Skoči na vsebino

 

Počitnice na morju, 2012-2019

* * * * - 3 glasov

  • Prijavi se za objavo odgovora
3623 odgovorov v temi
Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 717
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3421

Jerry, nisem tip za slikat hrano ravno..

Glede peke pa nisem imel s sabo telefona, zena noce dat slik, lahko dam kontakt in se zmenis z njo.
Ps- zeli si tudi da bi imel 80kg ne pa skoraj 90.

Aja ker te zanima- sem sel prav vprasat kuharja za recept.. prva slika 1.1kg jastog, 350g spagetov (boljsi bi bili siroki rezanci, ampak sem zaradi moje ki ne je glutena prinesel s sabo brezglutenske). Druga slika je predjed za 1 osebo, komaj sva jo pojedla dva in hkrati skenslala solato. Tretja slika je prsut na seoskem turizmu, 2.5 let susen in rahlo prekajen kot to (napacno) pocnejo dalmatinci. Tisti spehec se komplet topi v ustih in ni kot zvarovna od najboljsega soseda. Pri predzadnji sliki je na zaru peceno kar je bilo glavne jedi v ostariji Peco. Za konec ti posiljam se desert aka morsko zvezdo :)

No, to je že boljše. Solata izgleda zanimiva, čeprav nisem ravno ljubitelj solat v kakršnikoli obliki (še najbližje mi je skleda fižola), bi bila za probat. Kakšne sestavine pa so še v tej obari z jastogom na prvi sliki, se ti kaj sanja kaj je notri? Cifre od tvoje žene ne rabim, hvala, bom potem še jaz kriv ko bo kaj narobe. Je pa tema tole da moraš takole po svetu špagete s sabo nosit, si ne predstavljam kako je to, ko vandraš okoli in ti špageti iz žepov lezejo. Ima tvoja celiakijo ali je samo ena od tistih s fiksno idejo, da kao ne more jest glutena?


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč


Lugs
Lugs

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 594
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: Bicikel

#3422

Ce smo ze ravno pri morskem proseravanju. Jastozera v komizi, nekaj so se menjali lastniki In obnavlali gostilno, sedaj je spet top.drago pa kot zafran.
07E8F737-6C86-42C5-A646-FA18E1303DCA.jpeg
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 717
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3423

OMG, tole je pa ena tistih tipičnih restavracij, kjer kuhar nameče na krožnik vse kar mu pride pod roke. Ne samo da so porcije take da rabiš lupo če hočeš ugotovit ali je kaj na krožniku, tale je še vse skupaj zmešal, kar je še hujše. Vsa čast da si tole zmazal (če si) in za to še plačal povrhu, jaz nebi. Se mi zdi kot da bi se nekdo delal norca iz hrane. Edino hobotnica v solati (če prav vidim) izgleda približno spodobno, porcija je večja kot za dve žlici, ampak vseeno mi tisti mini paradajz na vrhu ne daje dobrega občutka. Solata s hobotnico je za moje pojme olje + kis + limona + mogoče še malo peteršilja zraven, vse kar je več je enako kot tiste tri črte na grillu od bavarca, ki jih folk namaže in potem mislijo da vozijo M5. Napaka, Big Time.


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti
    • anita_a je všeč


dylan_dog
dylan_dog

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 281
  • Lokacija: Slovenija
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

#3424

Lol Jerry tisto ni obara, ampak jastog s testeninami v paradiznikovi omaki, cesen, oljcno olje, belo vino...
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 717
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3425

Jaz imam enega ribica v okolici Zadra (Privlaka, ce je komu znano), skampe mu narocim se preden sploh pridemo na morje. Vzamem vedno med 5 in 10kg, odvisno od tega koliko smo na barki ali na kopnem. Vedno dobimo sveze, mora pac vedet naprej kdaj priblizno pridemo. Cena je 28€/kg, buzaro pa pripravlja zena, sem preprican da tud tista za 160€ ni tako dobra kot njena :)

Nekdo je zgoraj omenil racun...to kar je @luta prilepil je dejansko predracun. Hrvati si pogruntali finto, ki pali sploh pri turistih, ki ne razumejo jezika. Bistvo jim je, da dobijo papir podoben racunu, kjer je specificirano kaj so narocili in koliko kaj stane. Gostinci oz ponudnik pa se s tem izgonejo placilu ddv od pdv po njihovo..

Da se vam jaz malo (pa tud sebi ker smo doma) naredim luste :)

Tole izgleda obetavno, ampak fotka je pa tudi taka da ne vem ali je na njej riba, osemlovčnik ali pa mogoče kaj tretjega, netopir recimo. Potrudi se in prilepi kako normalno sliko, da vidimo to lepoto.


Lol Jerry tisto ni obara, ampak jastog s testeninami v paradiznikovi omaki, cesen, oljcno olje, belo vino...

Pa dobro, s slike se težko vidi kaj je, tudi če je obara je lahko dobra, zakaj ne. Meni je zanimivo ker jastoga s špageti pa res še nikoli nisem jedel, bi bilo za probat.


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


dylan_dog
dylan_dog

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 281
  • Lokacija: Slovenija
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

#3426

Da ti prevedem, na fotki od popo30 je orada od slabih 40 dag in 5-6 jadranskih lignjev.
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 717
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3427

Plaze pa..
Skoraj kot hotelske kamor zahajas.
Malo zj*bejo stvar jezi, ose, kozje poti do njih in slaba ponudba pijace- beri je ni. Tako da ne hodit sem, ker nas je na sreco se vedno malo bedakov, ki nam mir in cistoca nekaj pomeni ;)
Aja.. pa ful sem mojster teh filtrov. Na lastovu rabis to ker je sicer vse sivo-rjave barve morje. Sej ves Jerry kako to gre, da pol rata lepa slika.

Bodi brez skrbi, če v krogu od 100 metrov ni hotela s klimo in če se ne da pripeljat z avtom do tja, mene ne bo blizu. Niti pomotoma. Niti če mi plačaš. Kaj si mislil s filtri pa ne vem, zame jih ne rabiš dajat gor, tudi če je morje sivo.


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


Popo30
Popo30
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 075
  • Lokacija: Maribor
  • Avtomobil: Bmw F10 + E83

#3428

@jerry tista slika nima nobene veze z buzaro. Slika je iz gostilne - konoba Regula na Dugem otoku. Je pa bilo na plosci vec razlicnih jedi, od orade, lignjov, skampi itd ampak sem slikal, ko je ze bilo pol pojedeno. Se mogoce za info, v tej gostilni imajo eno najboljsih ribjih juh. Pa full so strogi glede oblacenja, brez zgornjega dela oz brez majice se ne smes vsest za mizo. Kar je prav ampak se tega ne drzijo povsod tako striktno kot tukaj..

Da ti prevedem, na fotki od popo30 je orada od slabih 40 dag in 5-6 jadranskih lignjev.


Bravo ;)
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 717
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3429

Da ti prevedem, na fotki od popo30 je orada od slabih 40 dag in 5-6 jadranskih lignjev.

Kul, hvala za obrazložitev, mene že emšo malo jebe in ne vidim več dobro, sem najprej mislil da je en tak čuden ogromen ligenj z majhnimi lovkami, sem že mislil prijavo poslat ker bi bil sigurno ogrožena vrsta, mogoče celo edini na svetu. No če je orada naj kar bo, lani sem se jih tako nažrl da me do nadaljnjega sploh ne ganejo več. Vidim pa da se Evropejci še vedno nismo navadili ribe pravilno spečt, take kot sem jedel v Aziji nisem pri nas še nikoli srečal in je verjetno tudi ne bom. Deep Fried imam v mislih. No saj ne rečem da kuhana v slani vodi ali pa pečena na ražnju ni dobra, ampak Deep Fried je drug svet, to je tako kot če bi primerjal renoja z mercedesom visokega ranga. Ne vem zakaj se naši ne naučijo pravilno pripravljat hrano, tega ne razumem in mi bo vedno uganka.


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


dylan_dog
dylan_dog

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 281
  • Lokacija: Slovenija
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

#3430

Deep fried riba je žaganje... sorry, ce se pa azjici lotijo pect ribo na zaru jo pa žažgejo, ker pecejo na ful ognju.
Riba je najboljsa na gradelah z olivnim. Pika.
Jerch je pa s filtri in barvo morja sarkasticen. Kaj ti je treba vse prevajat?

Urejal dylan_dog, 13.08.2019, 23:35.

Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65 717
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#3431

@jerry tista slika nima nobene veze z buzaro. Slika je iz gostilne - konoba Regula na Dugem otoku. Je pa bilo na plosci vec razlicnih jedi, od orade, lignjov, skampi itd ampak sem slikal, ko je ze bilo pol pojedeno. Se mogoce za info, v tej gostilni imajo eno najboljsih ribjih juh. Pa full so strogi glede oblacenja, brez zgornjega dela oz brez majice se ne smes vsest za mizo. Kar je prav ampak se tega ne drzijo povsod tako striktno kot tukaj..

Aha, razumem. Ja to je res jeba, medtem ko ti slikaš tanajboljše s plošče že izgine, vem kako je to in tega tudi sam ne prakticiram. Kadar jaz slikam se ves čas derem da nebi slučajno kdo stegnil papkov dokler ne dokončam svoje foto seanse, lol. Kar se oblačenja tiče se načeloma strinjam z njimi, čeprav če je katera v toplessu ki ima dobro razvita pljuča, jaz nebi imel nič proti če bi sedela zraven, khm. Vampa se pa ne spodobi namakat v dobro ribjo juhico, to pa res ni kulturno.


Deep fried riba je žaganje... sorry, ce se pa azjici lotijo pect ribo na zaru jo pa žažgejo, ker pecejo na ful ognju.
Riba je najboljsa na gradelah z olivnim. Pika.
Jerch je pa s filtei in barvo morja sarkasticen. Kaj ti je treba vse prevajat?

Zate je mogoče žaganje, jaz sem jo v Maleziji naročil vsak dan, moja nesojena nevesta me je bila že prav sita zaradi tega. Ali pa si ti jedel žaganje, tam kjer sem jaz jedel je bila fantastična - pri Kitajcih. 

 

Prevajat ni treba, sarkastičen sem bil tudi jaz če še nisi opazil, pač malo se je treba pohecat, očitno nisem edini ki rabi prevod.


If I had the money I would have a mid-life-crisis.

Prikaži več možnosti


Popo30
Popo30
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 075
  • Lokacija: Maribor
  • Avtomobil: Bmw F10 + E83

#3432

@jerry ali pa orada pecena v soli. Ves okus ostane v ribi in okus je res poln, sploh ce se solna postelja pripravi z pravimi zelisci. In riba mora bit res dobro prekrita s soljo, da se ne dotika druge ribe in da res ni nikjer niti najmanjsega prostora, da bi karkoli uhajalo ven ali pa noter. Sploh trebusno votlino je treba pazit, da sol ne pronica vanjo. Aja pa pri tem nacinu jaz ne odstranim lusk, nekdo mogoce jih, jaz ocistim samo notranjost ribe in ribo pred peko obrisem do suhega. Trebusna votlina se napolni s sestavinami po zelji, jaz dam limono in zelisca, ki jih imam pri roki. Vedno kaj drugega oz novega. Riba se na tak nacin pece cca pol ure, to je v primeru, ko je plast soli debela do max 1cm. Ko je riba pecena, je sol trda kot oklep, ki ga odtranimo da ga potolcemo. Treba je tudi pazit, da se koza s soljo ne strga od mesa, ker bo slano ko pras..a ;) Sem pa na tak pekel ze vec vrst rib ampak mi je orada se vedno kraljica. Sam sebi delam luste sredi noci :)
Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč


MajoR
MajoR

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 976
  • Lokacija: Lechaschau
  • Avtomobil: E39 X2 = 14 Zyl.

#3433

Tole z soljo je zanimivo. Kaj jo obracas po soli, kot ko hoces da gre moka gor? Ker si omenil 1cm debelo plast soli; predvidevam okoli in okoli ribe?

Urejal MajoR, 14.08.2019, 05:37.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti


Nixxon
Nixxon

    Tajnik BMW avto kluba Slo

  • Globalni moderator
  • Sporočil: 55 736
  • Lokacija: Vrhnika
  • Avtomobil: Rdeča raketa

#3434

Ja, na podoben način se tudi piščanca peče. Celega zakoplješ v grobo sol. Meso se navzame soli samo toliko da je prav.
Objavljena slika
Jože, počivaj v miru. Hvala za vse.
Prikaži več možnosti


Popo30
Popo30
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 075
  • Lokacija: Maribor
  • Avtomobil: Bmw F10 + E83

#3435

@MajoR nic je ne obracas, najprej naredis podlago oz tako posteljico iz plasti soli, na katero potem polozis ribo. Nato po ribi, se pravi okrog nje cele in po njej posujes dodatno soli, da ribo celo prekrijes. Ribo dobesedno zakopas v sol in potem tako peces, nic ne obracas. Potrebno je pazit, da sol ne pride v ribo, skozi skrge ali v trebusno votlino, ker bo riba slana ko pes. Tega pa nocemo. Ribo pred tem napolnimo s poljubnimi zelisci. Med pecenjem sol postane trda oziroma se naredi tak oklep okrog ribe, ki ga je potrebno previdno odstranit, da se koza s soljo ne strga od mesa. Ni neka umetnost, sploh ker lahko zraven eksperimentiras po svoje :)
Prikaži več možnosti


antasi
antasi

    Novinec

  • Uporabnik
  • Sporočil: 864
  • Lokacija: celje
  • Avtomobil: star Bmw

#3436

Bodi brez skrbi, če v krogu od 100 metrov ni hotela s klimo in če se ne da pripeljat z avtom do tja, mene ne bo blizu. Niti pomotoma. Niti če mi plačaš. Kaj si mislil s filtri pa ne vem, zame jih ne rabiš dajat gor, tudi če je morje sivo.


Fani nije shvatila, ali se pa dela francoza, oz. Malezijca ali kaj bi rad bil že..
Tile kraji, ki jih je na hitro slikal iz Lastova so raj na zemlji.
In dokler ne preizkusiš, ne moreš vedet. Podobno je z E39.
Imaš pa tudi jerry style dopust z vsem luxusom, kar jerry obožuje
https://www.24ur.com...evri-kazni.html
Prikaži več možnosti


Seby
Seby

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 544
  • Lokacija: Domžale
  • Avtomobil: e92 320i , Z3 1,8

#3437

Najlepše je na morju, ko se ohladi na prijetnih 20 stopinj....
Prejšnje dni smo pa crkavali pri 35, in ždeli pod klimo noč in dan.
Danes je prav osvežilno na Krku.
Prikaži več možnosti


antasi
antasi

    Novinec

  • Uporabnik
  • Sporočil: 864
  • Lokacija: celje
  • Avtomobil: star Bmw

#3438

Najlepše je na morju, ko se ohladi na prijetnih 20 stopinj....
Prejšnje dni smo pa crkavali pri 35, in ždeli pod klimo noč in dan.
Danes je prav osvežilno na Krku.

na morju, oz. čolnu vedno prijetno piha in spi se prav fajn na hladnem pod vodno gladino.

Ampak kaj govorim neumnosti, bodo še taki kot jerry preizkusili čoln in potem bo nenadoma na takih osamljenih plažah gužva in brisače in širša družina azijcev in ...

ne, na morju je najlpše naplaži, kjer si ob 7ih zjutraj rezerviraš svoj del z brisačo in ostalo kramo in imaš hotel pred nosom.


Prikaži več možnosti


Popo30
Popo30
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 075
  • Lokacija: Maribor
  • Avtomobil: Bmw F10 + E83

#3439

@antasi da je vedno hladno na colnu pod vodno gladino se nebi ravno strinjal. Ko je zunaj vroce, dnevne T vec kot 30 stopinj, se spalnice v colnu pred spanjem ne ohladijo, na prijetno T. Bo kar treba aktvino ohladit ali s klimo ali pa vsaj prepihat z manjsim ventilatorjem, kar je zasilna resitev. Ne govorim napamet ampak iz izkusenj.

Urejal Popo30, 14.08.2019, 06:39.

Prikaži več možnosti


damirkos1
damirkos1

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 16 709
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: new age e39

#3440

Tole z soljo je zanimivo. Kaj jo obracas po soli, kot ko hoces da gre moka gor? Ker si omenil 1cm debelo plast soli; predvidevam okoli in okoli ribe?


Sol das v ajmar, dodas en beljak in malo vode. Naredis gosto malto in narediš tako kot je popo napisal. S tem da se ti tukaj sol me drobi in jo je ful lazje dobit dol z ribe. :ok


Aja pa luske ostanejo na ribi. Torej ce kupuješ poves da bos pekel v soli. Meni najboljsa tehnika peke. Sokovi ostanejo v ribi.
Boobs is back!
Prikaži več možnosti
    • Nixxon in Popo30 uporabnikom je všeč to sporočilo