Tega sam kot avtomehanik (med mojimi drugimi poklici) nisem nikoli razumel. Še zdaj mi ni jasno kako lahko mehanik na pooblaščencu npr. Bmw, zasluži enako oz. podobno kot mehanik na Škodi. Medtem ko je že razlika ogromna v ceni urne postavke na servisu, ki jo plačujemo stranke.
Zanimivo je tudi to, kako servisi spreminjajo ceno storitev glede na znamko avtomobila katerega popravlja isti človek, v isti delavnici, z istim orodjem in istim dvigalom? Primer je bil včasih pooblaščenc kjer sem delal preko študenta, lastniki Mazde in Bmw so imeli različne cene urne postavke za servisne storitve. Zdaj to doživljam na pooblaščencu kjer mi servisirajo Audija, plačujem več kot pa nekdo ki tja pripelje Vw-ja ali pa Seata. Zanimiva politika.
Kako ne razumeš? Da si lahko vodilni basajo žaklje z denarjem je treba šparati povsod na zaposlenih, na materialih,povečati da motor porabi več olja,poslabšati verigo da se jo menja ko še sam boh ne ve kdaj , tako se noro zasluži ampak samo kratkoročno na dolgi rok se še dolgo več ne povlečeš iz dreka v katerega padeš.
Maš glupe ljudi (večina) in ljudi, ki so sposobni sami razmišljat in samostojno diagnosticirat in odpravljat težave.
Prvi so navadno manj plačani in rabijo nekoga, ki jim točno vtupi v glavo kaj morajo naresti. Večje organizacije imajo večjo toleranco do takega kadra.
Za dobrega mehanika, ki obvlada in ne žre 15 perov na šiht je jurja krepko premajhna plača.
Dober mehanik gre po tem ko vidi da ima nesposobne sodelavce,zanič plačo glede na njegovo znanje,lepo na svoje.
Urejal blackberet, 20.04.2018, 19:54.