Skoči na vsebino

Nakup rezervnih delov na spletu

* * * * * 1 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
241 odgovorov v temi
DrPwner
DrPwner
  • Uporabnik
  • Sporočil: 261
  • Avtomobil: e46 320d

Jaz sem dosti stvari naročeval (in še naročujem), ko pa so mi začeli pošiljati njihove Stark dele pa sem čisto popizdil. So mi rekli kok je oh in sploh kvaliteta pa leta in leta na nemškem tržišču, pa sem v parih minutah googlanja odkril (in jim tudi povedal), da je Stark firma registrirana samo 2-3leta in koga pol zajebavajo. Sem jim zagrozil z zvezo potrošnikov. In od takrat ,če ni več te firme katero hočem me lepo vprašajo, če lahko drugo pošljejo.

Ko naročiš stvari moraš jim takoj poslati sporočilo, da se nedelajo budale in nepošiljajo drugih znamk.

Sicer pa BMWfans je tvoj priajtelj, preveri kataloško in to je to.

Jaz imam popolnoma enako izkušnjo! Mojstri marketinga in te probajo nategnit z njihovimi shitname izdelki. Jaz sem jim vse vrnil eno za drugim. Niso pa že dolgo več najcenejši, tako da ne kupujem več od njih.

Vse lepo in super, da dobiš ceneje. Zakaj pa potem to nedeliš z nami preko katere trgovine potem kopuješ, da je še ceneje?

Moj dedek je tud mel največjega bika na vasi, a brez slike pa podatkov noben neverjame

Prikaži več možnosti
    • zaxxon in BMW_V10 uporabnikom je všeč to sporočilo

nightmare
nightmare

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 116
  • Avtomobil: F31 320d, 1290 SDGT

Naročeno 1.10. prejeto 12.10.. Malo je trajalo a je prišlo vse tako kot je bilo naročeno.

Za enkrat iz moje strani z Rezervniavtodeli24 sam pozitivno mnenje.

Lp, Samo

Prikaži več možnosti
    • BMW_V10 je všeč

eleksis
eleksis

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 637

Evo, pa so tudi mene nategnili. Naročil levo luč proizvajalca VANWEZEL, dobil od DEPO-ta.

Ker sem od njih naročeval prvič, sem plačal preko paypal-a, za dodatno varnost, če bo šlo kaj narobe. Takoj po prejetem paketu sem na paypalu odprl issue/ticket in jim napisal v čem je težava. Nobenega odgovora. Pošljem mail, naj pogledajo ticket, drugače bom zahteval da paypal razreši. Nič. Po 14 dneh predam ticket paypalu, vse lepo opišem, poslikam. Dejstvo je da sem dobil izdelek ki ga nisem naročil (ne ustreza opisu) in bi rad kompenzacijo, poleg tega se prodajalec ne odziva.

In rezultat...paypal brez kakršne koli obrazložitve razreši prodajalcu v prid. Na odločitev se potem niti ne moreš več pritožit. Ne me fu**t!!

Očitno tudi paypal ne stoji več na strani kupcev, gamad.

Autodoc GmbH, 12681 Berlin, Germany se skriva za več različnimi domenami in končnicami. V skoraj vseh eu državah. Če si pozoren, so njihove strani zelo podobne po strukturi in procesu nakupa (košarici). Imajo zelo dobro search engine (google) optimizacijo. Zato so v zelo kratkem času naredili ogromen prodor v biznis z avtodeli.

S tem sicer ni nič narobe, če njihov poslovni model ne bi bil nategovanje, da pošiljajo izdelke cenejših proizvajalcev (kot si jih pa naročil). Prometa imajo pomoje ogromno in če pri vsakem drugem naročilu nekoga nategnejo s cenejšim delom, služijo mastne dnarje.

Glede na ostale komentarje vidim, da se to ni zgodilo samo meni. Torej je načrtno in se redno dogaja. Mislim da je tole zrelo za tržni inšpektorat.

Prikaži več možnosti

sema318is
sema318is

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 394
  • Avtomobil: Mercedes-Benz

Ko narocis, obvezno se parkrat preveri svoje narocilo na njihovi strani (se predn predajo v dostavo tvoje narocilo), se veckrat zgodi da kr namest tistga kar si narocil, avtomatsko zamenjajo za Stark robo. Ce se to zgodi jim pisi in da hoces met tocno to kar si narocil pa ti zrihtajo, vsaj pr meni je bilo tak.

Ce pride do reklamacije si pa v pi*di, in tesko kaj resis, pa se ti krijes stroske posiljanja.

Prikaži več možnosti

BMW_V10
BMW_V10

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 580
  • Avtomobil: E46 316i, E60 530iA FL

Ko narocis, obvezno se parkrat preveri svoje narocilo na njihovi strani (se predn predajo v dostavo tvoje narocilo), se veckrat zgodi da kr namest tistga kar si narocil, avtomatsko zamenjajo za Stark robo. Ce se to zgodi jim pisi in da hoces met tocno to kar si narocil pa ti zrihtajo, vsaj pr meni je bilo tak.
Ce pride do reklamacije si pa v pi*di, in tesko kaj resis, pa se ti krijes stroske posiljanja.

Mogoče butasto uprašanje, ampak kako misliš preveri naročilo? Če jaz neke stvari pokljukam in dam v košarico, potem potrdim naročilo, bi moralo tako tudi ostati. Ali po oddanem naročilu začnejo kaj menjavati?
Prikaži več možnosti

MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 046
  • Avtomobil: E39 X2 = 14 Zyl.

Z autodocom zelo slaba izkusnja. Moja "vojna" z njimi je trajal cca. 1 teden, ko sem hotel spremenit kar sem dal v kosarico in placal oz. doplacat, da ne placam 2x postnine. Klicem na info, nobenega odgovora, nob3n hotline im ne dela, na maile odgovarjajo na 3 dni. Sem moral ubrat malo bolj skrajne metode, preklical narocilo in izplacali so mi vse nazaj. Nikoli vec nicesar od njih, pa magari da so 50% cenejsi od drugih. Sedaj jemljem od kolega soforumasa, mam garancijo, moznost hitre reklamacije, spremembe itd. Za teh par evrov, naj rajsi denar v slo. ostane.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • bmw330cd in Rottie uporabnikom je všeč to sporočilo

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 563
  • Avtomobil: sivo povprečje

Mogoče butasto uprašanje, ampak kako misliš preveri naročilo? Če jaz neke stvari pokljukam in dam v košarico, potem potrdim naročilo, bi moralo tako tudi ostati. Ali po oddanem naročilu začnejo kaj menjavati?

Jp, tako so meni. Na njihovi spletni strani potem izgleda kot da si direkt ti naročil to Stark robo. Edini dokaz imam račun ki sem ga dobil na email, da sem sploh hotel drugo firmo.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

djcrni
djcrni

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 741
  • Avtomobil: 323ci

Evo, tudi sam sem pred dnevi prvič naročal preko autodoc.si, me pa ena stvar zelo zanima. Že včeraj me je klical njihov uslužbenec (naj bi bil njihov), in danes še enkrat, za potrditev podatkov naročila. Je to običajen postopek? Sprašuje pa praktično vse, od zneska naročila, vsebine, mojih osebnih podatkov, in kar mi je najbolj čudno, o podatkih banke in tudi nekaterih številkah moje bančne kartice. Ker se mi je zdelo vse skupaj malo sumljivo mu vsega nisem hotel povedati, ker vse te podatke že imajo. Pravi, da je običajen postopek ob prvem naročilu, da pokličejo in preverijo podatke. Ste imeli podobne izkušnje ali je nekdo od mene hotel izvedeti podatke, ki bi jih lahko zlorabil? Nikoli ne veš, bolje je biti previden.

Res je samo, da sem imel dva naročila, plačana z dvema različnima karticama, a zakaj bi to bil problem?

Prikaži več možnosti

tratnika
tratnika

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 790
  • Avtomobil: ST Mk4

Mene ni nikol nihče klical...
Prikaži več možnosti
    • bedolin je všeč

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 563
  • Avtomobil: sivo povprečje

Mene tudi ne.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti
    • bedolin je všeč

loty1825
loty1825

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 886
  • Avtomobil: E30/4, E46/3 x2

Mene tudi ne.

Nič ni težko, kar se mora, vendar ni nič treba, če se noče, vendar na koncu se vse da, če res hoče. :cool
Prikaži več možnosti
    • bedolin je všeč

djcrni
djcrni

BMW fanatik

• Uporabnik

Zanimivo...

Prikaži več možnosti

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 304
  • Avtomobil: California

Mene so dostikrat klicali, v zelo polomljeni angleščini se je gospodična trudila, je uspelo na koncu.Pri njih kupim samo če ne dobim v slo , za kakšne oldije. Drgač pa denar mora ostat v Sloveniji...

Prikaži več možnosti
    • Nixxon, djcrni in Rottie uporabnikom je všeč to sporočilo

djcrni
djcrni

BMW fanatik

• Uporabnik

Mene so dostikrat klicali, v zelo polomljeni angleščini se je gospodična trudila, je uspelo na koncu.Pri njih kupim samo če ne dobim v slo , za kakšne oldije. Drgač pa denar mora ostat v Sloveniji...

Tudi jaz sem se z njim pogovarjal v angleščini, kar me kot stranko iz Slovenije moti. Če že nastopajo na slovenskem trgu naj se nam prilagodijo.

Mi je pa všeč tvoje razmišljanje, da mora denar ostati v Sloveniji.

Prikaži več možnosti

djcrni
djcrni

BMW fanatik

• Uporabnik

Samo par besed, da jim ne bom delal nepotrebne slabe reklame. Z autodoc se je na koncu vse dobro izšlo, naročene stvari so dostavili v roku cca 10 dni in vse tiste, katere sem naročil. Glede na začetno kompliciranje se je na koncu dobro izšlo.

Prikaži več možnosti

fizični radnik
fizični radnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 169
  • Avtomobil: bmw

Jaz pa glih v slo zlo redko kupujem..
E46__wagon
Prikaži več možnosti

loty1825
loty1825

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 886
  • Avtomobil: E30/4, E46/3 x2

Denar bo ostal v Sloveniji, ko se bodo trgovci pri nas nehali delat iz kupcev norce z maržami. Ne rečem, če bi bilo dražje tam 10% - 20%, ne pa da je cena x2. Moraš bit pa res patriot, da kupuješ samo zato, da pri nas denar ostane.

Nič ni težko, kar se mora, vendar ni nič treba, če se noče, vendar na koncu se vse da, če res hoče. :cool
Prikaži več možnosti
    • ale123 je všeč

fizični radnik
fizični radnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 169
  • Avtomobil: bmw

Se strinjam s tabo.. Ponavad dobim 1x,2x ceneje kot pr nam..
E46__wagon
Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 108
  • Avtomobil: BMW

Denar bo ostal v Sloveniji, ko se bodo trgovci pri nas nehali delat iz kupcev norce z maržami. Ne rečem, če bi bilo dražje tam 10% - 20%, ne pa da je cena x2. Moraš bit pa res patriot, da kupuješ samo zato, da pri nas denar ostane.

Se strinjam s tabo.. Ponavad dobim 1x,2x ceneje kot pr nam..

Ne verjamem,drugič ko bosta kaj kupovala mi pišita pa bomo preverili. Sem malo preveril cene z Autodoc in ostalimi spletnimi trgovinami pa imam cene tam tam. Z tem ,da pri meni dobiš material vcca1-2dni, OE cca 2-3dni, zavisi od izdelka ter zalog po skladiščih..Z tem da ,če do česarkoli pride ne rabimo reševati zadev 10dni in govoriti v polomljeni angleščini.

Vprašati ni greh,če se dobimo skupaj ok drugače pa tudi ok,no hard feeling  :ok2

Urejal blackberet, 09.02.2019, 16:25.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

rokxy
rokxy

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 533
  • Avtomobil: traktor

Maš samo za BMW ali generalno rezervni deli?

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.