Skoči na vsebino

 

Nov izpušni sistem za motocikel BMW R65

- - - - -

 • Prijavi se za objavo odgovora
2 odgovorov v temi
diabolik
diabolik

  Novinec

 • Uporabnik
 • Sporočil: 98
 • Lokacija: ptuj
 • Avtomobil: BMW r65

#1

 Moj konjič je sedaj star že 35 let, zato je že bil čas, da kultiviram njegov sound. Zadnje leto ali dve je pri bolj brutalno doziranem plinu znal glasno "zarenčati". Cevi in topova sta na zunaj sicer bila brez pripomb, a znotraj se je že kaj zgodilo, da dušenje več ni bilo tako prefinjeno. Morda kdo drug niti ne bi opazil spremembe zvoka motorja, sam pa vem, kakšna simfonija mora doneti iz topov motorjev tega časa, zato sem se odločil za nakup novih cevi in topov. Moj okus je takšen, da mora motor biti tih, z globoooooooookim, pri tem pa nikakor ne glasnim basom. Energija naj raje, kot na prasko v okolici, gre na zadnjo os in na pospešek. Na podlagi videnega na shodih sem stopil v kontakt z gospodom iz Stubiških toplic, Nedeljkom Kucljem. Priti tja je bilo zelo zajebano, a s pomočjo Garmina in spraševanja po poti mi je nekako uspelo. Mojster ima manjšo delavnico in dela čez glavo. Temu navkljub kvaliteta izdelkov nikakor ne trpi. Po delavnici je sicer obilo praha od brušenja, varjenja in poliranja, a ko je odprl škatlo z izgotovljenim izpuhom za moj motor so se mi oke spustle na peclje. Itak je vse bilo narejeno iz nerjavečega materiala, spolirano pa tudi na hohglanc. Motor sem postavil v delavnico in s kolegom, ki me je pospremil tja in domov peljal stare dele, šel na prepotrebno pivo. Po enih treh rundah sva šla nazaj in počakala še eno uro. Nato je sledil start. Agregat je skočil in zvok je bil tisto, kar sem hotel. Stanujem v bloku in se marsikdaj pripeljem domov sredi noči. Predstavljajte si, kako bi to zgledalo, da imam motor z nekim nervoznim soundom. Ma ne moreš galamiti z neko nesnago, ki se uspe premakniti komaj z min. 4000rpm.

  Delo g. Kucelja ocenjujem torej z oceno ODLIČNO. Po enem tednu vožnje v relativno toplih razmerah se je sistem po celotni dolžini rahlo in enakomerno pozlatil. Ker je motor črn je ta kombinacija tudi zelo posrečena. Ako me vprašate, če tega mojstra priporočam, je odgovor definitivno DA. Izdela, kar si človek zmisli. In še matematika: za vse skupaj z delom vred mi je rekel 380€, a samemu sebi bi se gabil, če sam ne bi stvari zaokrožil na okroglih 400€.

Torej, tega človeka definitivno priporočam in ta članek sem mu bil dolžan posvetiti. Prilepil bi kako sliko, a žal ne znam.

 

Varne kilometre vsem, ki ste na dveh kolesih. Onim na enem itak ponavadi ni pomoči... :beer  


Prikaži več možnosti


branko1
branko1

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 40
 • Lokacija: Murska Sobota
 • Avtomobil: chrysler grand voyager

#2

Pozdravljen pjeb

 

 

Sem vesel zate da imas nove auspuhe.

Samo, si jih pa "svercal" prek meje....................

Ajd nema veze, glavno da je tebi fajn.


Prikaži več možnosti


diabolik
diabolik

  Novinec

 • Uporabnik
 • Sporočil: 98
 • Lokacija: ptuj
 • Avtomobil: BMW r65

#3

Seveda sem jih "švercal", toda vsem na očeh. Mojster mi jih je namontiral, stare cevi in topova pa je kolega dal v avto in jih imam v kleti. Seveda je še vse uporabno in jih tudi poceni prodam kakemu lastniku 65-ke ali 45-ke, ki jih potrebuje...

 

Mater, kako boli taka zima. Glih toliko, da na motor ne moreš, ker bi se prehladil....


Prikaži več možnosti
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.