M paket 3. Del - nadaljevanje z delom, zaščita podvozja.
Nadaljevanje z delom. Najprej sem se malo s sprednjim odbijačem igral in nanj namestil določene plastike (slika 1, 2)
Sledilo je razstavljanje sprednjega konca avta, toliko da sem lahko prišel do plastike, ki se nahaja med hladilnikom in samim odbijačem. Kot že rečeno v kompletu pridejo trije različni tipi teh plastik in potem nekako s poskušanjem prideš do ustrezne. 
Zanimivo je morda to, da nekatere e60 imajo spredaj lopute, ki so zaprte, ko se motor segreva in kadar ne potrebuje dodatnega hlajenja. Loputi sta v bistvu dve. Ena na spodnji polovici druga na zgornji polovici hladilnika. No e60 s tovarniškim M paketom teh loput sploh nimajo. Želel sem si vseeno prestaviti obe, a zaradi samega dizajna nove plastike spodnje preprosto ne gre nikakor montirati (slika 4). Sledila je montaža sprednje traverze. Na njo se pritrdi tudi nosilec in sam long range radar (LRR) od aktivnega tempomata. Za enkrat še ne bom pisal posebej o retrofitu aktivnega tempomata, to pride malo pozneje v ospredje.
Tudi short range radarja se namesti v svoja nosilca, ki se ju pritrdi na traverzo. Zaščitno peno je potrebno odrezati na mestih, kjer prideta na novo radarja. Ti dve zaščitni peni obstajata samo dve. Prva je za M paket in druga za vozila brez M paketa, kar pomeni, da posebej kataloške številke recimo za zaščitno peno, ki bi jo imel M paket z aktivnim tempomatom ni (ali pa za vozila brez M paketa z aktivnim tempomatom). Očitno so torej pri montaži v tovarni imeli neko napravo, ki je te pene rezala za vozila z aktivnimi tempomati? So pa na srečo označena mesta, kjer je potrebno odrezati (kot se vidi tudi na slikah).
No za konec, pa še menjava pritrdilnih čepov pragov z novimi, voskanje različnih mest podvozja ( in seveda pred tem tudi čiščenje).
Pripete slike za predogled