Kateri denar? A tisti ki ga je dobil s pomočjo naše države, pa ga bo zdaj obdržal zase?
Mene športi zanimajo toliko kot lanski sneg, nimam pojma kdo je ta Dončić. Se mi zdi da je nek fuzbaler ali pa košarkaš, toliko sem uspel razbrat iz naslovov s katerimi nas bombardirajo mediji, s kotičkom očesa sem pač ošvrknil njegovo sliko medtem ko sem skrolal navzdol po telefonu da najdem kako normalno temo, ki ni v zvezi s športom - in sem pač videl žogo.
V nasprotju z nekaterimi jaz ljudem ne zavidam denarja, zelo dobro vem da športnikom ni lahko ker jih včasih le ena sama poškodba loči od zaključka kariere, šport je tudi pozitiven ker marsikaterega otroka ubrani slabih vplivov ulice, itd.
Ampak!
Tisto kar me moti, je sledeče. Športni klubi, društva, prostori za treninge, to vse stane. In to ogromne denarje! Ta denar se dobesedno naprosjači okoli, zbirajo se prostovoljni prispevki, fehtajo sponzorje, itd. Naš velecenjeni župan je celo kradel (ja, kradel - naročenih del izvajalcem ni plačal in to ni nič drugega kot KRAJA) denar da je dokončal štadion, en človek je zaradi tega tudi naredil samomor in kolikor vem je oškodoval veliko ljudi. No in to infrastrukturo potem uporabljajo športniki, seveda zastonj. In ko nekomu uspe in zasluži milijone, na desetine ali na stotine milijonov, kaj dobi narod? NIČ!
Torej, kar se mene tiče nimam nič proti športu, čeprav ga ne gledam ker nimam časa za to, ampak lepo prosim, kdor zasluži kot kralj, naj tudi svoje dolgove plača. Tega ne bodo naredili vsi tisti številni športniki ki niso uspeli, tisti ki uspe bi pa lahko. Pa ne bo, v to sem prepričan.
Tako da Dončić, zahvali se vsaj svojemu duhovnemu očku Jankoviću da ti je uspelo, mogoče ga bo pa potem vsaj malo manj pekla vest zaradi tistega človeka ki se je zaradi njega ubil in zaradi vseh tistih, ki ta moment nekje v Bosni ali v kateri drugi revni državi stradajo in zmrzujejo, namesto da bi dobili plačan vsaj tisti drobiž, ki so si ga prigarali.
Hvala lepa za tak šport (nima to veze z Dončićem, mišljeno je na splošno), se mi želodec obrača vsakič ko se peljem mimo s krvjo plačanega Jankovićevega stadiona v Stožicah, pa se tam mimo peljem skoraj vsak dan!