Skoči na vsebino

Dron in letenje

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
310 odgovorov v temi
Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 67 977
  • Avtomobil: sivo povprečje

Probaš z drugim telefonom?

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

m4tj4z
m4tj4z

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 658
  • Avtomobil: 3D

Žal trenutno android ni na voljo. Sem obupal pa ga danes nesel na servis v lj, v upanju da mi ga bo takoj priklopil na drug telefon. Ampak bo treba počakati v vrsti

Urejal m4tj4z, 01.10.2024, 17:09.

neJEZImo Save 

Prikaži več možnosti

Maticb
Maticb
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 560
  • Avtomobil: F22 M240ix

Verjetno že premleta tema, ampak nisem najdel nekih praktičnih nasvetov: vem da je v Sloveniji potrebno registrirat drone (z kamerami in nad 249g), pa ne smeš leteti okoli letališč in TNP pa to. Ampak kako to izgleda v praksi, a vam ljudje težijo, a je že kdo dobil kazen? Ker gledam okoli in skoraj nikjer praktično ne moreš letet drona, brez da si v nekem prekršku. Namreč razmišljam že več let o dronu, zdaj pa je prišel DJI Neo FPV pack (sam dron je mislim da samo 160-170 gramov, tako da kar konkretno pod 250 grami), ki se mi zdi super za to ceno, samo ne vem če ima smisel, da me potem kak človek tipa "karen" prijavi polciji, ker letam dron preveč blizu njegove hiše ali nekaj?

Silence is sometimes the best answer.

Prikaži več možnosti

urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 339
  • Avtomobil: kos svabskega pleha.

Pravila so ista tudi, če bi dron imel samo 1 gram, če ima dron vgrajeno kamero.

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 514

Verjetno že premleta tema, ampak nisem najdel nekih praktičnih nasvetov: vem da je v Sloveniji potrebno registrirat drone (z kamerami in nad 249g), pa ne smeš leteti okoli letališč in TNP pa to. Ampak kako to izgleda v praksi, a vam ljudje težijo, a je že kdo dobil kazen? Ker gledam okoli in skoraj nikjer praktično ne moreš letet drona, brez da si v nekem prekršku. Namreč razmišljam že več let o dronu, zdaj pa je prišel DJI Neo FPV pack (sam dron je mislim da samo 160-170 gramov, tako da kar konkretno pod 250 grami), ki se mi zdi super za to ceno, samo ne vem če ima smisel, da me potem kak človek tipa "karen" prijavi polciji, ker letam dron preveč blizu njegove hiše ali nekaj?

Minija vzam, je 249 gramov. Po pravilih bi moral opravit samo registracijo. Sam moraš pa vseeno najavljat lete in podobne bedarije. Kretensko, da bolj ne gre.

Js letim veliko, pa vedno stran vzletim, itak je domet vsaj kilometer..tako da se ne vidi iz kje prihajam. Jasno pa z glavo, nad ljudmi ne, pa kakšne prepovedane cone absolutno ne. Pa ne bo nobenih težav. Če bi šel delat hobi vse po pravilih, lahko vse skupaj pozabiš, ker ni smotrno sploh. 

Urejal neicheq, 09.12.2024, 10:09.

Prikaži več možnosti

Maticb
Maticb
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 560
  • Avtomobil: F22 M240ix

Minija vzam, je 249 gramov. Po pravilih bi moral opravit samo registracijo. Sam moraš pa vseeno najavljat lete in podobne bedarije. Kretensko, da bolj ne gre.

Js letim veliko, pa vedno stran vzletim, itak je domet vsaj kilometer..tako da se ne vidi iz kje prihajam. Jasno pa z glavo, nad ljudmi ne, pa kakšne prepovedane cone absolutno ne. Pa ne bo nobenih težav. Če bi šel delat hobi vse po pravilih, lahko vse skupaj pozabiš, ker ni smotrno sploh. 

Ja  sej, nima smisla po pravilih, uradno ne smeš letet, če nimaš dovoljena lastnika zemljišča... torej  to pomeni da ne smeš nikjer leteti lol, ker bi moral še kmeta vprašat, če lahko nad njegovim poljem ali gozdom letiš.

Razlog za DJI NEO je pa zato, ker imajo nove FPV googles, ki so samo ~270€, za Minija so pa one dražje DJI Googles. Pa še sam dron je nov 160€, če ga razbijem, je pa ita k zelo vzdržljiv, na youtubu so ga z 40 km/h zabijali v betonske zide, da se je do konca zlomu. Upgrade path je pa potem DJI Avata 2, deluje z istimi kontrolerji in googlesi.

Nisem social media influencer, tako da bi bilo bolj kot ne za privat uporabo mogoče kak posnetek tu pa tam, oziroma predvsem FPV igračko.

Urejal Maticb, 09.12.2024, 11:18.

Silence is sometimes the best answer.

Prikaži več možnosti

Martini Racing
Martini Racing

bivši nick Consigliere

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 942
  • Avtomobil: Giulia

Kje si našel FPV goggles za 270€?

lp

“What's the use of living if you can't feel alive?”

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Kje si našel FPV goggles za 270€?

lp

https://store.dji.co...s-n3?vid=177141

Prikaži več možnosti
    • Martini Racing je všeč

TribesMan
TribesMan

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 603
  • Avtomobil: F31 320d

V nedeljo sem "vozil" Neo s FPV očali...

Res cool igračka.

Tudi trpežna, so mi ga med letom sklatili ptiči (po ene 5 minutah furanja, je začela okoli drona letat jata, in po dveh poizkusih so ga sklatili)

Padel je iz kakih 10m na travo... brez vsake poškodbe.

Je pa tko, wow faktor je ene 10 minut... pol se pa hitro naveličaš.

Realno ne vem kaj bi počel s tem dolgoročno.

Prikaži več možnosti

duhec
duhec

Tame racing driver

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 755

Neki se ogrevam za drona za rekreativno letenje in snemanja za lastne potrebe. Sem že veliko prebral in tudi izbral, me pa zanima, če je kdo šel delat izpit oz. licenco in tudi prijavlja lete. Sprašujem, ker znanci, ki ga imajo in ga uporabljajo samo ko gredo kam v naravo ali hribe, na hitro posnamejo okolico, seveda ko ni ljudi in to je to, nič ne komplicirajo.

Skratka, je kdo šel uradno skozi vse in leti dron nekomercialno?

Kar se tehnike tiče vse štima, vse bi se rad naučil in izpopolnil, ampak te omejitve me sekirajo, da bi "igračo" kupil in potem imel konstantne probleme z letenjem. No go cone so mi jasne in ne mislim tam letet, sem pa v vasici z veliko lepe okolice in hribov, tako da bi vzletel naravanost gor da se me ne sliši več in potem imam možnost odletet okrog brez da bi preletel katerekoli sosede.

Never underestimate the power of stupid people in large groups. :student

Prikaži več možnosti

m4tj4z
m4tj4z

BMW fanatik

• Uporabnik

https://www.facebook.../andrej.tarfila

Za njega sem zasledil, da je dobil dovoljenje za prelet stare 

lj ter gradu. vprašaj ga kako in kaj.

Sicer je pa z droni tako. Če ti nisi ljubitelj fotografije, urejanja slik ter video posnetkov itn, je vse skupaj brezveze. Parkrat boš letel in to bo to. Druga zgodba so pa športni droni, če misliš izvajati akrobacije. Tako da...

neJEZImo Save 

Prikaži več možnosti
    • MG in duhec uporabnikom je všeč to sporočilo

duhec
duhec

Tame racing driver

• Uporabnik

Ljubitelj fotografije in videa sem, tle ni problema, sam omejitve leta.

Tale Andrej iz linka dost leti v načeloma no-go conah, tako da hvala za kontakt.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon in m4tj4z uporabnikom je všeč to sporočilo

m4tj4z
m4tj4z

BMW fanatik

• Uporabnik

Če boš dobil kakšne koristne informacije, jih pa prosim deli tukaj. Tnx

neJEZImo Save 

Prikaži več možnosti
    • duhec je všeč

urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Če bi mogoče koga zanimal dron DJI mini 4 pro FMC bi prodal svojega kot novega, ker ga ne uporabljam več oz. sem čisto opustil ta hobi...

Prikaži več možnosti

m4tj4z
m4tj4z

BMW fanatik

• Uporabnik

za kolko pa

neJEZImo Save 

Prikaži več možnosti

urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

za kolko pa

750€, je pa fly more combo in z rc2 daljincem z ekranom + care refresh ima še aktiven 10 mesecev, prav tako še v tovarniški garanciji 10 mesecev.

Ima 7,5h ur letenja.

Prikaži več možnosti
    • duhec je všeč

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Js sem z Minijem podpisal tisto izjavo za katero si takrat plačal 65 €, pred vsemi temi pravili s prijavo leta. Ko je to prišlo, nisem tiste izjave nikoli več podaljšal. Pravila poznam, prijavljal letov pa ne bom. To je zame večinsko hobi in dam bom vnaprej pripravljal in pošiljal kje bom letel..no way. Bom šel na en izlet, našel top točko in ne bom letel? Ni šans. Sploh pa potem rabiš še razna dovoljenja lastnikov in podobna sranja.

Js pazim vse no-go cone v smislu helipadov in letališč, sicer letim. Dometa imam vedno 1-2 km vsaj, tako da vzletim nekje na samem in potem do lokacije. Izogibam se skupinam ljudi in tudi ljudem, grem običajn ob in ne čez..pa tudi čez privat bajte ne letim.. Če že grem kje tako čez, potem pač dovolj visoko.

Urejal neicheq, 23.12.2024, 16:29.

Prikaži več možnosti
    • kn3z007, duhec in Mat xxl uporabnikom je všeč to sporočilo

duhec
duhec

Tame racing driver

• Uporabnik

Če boš dobil kakšne koristne informacije, jih pa prosim deli tukaj. Tnx

Veš da. :ok

750€, je pa fly more combo in z rc2 daljincem z ekranom + care refresh ima še aktiven 10 mesecev, prav tako še v tovarniški garanciji 10 mesecev.

Ima 7,5h ur letenja.

Pa evo še en mesec nazaj bi ti ga jaz vzel brez pomislekov, potem pa izvedel za Air 3s z dvema lečama in... je mini odpadel. Če daš med oglase boš pomojem hitro prodal.

Js sem z Minijem podpisal tisto izjavo za katero si takrat plačal 65 €, pred vsemi temi pravili s prijavo leta. Ko je to prišlo, nisem tiste izjave nikoli več podaljšal. Pravila poznam, prijavljal letov pa ne bom. To je zame večinsko hobi in dam bom vnaprej pripravljal in pošiljal kje bom letel..no way. Bom šel na en izlet, našel top točko in ne bom letel? Ni šans. Sploh pa potem rabiš še razna dovoljenja lastnikov in podobna sranja.

Js pazim vse no-go cone v smislu helipadov in letališč, sicer letim. Dometa imam vedno 1-2 km vsaj, tako da vzletim nekje na samem in potem do lokacije. Izogibam se skupinam ljudi in tudi ljudem, grem običajn ob in ne čez..pa tudi čez privat bajte ne letim.. Če že grem kje tako čez, potem pač dovolj visoko.

Mi lahko poveš mal več o tej izjavi za to ceno? Jaz vem sam za spodnje registracije oz. izpite..

post-2024-0-28496300-1734988708.png

Je to to?

No tak način letenja sem imel jaz v mislih. Praviš, da do sedaj nisi imel problemov?

Pripete slike za predogled

• a1ina3.png

Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 155
  • Avtomobil: new age e39

Fantje vse je ok dokler ne objavljate video ali slik javno. Potem se začnejo težave ce niste prijavili letov. Ce objavljate na YT in podobno obvezno najavit let.
Prikaži več možnosti
    • Nixxon in duhec uporabnikom je všeč to sporočilo

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 16 907
  • Avtomobil: B58 MPPSK

Jaz sem danes dobil zgodnjega božička... od žene...Avata 2 FMC z gogoles 3 :)  Komaj čakam, da sprobam, če je kaj boljši in bolj prijazen of FPV. 

Izpit? Ne...še vedno ne bom delal. 

Prijavljal lete? yeah right. Saj nisem z boeingom 747

20+ let letim z RC letali, helikopterji, vsem živim... Pa da me bo en birokrat j**** da moram imet izpit, ker blagajni manjka soldov hah. Kej je tema v glavi? Kej je meglica?

Izogibanje ljudi, mest, naselji, letališč in ostalih prepovedanih con je samoumevno. To govori že zdrava kmečka pamet. Ne rabiš za to izpita in potrdila. 

In z @neicheq se popolnoma strinjam tukaj. Bedarija na kubik. 

Te droni so skor bolj regulirani kot ultralahka letala že... Po vrh vsega pa vsa ta birokracija uničuje in še dodatno mrtvi modelarske hobije pri katerih bi bili lahko otroci ustvarjalni, tko se pa sploh ne splača več s tem ukvarjat, ker itak ne smeš nikjer uporabljat izdelka... 

Urejal BMW4everafter, 24.12.2024, 10:52.

1964 Ford mustang 289 V8, F36 440i MPPSK 

Prikaži več možnosti
    • duhec je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.