Dober večer. Že dolgo sem nameraval odpret to temo pa je nekako vedno zmanjkalo časa, spravljam se namreč poiskat slike iz mojega preteklega obdobja ko sem bil zbiratelj oldtimerjev, a mi do zdaj to še ni uspelo. Se pa časi spreminjajo in oldtimerji so zadnja leta vse bolj aktualni, tako da v oglasih na avtonetu videvam vse več in več biserov iz moje pretekle zbirke. Zdaj so jim cene zrasle in ljudje, ki so jih vsa ta leta skrivali v garažah, so se jih odločili prodat - ali pa zgolj tipajo trg, da vidijo koliko bi zanje dobili. V to temo bom tako lepil oglase mojih bivših vozil, da bo prvič kot nekakšen arhiv mojega preteklega dela, kot drugič pa bom mogoče uspel prepričati tistih nekaj dvomljivcev, ki mislijo da nakladam ko pravim, koliko vozil sem imel
Za začetek si bomo ogledali Mercedesa 220 SEb Coupeja iz leta 1961. O tem avtu sem na forumu že enkrat govoril (čeprav se žal ne spomnim več, za katero temo je šlo). Če ponovim na kratko, avto sem našel na Gorenjskem dobesedno "v gajbicah" (motor je bil zunaj in bil je delno razstavljen), ga sestavil in toliko porihtal, da sem ga usposobil za vožnjo. Potem sem ga nekomu prodal in od takrat naprej se je za njim izgubila vsaka sled, no zdaj se je očitno našel Po slikah sodeč je nekdo od lastnikov avto malenkost porihtal, armaturka je videti obnovljena in delno se je obnovila tudi notranjost, sicer je pa še točno tak, kot je bil (razen tega, da je prav grdo spuščen - to oldiju res ne paše
). No, pa si ga poglejmo
https://www.avto.net...12812142&show=1
P.S.: Cena je seveda smeh, ti avtomobili niso tako zelo redki da bi dosegali takšne cene, niti pod razno Tale je po moji oceni vreden točno nekje med 12 in 15.000 eur in niti eura več (odvisno sicer od tega, kaj je na njem zdaj porihtano), za 70.000 eur jaz dobim že enak model cabrioleta in to v dosti boljšem stanju
Še slike, če oglas slučajno izgine neznano kam (Prodajalec je nek Sašo, avto pa se prodaja za nič manj in nič več kot 72.000 eur, ROFL):