Skoči na vsebino

 

Servis v Kopru: Avto Motiv d.o.o. vs Avto Gruntar d.o.o.

- - - - -

 • Prijavi se za objavo odgovora
42 odgovorov v temi
Matevz
Matevz

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 18
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: x5

#1

Nikjer ne najdem nobene debate o Avto Motiv doo v Kopru kot o pooblaščenem BMW servisu. Zato jo začenjam z mojo izkušnjo.

Dne 6.3.2006 mi je v hrvaski Istri zatajil 3.0d motor.Ko sem tankal v Ljubljani na Petrolu (drugic od kar imam BMW) sem se odpravil na 200 km dolgo pot.Ko sem avto ugasnil za 5 min ga nisem uspel več vžgat.Predvideval sem da je problem z vbrizgom (kot je bilo to že 2 meseca nazaj ko sem prvič od kar imam BMW tankal na Petrolu), zato se niti nisem kaj dosti trudil z vžiganjem in sem po 5 poiskusih poklical avto vleko.Hrvaška avto vleka mu je svetovala servis v Kopru, ker je bilo samo 100 km oddaljeno in ker naj bi bil kvaliteten servis (Avto Gruntar). Samo voznik ni poznal točnega aslova in sva šla na www.bmw.si in tam poiskala naslov od poblascenega BMW servica v Kopru. Tam pa je bil samo Avto Motiv Koper.Predvidevala sva da je to verjetno isti servis samo da se je preimenoval. Zato sem ga usmeril tja. Medtem pa sem vseeno našel podatke o Gruntarju in hotel o tem obvestiti voznika, vendar je bilo žal že prepozno, avto je ze bil na Avto Motiv doo v Kopru.
Zdej pa se hec zacne:
Me poklicejo iz Avto Motiva in mi prijazno dekle pove da so dali avto na tester in da je šla visokotlacna črpalka in da to znese okoli 200.000 sit. Seveda sem ji takoj nazaj povedal da sem podoben primer imel dva meseca nazaj in da so takrat an Carmaxu sprva enako predvidelavi, sendar se je izkazalo da ni bila crpalka, ampak je bila ena vbrizgalna šoba kriva za slab dovod goriva.Seveda takrat ni bilo potrebno menjati črpalke in zato mi je niti niso zaračunal (posteno).Torej predlagal sem kontrolo vbizgalnih šob.Po tej obrazlozitvi mi je dekle na A-M reklo da me poklicejo nazaj. In res me je nekaj za tem poklical nek mojster, kateri se ni strinjal z mojim predlogom in vztrajal da je vseeno črpalka. Okej pristal da se mi menja črpalka po dogovoru da jaz prinesem svojo. Namreč dobim novo iz Nemcije za 500 euro! Nakar mi je odvrnil nazaj da oni nimajo ključa za demontazo črpalke in če imam bmw asistenco, da bi oni avto poslali v Ljubljano. S tem sem dojel kakovost servisa. Zato sem poklical Avto Grunter da naj gredo po avto na A-M in da naj poiskusijo še oni.Seveda sem jim tudi namignil da je verjetno napaka na vbrizgalni šobi. Čez cca 1 uro me je mojster poklical in portdil da je problem res v šobah in ne v črpalki in mi je tudi podrobno razlozil, kako to deluje.
Ampak to se ni konec zgodbe, me poklice prijazno dekle iz Avto Motiva in mi rece da ima odprt delovni nalog in ga more zakljucit.V nalogu je navedena storitev priklopa na tester v vrednosti 9.072,00 sit. Ker sem bil tisti trenutek ravno odsoten v tujini in nisem niti doljel točno čemu sem jim dolžan, sem rekel da naj mi poslje račun po faxu in da ga bom poravnal. Seveda pa mi je po 10 min potegnilo da jim nisem nič dolžan, bolj so oni meni dolžni ,ker sem plačal prevoz avta od Avto Motiv do Avto Gruntara. Seveda pa sem jim danes po faxu tudi nazaj poslal moj odgovor:

--------------------------------------------------------
Zadeva: zavračilo računa št.500031-01 z dne 8.3.2006-03-10Pozdravljeni!Dne 8.3.2006 ste mi po fax-u poslali račun za opravljeno storitev servisa za prikop na tester in ugotovitev napake mojega vozila BMW X5 v vrednosti 9.071,00 sit. Glede na vašo ugotovitev napake, da naj bi bil problem v visokotlačni črpalki vam računa ne nameravam poravnati, ker vaša ugotovitev ni bila pravilna. Problem ni bil v črpalki ampak v vbrizgalnih šobah na kar sem vas tudi predhodno obvestil. Dejansko napako je pravilno ugotovil drugi BMW servis. Torej ste mi podali nestrokovno oceno, zavajujočo in predvsem nekoristno. Zato vam računa ne bom poravnal, ker z vašim nestrokovnim delom nisem imel nobene koristi ampak samo dodatne stroške.Pozivam vas da račun stornirate in da bi se v bodoče izognili tovrstnim težavam, vam predlagam da vaše zaposlene pošljete na izobraževanje in da jim tudi priskrbite ustrezno orodje (ključ za demontažo visokotlače črpalke) , da bodo lažje opravljali svoje delo!
--------------------------------------------------------------------------

No kako se bo zadeva odvila vam naknadno sporocim.
Ko bom dobil avto nazaj vam pa povem kako se je koncalo pri Avto Gruntarju, vsaj zacetek je bil pozitiven.
Aha pa se nekaj o moji okvari imam X5 70.000 km 2003 letnik in samo 2 krat sem tankal na petrolu nafro in točno dvakrat so me odšlepali z avto vleko.Vedno je bil isti problem na šobah. Zdej sem dal vse šobe obnovit in nikoli vec ne grem na Petrol.

Ce ima se kdo kaksno pripombo oz. pohvalo na servis Avto Motiv KP vs Avto Gruntar KP naj pove!

LP!

Matevz
Prikaži več možnosti


Milan_48
Milan_48

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 558
 • Lokacija: Šalara
 • Avtomobil: Avto

#2

Ja, tako je!

Počasi bodo prišli na dan lepi in grdi, dobri in slabi, pošteni in nategovalci, z znanjem in brez, itd.
Avto Motiv je zelo prijazen servis (samo a la menjava olja in filtra) in prodaja rabljenih z garancijo BMW (paprene cene).

Gruntarjev servis ima znanje in kar uredijo zadeve. Do najtežjih. Seveda jim niso vse roke enake, a se trudijo.

Za prastare BMW (in lastnike, ki so zaljubljeni v njih) je dober ta stari Jurkovič v Škofijah (bivši serviser za BMW za pol Juge), ki ima v podzemlju bogastvo rezevnih delov za BMWje (mehanske komponente, ne luksuz).

Kdaj pa kdaj kaj pofuša tonibmwkp, ki pa ima malo časa in se tudi ne loti vsega in vseh tipov popravil na vseh tipih BMW.
Prikaži več možnosti


tonibmwkp
tonibmwkp

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 2 690
 • Lokacija: koper
 • Avtomobil: BMW635csi Bmw E60 M525 I

#3

Ja,ja milan
Tuning by Toni!
Old german school!
I LOVE THE DARK SIDE OF LIFE!!!!
Prikaži več možnosti


MIHOLD
MIHOLD

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 12 390
 • Lokacija: Where the sky is blue
 • Avtomobil: Mašina

#4

Uradni servis nima ključa za demontažo črpalke in mi (kot nepooblaščen serviser) ga imamo.... :napaka Kam gre ta svet...in res po priklopu na testerju pri taki napaki napiše da je kao pumpa fuč ampak mi vseeno preverimo najprej injektorje(oz. imamo napravo ki meri tlak pumpe ki takoj pove al ji pumpa fuč ali ne) in zraven še "portato injektorjev" zmerimo da vidimo pr čem smo preden se lotimo sploh kaj podirat.Morem pa povedat da se common rail 3 generacije ful kvari napran prejšnjim...(ki se v bistvu sploh ne kvarijo :ok2 )

In z nemčije pumpa 500€?(pr nas bolj ugodno) :cool

Priklop na tester 9000sit? :eek :eek2 :eek To pa vredu zaračunajo ni kaj rečt.....

Mislim pa da boš moral račun plačat ker je ta storitev bila opravljena....in ku se greš tožarit si dosti več kot ob samo 10000sit.Bolje da plačaš in nikoli več tja avta pelješ pa še komu malo reklame za njih narediš...Se boljše izide....
Prikaži več možnosti


Fisher
Fisher

  Banned

 • Izključen
 • Sporočil: 2 974
 • Lokacija: Tolmin
 • Avtomobil: Mercedes-Benz

#5

Nimam kaj veliko izkusenj.

Le to lahko povem, da me je prodajalec al kdorkoli ze bil poskusal prepricati da se brisalcev nima na zalogi. Obrazlozitev: je to del avtomobila, ki se ne menja. :confused

Potem mi je poskusal prodati mini cabrio. No v trstu sem na pooblascenem servisu brisalce dobil in bi z njimi opremil cel mini klub in se kaksnega za vzorec bi imeli.

No se je le potrdilo to, kar sem predvideval o njih. :laugh
Objavljena slikaKnjigo ni dovolj samo prebrati, potrebno jo je tudi razumeti. A.K.
I asked my friend: "What are your three favorite pleasures in life?" And she replied: "A martini before and a cigarette after."
Prikaži več možnosti


vlakci
vlakci

  BMW fanatik

 • V potrjevanju
 • Sporočil: 2 650
 • Lokacija: -

#6

Za na Obali je Gruntar odličen, za stare modele pa k Jurkoviču (delavnico ima v Spodnjih Škofijah nasproti izhoda z avtoceste Dekani če prihajaš iz LJ - stara cesta za Škofije)
Jaz sem ga srečal v trgovini z rezervnimi deli, ko sem šel kupit sprednji desni ležaj kolesa za E30. Začel sem je z mano pogovarjati, če rabim kakšen del, če vem jaz za kakšen del... Na koncu me povabi do delavnice, mi pokaže njegova 2 konjička E30 324td in E23 732, z sedmico smo se šli malo peljat (driftal je tako, da sem se prilepil na stol).
Ponudi mi tonirana stekla za mišjo ceno, pove mi kje ve za kakšne kose (pa njegovo polno skladišče)...
Na koncu ga jaz prašam če ima kaj časa, da mi zamenja ležaj. On ki je bil zmenjen z drugim tipom, tega pokliče da naj ga počaka, nato da moj avto v delavnico in v 30min zamenja ležaj vse zmontira in pregleda tudi zavore :ok . Cena = 2000sit (v primerjavi z drugim ki je hotel 7'000sit češ 60-90min dela) in to me je vzel v delavnico takoj.

LP, Nejc

Dobra stvar je tudi da drži na zalogi nekaj e30 (karamboliranih, pokvarjenih..) za kose tako, da se vedno kos najde. Ko sem iskal zadnje letve za na odbijač (baba ne gledala ko gre iz parkirišča pa me takne :damn ) sem dobil ponudbo od preprodajalca delov za komplet odbijač. Jurkovič se ponudi, da vzame odbijač jaz pa letve pa sem dal manj kot 3000sit za vse 3 letve.
Prikaži več možnosti


gucci23
gucci23

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 837
 • Lokacija: MS
 • Avtomobil: Executive & SUV

#7

Mam eno iskušnjo z njimi ne glih pozitivno ne pa tudi negativno in sicer je bla stvar taka bil je, če se ne motim 22.12.2005 vglavnem nekaj dni pred božičem. In glej ga zlomka meni začne cviliti jermen ali napenjalec, ker nisem neki strokovnjak nevem keri je cvilil ampak zadeva je hudo nadležna mogoče tudi resna saj sem isti dan imel namen iti iz Pirana v MS dobrih 300km pa se se bal kaj pa če se mi je jermen strga oz. bilo kaj drugagega. In se odločim da ga zapeljem na njihov servis (Avto - Motiv) v Kopru. Prvič sem šokiran z mahnostjo servisa neurejenostjo okolice ampak vseeno bom vprašal, če mi lahko avto pogledajo in po potrebi stvari menjajo. In stopim v salon oz. sprejemno pisarno oz. kaj bi naj to bilo nevem in kaj vidim 1 japija (verjetno zadolžen za prodajo) 1 avtomehanika in 1 punco (verjetno tista, ki ti je poslala račun :laugh ) vsi zdolgočaseni do amena. Povem jim kaj je za problema se en lep čas gledajo potem pa Japi pove mehaniku naj pogleda avto(sem pozabil avto je X5 4.4i) potem se mehanik nejevoljno zgane in pride ven sem mislil, da mi bo rekel naj zapeljem avto v garažo, ker je blo zunaj mrzlo ko hudič ampak ne pravi mi naj dvignem haubo on nekaj pogleda jermene pa pravi če cvili, da je to verjetno to kar sem že prej sam ugotovil, da je fuč jermen ali napenjalec.Pa mu pravim naj mi zamenja in, da bo avto tak kot more bit, pa pravi, da zdaj nima časa :damn , ampak na servisu ni bilo nikogar, pa vprašam kako to da nima časa ja da gre on zdaj domov, ker se začnejo prazniki.Pa ga vprašam, če bodo jermeni zdržali pa pravi, da Lj bodo pa naj se tam ustavim pa naj mi zamenjajo? Če je potrebna menjava?
Potem sem se vseeno odpeljal domov v MS kljub nadležnemu cviljenju pri speljevanju in ob posmehljivem pogledu naših sodržavljanov, ki so se narahlo smejali ob pogledu na cvilečo škatlo z znakom BMW na haubi.
Avti so res dobri ampak njihovi servisi so pa res zanič pa mi ni jasno kako kaj ne postorijo, da bi dvignili kvaliteto le teh. Sicer pa jaz servisiram svoje avte na Hrvaške (Baumgartner Čakovec) ali pa v Avstriji v Grazu (Denzel) in do zdaj res nimam nikakršnih pripomb na njihovo delo, ampak pri nas pa je katastrofa na teh servisih tako kot, če bi res najslabše mehanike poiskali, da delajo na njih.
In kako si rešil stvar z računom?
Lp
Prikaži več možnosti


skof
skof

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3
 • Lokacija: kp

#8

Na Avto motivu v kopru nimajo pojma Sam mehanik neve kaj dela, pol tega ne naredijo a kasirajo , menjavo zavorne tekočine ne delajo samo restartirajo idr, iz izkušnje
Prikaži več možnosti


skof
skof

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3
 • Lokacija: kp

#9

Še to kolk sem videl trgovci so tam da ti uvali kakšen avto i postrežejo z kavo ker če si pameten nikoli nebi kupil avto » službeno vozilo« katero je prej bilo v lasti renta car-a kaj je90% njihovih preverjenih vozil katere malo našminkajo pred prodajo.
Prikaži več možnosti


SVEN
SVEN

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 39
 • Lokacija: koper

#10

Še to kolk sem videl trgovci so tam da ti uvali kakšen avto i postrežejo z kavo ker če si pameten nikoli nebi kupil avto » službeno vozilo« katero je prej bilo v lasti renta car-a kaj je90% njihovih preverjenih vozil katere malo našminkajo pred prodajo.


Res nimam veliko časa za prebiranje forumov ampak na takšne komentarje pa moram odgovoriti...skof...pišeš bedarije!

Pred letom sem pri omenjenem dilerju kupil 530dA pod oznako službeno vozilo BPS-premium selection moram rečt da bedarije o renta carjih niso niti za odstotek realne...ali bi vi zagotavljali vračilo denarja in enoletno garancijo na rabljeno vozilo-če bi bil od renta carja???

Z mojim vozilom sem več kot zadovoljen!!!
Bil sem pri njih 2x na servisu in so mi vse uredili kot je treba dobil sem nadomestno vozilo itd...cene imajo ugodne in delajo zelo pošteno kar pa za Gruntarjev servis nikoli ne bom rekel...vozil prejšna vozila tja!
Res je prostor za servis zelo majhen ampak odtehtajo usluge in prijaznost uslužbencev...

Predvsem pa mi je všeč domačnost in ustrežljivost ekipe ki dela tam!!!
Vedno se bom vračal k njim če bodo nadaljevali z svojim delom.

Le tako naprej Avto motiv!se vidimo pri naslednjem servisu...oz nakupu novejšega službenega vozila! :ok
POWERED BY PASSION!!!
Prikaži več možnosti


car_freak
car_freak

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 2 473
 • Lokacija: Domzale
 • Avtomobil: avto

#11

Še to kolk sem videl trgovci so tam da ti uvali kakšen avto i postrežejo z kavo ker če si pameten nikoli nebi kupil avto » službeno vozilo« katero je prej bilo v lasti renta car-a kaj je90% njihovih preverjenih vozil katere malo našminkajo pred prodajo.


Res nimam veliko časa za prebiranje forumov ampak na takšne komentarje pa moram odgovoriti...skof...pišeš bedarije!

Pred letom sem pri omenjenem dilerju kupil 530dA pod oznako službeno vozilo BPS-premium selection moram rečt da bedarije o renta carjih niso niti za odstotek realne...ali bi vi zagotavljali vračilo denarja in enoletno garancijo na rabljeno vozilo-če bi bil od renta carja???

Z mojim vozilom sem več kot zadovoljen!!!
Bil sem pri njih 2x na servisu in so mi vse uredili kot je treba dobil sem nadomestno vozilo itd...cene imajo ugodne in delajo zelo pošteno kar pa za Gruntarjev servis nikoli ne bom rekel...vozil prejšna vozila tja!
Res je prostor za servis zelo majhen ampak odtehtajo usluge in prijaznost uslužbencev...

Predvsem pa mi je všeč domačnost in ustrežljivost ekipe ki dela tam!!!
Vedno se bom vračal k njim če bodo nadaljevali z svojim delom.

Le tako naprej Avto motiv!se vidimo pri naslednjem servisu...oz nakupu novejšega službenega vozila! :ok


A ti delaš na Avto Motivu :peace
Objavljena slika

BMW - UŽITEK V VOŽNJI!

BMW - Bob Marley & the Wailers

B
e My Wife
Prikaži več možnosti


SVEN
SVEN

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 39
 • Lokacija: koper

#12

ne ne delam na Avto motivu ker verjetno ne bi vozil takšnega avtomobila... :crazy oz. nevem če toliko zaslužijo....sem pa njihova stranka in naslednji avto bo sigurno kupljen pri njih če bo odnos še naprej tako dober kot je! :ok
POWERED BY PASSION!!!
Prikaži več možnosti


Milan_48
Milan_48

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 558
 • Lokacija: Šalara
 • Avtomobil: Avto

#13

Od prejšnjega tedna:
Kolega me pokliče kaj narediti. BMW mu tako poka iz auspuha, da ne upa več voziti z njim. Želi test, da vidi kaj bi moral kupiti in popravljati. Avto motiv je rekel, da mu ga ne naredijo, če ne bo potem pustil pri njih avta v popravilo. Gruntar pa ga tudi takoj ne sprejme, ker ima veliko naročil za teste in mora dolgo čakati.

V tem primeru je -- za Avto motiv in - za Gruntarja. :damn
Prikaži več možnosti


david_db
david_db

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 863
 • Lokacija: vidim morje
 • Avtomobil: E34

#14

Malo čez mejo naj se zapelje ali pokliče Tonija.

lp
david
Prikaži več možnosti


YuGo
YuGo

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 4 218
 • Lokacija: SLO
 • Avtomobil: BMW ...

#15

Od prejšnjega tedna:
Kolega me pokliče kaj narediti. BMW mu tako poka iz auspuha, da ne upa več voziti z njim. Želi test, da vidi kaj bi moral kupiti in popravljati. Avto motiv je rekel, da mu ga ne naredijo, če ne bo potem pustil pri njih avta v popravilo. Gruntar pa ga tudi takoj ne sprejme, ker ima veliko naročil za teste in mora dolgo čakati.

V tem primeru je -- za Avto motiv in - za Gruntarja. :damn


Čisto logično. A če bi ti bil serviser in bi imel tester, bi lepo sprejemal stranke in jim za hvala lepa priklapljal vozila na tester, jim povedal kaj je pokvarjeno, mogoče še dal kataloške številko, potem pa jih pustil, da bodo šraufali drugi?

Hmm, le kaj bi imela firma od tega? :napaka :blackeye
Prikaži več možnosti


kosec
kosec

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 12 385
 • Lokacija: Gorenjska
 • Avtomobil: Autobahnbomber

#16

Firma ima nekaj zelo pomembnega od tega: DOBRO IME (angl. goodwill) in to bi vsak kvazi-ekonomist moral prekleto dobro vedeti :wave2

Poleg tega pa bi se dalo tudi strah pred sindromom "k nam bo prišel vprašat, kaj je narobe, popravljal pa pod kozolcem" omiliti...

Recimo tako, da se ugotavljanje napake (oz. tudi tester) računa nekaj jurjev, če pa se avto potem popravlja v isti firmu, mu strošek testerja upoštevajo kot dobropis pri računanju ur dela...
CCNA / BCNE
Prikaži več možnosti


YuGo
YuGo

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 4 218
 • Lokacija: SLO
 • Avtomobil: BMW ...

#17

Hmm torej, eden mehanik bo delal free teste cel mesec (karikiram), plačal boš pa mu z dobrim imenom firme? :blackeye

Sej je možno naredit test pri AA proti plačilu. Kje pa je napisano, da to ne gre? :ok2
Prikaži več možnosti


kosec
kosec

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 12 385
 • Lokacija: Gorenjska
 • Avtomobil: Autobahnbomber

#18

Saj nisem napisal, da naj bo tester in nasveti zastonj...
CCNA / BCNE
Prikaži več možnosti


YuGo
YuGo

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 4 218
 • Lokacija: SLO
 • Avtomobil: BMW ...

#19

Saj nisem napisal, da naj bo tester in nasveti zastonj...


Tvoj prvi stavek o dobrem imenu je vlekel na tisto stran, da bi naj blo vse za đabe. :ok2

Se opravičujem, če si mislil drugače. Sej vemo vsi, da je dandanes znanje drago oz. ni poceni. :cool
Prikaži več možnosti


Dominus
Dominus

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 1 945
 • Lokacija: Koper
 • Avtomobil: kolo

#20

Danes sem ugotovil, da v Kopru obstaja tudi Carmax. Po napisanem na forumu in mojem enkratnem obisku Avto motiva(nimajo tekočine za intenzivno pranje) sklepam, da slabši od slednjega ne more bit :fight Nahaja pa se ob Renault servisu blizu policijske postaje in gasilcev ;)
Verjamem, da to za mnoge ni nič novega, morda pa bo komu vseeno pomagalo.
LP
Prikaži več možnosti
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.