Skoči na vsebino

 

Nakup nepremičnine - provizija agencije

- - - - -

 • Prijavi se za objavo odgovora
44 odgovorov v temi
Team Cabrio Slovenija
Team Cabrio Slovenija
 • Uporabnik
 • Sporočil: 2 274
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: e85 3.0i, Smax, e87

#41

Pa ja ZK neurejenih nepremicnin je vec k bi si clovek mislil. Tle recimo klet sploh ni bila vpisana na prodajalko in je blo treba najprej to ZK uredit, da je lahko klet sploh prodala naprej...bdw ona tega sploh ni vedela in je klet pac v dobri veri uporabljala in zelela prodat.
Drgac pa vrjemi, da raje zase preprodajam poslovne prostore in flete, kot pa locenim mamicam z otroki iscem stanovanja
Prikaži več možnosti


boriZ
boriZ

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 800
 • Lokacija: Ljubljana

#42

Malo pozen odgovor, ampak se precej dogaja na to temo...  :-D

 

 

Ali sta imela podpisano pogodbo o posredovanju z agencijo ali jo je imel podpisano zgolj prodajalec?

Samo prodajalec. Midva sva pred ogledom podpisala izjavo o ogledu nepremičnine (ki se jo potem v naslednjih vrsticah pretkano zavije kot pogodbo o posredovanju) - brez da podpišeš ta list, ti itak ne dovolijo ogleda nepremičnine.

 

Zapleteno,   sam bi šel do enega odvetnika in jih tudi prijavil na nepremičninsko zbornico, ker takih igric in zahtev po dodatnem kasiranju poleg provizije sre oni ne smejo iti. 

 

 

Nato bi pogodbo pismeno odpovedal ....,   za kaj več ti bo pa odvetnik svetoval.......

 

Imaš vse te scenarije kakor koli, kar koli pismeno, na mailu ali je bila vse le rekla kazala,    ker če je to zadnje si res v zosu.......

 

Lahko navedeš ime agencije, da drugi vemo, za domnevno nepošteno prakso, ki jo izvajajo ? 

 

Ravno zaradi takih fint agencije, se je treba vedno usesti za skupno mizo...............


Lahko ga prva agencija terja za 2% od vrednosti + ddv , če je podpisal pogodbo, kljub temu, da so se obnašali izrazito nefer in proti dobrim poslovnim običajem. 

Sem govoril z odvetnikom in mu predstavil vsa dejstva. Zelo podobni nasveti, kot si jih opisal ti - se pravi jim je bila pred kratkim vročena pisna odpoved "pogodbe" zaradi nepoštenih poslovnih praks ipd. Odgovora nisem dobil (ga niti ne pričakujem), morebitni zapleti se pa lahko pojavijo ob morebiti izvedeni transakciji. Takrat pride v poštev tudi prijava na GZS itd.

 

Jest ne razumem teh for. Kaksna je to bedarija, da kupec mora placat 2%+ddv? A sem jaz najel agencijo, da mi najde hiso, ali jo je kupec, da mu jo proda? Torej, naj tisti, ki je agencijo najel, placa provizijo. Jaz kot kupec je ze ne bom. 

Ja ... to se bo očitno uredilo, kot se piše v tej temi - do sedaj pa so ti ponavadi pred ogledom pomolili list papirja, sicer ne moreš na ogled :) 

 

Glede problema avtorja teme, jaz si ne morem predstavljati drugega, kot da hoče nepremičninar A priti poceni do nepremičnine, potem ko ne bo "resnega" kupca.

Od kdaj pa ta zakon velja?

Tudi vsi akterji (vključujoč prodajalca) smo dobili podoben občutek - torej da je agent želel to nepremičnino poceni prodati kakšnemu izmed svojih prijateljev oz. znancev. Trenutno je na najslabšem ravno prodajalec, saj je zaradi teh stvari izgubil aro za naslednjo transakcijo (nakup druge nepremičnine).

 

Končno se bo na trgu nepremičnin uredilo nekaj pametnega. Agent pač ne more delati v interesu kupca in prodajalca hkrati.

Kar se situacije tiče, bi na mestu avtorja odstopil od nakupa... Tule zadaj je preveč nejasnega. Kupec bi in nebi prodal, agencije se menjajo in vsaka bi pristavila svoj lonček... Pri poslu take vrednosti res ne rabiš dodatnih težav. Če vztrajaš pri nakupu, pa le z osvetnikom/notarjem, ker je edini v tej zmedi, ki v resnici ščiti interese kupca in prodajalca. Glede na opis se bojim, da se v ozadju skrivajo še neurejeno lastništvo ali breme na nepremičnini. Ki ti ga bosta agent in prodajalec zamolčala.

Lp Tristan01

Prodajalec bi prodal, ampak samo v primeru, ko lahko takoj za tem kupi drugo nepremičnino. Glede na moje želje, na ceno in stanje nepermičnine, je vredno nekaj dodatnega truda. V enem letu od pričetka iskanja še nisem našel nepremičnine, ki bi mi bolj ustrezala od te.

 

Slovenistan :crazy

 

Pa se potem čudite, da je stanje pri nas takšno, kakršno je? :rolleyes

 

Na prodajalcu je, da se odloči, ali bo prodajal sam, ali bo nalogo prepustil (priznani/uspešni) nepremičninski agenciji in prav je, da je potem v igri samo en akter, ki nepremičnino ponuja na trgu.

 

Samo nesposoben nepremičninar bo izgubljal čas in ponujal nekaj, za kar nima nobenega jamstva, da bo prejel plačilo za delo :napaka

 

Kupec pri tem nima veze... če mu cena odgovarja, bo kupil, sicer ne bo.

 

To prvič slišim, da bi nepremičninar kupce posiljeval s neko pogodbo... to se osmešiš, da ni para, samo da na kaj takega pomisliš, kaj šele da kupcu to rečeš... ma ja, samo v slovenistanu je kaj takega možno :umruodsmeha

Ja ... žal ... to zadnje je stalna praksa :) 

 

 

Zakaj sploh prek agencije kupovat/prodajat?

Iz strani kupca: Če ne poznaš nepremičnine, ki se oglašuje preko agencije, nimaš drugega načina, da greš na ogled in v nakup ...

Iz strani prodajalca: Verjetno se bojijo, da se pri prodaji ne bi kje zalomilo in bi ostali brez vsega. 


Prikaži več možnosti


bancnik
bancnik

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 8 298
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: LPP Urbana

#43

Prodajalec se nima kaj zaj***..res ne razumem tega.

Podpises kupoprodajno, overis pri notarju in dolocis rok izplacila. Dobis aro s katero poravnas davek od prodaje nepremicnin. Prejmes kupnino NA RACUN in opravis prepis pri notarju, simpl.

Jaz verjamem, da se lahko prej nategnes ko avto kupis kot pa napremicnino, zakaj? Vsi forsirajo gotovino in nekdo, ki ni ekspert lahko zlahka spregleda kaksen ponarejen bankovec in se tako pusti oskodovat.

Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti


boriZ
boriZ

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 800
 • Lokacija: Ljubljana

#44

Da ne bo pomote - tudi jaz ne. Če bi sam prodajal, sigurno ne bi preko agencije ... 

 

Je pa to moje opažanje iz N ogledov.


Prikaži več možnosti


Bavaria fan
Bavaria fan

  The one and only

 • Globalni moderator
 • Sporočil: 16 886
 • Lokacija: v najlepšem mestu na svetu, de
 • Avtomobil: skunk :)

#45

Katera agencija je to? Nisi še napisal :)


Mein Kopf ist ein Labyrinth. Mein Leben ist ein Minenfeld.
Prikaži več možnosti
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.