Skoči na vsebino

Audi A6 C7 matrix in ostali rebusi

* * * * - 3 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1453 odgovorov v temi
damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 27 136
  • Avtomobil: new age e39

Aja, ve morda kdo, imajo tile avti carplay? Oz apple play alj kakk se ze rece?
Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 150
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Sem trenutno v fazi kupovanja mk7 gti, v primeru če je avto iz uvoza De ima v Slo samo 24 mesecev garancije. Torej 24 mesecev, kljub temu da imajo "slovenski" golfi 48 mesecev garancije plus dodatno 2 leti jamstva oz. nekaj takega. So mi pa ponudili podaljšanje garancije za 3 in 4 leto, cena za golfa pa je nekje 600€.

Drugače pa je moj 4g slovenski, letnik 5/2016, servisiran na 15.000 km in jamstvom 4+...Tako da se trenutno vozim brez skrbi. V več kot enem letu pa mi še tudi ni nič crknilo, tako da nekako imam zaupanje v to znamko in avto.
If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

AvtoFun
AvtoFun

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 160
  • Avtomobil: BMW & Audi

Da ne bomo na pamet, Audiji iz Nemčije imajo zgolj in le 2 leti garancije, razen če je bilo doplačano za podaljšanje garancije na 5 let ali 150t km čeprav se ponekod tudi omenja 200t km.

https://www.audi.de/...ssgarantie.html

Audiji kupljeni v Sloveniji pa imajo 2+2 torej 2 leti garancije + 2 leti jamstva. Kaj pokriva jamstvo pa je online v splošnih pogojih.

https://www.porschei...-4plus-audi.pdf

Ne pa me sedaj vzeti za besedo da to "jamstvo" ni slučajno za doplačilo ampak koliko sem se pogovarjal z ljudmi ki delajo na Porscheju je pri novem Audiju avtomatično 2+2.

Kar se pa tiče kulance in odpovedi adblue sistema pa je lahko veliko možnosti zakaj so ji odbili kulanco. Kot prvo že itak ni prednost da je avtomobil bil uvožen ampak ok... Menda tudi na kulnca vpliva če se na avtomobilu opravljajo "flexibilni" servisi na 30t km ali 24m. Menda čist drugače gledajo če delaš na 1 leti oz. 15.000km (itak, 2x zaslužijo na tebi v enakem časovnem intervalu). Lahko tudi da je zraven na servise nosila kak svoj material ali pa ga sploh ni servisirala na pooblaščencu, ali pa zamudila interval... Faktorjev je mnogo. Če bi bil Audi kupljen na Porsche Slovenija leta 2015 in če bi bil tam redno servisiran bi zagotovo kulanca šla skoz. V kakšnem odstotku pa vprašanje. 

Urejal AvtoFun, 02.08.2018, 16:18.

Prikaži več možnosti
    • SILVEKK je všeč

Matejd7
Matejd7

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 839

Sem trenutno v fazi kupovanja mk7 gti, v primeru če je avto iz uvoza De ima v Slo samo 24 mesecev garancije. Torej 24 mesecev, kljub temu da imajo "slovenski" golfi 48 mesecev garancije plus dodatno 2 leti jamstva oz. nekaj takega. So mi pa ponudili podaljšanje garancije za 3 in 4 leto, cena za golfa pa je nekje 600€.

2 leti je tovarniške garancije iz strani Volkswagna, 2 leti pa jamstva ki ga da uvoznik (Porsche Slovenija). Lahko pa seveda doplačaš še jamstvo za 5 in 6 leto, kar je blo do pred kratkim še "gratis". 

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 39 901

Eni programi majo 5 let sam se ne spoznam tok na nemske pogoje. Tle je samo en primer rabljenega ki ima 5 let garancije

https://m.mobile.de/...ategory&tic=1:3
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Ce se da komu brat :-)

https://www.audi.de/...bedingungen.pdf
Prikaži več možnosti

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 720
  • Avtomobil: BMW

Aja, ve morda kdo, imajo tile avti carplay? Oz apple play alj kakk se ze rece?

Najprej čestitke za nakup.

Zanima me ali so platišča na slikah v ceni oziroma jih dobiš na avtomobilu?
Kakšne znamka gum je na platiščih?

P.s. Prdlagam ti še kemično čiščenje notranjosti z ozonom, pri Poliglobu, da se boš počutil kot v novem.
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Nimajo samo taksi, avto sole, policijska, rent a car, gasilska in druga vozila ki so v profi uporabi
Prikaži več možnosti

Maxxi
Maxxi

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 235
  • Avtomobil: OOOO

Moj ma 5 let garancije, kupljen rabljen v Nemčiji..nimajo pa to vsi

Prikaži več možnosti

AvtoFun
AvtoFun

BMW fanatik

• Uporabnik

Eni programi majo 5 let sam se ne spoznam tok na nemske pogoje. Tle je samo en primer rabljenega ki ima 5 let garancije

Ne daš se a? :) To je DOKUPLJENA garancija, torej ko kupiš nov avtomobil pač v štartu doplačaš tistih 500-700€ in ti podaljšajo garancijo iz 2. na 5. let.

Urejal AvtoFun, 02.08.2018, 16:41.

Prikaži več možnosti
    • SILVEKK je všeč

AvtoFun
AvtoFun

BMW fanatik

• Uporabnik

Razen, če ravno poteka kakšna akcija (auslauf model po domače, menjava modela), ali če firma vzame kakšno floto vozil in se dogovori za posebne pogoje, ali pa npr. Mercedes ko je imel XYL let nazaj 60 obletnico "nečesa pač" in je tisto leto dajal 60 mesecev garancije... Skratka osnova je gori v Nemčiji 2 leti, vse kar je ostalo je dokupljeno/akcija/posebni pogoji.

Prikaži več možnosti

Simon
Simon

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 762

18k plus dmv je razlika v ceni s tako opremo volva. Torej okroglih 20k s prevozom... 50 za avto pa nimam

Thx :ok

Z razlogom je razlika v ceni, pri Audiju z max garancije ne bi upal reskirati
Prikaži več možnosti

Dejan-V
Dejan-V

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 253
  • Avtomobil: Mazda CX60 3.3d AWD

Sam tolk da ne bo pomote, avto je bil servisiran skladno s proizvajalcevimi zhtevami, torej vsakih 30.000km. Ce je avto 5/2015 in ima 104.000 km bo najbrs tezko vsakih 24 mesecev servis a ne. Kaksen lasten material, zenska ima firmo z 2+ milijoni EUR prometa, resno mislis da kupuje v Eurotonu olje? Kaj bi bilo ce bi bilo je brezveze filozofirat, ker tega NIHCE ne more zagotovit. Bistvo je da je strosek takle ce ti to crkne, je pa hvala bogu bit avto danes zjutraj sprejet, diagnosticirana napaka in jutri zjutraj do 10 bo avto ze na cesti. Racun bo pa na koncu tudi zelo fer.

Urejal Dejan-V, 02.08.2018, 18:10.

Prikaži več možnosti

AvtoFun
AvtoFun

BMW fanatik

• Uporabnik

Slabo bereš kolega, jaz sem samo naštel možnosti zaradi katerih je verjetno bila kulanca zavrnjena (in zaradi ene izmed naštetih je tudi bila). Ker redno sodelujem s Porschejem mi je tudi enkrat sprejemnik tekom debate o garancijah in kulancah rekel da kakor hitro se delajo flexibilni servisi na 30.000km oz. 24 mesecev da avtomatično dobiš zavrnitev kulance. Drži, flexibilni servis na vsakih 30.000km oz. najkasneje na 24 mesecev je v skladu s proizvajalčevimi zahtevami da zadostiš GARANCIJI, nikakor pa očitno ni v skladu z njihovo notranjo politiko glede odobritev kulance.

Torej da preletiva (ne dvomim da ti to veš, da me slučajno zopet ne napadeš). Pri Audiju imamo 2 opciji intervalov

1. Ölwechsel-Service na vsakih 12 mesecev ali 15.000km, kaj je pač prej (no in to je njim všeč)

ali

2. Ölwechsel-Service (flexibile) na vsakih 24 mesecev ali 30.000km (tega ne marajo).

Saj razumeš da pri prvi opciji v dveh letih menjaš olje 2x in 2 filtre in 2x plačaš pregled vozila in ostalo sranje ter nategancije ki ti jih zaračunajo, pri drugi opciji pa v dveh letih menjaš to samo 1x.

Torej kako to vem? Ker sem sam imel popolnoma enako opcijo, 2015 letnik avtomobila, redno servisiran na pooblaščencu (v garanciji), potem pa je prišel tretji servis. Pa sem ga imel interes narediti na Porscheju ravno zaradi možnosti kulance (če mi gre slučajno kak S-tronic ali kaj dražjega) in mi je bilo takoj rečeno da se mi iz tega vidika ne splača delat servisa pri njih ker bo kulanca zagotovo odbita če jo bom potreboval saj so do sedaj bili servisi delani po flexibil shemi na 30.000km in sem menda avtomatsko izpadel.

Urejal AvtoFun, 02.08.2018, 18:35.

Prikaži več možnosti
    • SILVEKK je všeč

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Adbluje je kar draga zadeva ja. Kolega na gls 350 je dal 2500 ko je zadeva na 3 leta starem crknila... tud ni blo nobene kulance...

Ce ma pa gospa tok mocno firmo je pa smiselno vzet operativni lizing in menjat avto na 2-3 leta dokler je se ful garancija.
Prikaži več možnosti

clinton
clinton

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 594
  • Avtomobil: BMW 1, 3, TTNY=?

Sej dobiš na servisu nadomestnega, brez AdBlue...

Pripete slike za predogled

• 6A934CE4-F19B-4EAD-B03C-AA4BDF59163B.jpeg

Urejal clinton, 02.08.2018, 19:22.

Prikaži več možnosti
    • Fort je všeč

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik

Sam tolk da ne bo pomote, avto je bil servisiran skladno s proizvajalcevimi zhtevami, torej vsakih 30.000km. Ce je avto 5/2015 in ima 104.000 km bo najbrs tezko vsakih 24 mesecev servis a ne. Kaksen lasten material, zenska ima firmo z 2+ milijoni EUR prometa, resno mislis da kupuje v Eurotonu olje? Kaj bi bilo ce bi bilo je brezveze filozofirat, ker tega NIHCE ne more zagotovit. Bistvo je da je strosek takle ce ti to crkne, je pa hvala bogu bit avto danes zjutraj sprejet, diagnosticirana napaka in jutri zjutraj do 10 bo avto ze na cesti. Racun bo pa na koncu tudi zelo fer.

Ena današnja...
IMG_20180802_180322.jpg

Cena popravila, lahko na zs? Pač vprašam če bi kdaj dobil še kombinacijo z lučko motorja. :)

Aja hudič pri 800 km že začne celo piskat! Ni heca. :)

Urejal Bavarec fan, 02.08.2018, 20:57.

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

Dejan-V
Dejan-V

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 253
  • Avtomobil: Mazda CX60 3.3d AWD

Ti mas refill adblue ona je imela pa prav adblue fault.
Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik

Ti mas refill adblue ona je imela pa prav adblue fault.

Vem, samo da vem če mi kdaj še začne kaj druga javljat. :)
Prikaži več možnosti

AvtoFun
AvtoFun

BMW fanatik

• Uporabnik

Zopet nisi razumel, clovek te sprasuje koliko je bila cena popravila ce bi se mu (kdaj) se zraven prizgala lucka motorja :)
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.