimivo. Še bolj pa me preseneča, kako so nekateri neprimerno oblečeni - temperatura 2stopinji, oni pa brez kape, v eni tanki majčki, kratke hlače (sam npr. ne morem med tekom dihat skozi nos in imam pri temp. pod 7 stopinj obvezno buff čez usta - v nasprotnem takoj fašem vneto grlo). |
Prikaži več možnosti
|
JA jst se spravim vsaj 5 x na teden večino krat 6x in grem krog do 17 km.. Ah tek je luksuz glede tega, kako malo časa ti vzame. Urco in pol na dan, pa si oreng trening naredu. Pri kolesu je pa tako, da če udariš eno dobero hribovsko je 3 ure takoj okol. Ja moraš met kar potrpežljivo partnerko, ker zraven sluzbe tak hobi furat ni enostavno. |
Prikaži več možnosti
|
Mogoče bo komu zanimivo. To čudo je moderen klopotec Lokacijo najdete tukaj: http://www.suedsteir...d=222&bid=43149
|
Prikaži več možnosti
|
aha Igor, zdaj te pa man....mi je bila znana slika dol s strave (ene 2 tedna nazaj te je zanimalo kakšna je cesta na ivanščico)
če spraviš cx gume, širine 30-33mm skoz okvir, pa ti ni preveč škoda okvira, se komot lahko udeležiš kakšnega rekreativnega ciklokrosa lahko že jutri, na Hrvaškem v Miklavvcu, ob 10.00.
Itak maš mtb, tak ka z nakupom gum lahko malo počakaš |
Prikaži več možnosti
|
Jaz pa plavam...zmeraj ista temperatura vode, neodvisen si od vremena, pa še z glavo pod vodo je tak mir in odklop od zunanjega sveta, da lahko čisto odmisliš vse skupaj...
lp,m “Will it be a good investment?” We shouldn’t care: the greatest cars were built for a purpose and it wasn’t to be collectible. Only time will tell but I envy the lucky buyers who just get in and drive it without fussing about mileage or stone chips: they’re the people you want to sit next to at dinner! |
Prikaži več možnosti
|
Super. Pozdravljam vsako vrsto rekreacije, sploh vzdrzljivostne sporte. Plavanje je super sport, pri katerem se mi zdi, da tezko staknes kaksno poskodbo, pa se kalorije se kurijo na polno, saj dela vecina misic v telesu.
Sam imam ravno zdaj par dni tezave s kolenom zaradi teka. Po parih kilometrih me zacne boleti, zgleda bom moral par dni pavze nardit. :-( |
Prikaži več možnosti
|
Jaz sicer rad tečem, sem tudi 21ko že pred 4 leti odtekel, ampak pozimi mi ne paše. Ker se ukvarjam z dirkanjem moram biti v dobri formi celo leto. Pozimi v mrazu in muhastem vremenu mi tek ne diši. Tako, da boks + plavanje + badminton . Fitnesa ne maram, ker me misel na bližino prešvicanih moških odbija...
lp,m “Will it be a good investment?” We shouldn’t care: the greatest cars were built for a purpose and it wasn’t to be collectible. Only time will tell but I envy the lucky buyers who just get in and drive it without fussing about mileage or stone chips: they’re the people you want to sit next to at dinner! |
Prikaži več možnosti
|
Jaz se tudi ze cca.15 let ukvarjam s tekom. Tečem nekje 7-8x/mesečno, kar pomeni do 2x tedensko. Pozimi mi to ne uspeva-vreme, kratek dan....se fokusiram na vikende. Kadar grem laufat, imam par tras-od 14km pa do 21km.
Sem pa v zadnjih letih začel tudi uživati "v klance"-trikrat sem že odtekel Andrejčkov tek (Vršič), za trening pa poleti Šmarna Gora (dvakrat gor) pa na tolminskem vzpon iz Tolmina na Kolovrat (900 m višincev). Najdaljša razdalja pa tek Trojk v Ljubljani-29 km. Zelo lep tek, imaš kombinacijo ravnin in vzpona čez cel Golovec. Polmaratonov sem pa že prelaufal cca.25 do sedaj.... Tek ima res eno veliko prednost pred bicikliranjem-manj cajta rabiš....edino na kolena moraš paziti.
:evillaugh"When you see the tree you're about to hit, it's called understeer. When you can only hear and feel it, it's oversteer" (W. Röhrl)
![]() |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Tudi jaz sem navdusen kolesar. Cestno in gorsko. Pozimi trenazer, tek na smuceh, obcasno tudi tek. Od marca do novembra pa kolo. Naredim cca. 5000 km letno. Na trenazerju delam izkljucno ciljno usmerjene treninge z intervali, ki ne trajajo vec kot eno uro, so pa zelo ucinkoviti, ker lahko 100% nadziras pogoje = watti glede na FTP.
|
Prikaži več možnosti
|
Z veseljem spremljam ta YT kanal:
Vrhunska produkcija
"Go be fat on someone else's time." (Rollins on women)
|
Prikaži več možnosti
|
Kak nick pa imaš na Stravi? Sicer se pa nekih organiziranih voženj izogibam. Najraje se še vozim sam. |
Prikaži več možnosti
|