V avstriji skoz vpije da so radarji. Tko da zgleda lahko
Ti gres itak na stromarja, tam naus rabu te aplikacije k se bos itak skos jajcu

Ti gres itak na stromarja, tam naus rabu te aplikacije k se bos itak skos jajcu ![]() |
Prikaži več možnosti
|
App sem zloadal in zastartal, odklikal da dovolim vae kar je vprasalo in dal da me pelje do KP. Od Sirmione (Garda) pa vse do KP ne kaze niti enega radarja. Jih je pa 6 komadov fiksnih plus 4 odseki tutorjev. Nastavitve- vse kar je opozoril mam vkljuceno. Sem probal se z VPNom sem prevezat na slo, je pokazao se en radar vec oz kao policijska kontrol v CH in enega v Portogruaro na novo. 70% jih manjka, tako da bom dal appu se eno priliko naslednjic ko grem v SLO, ceprav mam obcutek, da bo hitro po tem zbrisana… |
Prikaži več možnosti
|
Probaj, jest ne grem nikamor brez tega appa. Do krvavca mi 4 radarjen javi, dejansko pomaga. Je pa res da skor nikol ne grem v italjo dlje od trsta.
|
Prikaži več možnosti
|
Jaz se z Waze vozm že leta. Možno je, da ko greš na pregled poti v appu, da ti ne pokaže radarjev. Te pa opozarja, ko se pelješ mimo. Waze je kar obvezna oprema za kakšne podvige. Morm potrkat, iz IT še nisem dobil.
Če smo že offtopic, lani sem na poti iz Gardskega jezera ravno nekje pri Veroni naletel na enega domačian s panamero turbo S in ga je res dobro peglal precej časa v smeri proti Benetkam. |
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem šel maja v Milano, pa sem ga ponoči nazaj skos tiščal cca 160, šele doma zvem da imajo sekcijsko merjenje, zaenkrat še nič ni bilo, trkam na les
Dobro da sem bil z ženinim Tusconom, ki kaj več kot 160-170 ne gre. |
Prikaži več možnosti
|
160 po stevcu je kaksnih 153 po GPS, odstej 5% in predes na 150eur kazni, ce si res uspel tistij 6-8km v kosu voziti toliko ali vec. Cim enkrat spustis za 20s gas na 120 ni vec straha. |
Prikaži več možnosti
|
Če ne pa napišeš pritožbo. Avto je od žene, ona ima potrdilo da ni vozla in pa pravico zavrnat pričanje proti družinskim članom. Pa ne dobi noben kazni (v sloveniji to dela |
Prikaži več možnosti
|
Za opozarjanje na radarje si je potrebno v Waze-u vsakič nastaviti destinacijo ali deluje tudi brez, samo z vklopljeno aplikacijo (podobno kot Amzs)? Urejal AD1, 31.01.2023, 13:37. |
Prikaži več možnosti
|
Ko smo že pri radarjih. A po IT radarje lahko prilagajajo glede na omejitev? Ker ko sem šel jaz decembra čez sem imel celo pot 110 km/h omejitev zaradi dežja, pač znižana omejitev. Radar se na te spremembe najbrž ne prilagodi? |
Prikaži več možnosti
|
Ne radarji se ne spremenijo na trenutno omejitev.
Pri italijanih je zanimivo to, da lahko dobiš kazen tudi naslednje leto. Namreč par let nazaj so najeli lokalno pisarno v Stari Gorici - pravnik zamejski slovenec in so lepo pošiljali kazni preko njega. Vem, da so se slo vozniki nekaj združevali in odbijali zadevo, ne vem kako je šlo končati. |
Prikaži več možnosti
|
jst zgem vedno na limitu, kot da je suho (seveda ce ni prometa in to cesta omogoca) pa nisem imel tezav.
To je res, vendar ta izterjava poteka precej drugace. V CH ne gre cez, preverjeno. V SLO pa so ocitno najdli pot.
To pomaga samo v SLO v tujini jih ne zanima kdo je vozil. Lastnik mora placati in po zelji civilno toziti tistega, ki mu je povzrocil to.. |
Prikaži več možnosti
|
Iz IT se kazen dobi samo iz mest in reginonalk, iz AC ne pride, se nikoli NI...tam od Latisane naprej proti Benetkam se peljes komot 300km/h, nikoli ne pride nic, pa tam od Brescia-Alexadrija (Genoa) tudi ni panike nobene! Jeba so pa razne obvoznice in mesta, tam pa pride vse!
AT je jeba, pride tudi 30eur kazen, tista "meja" da pod 70eur ne pride NE drzi, kazen prisla prejsnji teden, 100km/h omejitev, radar na 110km/h=30eur.
DE pride vse, kjer je radar pride popolnoma vse! Ce si prehiter in ne placas dobis kazensko ovadbo !!!
BEL pride vse, pa ni poceni
NL je jeba, vse pride in sicer je kazen vezana na lastnika avtomobila in jih sploh ne zanima kdo je vozil imas pa vedno tri datume placila, 1. datum 1/3 kazni, 2. datum 2/3 kazni, pol je pa polna, pa sodice fases, pa ne se pritozevat, ker ne zmaga nihce!!! Obrocno odplacevanje je mogoce in so zelo prijazni.
NOR jeba !!!
FIN jeba !!!
DEN zdaj ali ne pride, ali pa sem imel res sreco (ne verjamem v sreco v teh primerih), ce te sutavijo pa ni poceni
FR ne pride po posti nic, ce te vstavijo je drago
ESP, po mestih kjer se lahko vozis samo z dovolinico te slikajo kamere in pride vse, AC ne pride, ce te ustavijo ni poceni
GR nikoli nic, nikjer nobenih radarjev, ali jim pa ne deljao, ne pride nic
TUR, texas, nihce ne jebe nobenega, zakon mocnejsega, ne pride nic ali jih pa enostavno NI
SRB, parvite kar pravite, jaz nisem imel tezav v zadnjem obdobju, pa se nisem peljal po predpsih, nisem pa norel...150-160, je pa res da zaradi sekciskega merjenja vedno naredim postanek za kosilo ali kavo/tankanje
HR, tukaj je pa vse jasno, saj so/smo vsi tam non-stop
US, hmmm tam pa ni sale "Sam ne Apnt" |
Prikaži več možnosti
|
Srbija je obvezno zapor od neke prekoracitve dalje. Mislim da je 15-45 zapora brez neke debate.
|
Prikaži več možnosti
|
Ti si s CH zamenjal PS: v CH do 40km/h prekoracitve gre drago cez plus kratko prepovedjo voznje. Od 40 dalje pa zelo zelo na tanko, ker moras sodiscu predlozit svojo financno sliko in kazen zaracunajo glede premozenje/prihodke.. Ob tem si seveda razen ce s eje zgodilo na AC zaprt, dokler ne poravnas
V SRB vse ki jst poznam vozijo 150 po stevcu in je ok. za vec so pa tezave. in ne samo sekcijski, provide trzajo ze na 160 po stevcu.. Urejal Jerch_, 31.01.2023, 15:05. |
Prikaži več možnosti
|
Srbija ima sekcijsko narejeno z kamerami na nadvozih ali razsvetljavi, da ne bo kdo mislil da se izgone sekcijskemu ce se ustavis na bencinski, ker ne meri oreko kartic
![]() Do 150gps za tujce ni neke kazni (vsaj en po mojih izkusnjah) nad 150-170 povprecne hitrosti je 50€ po sekciji (od Beograda do Nisa ih je mislim da 10) nad 170km/h povprecne pa je sodnik za prekrske in tu se zakomolicira. Tudi ce si prevozil samo 1 tako, da ne govorim 4-5 ali vec. Urejal MajoR, 31.01.2023, 16:06. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Iz Italije pride tudi če zaviješ v njihov "Centro storico" in nisi najavljen. Na vhodu in izhodu so kamere. To te ponavadi v hotelu ali airbnbju najavijo. Je pa cca. 75eur bila kazen.
Beneški most 80 na 70 je bilo 90eur kazni. Iz avtoceste pa res ne pride nikoli nič. Sem večkrat vozil 200 tempomat iz Milana do Slovenije in ne sekcijsko merjenje ne radarji na poti. |
Prikaži več možnosti
|
V Mehiki te pa kr z motorjem ustavijo in imajo tud kr lepe kazni
![]()
podpis
|
Prikaži več možnosti
|
Glede na to, da grem čez par dni v Milano. To pomeni, da lahko polne bombe? Par let nazaj je šlo skozi Milano-Ljubljana 3.5h s 2x tankanjem. |
Prikaži več možnosti
|
lahko gres brez straha do 20km/h vec + 5%. Torej 150+5% = 157km/h po GPS kar je pri vecini 165. Ce bos tako vozil na tempomat lahko dobis kazen, bo pa nizka in verjetnost da se ti zgodi je nizka ce upostevas 7 stacionarnih do tam... |
Prikaži več možnosti
|