modelčki slikani danes.
jerry, si imel kakega v merilu 1:1
Dobra fotka, zaradi tlakovcev in sence dreves izgleda zelo realistično, sem že mislil da se zafrkavaš in so avtomobili pravi, pa sem potem videl da so pri hrošču kolesa pomaknjena preveč navznoter in me je šele to prepričalo, da gre zares za modelčke (poleg še par drugih detajlov, ampak hrošč mi je prvi padel v oči) :D
Od teh ki so tu na sliki sem imel Hrošča (v bistvu malo morje njih, od letnika '55 s faldahom dalje, bilo jih je toliko da se vseh niti ne spomnim), mercedesa W124, žabo DS (v bistvu ID 19, ampak karoserija je enaka - moja je bila sestavljena v Cimosu) in GS, čeprav na sliki je CX. Hrošč (Ovali) in Žaba sta bila v nulo restavrirana, imel sem še par zelo lepih primerkov hroščev, W124 pa v času mojega lastništva še niti ni bil oldtimer, to je postal šele letos (bil je letnik '89 če se prav spomnim) in ne verjamem, da je še vedno med živimi Res me zanima kje je končal moj Ovali, bil je črne barve in kot rečeno s faldahom (platneni šibedah čez celo streho, lahko bi rekli tudi panorama), verjetno je že zdavnaj kje v tujini, ali pa v kaki garaži nabira prah. Aja, Ovalija sem imel dva, drugi je bil tudi vozen, čeprav še zdaleč ne tako lep kot prvi in kot zanimivost, bil je USA model. Za tiste ki ne veste tega, Ovali je vzdevek ki si ga je ta model prislužil zaradi ovalnega zadnjega okna, en model pred tem je bil Brezel (dvojno zadnje okno - ovalno, ločeno s pregrado na sredini), vmes je bil pa še Zwitter, ta je med zbiratelji nekako najbolj čislan, ker združuje starejši videz (dvojno zadnje steklo) z novejšo mehaniko, ima recimo hidravlične zavore (Brezel je imel mehanske, na štangice kot pri starih biciklih) in sinhronizirane vse prestave v menjalniku razen prve (Brezel je imel še stari, nesinhronizirani menjalnik). Zwitterja so delali zelo kratek čas, če se ne motim samo par mesecev leta '54 ali '55, tam nekje (govorim po spominu, lahko da sem se za kako leto zmotil), tako da so zelo zelo redki