Skoči na vsebino

Orodje in oprema za delavnico

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
302 odgovorov v temi
etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 839
  • Avtomobil: M2

Pozdravljeni, sem brskal po forumu pa nisem nikjer našel. Zanima me vse v zvezi z orodjem oz opremo za avtomehanično delavnico... Obstaja verjetno ravno toliko gostilniških debat o tem katera znamka orodja je boljša ali je to Beta ali Unior ali Usag kot Porsche VS Ferrari... kakšna so pa vaša mnenja iz prakse itd. Prav tako me zanima debata 2 stebrna dvigala VS škarjasta, potem lahko kakšno rečemo o pnevmatskih pištolah nevem Beta VS CP itd... Pa še o montirkah in centrirkah itd...

Sam imam doma ubistvu vse od Uniorja... Meni osebno se zdi kvalitetno orodje... Fora je pa v tem da nimajo recimo tako široke palete orodja kot Beta recimo... Posledično si mislim da če nekje kupim recimo kovček orodja + pnevmatsko pištolo + moment ključ + dvigalko itd da bom dobil boljšo ceno kot malo tu malo tam...

Tako da dajte se razgovorit ker me te zadeve močno zanimajo.

Razne hobi zadeve iz Hoferja, Obija, Lidla in ostalo orodje katero je primerno da se moj 4 letni sin z njim igra dajmo prosim spustit iz te debate...

Še nekaj pomembnega. Kje vse to nabavit oz ali se kdo z tem ukvarja oz ima poznanstvo itd... Torej kvalitetno orodje 1 klase za čim bolj ugodno ceno...

Potrebuje se VSE.

Hvala za konstruktivno debato...;)

Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti

PocesnkII
PocesnkII

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 596
  • Avtomobil: MB w463 po domače G

Sam uporabljam dva vozička od SONIC-a meni osebno odlično.

kar SONIC nima ali pa ni v kompletu, sem si dokupil od KS tools (zelo veliko nastavkov za na pištolo)

Nekaj malega pa se najde predvsem kakšni specijalni ključi in nastavki (recimo za zategnit glavo na golfu 4 1.4 16v) od Hazeta.

Pnevmatiko imam vso od Hazeta (3x air gun, mala račna in dleto)

Dvigalo škarjasto (OMER), ker vseh popravil ne delam samo pod avtom ampak tudi okoli njega in je fino da je poravnano z tlemi da ko ga n erabim ne ovira.

montirko imam Sicam, centrirko pa Bosch.

Sam orodja od Uniorja neuporabljam razen gedore 36 ker za oljne filtre bo ok....

Moje mišlenje je tako da je orodje lahko tudo rabljeno samo da ni kitajac in da se ne zlomi ko ga najbolj potrebuješ. Bo pa v tej temi vsak hvalil ''svojo'' znamko orodja katero uporabja.

Morem pa še dodati da do sedaj nisem zlomil še nobenga orodja, in se res striktno držim da črne gedore so za na pnevmatiko, in ne tako kot po večini delavnic kjer vajenci nataknejo gor katera jim pride pod roko. Za to moraš potem imeti dva kompleta vsega; gedor 6 kotnih, 12 kotnih, inbusi, zx, zxn, torksi, ženski torksi,...

P.s. moraš pa tudi vedeti da nekomu lahko daš nevem kako orodje pa ga bo polomu ali pa drugemu isto pa nebo nič naredu. Pri mehaniki je tudi veliko koliko se sam znajdeš in včasih kakšno orodje tudi sam narediš.

Urejal PocesnkII, 27.02.2018, 19:36.

Prikaži več možnosti
    • bmw330cd je všeč

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik

no to mi je pa popolnoma jasno da črni nastavi za gedore so pač za na pištolo crom pa za ročno račno... saj to so pa 3 dodatni ključi... Hazet je vredu ja... mislim da ga BMW prodaja kot njihovo orodje za delavnico... pa še eno drugo znamko...

kako se pa škarjasto dvigalo obenese ko je potrebno menjat kaj na dnu vozila? izpu demonitrat pa vse tiste PVC zaščitne plastike pri recimo menjavi filtra goriva?

Prikaži več možnosti
    • gs 1200 je všeč

PocesnkII
PocesnkII

BMW fanatik

• Uporabnik

Glede dvigal je tko da je res malo težje menjati krajne platike na podvozju, izpuh ni problem. Ponavadi rešim zadevo tako da dvojne gumi kocke podložim na mesto kjer se dviga avto in potem dobiš dovolj prostora spodaj. je pa škarjasto dvigalo fino če kaj delaš pod ali okoli avta lahko tudi na dvigalo - plošče kakšno orodje odložiš.

Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 149
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Jaz imam gedore, račne, ključe od Holex-a (Hoffmann Group). Po 13 letih dokaj intenzivne rabe je še vse celo. 

Drugače pa glede dvigala. samo dvostebernega ne, vse ostalo je ok. Preprosto zaradi uporabe OBD-ja in nerodnosti samega priklopa na dvigalu.

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti
    • zok je všeč

zok
zok
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 367
  • Avtomobil: e60 530xd, Falco, Futura

Dvosteberno dvigalo je tudi meni malo mimo... ...sam najraje uporabljam mostnega/skarjastega (dvojnega).

Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik

Malo sem se še pozanimal. Tko jih pravi večina. Oba imej. Oba imata prednosti in slabosti in če imaš možost imej oba ker potem nimaš nikjer minusov...

Prikaži več možnosti

portland
portland

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 565

Obeta se mi nekaj malo bolj konkretne šraufarije in sem se odločil, da si kupim novo orodje. Orodja imam sicer že veliko ampak je vse noname in vse imam raztrešeno po raznih predalih po hiši.

Unior ima trenutno velike popuste, na hitro sem pogledal Hazet in je po rednih cenah podobno kot Unior. Orodja nikakor ne bom vsakodnevno zlorabljal ampak se mi bolj gre, da ga imam dolgo časa in je vse na enem mestu, zato nujno iščem voziček.

Torej, ali se danes še splača kupiti firmo ali so enako dobri kitajci za pol cene?

https://www.merkur.s...roje-art-1012a/

Je to vredno svoje cene?

Prikaži več možnosti

PocesnkII
PocesnkII

BMW fanatik

• Uporabnik

Poglej za kakim sonic om recimo s9 veliko vec orodja in mnogo bolse kvalitete kot unior
Prikaži več možnosti

portland
portland

Začetnik

• Uporabnik

Poglej za kakim sonic om recimo s9 veliko vec orodja in mnogo bolse kvalitete kot unior

Lahko to "boljše kvalitete" malo elaboriraš?

Če je vsaj približno enaka kvaliteta in število kosov orodja bi nekako raje dal denar slovenski firmi.

Prikaži več možnosti

PocesnkII
PocesnkII

BMW fanatik

• Uporabnik

unior se je zadnje čase zelo poslabšal, kar poglej njegove izvijače in gadore,..... pokajo da ni res

Prikaži več možnosti
    • TIN in bedolin uporabnikom je všeč to sporočilo

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 403
  • Avtomobil: 2x Ford, Honda

Veliko unior orodja je narejenega na kitajskem in pri nas prepakirano.

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti

SONiK
SONiK

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 151
  • Avtomobil: ///M

Wurth, beta, hazet,.. s tem nebos falil :)

Urejal SONiK, 24.11.2019, 01:45.

M3 drivers have no friends - Jeremy Clarkson

Prikaži več možnosti

sema318is
sema318is

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 393
  • Avtomobil: Mercedes-Benz

Jst kar uporablam dnevno kluce/gedore/racne vse od ID tools ter Lidl special hehe. Pa meni osebno najboljsa investicija je pa Milwaukee, kar se tice elektricnih pistol. Do zdj sem vse zrihtal.

Kar se pa zgubi ter zlomi oz. unici se pa nadomesti.

Ni potrebe po firmirani robi, tudi poceni roba zdrzi, jst nism sparal samo pri elektricnih pistolah, hocem da dela in da je zanesljivo.

Prikaži več možnosti

Lebn47
Lebn47
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 854
  • Avtomobil: 330 xi

Vse je vredu dokler ni rje vmes.
Beta je super , samo pa ni poceni. Zanimivo , da se je unior toliko poslabšal. Imamo neki star komplet pri bajti pa je super.
Prikaži več možnosti

coffa06
coffa06

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 162

KS Tools je tudi dobro orodje.
Prikaži več možnosti

mihaing
mihaing

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 614
  • Avtomobil: Suši

Unior orodja v SLO delajo zelo malo. Fokusirani so na avtomobilsko industrijo in delajo veliko delov za podvozja.

Še vedno lepše videti maske na naših ustih, kot pa maska na novih BMW-jih

Prikaži več možnosti

portland
portland

Začetnik

• Uporabnik

Še vedno sem 99% odločen za Unior, sploh ker ima trenutno take popuste, sicer bi iskal dalje. Pa do sedaj še nisem uspel dobiti argumentirane kritike čez Unior, kje, kako in kaj točno je slabo oz se je poslabšalo. Od vseh, ki pa trdijo, da naj bi Unior bil zanič pa vedno dobim ponujeno alternativo meni neko neznano firmo, pri kateri za 20 sekund googlanja najdem, da je to "včeraj" ustanovljena znamka z generičnim anglosaksonskim imenom, po možnosti še z nekimi barvami nemške zastave v logotu, delano pa seveda na Kitajskem. 

Prikaži več možnosti
    • miha84, bedolin in žorž4x4 uporabnikom je všeč to sporočilo

bojan.u
bojan.u

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 121
  • Avtomobil: BMW F07 GT 535d

Kaki Unior....to ni vec to kar je bilo!
Prikaži več možnosti

žorž4x4
žorž4x4

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 016
  • Avtomobil: bmw m3

unior se je zadnje čase zelo poslabšal, kar poglej njegove izvijače in gadore,..... pokajo da ni res

js sem delal s sonicom, ampak daleč od tega da bi rekel da je to kvaliteta

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.