@naroz, hvala. @tii, z XM-i V6 je pa tako: obstaja precej različic teh motorjev. Meni je bil (tudi) ta avto zelo všeč in sem svoj čas razmišljal da bi si ga kupil, a sem jih šel par pogledat in so bili vsi totalne podrtije, tako da nisem vzel nobenega. Namesto XM-a sem takrat nabavil Xantio TCT, no ampak to je druga zgodba. Bistvo XM-ov V6 je v tem da imajo različne motorje kot sem napisal, posledično je poraba različna in kar je meni bolj pomembno, tudi njihova moč je različna. Prve serije ne grejo nikamor in pijejo kot žolne, zadnji modeli so pa čisto druga pesem, s tistim se da lepo vozit. Ne vem sicer točno od kdaj do kdaj so delali tisti "pravi" motor, to bo kak citroenar povedal. Sem pa skoraj 100% da ima letnik 1990 še stari, švohnejši stroj. Letniki 94, 95 in 96 bi znali imet novega, če se prav spomnim - ampak teh vozil pri nas praktično ni. Če bi jaz še kdaj kupoval XM-a bi iskal enak motor kot sem ga imel v Xantiji, torej 2.0 turbo. To je vrhunski agregat, pije vsega 10 litrov (v XM-u mogoče kak liter več, ampak še vedno nič v primerjavi z V6) in gre zelo zelo spodobno.
Sicer sem si pa od novejših citroenov lastil še AX-a in ZX 2.0 16V, oba sta zanimiva avtomobila, nista pa v času mojega lastništva še bila oldtimerja, imel sem ju za daily driverja.