Skoči na vsebino

Pnevmatike za famozni XDrive

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
98 odgovorov v temi
blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 774
  • Avtomobil: BMW

Pred kratkim montiral dve nove gume,dve stare gume in imajo 4mm profila, prakticno 4mm razlike. V sami vožnji pa nobenega cukanja,nobenih napak vse kot mora biti.
Pa bodi pameten.
Sem bil 100% prepričan,da to nebo funkcioniralo.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

Dejc535d
Dejc535d
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 453
  • Avtomobil: 740dX Individual

Pozdravljeni. Pred 1 mesecem sem kupil G31 in imam gor pnevmatike spredaj 245/35r20 in 275/30r20 zadaj. Sedaj vidim, da je lahko to celi problem, ker imam xdrive. Na strani https://tiresize.com/calculator/
sem vpisal podatke pnevmatik in izpiše, da je diameter -1.1%. Ali je to še vedno spremenljivo od golden rule 1%? Ne vem pa kaj pomeni, če je minus spredaj. Gor so sicer kar ene pnevmatike (tristar), brez zvezdice in niso runflat. Sedaj si prebiram od tega xdriva in vtg in mam občutek, da nekaj ni v redu, ker ko se vozim 10kmh z minimalnim plinom (kolona vozil) mam občutek pod nogami, ko da bi nekaj drsalo v sekundnih intervalih, ne skos (drs, pol sekund nič, drs, pol sekunde nič,..) Po tem, ko dam plin je vse normalno. Mi lahko kako pomagate/svetujete? Najlepša hvala vsem že v naprej

Spletne kalkulatorje je brezveze uporabljati, ker se gume fizično razlikujejo v premeru od znamke do znamke in od modela do modela... če ne cuka med vožnjo (nad 10km/h) ni razloga za skrb.

Urejal Dejc535d, 02.06.2023, 15:11.

Freude am Fahren  :bmw :mznak

Prikaži več možnosti

Gregor88
Gregor88
  • Uporabnik
  • Sporočil: 10

Se mi kar zdelo, da se razlikuje glede na znamko pnevmatik itd..
Cukanje? Med prestavljanjem ali med vožnjo?
Prikaži več možnosti

Dejc535d
Dejc535d
  • Uporabnik

Se mi kar zdelo, da se razlikuje glede na znamko pnevmatik itd..
Cukanje? Med prestavljanjem ali med vožnjo?

Med vožnjo, ne prestavljanjem. Tristar drugače niso neke dobre gume, priporočam nakup boljših.

Urejal Dejc535d, 02.06.2023, 15:16.

Prikaži več možnosti

Gregor88
Gregor88
  • Uporabnik

Med samo vožnjo nisem zaznal nobenega cukanja. Razen tisto pri 10kmh, zelo čudno se obnaša. Se popolnoma strinjam z menjavo. Samo potem koliko prebiram je nujno da vzamem pnevmatike z zvezdico, da ne bo trpel vtg in še ne vem kaj. Samo boljše ra ne izvem, koliko stanejo takšne pnevmatike:)
Prikaži več možnosti

Dejc535d
Dejc535d
  • Uporabnik

Med samo vožnjo nisem zaznal nobenega cukanja. Razen tisto pri 10kmh, zelo čudno se obnaša. Se popolnoma strinjam z menjavo. Samo potem koliko prebiram je nujno da vzamem pnevmatike z zvezdico, da ne bo trpel vtg in še ne vem kaj. Samo boljše ra ne izvem, koliko stanejo takšne pnevmatike:)

Ni nobene potrebe po zvezdici.

Jaz imam deljene Vredestein Ultrac Vorti+ letne ter Hankook W330 zimske in je vse OK.

Urejal Dejc535d, 02.06.2023, 15:56.

Prikaži več možnosti

Gregor88
Gregor88
  • Uporabnik

Potem težko razumem vse skupaj. V čem je potem fora? V pravilnih dimenzijah? Da je diameter manj kot 1%, katerega ne moreš izračunati... Praktično ne razumem nič več. Kaj moram narediti, da se izognem morebitnim težavam? V kratkem ga bo dal na servis, da zamenjajo/pogledajo olje v vtgju, če se ga sploh da zamenjat, ker naj nebi imel izpusta olja itd... Potem v menjalniku uglavnem vse, kar se tiče pogona.. pač zdaj se bojim, da ne bom uničil vsega skupaj in si nakopal stroške.
Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 353
  • Avtomobil: sanjski

olje zamenjaj v vtg in kupuj gume premium znamk. michelin bridgestone so potrjeno ok
Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti
    • zaxxon je všeč

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 458

Za 19” dimenzijo za G30/31 je pri pnevnatiki P Zero PZ4 10€ razlike med modelom brez in z * za bmw.

Bo pa 20” bo kar lepa cena za gumo :)
podpis
Prikaži več možnosti

Gregor88
Gregor88
  • Uporabnik

Menite, da moram nujno sedaj menjati pnevmatike ali se lahko še do recimo zime vozim s temi tristar sportpower 2?
Prikaži več možnosti

anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 780
  • Avtomobil: hitro kolo

Ne se hecat. Menjaj gume in olje v vtgju.
Prikaži več možnosti
    • zaxxon je všeč

Gregor88
Gregor88
  • Uporabnik

Hvala vsem za pomoč :)
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 693
  • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

Kaj moram narediti, da se izognem morebitnim težavam?

Menjaj gume.... z avtom vred. :)
You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti

zaxxon
zaxxon

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 947
  • Avtomobil: E60 530DA 2003, E70 40D

Kot je etore napisal. Kupi kakovostne pnevmatike in olje v vgt.

Ni treba, da so runflat ipd. Samo kupi kakovostne od istega proizvajalca.

Prikaži več možnosti

Gregor88
Gregor88
  • Uporabnik

Zdaj sem se zmenil s prodajalcem, da pridem iskat original alu platišča,ki si bila na njem. Ima pa gor 1 leto stare pnevmatike spredaj 245/45R18 100Y in zadaj 275/40R18 hankook ventus s1 evo3..nima zvezdice in niso runflat. Bo to trenutno zadostovalo? Vem da te tire size calculatorji (https://tiresize.com/calculator/) varierajo glede na znamko itd. Ampak če vpišem to dimenzijo notri, mi poda 0% diameter, kar mi moralo biti super. Kaj menite? Bi še vedno moral kupiti premium znamko? Ali lahko vozim?
Olje bom defenzivno zamenju, prav tako olje v menjalniku, ki se ni bilo menjano. Avto pa ima slabih 140 000km
Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 458

Te gume so ok.
podpis
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 82 634
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Pred kratkim montiral dve nove gume,dve stare gume in imajo 4mm profila, prakticno 4mm razlike. V sami vožnji pa nobenega cukanja,nobenih napak vse kot mora biti.
Pa bodi pameten.
Sem bil 100% prepričan,da to nebo funkcioniralo.

Če ne javlja napake, to še ne pomeni da je vse OK. Ne vem sicer točno kakšen razdelilnik pogona (VTG) ima tvoj avto, ampak predvidevam da je notri sklopka in ta v primeru različnega obsega gum med vožnjo stalno drsi, namesto da bi bili plošči stisnjeni skupaj. Posledica bo predčasna obraba sklopke in okvara VTG, šele takrat bo BC javil da je nekaj narobe. Konstrukcije so sicer različne, nekateri razdelilci pogona odpuščajo več kot drugi, svetoval bi ti da se pri kakem mehaniku pozanimaš kaj točno imaš notri in kako gume z različnim obsegom vplivajo na VTG. Jaz sem imel na mercedesu že tretji razdelilnik pogona, vse tri je prejšnji lastnik kupil nove in tudi ta bi šel kmalu po gobe, ker je bila ena guma drugačna od ostalih treh ko sem kupil avto. Mercedes ima izredno občutljive razdelinike pogona, BMW kolikor vem malo manj, vseeno pa previdnost ne bo odveč.

Sure it's rusty, but it's trusty!

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 32 460

Kaj pa ce probas kmecko metodo pa vzames meter v roke pa zmeris obseg?
Prikaži več možnosti

anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 780
  • Avtomobil: hitro kolo

Preprosto daš nove štiri zvezdice gume in cukanje izgine. Po mojem zapletu je vse rešeno bp, vtg nehal cukati.

Urejal anita_a, 03.06.2023, 23:31.

Prikaži več možnosti
    • zaxxon in panki_86 uporabnikom je všeč to sporočilo

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.