Skoči na vsebino

Moje počitnice 2012-2024

* * * * - 10 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
9047 odgovorov v temi
Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 83 796
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Mi smo šli s tamalim na Filipine ko je bil star eno leto, brez kakršnih koli problemov.

Kladivce kladivce na steni povej,

kateri najboljši mehanik v deželi je tej!

Prikaži več možnosti
    • berni je všeč

naliM
naliM

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 800
  • Avtomobil: 2x OOOO | \X/ | ⚡| *

Noben ni imel problemov z ušesi? Naš triletnik je po vrnitvi iz ZDA fasal fajn vnetje srednjega ušesa, že več kot en mesec slabše sliši. Boli ga nič ne, sploh ne bi vedeli, da ima vnetje, če ne bi slabše slišal. Zdravnica sumi, da ga je zjebalo letalo (pritisk). 

Enkrat smo res imeli problem, posledica predhodnega stanja - mala je zbolela v Dubaju in sem sredi noči skakal po mestu in iskal zdravila. Na avion domov smo posledično šli z vročino, zabitim nosom in problemom z izenačevanjem pritiska. Tisti let je res trajal...

Sicer pa kot so ostali pisali, je pitje/prehranjevanje med vzletom/pristankom rešitev v večini primerov.

Prikaži več možnosti

Mr.Fritz
Mr.Fritz

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 294

Najin (kmalu bo star 2 leti) je ze parkrat letel. Ce se ne motim, 3x - Malta, Krf, Rim. Zaenkrat - trkam po lesu - brez tezav.

Kar se tice izenacevanja pritiska… zaenkrat ne pije sladkih pijac, razen izjemoma. Ta izjema je recimo vzletanje/pristajanje z letalom. Vedno imamo zraven pomarancni sok, ki ga pije po pozirkih. Pa to ni samo tisto minuto, ko je sprememba visine najbolj opazna, ampak dlje casa. Ko je bil se mlajsi, se je zaradi izenacevanja pritiska med vzletanjem dojil.

Glede tega, da na letalu ne krici, imava pa razlicne prijeme. Naceloma mu ze kak mesec preden letimo vzameva nekaj igrac/knjig, ki jih ima rad in jih skrijeva. Ce je potrebno, jih na letalu pokazeva in se lahko igramo cel let. Tudi kaksne nalepke vzameva, da jih lahko lepi po razlicnih predmetih (kasneje jih seveda poberemo dol:D).

Druga stvar je primerno planiranje - vedno ob urah, ki so za nas primerne (vsak najbrz pozna svoje “ure”, ki so za otroka pomembne - kdaj je, kdaj spi, itd.). Ponavadi ciljamo tako, da lahko med letom zaspi. Pa fino je, da ima prej kosilo.

Last, but not least - tudi pot do/iz letalisca je pomembna. Ce smo leteli iz Benetk, smo vzeli se en dan pred dopustom in po dopustu in najeli apartma blizu Benetk. Tako se potovanje razbije in je pot lazja.
Morda za vecino to ni pomembno, ampak najin je zelo rad krical v avtu in je voznjo sovrazil.

Mi smo tudi imeli 5 ur do Munchna z avtom, tam prespali, šli nasljednji dan do Charlotte (9 ur vožnje), prestop cca 2,5 ure in 5 ur do Seattla pa še 5 ur z avtom do sorodnikov. Na letalu in na letališču brez problemov. V avtu tudi. Ko smo prišli nazaj pa edino uho. Mali so veliko bolj vzdržljivi kot si mislimo, je pa res da če ne bi bil tak kot je, se ne bi odločili it zdaj ampak kasneje. Da ne govorim o urah in urah vožnje po ZDA z avtom. Pa je šlo. Sem pa bolj jaz najebal kot mami (ona je večinoma vozila, jaz sem vozil le ko je mali spal), ker je vedno mene želel zadaj, da sva se pol igrala in zajebavala. 

In to razbijanje je bilo super ja, ker smo ga ponovili v Seattlu ker smo prespali spet, aja edino ko je jokal je bilo ko smo pristajali v Munchnu ob vrnitvi, ker je zaspal lih ene 30min pred koncem poti, a pred tem je 8ur+1ura+7ur bil pokonci. Valda bil malce tečen, a je potem hitro bilo ok. Najbolj zanimivo je bilo tisto 1 uro vmes za prestop v ZDA. Nikoli več ne rezerviram karte s tako malo časa za prestop.  :crazy  :ok2

Kričal je v avtu? Se ga ne da nikak zaposlit, ker meni se zmeša, če bi bil naš tak.

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 83 796
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Morda za vecino to ni pomembno, ampak najin je zelo rad krical v avtu in je voznjo sovrazil.

Mogoče ga je bilo pa strah, a je tvoja žena vozila? Ali pa imate audija, moj se je v bavarcu umiril in zaspal, tudi če je bil prej siten in je jokal ga je vožnja popolnoma zrelaksirala. V tem primeru ga razumem, jaz bi v audiju tudi kričal.

Kladivce kladivce na steni povej,

kateri najboljši mehanik v deželi je tej!

Prikaži več možnosti
    • bmw330cd in berni uporabnikom je všeč to sporočilo

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 891
  • Avtomobil: DKW

Jerry se strinjam :) :)
Zato pa silim z avionom nekam..

Ps: no resnica je taka; z letalom vem da bo samo en kovcek s 23kg, 1.5h vlaka in 2h cakanja plus let.
Z avtom je pa zame poleg daljse poti takoj ciganski turzem v igri (obhajanje sorodnikov od hise do hise, katere zanimajo itak samo otroci oz najmlajsi otrok) in za piko na i se prekrcavanje ob koncu dopusta- ko mi vsak da nekaj kar moram nujno odpeljat s sabo in potem je truga polna, da se moram obesit za jo zapret, vsi potniki majo kaj pod nogami in seveda to v najvecji vrocini znasam v avto.. in se ko pridem domov moram to znest vse ven in zena vse cunje oprat pa sem potem bolj utrujen kot pred dopustom :)
Prikaži več možnosti
    • berni in Boris-84 uporabnikom je všeč to sporočilo

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 411
  • Avtomobil: F10

Tamali morajo samo pit vmes ko vzleta ali pristaja in ne bo nobenih problemov s pritiskom in ušesi. 

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti
    • bmw330cd je všeč

bmw330cd
bmw330cd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 045

Mi smo bili prvic z letalom s tamalim zdaj konec oktobra na Mallorci (Palma), star je bil 18 mesecev. Palma je idealna za otroke, ker imas ogromno opcij za sprehajanje, center je zelo lep, imas dolgo mestno plazo (mestno)... potem pa imas opcijo recimo z rent a carjem v Valdemoso, na cap de formentor izlet, historicni vlakec in potem tramvaj od Palme do Port de Soler in nazaj itd.. jaz sem kolesaril, zena in tamali sta ta cas lahko sla v center na kavico in sprehod... meni je za spomladi in jeseni Mallorca top, sva bila že petič zdaj

Urejal bmw330cd, 02.12.2023, 21:45.

“Will it be a good investment?” We shouldn’t care: the greatest cars were built for a purpose and it wasn’t to be collectible. Only time will tell but I envy the lucky buyers who just get in and drive it without fussing about mileage or stone chips: they’re the people you want to sit next to at dinner!

Prikaži več možnosti
    • berni in Jerch_ uporabnikom je všeč to sporočilo

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 891
  • Avtomobil: DKW

Mi smo bili prvic z letalom s tamalim zdaj konec oktobra na Mallorci (Palma), star je bil 18 mesecev. Palma je idealna za otroke, ker imas ogromno opcij za sprehajanje, center je zelo lep, imas dolgo mestno plazo (mestno)... potem pa imas opcijo recimo z rent a carjem v Valdemoso, na cap de formentor izlet, historicni vlakec in potem tramvaj od Palme do Port de Soler in nazaj itd.. jaz sem kolesaril, zena in tamali sta ta cas lahko sla v center na kavico in sprehod... meni je za spomladi in jeseni Mallorca top, sva bila že petič zdaj

To mam za jeseni na spisku. Mam res poceni lete do tja iz Basla..
Kar pa iscem je za poletje. In ce odmislim HR, mi najbolj disi trenutno Paxos pri Krfu.

Ma kdo kaksne izkusnje s tem otockom?
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.