Evo sem pravkar nazaj iz testne ture... 23km in dobrih 800 visincev.
Kaj naj rečem, nisem ravno najbolj navdušen pa še vse me boli (vrat, zapestja). Dejansko, ko enkrat zares probaš sem kar iztegnjen na tem kolesu pa ne vem ali je to normalno ali ne ali se bo pač le treba navaditi na tako balanco. Verjetno, če bi se dalo namontirati flat balanco bi se bolje počutil.
Skratka prvi vtisi so bolj tako tako.
Če bi koga zanimal dejansko nov bajk ga dam za isto ceno kot sem ga jaz kupil (1520€) + pedale pustim (specialized bennies).
Dvomim da je prevelik, tudi Specialized stran za 180cm priporoča 56cm. Je pa vse od osebe odvisno, ampak če prej še nisi na drop barih vozil in si imel flat balanco, potem se je treba navaditi. Na cestnih/gravel kolesih si že po defaultu mal bolj razdegnjen kot na teking ali MTB. Ampak rabiš še ene par voženj, da se navadiš pozicije,vsaj jaz sem. Jaz in večina ostalih tudi večinoma ne vozi na spodnjem delu balance (drops), ampak zgoraj na ročkah, tako da še to je ena stvar ki veliko vpliva.
Potem si pa itak lahko še prilagodiš balanco, npr. će misliš da je predaleč si jo približaš tako da da daš krajšo fajfo (stem) gor, to kupiš za drobiž. Ali pa nastaviš ročke prestav/bremz (hoods), da bolj na gor štrlijo, tudi to bo imelo vpliv, na sliki mi deluje kot da imaš malo preveč naprej jih in potem se moraš logično bolj stegnit tud. In pa variraj pozicijo med vožnjo, npr. malo na flat barih, sploh na klancih, malo na ročkah, malo vmes. Tako si tudi toke in zapestje odpočijejo, ker niso vedno v isti poziciji. Pa sedež si lahko še mal naprej daš, kar te spet približa balanci.
Urejal LeQuack, 16.05.2025, 20:19.