Skoči na vsebino

Vino, ki me je presenetilo.

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
61 odgovorov v temi
dylan_dog
dylan_dog

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 789
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

Meni so Vipavci zelo všeč.
Žorž Zelen je v ozjem izboru ali pa Pinela.

Se strinjam. Konec novembra sem bil na priredtivi Odprti hrami na Slapu. Sem probal tudi Žorževa vina. In ravno Zelen in Pinela sta mi bila najboljša.

Urejal dylan_dog, 07.12.2023, 09:44.

Prikaži več možnosti
    • Andy04 in Fleko uporabnikom je všeč to sporočilo

Andr3jM
Andr3jM
  • Uporabnik
  • Sporočil: 286
  • Avtomobil: X3, Z4, 1er

Glede na temo, bi slednje pasalo sem.. :-)

Moram rečt, da me je tale penina ful pozitivno presenetila (lepo uravnotežena):

Capture.JPG

Peneče vino Cava Clasico Semi-sec Codorniu

Država: Španija
Litraža: 0,75
Proizvajalec: Codorniu
Regija: Rioja
Sorta: Zvrst
Stil: Sveže belo
Stopnja sladkorja: demi sec

Vse se lepše zdi, ko šestak se zavrti...

Prikaži več možnosti

andro92
andro92
  • Uporabnik
  • Sporočil: 336
  • Avtomobil: Ford S-Max

Meni osebno za beli špricer je najboljši kakšen Laški Rizling ter dolenjsko belo.
Prikaži več možnosti

Kirn
Kirn

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 231
  • Avtomobil: mbajk, marprom, ...

Vino brez žvepla ne obstaja,ker kakor hitro nima žvepla, bo oksidiralo.
Tudi jaz pridelujem grozdje v vinogradu brez uporabe herbicidov in insekticidov (insekticid uporabim samo za zatiranje ameriškega škržatka,ki je vzrok okužbe z trsno rumenico,kar je že par let velik problem,saj je treba okuženo trto izsekati,odstraniti in zažgati), pa tega ne obešam na veliki zvon. Pa letos sem pridobil tudi certifikat za integrirano pridelavo - pa kaj mi pomaga...
Jasno pa mi je, da je treba dan danes znati prodajati pravljice,da si lahko uspešen. Sam se takih igric ne grem. Kdor hoce vino poskusiti,naj ga poskusi in bo videl, ali mu ustreza.

Sicer nisem vinar tko da probam ne pametovat... je pa tu pri nas je en lokalc ki je precej znan na tem področju (brez žvepla na biodinamičen način)... meni njegovo vino ne sede - dela pa nekaj prav če njegovo vino ponujajo tudi pri Ani Roš :)

wp-1574175712930.jpg?w=NaN&h=

Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 546
  • Avtomobil: F10

Če še kdo ne uporablja aplikacije Vvino mu jo toplo priporočam, sploh če ne poznaš vin in bi rad vsaj približno oceno kje rangira.

Glavne tri prednosti:

- v trgovini samo poslikaš nalepko in ti najde vino ter kakšno oceno ima zmed vseh ki ocenjujejo, ter povprečno ceno

- vsako vino lahko oceniš, ko ga probaš, ko jih je več lahko pogledaš kako ti je bilo všeč

- spremljaš frende in njihove ocene ter se včasih orientiraš pri nakupu, ko ne veš kaj bi sploh

Meni je top app...

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 772
  • Avtomobil: LEPO

Če še kdo ne uporablja aplikacije Vvino mu jo toplo priporočam, sploh če ne poznaš vin in bi rad vsaj približno oceno kje rangira.
Glavne tri prednosti:
- v trgovini samo poslikaš nalepko in ti najde vino ter kakšno oceno ima zmed vseh ki ocenjujejo, ter povprečno ceno
- vsako vino lahko oceniš, ko ga probaš, ko jih je več lahko pogledaš kako ti je bilo všeč
- spremljaš frende in njihove ocene ter se včasih orientiraš pri nakupu, ko ne veš kaj bi sploh
Meni je top app...

Super app...vsi zdravniki in zavarovalnice vedo koliko ga spiješ.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti
    • gepl je všeč

Taucher
Taucher

Licence for sale

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 805

Super app...vsi zdravniki in zavarovalnice vedo koliko ga spiješ.

itaq vse digitalno še senzor na rit pa pametno školjko v vsak štuk, pa ko se userješ in skozlaš počakaš na izvid od komunale kaj je prišlo do same čistilne naprave in njihovega nadzornega sistema... sej folk je resnično obseden z novim elektro/spletnim modernim svetom, vse na/preko telefona, vse podatke transportirat na razne "banke"... kam gremo tole je huje k atomska bomba... :)

itaq pa slovenska pesem v vsakem 3-jem primeru kliče po zabavi in k nazdravljenju z takim ali drugačnim alkotom ;)  k pa slišim statistiko kok naj bi vsak slovenc v povprečju popil, se pa sam smejem  :ok

Urejal Taucher, 07.12.2023, 14:19.

Prikaži več možnosti
    • Warden in RRoman uporabnikom je všeč to sporočilo

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 546
  • Avtomobil: F10

Js samo povem, da je uporabno, če želiš kaj novega probat in uživaš v vinih. (sej se ge ni treba nacejat).

Če pa je vse v življenju kar si probal refošk ali pa haložan potem pa ja, je tvoj velik tv v dnevni in nov telefon ter pametna ura pač izvzet iz digitalizacije, ker to je pač normalno.  :hipi

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 608
  • Avtomobil: avtomatik

Vino brez žvepla ne obstaja,ker kakor hitro nima žvepla, bo oksidiralo.
Tudi jaz pridelujem grozdje v vinogradu brez uporabe herbicidov in insekticidov (insekticid uporabim samo za zatiranje ameriškega škržatka,ki je vzrok okužbe z trsno rumenico,kar je že par let velik problem,saj je treba okuženo trto izsekati,odstraniti in zažgati), pa tega ne obešam na veliki zvon. Pa letos sem pridobil tudi certifikat za integrirano pridelavo - pa kaj mi pomaga...
Jasno pa mi je, da je treba dan danes znati prodajati pravljice,da si lahko uspešen. Sam se takih igric ne grem. Kdor hoce vino poskusiti,naj ga poskusi in bo videl, ali mu ustreza.

Podpišem. :ok

Edina opcija je, da uporablja kakšnen drug element iz periodničega sistema :laugh. Pa še to nisem siguren, če gre. Vsa vina imajo v sebi S. Rdeča vina manj, bela več. 

Se strinjam. Konec novembra sem bil na priredtivi Odprti hrami na Slapu. Sem probal tudi Žorževa vina. In ravno Zelen in Pinela sta mi bila najboljša.

Zelen :mljask

Sam tle se pogovarjate, kot bi si iz enega vrhunskega vina, katerega steklenica košta par sto evrov, delali špricar. :-D

Točno to sem napisal. 

Žvepla se v vinu pač ne sme čutiti, tako da nekaj izkušenj s tem že moraš imeti. Ker v nasprotnem primeru so pa glavoboli.

In to hudi. Se pa žveplo takoj zavoha že v kozarcu. Ne rabiš pit takega vina. 

LP A.

Urejal Andy04, 07.12.2023, 17:58.

:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti
    • andro92 je všeč

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 608
  • Avtomobil: avtomatik

Urejal Andy04, 07.12.2023, 18:06.

:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

baucek
baucek

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 639
  • Avtomobil: K 1200 RS

Ko sem jaz delal tečaj za steklenicenje vina smo imelu tudi obisk vinske kleti Marof v Mačkovcih. Klet je res balzam za oči. Dobili pa smo za poskusiti vino delano na principu biodinamike itd itd. No, jaz si s takim vinom ne bi niti nog umival.
Je pa pač odvisno od človeka -meni so recimo dobra sveža vina, staranih pa recimo na prebavim.
Prikaži več možnosti

Silvershadow
Silvershadow
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 276
  • Avtomobil: Za iz točke A v točko B

Podpišem. :ok

Edina opcija je, da uporablja kakšnen drug element iz periodničega sistema :laugh. Pa še to nisem siguren, če gre. Vsa vina imajo v sebi S. Rdeča vina manj, bela več. 

Zelen :mljask

Točno to sem napisal. 

In to hudi. Se pa žveplo takoj zavoha že v kozarcu. Ne rabiš pit takega vina. 

LP A.

Kvasovke med fermentacijo proizvajajo žveplov dioksid, vključno z avtohtonimi kvasovkami, ki so naravno prisotne že v vinogradu. Tvorba sulfitov je pravzaprav obrambni mehanizem kvasovke, s katerim lahko preživi v konkurenčnem okolju med drugimi mikroorganizmi. "vino brez žvepla" je mišljeno brez dodanega žvepla, gre za vino z majhno vsebnostjo naravnega žvepla. :ok

:ok2
Prikaži več možnosti
    • Plavi in SHAdOW uporabnikom je všeč to sporočilo

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 35 439
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

Hay!

... meni je pa bilo všeč vino brez kvasovk

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Mr.Fritz
Mr.Fritz

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 533

Pred leti sem od prijatelja dobil Gran Cruz Porto, okus me je res pozitivno presenetil. Ko je deci vina res užitek pit počasi. :) 

Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 772
  • Avtomobil: LEPO

Za ljubitelje belih sladkih...

Pripete slike za predogled

• Screenshot_20250316_202648_Gallery.jpg

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 684
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Meni sta od belih vin dobra Sivi pinot in Beli trio od Prusa, črno pa najraje pijeva Mali plavac, konkretno tistega s sliko osla, ki hodi v klanec :ok2
Prikaži več možnosti

mare 330cd
mare 330cd

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 890
  • Avtomobil: bmw e46 330cd

Prus ma odlično vino ja, jst pr njemu tudi med kupujem...
Prikaži več možnosti

Peter_nn
Peter_nn

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 397
  • Avtomobil: E46 316ti Compact

Mene je tut zadnč un litr čist nepripravljenega dobil  :cool  :-D

Prikaži več možnosti
    • x-driver je všeč

anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 7 147
  • Avtomobil: kolkr gre

Saj vsako vino preseneti, če ne prej, naslednji dan. :-D
Prikaži več možnosti

e34td
e34td

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 788
  • Avtomobil: Ni €€€

Saj vsako vino preseneti, če ne prej, naslednji dan. :-D

V kakšnem smislu?
A truly rich man is one whose children run into his arms when his hands are empty.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.