Skoči na vsebino

Pnevmatike za famozni XDrive

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
98 odgovorov v temi
tratnika
tratnika

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 669
  • Avtomobil: e61 525dT

V savi pa ista mašina vsipa na vasko 3 gumo gor zvezdico pa na vsako 7 MO pa take fore… vi pa dejansko mislite da ima good year samo za spejs šatl bmw svojo linijo??? Dajte ga srat no. Samo da vam meglo prodajajo.

Mal si zgrešil repliko. Saj ne pravim, da imaš prav. Tukaj je govora o xdrive-u in problemu, da ima avtor na eni osi eno novo in eno staro gumo z xxx km, ter vpliv različnega obsega na občutljiv xdrive pogon.

Sam vem, da se tega ne bi šel ne glede na vrsto pogona

Prikaži več možnosti
    • zaxxon je všeč

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 353
  • Avtomobil: sanjski

Pravim samo da pirelli z zvezdico niso ok docim bridgestone so. Mislim da pa je ze en cas jasno da * ne pomeni ni drugega kot zmes gume ki jo je proizvajalec razvil skupaj z bmw-jem.

Z zvezdico ali brez ali pa z oznako a0 mo vol n0 bi mogu bit obseg pri vseh gumah enak. Ampak ni...
Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti

mstipic
mstipic

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 547
  • Avtomobil: g11

Hm zanimivo, ampak iz tovarne pa pride na Pzero* rft. 

Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 129
  • Avtomobil: BMW

Pravim samo da pirelli z zvezdico niso ok docim bridgestone so. Mislim da pa je ze en cas jasno da * ne pomeni ni drugega kot zmes gume ki jo je proizvajalec razvil skupaj z bmw-jem.

Z zvezdico ali brez ali pa z oznako a0 mo vol n0 bi mogu bit obseg pri vseh gumah enak. Ampak ni...

Ja zvezdica obvezno pomeni tudi ene 2 mm profila manj, pri novi pnevmatiki.   

Je pa zanimivo za F15 X5 one z malo širšimi gumami na 20 colah, mislim, da je spredaj 275/40/20, zadaj pa 315/30/20,  sem iskal zimske gume, jasno RFT najraje, odobrene, ja obstaja samo star Dunlop ali 11 modelskih let stare Pirelli govorim za zimske .....   No nič od nič, po tem, ko sem preveril tuje in FB forume o F15 sem vedel, da sigurno Michelin ne gre, saj jih je več jamralo o napakah, obseg je pa pri enem po meritvah odstopal celih 8 % .   Na koncu sem videl, da je več ljudi zadovoljnih z Continentalom v teh dimenzijah, sem naročil pri svojem vulkanizerju 2 leti star model, jasno ni odobren za BMW, pa tudi menda ni interesa, da bi, kdaj bil, ker to ni poceni, ko so prišle, sva z vulkanizerjem zmerila obseg, se je ujemalo spredaj zadaj praktično povsem, ko sva večkrat merila bi morda bilo manj od 0,5% razlike, sem jih vozil eno sezono nobenih niti najmanjših težav. 

Prikaži več možnosti
    • sash in zaxxon uporabnikom je všeč to sporočilo

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator
  • Sporočil: 16 622
  • Avtomobil: 2016 F11 520d Xdrive

Hm zanimivo, ampak iz tovarne pa pride na Pzero* rft. 

PZero je verjetno samo še ime, sestava/profil gume se je pa že večkrat zamenjal... in šparanje na materialu, pa je rezultat šalabajzerske dimenzije gum :blackeye

Če se povzame, je za Xdrive najbolje furat gume enakih dimenzij in si najbolj na varni strani :ok2

1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi  > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive

Prikaži več možnosti
    • Iztok Z. in etore uporabnikom je všeč to sporočilo

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 126
  • Avtomobil: VAG without TDI

Včeraj sem montiral zimski set 225 45 18 Pirelli sotozero 3 rsc z zvezdico.. Vse 4 enake.. Imam pa letni komplet 20 col pzero rsc tak, tak.. 4-5mm profila..

A lahko dam tole gor? 

https://trgovina.spa...SPORT-4S-FSL_9/

https://trgovina.spa...T-SPORT-4S-FSL/

Moram preverit zdajšnji obseg p zero, sprednji imajo nekje 5mm profila, zadnji pa 4.. Pa robovi so slabši, ker so te p zero ful ozke gume.. Sem imel na e92 ps4 255 na 8.5j je izgledala prava bajsika proti p zero na f30 in zdaj na f36.. Pa isto 8.5j širina platišča in 255 guma na vseh treh.. Ne vem saj je p zero ful dobra guma, samo mi je ps4 boljša.. Pa še cenejša je, samo kaj ko nima zvezdice..

Pa moj ja ima neki "bikast" x drive, kataloška je enaka kot pri f10, f07, f12.. Pač 5er, 6er FL s tahudimi motorji 35i in 50i.. 

http://bmwfans.info/...og/27108662300/

Kako bi jaz izvohal obseg PS4 v dimenziji 225 35 20 in 255 30 20? Ne gori zdaj voda, samo rad bi naštudiral zadeve do sezone.. 

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

RobertH
RobertH

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 175

PZero je verjetno samo še ime, ....

Najbrž nisi vedel, kako prav imaš - https://uk.topboats....ion/pirelli-770

https://youtu.be/WPMMNvYTEyI    shorturl.at/biQW0

Prikaži več možnosti

MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 287
  • Avtomobil: E39 X2 = 14 Zyl.

Cak, to je slo ze na nov avto?

Daj neko sliko :ok2

Z 225/255 v 20 col od Michelina PS4S brez zvezdice, ti lahko povem, da sta iste sirine. Ravno imam na avtu @etoretov set in nisem mogel verjet :crazy

Obseg pa lahko zmerimo ko bo set doli.

Urejal MajoR, 27.11.2021, 08:55.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik

Fantje googlam.. Kot zanimivost dimenzija 265 30 20 bi imela manj odstopanja po obsegu kot pa tovarniška 255 30 20. Noro! Še ena zanimivost 235 35 20 in 275 30 20, imajo na tovarniških platiščih 8j in 8.5j.. Pozor! Praktično enak obseg!!!

gume.jpg

Evo takole pa izgleda original.

original.jpg

Zdaj vem da so lahko odstopanja od proizvajalca, ampak vsaj teoretično ima kombo 235/275 enak obseg in bi bilo lažje najti ustrezne gume. 

Zdaj pa vprašanje za 1mio €, kako homologirat novo dimenzijo gum? 

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 287
  • Avtomobil: E39 X2 = 14 Zyl.

Daj ti meni prvo € pa ti odgovorim.

Na serijska platisca pozabi homologacijo. Kupis feltne ki to dovoljujejo.

Meni je uradno dovoljeno na 8,5J odspredaj dat najvec 245/35 R19 odzadaj pa na 9,5J najvec 275/30 R19. In se ostale dimenzije vmes.

Cakam na nakazilo :ok2

Urejal MajoR, 27.11.2021, 09:05.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik

Daj ti meni prvo € pa ti odgovorim.

Na serijska platisca pozabi homologacijo. Kupis feltne ki to dovoljujejo.

Meni je uradno dovoljeno na 8,5J odspredaj dat najvec 245/35 R19 odzadaj pa na 9,5J najvec 275/30 R19. In se ostale dimenzije vmes.

Cakam na nakazilo :ok2

S temi gumami si dimenzijsko enak e60 modelu. 

Ja, nekaj je res kar si mi napisal. Odnese rit vedno in povsod, samo zaradi mojega neznanja vožnje x drive.. Nimam jajc držat zadeve dolgo počes, se bojim prednjega nenadnega gripa in kontra navitih koles..  :fight

Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik

Cak, to je slo ze na nov avto?
Daj neko sliko :ok2
Z 225/255 v 20 col od Michelina PS4S brez zvezdice, ti lahko povem, da sta iste sirine. Ravno imam na avtu @etoretov set in nisem mogel verjet :crazy
Obseg pa lahko zmerimo ko bo set doli.

Ja to pravim cel cas ampak tukaj so vsaj gume potem dejansko vse 4 dimenzije 225. Docim pred tem sem imel pireli so pa bile prednje 225 v resnici 205 in zadnje 255 v resnici 225. Noro. Recimo 255/35r19 je pa dejansko 255 oz ze bolj proti 260mm
Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik

Pa robovi so slabši, ker so te p zero ful ozke gume.. Sem imel na e92 ps4 255 na 8.5j je izgledala prava bajsika proti p zero na f30 in zdaj na f36.. Pa isto 8.5j širina platišča in 255 guma na vseh treh..

Ja to pravim cel cas ampak tukaj so vsaj gume potem dejansko vse 4 dimenzije 225. Docim pred tem sem imel pireli so pa bile prednje 225 v resnici 205 in zadnje 255 v resnici 225. Noro. Recimo 255/35r19 je pa dejansko 255 oz ze bolj proti 260mm

Čakajta o tem govorita ko sem jaz bluzil? 

Prikaži več možnosti

RobertH
RobertH

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 175

Xdrive v kombinaciji z osnovnim motorjem je na snegu (par cm) skrajno sterilna kombinacija. Dopuščam možnost, da je bolje po 20 cm novozapadlega snega. Edini adrelnalinski vložki so zaviranje in zavijanje v ovinek….

Kje so časi vožnje z zadnjim pogonom, letnimi gumami in edina elektronika je bila v Casio uri na roki… jasno po snegu!

https://youtu.be/WPMMNvYTEyI    shorturl.at/biQW0

Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik

Čakajta o tem govorita ko sem jaz bluzil?

Jp
Prikaži več možnosti

hammanM5
hammanM5

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 678
  • Avtomobil: Bmw 530GT, A7 biTdi

Bavarec fan je kupil 435xi ali 440xi. Ni tretje varijante :)
Prikaži več možnosti

Dejc535d
Dejc535d
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 453
  • Avtomobil: 740dX Individual

Fantje googlam.. Kot zanimivost dimenzija 265 30 20 bi imela manj odstopanja po obsegu kot pa tovarniška 255 30 20. Noro! Še ena zanimivost 235 35 20 in 275 30 20, imajo na tovarniških platiščih 8j in 8.5j.. Pozor! Praktično enak obseg!!!

attachicon.gifgume.jpg

Evo takole pa izgleda original.

attachicon.giforiginal.jpg

Zdaj vem da so lahko odstopanja od proizvajalca, ampak vsaj teoretično ima kombo 235/275 enak obseg in bi bilo lažje najti ustrezne gume. 

Zdaj pa vprašanje za 1mio €, kako homologirat novo dimenzijo gum? 

Ne homologiras jih.  :-D

Pri meni je ista pesem, na zadnji aksi imam za sedmico tovarnisko predpisane 275/30/21 (10J) in ko v kalkulatorju dodas se prednje 245/35/21 si preko 1% dovoljenega odstopanja, z zadnjo 285/30/21 pa pride skoraj perfektno na okoli 0,1-0,2%. :)

Urejal Dejc535d, 27.11.2021, 20:29.

Freude am Fahren  :bmw :mznak

Prikaži več možnosti
    • Bavarec fan je všeč

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 25 115
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Zato pa ob menjavi koles avtu to poveš v nastavitvah. So že sprogramirani na tako odstopanje...
Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik

Zato pa ob menjavi koles avtu to poveš v nastavitvah. So že sprogramirani na tako odstopanje...

To misliš za G serijo, f-ke nimajo izbire dimenzij koles v i drivu.
Prikaži več možnosti
    • x-driver je všeč

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 189
  • Avtomobil: BMW

Glede na to, da so dimenzije homologirane, menim, da je x-drive nastavljen na te vrednosti? Ali pač ne?

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.