MehMan za priklop tega konektorja s kablom k sem ga označu na sliki je prkilop na teh lečah?
Ne, sem gledal pa ni.
Ne, sem gledal pa ni.
1. Meh: Indifference;
ma. ko j***. |
Prikaži več možnosti
|
Kako si pa rešil to? Imaš tud xenon žarnico?
Urejal Tomazn, 13.09.2018, 19:52. |
Prikaži več možnosti
|
Ja, rešil sem z ignoriranjem
ma. ko j***. |
Prikaži več možnosti
|
Aha. Pa veš zakaj je sploh ta kabel ?
|
Prikaži več možnosti
|
Pojma nimam, ampak mogoče je za ozemljitev nastavljive zaslonke? Če pogledaš je to edini kos, ki se ga lahko ob prižganih lučeh dotikaš, mogoče služi temu?
ma. ko j***. |
Prikaži več možnosti
|
Povezan je na šravfek kjer pride ohišje balasta za xenon. Jaz ga bom kar priklopil nekako. Mogoče Pirc kej ve pa bo odpisu čemu služi
![]() Vrjetno pa je res ozemlitev, da lahko pri prižgani luči spreminjaš zaslonko. Kaj več zihr ni. Skrčko gor pa pospravit not da ne miga ![]() ![]() Urejal Tomazn, 13.09.2018, 20:39. |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Maš stružnico doma mogoče?
ma. ko j***. |
Prikaži več možnosti
|
V službi imam
![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Kaj rabiš da ti postružim tako kot seb?
|
Prikaži več možnosti
|
Ce hodis v celje javi in prinesi ce pa hodis daj na posto. Ko dobim nardim in ti posljem nazaj. Pa se lah na zs naprej zmenma. Ampak brez placila
![]() Urejal Tomazn, 19.09.2018, 06:20. |
Prikaži več možnosti
|
In kako se vam obnesejo te parabole po dobrem letu?
Je v bistvu kakšna prednost vgradnje teh parabol proti vgradnji originalnih iz e60 z bixenonom recimo?
Meni je Pirc slabih 6 let nazaj vgradil rabljene od e60 v dobrem stanju, niso bile na novo naparjene. Zdaj pa so že malce revne postale. |
Prikaži več možnosti
|
Evo, še tukaj napišem.
Zadnjič sem moral menjati nosilce (spet) in sem moral razstaviti eno luč (spet) in sem bil presenečen nad ohranjenostjo parabol:
Bolj švoh na hitro slika, ampak še zmeraj so v dobrem stanju, kar od kitajca nisem pričakoval. Parabola je ohranjena, krom se dobro drži in ni še nič zbledel.
Od vgradnje do danes je minilo cca 45.000 do 50.000 km, če pretvorim od oka v ure glede na povprečno hitrost po bcju je to okoli 690 ur, od tega je 95% s prižganimi lučmi. Zaenkrat trkam na les, ker se dobro držijo.
Eventuelno bi lahko priredil tudi snop, zaenkrat je DOT snop in ne ECE, ampak mislim da malo dela z dremlom bi rešilo tudi to. V sanjah se bom tudi tega enkrat lotil.
Bixenon je sicer super, ampak ga ne izkoriščam veliko, nimam spet toliko prilike.
ma. ko j***. |
Prikaži več možnosti
|
Hehe nisem videl odogarjam vseeno ce koga zanima. To je ozemljitev v primeru ce bi iskra preskocila na samo parabolo, da gre direktno na maso/ohisje balasta in ne naredi kaksne ddatne skode na elektorniki avta. Nima nobene druge veze z elektorniko v luci.
Pri 20kV dela elektrika cudeze. Mi smo imeli pred leti primer na Rally spiclampah, da je na veliko kurilo balaste in smo 4h gruntal na cemu je stvar. Unicili smo ene 4 balaste.Na koncu se je izkazalo, da je iskra preskocila preko kapice v luci ter preko metalne barve na hisju spic lamp in je delalo kratek stik.
Naceloma kabelcek ni nujno, da je montiran je pa fajn da je priklopljen, ker imam svoj namen.
Jaz pri predelavi E39 halogen luci v xenon dodam vijak in povezem to dodatno maso.
LP Pirc
|
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem potem kar povezal ta kabel ziher je ziher
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Pa sem se tudi jaz opogumil in nabavil Aharon EvoX-R 2.0 parabole. Niso še vgrajene, sem pa seveda naredil primerjalni test s staro Hella E55 parabolo (naknadno vgrajeni bixenon v e39).
Uporabljene so cca 5 let stare Osram CBI žarnice, nove vgrajene istočasno. Slikano na enakih nastavitvah fotoaparata.
Hella E55
EvoX-R 2.0
Razlika na blizu je manj očitna
Sem se postavil med oba snopa, da ne svetita en čez drugega. Lepo vidna razlika
Urejal x-driver, 07.09.2023, 22:38. |
Prikaži več možnosti
|
Na Z4 zamenjan 1 projektor. "Prej" uporabljene Tungsram xenon žarnice, v uporabi kak mesec ali 2. "Potem" uporabljene čisto nove, prvič uporabljene Philips 85122+ žarnice. Slednje rabijo še nekaj ur, da pridejo do polne svetilnosti, po besedah @Avtofun.
Prej:
Potem:
Mi je pa iz zaenkrat še neznanega razloga novi snop padel dol, ko sem avto zapeljal iz delavnice. Prej sem ga nastavil s pomočjo podlaganja podložk, prišel do lepo nastavljenega snopa glede na dolgo halogenko in glede na drugi žaromet. Potem pa je nenadoma padel dol. Bom preveril jutri. Svetilnost je pa že zdaj samo z 1 novim projektorjem in žarnicami v utekavanju zelo dobra Druga slika je slabo izostrena, vetrobransko steklo je zezalo fokus na fotoaparatu. Uporabljene pa seveda iste nastavitve fotoaparata. |
Prikaži več možnosti
|
Tele philips so super žarnice
Sicer ne vem, kako je vpeta parabola na Z4, ampak da je snop padel dol, preveri vpetje zgoraj. Pri E46 mi je isto občasno "padala" parabola dol, čeprav sem jo nataknil nazaj in je bilo dokaj trdo vse skupaj. Rešitev je bil nakup original repair kita, kjer so nove puše za vse bunkice vpetja parabole. Mogoče imaš podobno? 1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive |
Prikaži več možnosti
|
A ni tako da se pri xenonu priporoča menjava obeh žarnic če gre ena? To our friends and loved ones, no longer with us. |
Prikaži več možnosti
|