Skoči na vsebino

Delovanje RTTI - "real time traffic information"

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
150 odgovorov v temi
labelone
labelone

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 121

Pozdravljeni,

Predkratkim sem za svojo GTjko kupil Rtti (real Time traffic information). Na bmw connecteddrive Slovenija somi zagotovili da to 100%,a takoj po nakupu sem jim javil da to ne deluje. Zadeva je šla naprej v Nemčijo. Sedaj čakam že škoda 3 tedne in se vedno zadeva ne deluje. Klical sem tudi že v Nemčijo, predlagali so mi naj resetiram connecteddrive, a tudi to ne pomaga. Sedaj se mi ne javijo več.
Zanima me ali to dejansko sploh deluje v sloveniji? Ali bi kaj pomagalo če bi posodobil navigacijsko karto na 2019-2?

Še nekaj, od kar imam te težave z Rtti se mi tudi brišejo opcije v nastavitvah. GPS tracking opcija sploh ni več na voljo, ne obstaja, pred nakupom sem to vse imel. Posebni cilji na navigaciji se mi brišejo na vsake 3 vžige, predvidevam da je to povezano s connecteddrive. Bil sem tudi na servisu in avto nima nobene napake.

Prosim za vaše mnenje, kakšno pomoč, nasvet.

Lp Aleš
Prikaži več možnosti

višnja
višnja

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 105
  • Avtomobil: G31

Meni je na F31 RTTI  v Sloveniji začel delovati po nadgradnji navigacije na 2019-2. Upam da bo tudi tebi.

V G31 pa mi RTTI v Sloveniji ne dela, čeprav imam zakupljeno, nadgradnje navigacije pa mi ne uspe narediti, ker mi v connected drive portalu ne opcije za download. Bi se moral nadgraditi sam preko mobilnega omrežja, pa se noče.

Prikaži več možnosti

labelone
labelone

Novinec

• Uporabnik

Meni kaže zastoje in dela na cesti samo ob moji Avstrija - Slovenija in Italija - Slovenija. Se pravi, prometni tok vidim recimo v Celovcu, pa tam dol do Trsta. V Slovenji pa čisto nič. Bom šel na uradni servis in prosil za posodobitev navigacije, potem pa upam da bo to to.
Aja mogoče kdo vekaj je fora tega, da v nastavitvah nimam več opcije GPS določanja, ter da se mi na recimo 3 vžige izbrišejo vsi posebni cilji?
Prikaži več možnosti

halozan
halozan

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 368
  • Avtomobil: X3 G01

Moj je sicer iz Nemčije (2017 F30), pa mi RTTI deluje, deloval mi je tudi pred posodobitvijo na 2019-2 West. 

Sem pa RTTI dokupil preko AT portala ConnectedDriver, kjer sem se registriral. 

Nisem pa testiral posebnih ciljev ali GPS določanja (kje pa se je to nastavljalo?)

Urejal halozan, 03.08.2019, 20:03.

Prikaži več možnosti

pharaon
pharaon

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 200
  • Avtomobil: F34

Meni isto, pa sem dobil potem odgovor iz BMW Slovenija, da to, kar mi pokaže prometnih informacij, je dejansko iz drugega sistema (ne spomnem se točne kratice) in ne iz RTTI.

Ta sistem pa imajo naši severni sosedje in drugi še v uporabi, pri nas pa ni nikoli bil.

Zato nam pa marsikomu prikazuje prometne informacije, ko se vozimo po AT, DE, IT,...

Meni kaže zastoje in dela na cesti samo ob moji Avstrija - Slovenija in Italija - Slovenija. Se pravi, prometni tok vidim recimo v Celovcu, pa tam dol do Trsta. V Slovenji pa čisto nič. Bom šel na uradni servis in prosil za posodobitev navigacije, potem pa upam da bo to to.

Prikaži več možnosti

luta
luta

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 320
  • Avtomobil: Q7 3.0TDI, F32 425d

a ni to TMC
Prikaži več možnosti

pharaon
pharaon

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 200
  • Avtomobil: F34

TMC je kratica, ja. Ne vem pa, kako je s tem v SLO.

Povedal sem samo, kar so meni povedali preko telefonskega pogovora.

Prikaži več možnosti

luta
luta

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 320
  • Avtomobil: Q7 3.0TDI, F32 425d

TMC v sloveniji nikoli ni bil vzpostavljen
Prikaži več možnosti

halozan
halozan

BMW ljubitelj

• Uporabnik

Ko se vozim po SLO mi napiše, da je RTTI aktiven in tudi v praksi se je že izkazal, ko me je zaradi nesreče na južni obvoznici začel prej opozarjat, vmes pa se mi je čas prihoda na cilj povečeval oz. mi je kazal +xx minut zamude. Skoraj istočasno je bilo preko radia javljeno o nesreči.

Prikaži več možnosti

davyd1994
davyd1994
  • Uporabnik
  • Sporočil: 252
  • Avtomobil: BMW F31 Sportline

Tudi meni na F31 RTTI ne deluje.. Res pa je da imam tudi stare karte(2015)...
Ima mogoce kdo informacijo koliko pride posodobitev kart na servisu(naprimer Selmar..)
Je to ugodneje kod preko connected drive kjer pride letno 60€?
Prikaži več možnosti

labelone
labelone

Novinec

• Uporabnik

Jaz sem danes spet klical v Nemčijo, in se mi je javil nek fant. Rekel mi je da Rtti za 100% deluje v Franciji, Nemčiji, Angliji,... za Slovenijo pa tega ni mogel potrditi. Če kličeš na bmw connecteddrive Slovenija ti bodo na smrt zatrdili, da to deluje in če bo slučajno kaj narobe ti bodo pomagali. Ja pa kaj še, v treh tednih se mi niti oglasili niso niti mi sporočili ali že delajo v Nemčiji na mojem primeru nič od nič, katastrofa.

Uglavnm, po navodilih iz Nemčije danes sem posodobil idrive sistem na zadnje stanje, vendar se vedno nič ne deluje, enako kot prej, nisem pa ravno prepričan, da deluje če posodobis navigacijsko karto, tudi v Nemčiji mi na to vprašanje ni znal odgovoriti, oziroma da naj nebi imelo to vpliv na Rtti, nebi pa rad dal cca 150€ za novo karto na Aktivu, potem pa bi bil na istem.

Bom še malo vrtal bmw v Nemčiji da vidim zakaj dejansko gre in kaj je fora vseh teh mojih napak.
Prikaži več možnosti

labelone
labelone

Novinec

• Uporabnik

Tako meni prikazuje RTTI. Prometne informacije samo od meji z Avstrijo in Italijo, vse ostalo nič.

http://shrani.si/f/2...a-1-celovec.jpg

Ko vnesem novo pot npr nekam v Avstrijo, mi to navigacija čisto drugače pokaže, kot pa če pot označim nekje v Sloveniji. Tudi ikona levo, se obarva rumeno.

http://shrani.si/f/l...ecprikazrtt.jpg

http://shrani.si/f/3...2812resized.jpg

Če označim, nek cilj v Sloveniji, pa mi prikaže takole.

http://shrani.si/f/1...azljubljana.jpg

Ko izvem kaj več javim.

Urejal labelone, 05.08.2019, 18:45.

Prikaži več možnosti

labelone
labelone

Novinec

• Uporabnik

Nisem pa testiral posebnih ciljev ali GPS določanja (kje pa se je to nastavljalo?)

GPS določanje -> to imaš pod nastavitvami, in potem čisto na koncu pod posodobitvami. Jaz sem na začetku imel to opcijo, nato mi jo je connecteddrive izbrisal in ni več na voljo.

https://www.youtube....h?v=dgNYBLEIUBQ

Prikaži več možnosti

davyd1994
davyd1994
  • Uporabnik

Jaz sem danes spet klical v Nemčijo, in se mi je javil nek fant. Rekel mi je da Rtti za 100% deluje v Franciji, Nemčiji, Angliji,... za Slovenijo pa tega ni mogel potrditi. Če kličeš na bmw connecteddrive Slovenija ti bodo na smrt zatrdili, da to deluje in če bo slučajno kaj narobe ti bodo pomagali. Ja pa kaj še, v treh tednih se mi niti oglasili niso niti mi sporočili ali že delajo v Nemčiji na mojem primeru nič od nič, katastrofa.

Uglavnm, po navodilih iz Nemčije danes sem posodobil idrive sistem na zadnje stanje, vendar se vedno nič ne deluje, enako kot prej, nisem pa ravno prepričan, da deluje če posodobis navigacijsko karto, tudi v Nemčiji mi na to vprašanje ni znal odgovoriti, oziroma da naj nebi imelo to vpliv na Rtti, nebi pa rad dal cca 150€ za novo karto na Aktivu, potem pa bi bil na istem.

Bom še malo vrtal bmw v Nemčiji da vidim zakaj dejansko gre in kaj je fora vseh teh mojih napak.

Katera pa je zadnja verzija iDrive?

Jaz imam takole:

img1318.jpg

Mape pa tele:

img1319.jpg

Urejal davyd1994, 05.08.2019, 20:39.

Prikaži več možnosti

halozan
halozan

BMW ljubitelj

• Uporabnik

V pripetih slikah je prikazan delujoč RTTI pri nas. 

Prikaz prometa deluje vedno tudi, ko clij ni določen (obarva se zeleno, rumeno, rdeče) in v praksi prikazuje kar realne podatke glede na zastoje, saj sem kar dosti na cesti. Edino lokalne (občinske) ceste niso pokrite, vsaj tako sem ugotovil.

V priponkah pa so tudi verzije iDrive, ki jih imam nameščene.

@davyd1994 če ni skrivnost, lahko prosim posreduješ navodila za update iDrive, saj meni po BMW navodili iz neta ne uspe, saj  mi vedno javi, da na ključku ni prava datoteka.

Tudi GPS določanje sem lahko aktiviral, po zgornjih navodilih.

Pripete slike za predogled

• 20190806_075549.jpg
  • 20190806_075343.jpg
  • 20190806_075703.jpg

Urejal halozan, 06.08.2019, 07:20.

Prikaži več možnosti

davyd1994
davyd1994
  • Uporabnik

Nič posebnega... S spodnje spletne strani sem potegnil datoteko, dal na ključek, ter zagnal update v avtu...
https://www.bmw.com/...re-updates.html

Nevem pa če je to kar imam vse zadnja verzija... Mislim glede vsega.. Telefon, Naprava in Media...
mogoče kdo ve, katere so zadnje verzije?
Prikaži več možnosti

halozan
halozan

BMW ljubitelj

• Uporabnik

Nič posebnega... S spodnje spletne strani sem potegnil datoteko, dal na ključek, ter zagnal update v avtu...
https://www.bmw.com/...re-updates.html

Točno tako sem jaz naredil, pa mi javi, da ni prava datoteka.

Kako pa je ključek bil formatiran (FAT, FAT32 ali NTFS)  ter kako velik ključek?

Prikaži več možnosti

perobmw
perobmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 435
  • Avtomobil: Nissan Micra

Mogoce @alfabmw ve,,,
Prikaži več možnosti

davyd1994
davyd1994
  • Uporabnik

Točno tako sem jaz naredil, pa mi javi, da ni prava datoteka.
Kako pa je ključek bil formatiran (FAT, FAT32 ali NTFS) ter kako velik ključek?

Ključek je 8GB, mislim da FAT32

Urejal davyd1994, 06.08.2019, 10:08.

Prikaži več možnosti

labelone
labelone

Novinec

• Uporabnik

Datoteka je velika 91kb ali MB nisem prepričan. Jaz sem posodobitve potegnil dol iz stani kot jo že navajate. Vpišeš VIN številko svojega avtomobila in dobiš zadnje stanje.

Jaz sem potem te datoteke dal na usb 4giga. Sem pa pazil da imam samo to datoteko na kljucku in nobeno drugo. Paziti morate tudi da ima datoteka res Kretico Bin in ne zip ali podobno, ker cene je potrebno vse unzipat. Potem greš v avto in instaliras. Meni je trajalo 1min in nič ni javilo napak.

Potem počakaš da se idrive sam ugasne, to lahko traja nekaj minut, potem prižges avto in to je to.

Kar se verzij tiče je verjetno za vsak avto drugačna, ker jaz imam čisto druge oznake kot vi.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.