Pozdravljeni.
Sem frišen pr BMWju..Tri mesece mam X1 XDrive 143KS... Gume-proizvajalec priporoča z zvezdico, RUNFLAT...
Ok, vse lepo in prav, tako moraš počet, ko imaš garancije. Jest mam letnik 2013, 91000km. Garancije ni več, kulance itak ne priznajo več-oz. ti povejo, ko popraviš-toda take igrice naj se grejo oni sami..popravila niso poceni...
Letne gume imam-PIRELLI Cinturato7 z zvezdico, zimske nimajo zvezdice so MICHELIN Alpin..
Bral sem že, da zvezdica nima neke veze - OK-jo ima, bral kaj pomeni zvezdica...
TODA-malo logičnega razmišljanja-da se ne držimo kot pijanec plota, kot se reče... :
- da je znamka gum (TUDI DOT, obtežba, hitrost, ...!) na obeh oseh ista
- da paziš da ni večjih razlik v profilu kot max 2mm med osemi, na isti osi recimo da nebi smelo bit razlik.... )BMW je še itak v osnovi ostal BMW, kot sem ugotovu, je obraba na zadnji osi večja...)
- da ko menjavaš gume, da menjaš vedno komplet vse štiri
- redne kontrole diferencialov-menjava olj na 80-100.000km...
-itn...
Ob normalni vožnji nas navadnih smrtnikov, sem hotel reči-ob normalni uporabi/vožnji, nebi smelo biti težav.
Vnaprej bom dvignil dno, da bo lahko dal noter ravno rezervno kolo 125/80 R17/5x120 z dvigalko... In ne bom kupoval RFT gum... Samo z zaščinim robom, večjo obtežbo in večjim hitrostnim inedxom... Za rovte je primerna rezervna guma...za dopust tudi... asistenca, ok..in če nimaš signala..
To je plan, kako pa bo, je še daleč.. :-)
Zanimajo me Vaše izkušnje-ne kaj predpisuje BMW. To lahko prebere in pametuje vsak, tudi če nima XDrive...
Je pametni XDrive 4x4 pogon res tako pameten, da prepozna pnevmatike z zvezdico, tako, da vidi, da so gor gume istih dimenzij, toda brez zvezdice-da ne deluje več, kot bi moral...(ja ja ok-gostota gume, bla bla bla...)
ALI pa je namenjen samo za šraufanje, mi smo pa poskusni zajčki za BMW... Kar bi morali oni počet preden je šel XDrive na trg... :-) :-) In za normalno uporabo preveč drag zaradi vzdrževanja? :-)
Na You Tube..kdor razume Nemško... :-)