Za danasnji promet je 2.0 cist dost, sej dirkanje in merjenje te mine. Sedis visje, da imas bolsi pregled nad nesposobnezi, prostornost, 4 pogon je pa itak bols kot spredaj. Cist kul. Pa oci mi ga bo odplacal.
Ja itak, in potem folija zavije svizca v čokolado. Saj ne rečem, sem imel tudi E91 520d par dni pred časom (samo prosim psssssttt, ne tega okol govorit) in ni tako slab, ampak zakaj bi se vozil z 2.0 dizlom? Sem mentalno bolan? Sem na socialki? Sem idiot? Sem popoln tehnični aberveznik? Sem škrtuh brez primere? Sem povprečnež par excellence? Ne, nisem. Zato se vozim s 3.0 bencinarjem, j**** dizla, pa še 2.0 povrhu.
Včeraj sem sam sebe prav vprašal, zakaj za vraga se vozim s 3.0 šestakom bencinarjem. Pa sem prišel do sledečega zaključka. Pred recimo 15 leti, ko so se vsi Slovenci (no, pa tudi naši bratje z juga) vozili z Golfi II D in podobnim sranjem, takrat ko recimo E32 735i na avtosejmu ni nihče niti povohal, sem se jaz vozil točno s tem - s 3 ali 3,5 litrskim R6 bencinarjem. Bil sem edini, ampak res EDINI, vsi ostali so me imeli za bedaka. Pa poglejmo situacijo danes. Greš na avtonet, odtipkaš 3.0 in gor, bencinar, dobiš ven ne vem, recimo 3846 rezultatov. Se pravi tega je kolikor hočeš, praktično VSAK ki da kaj nase, se vozi z R6 bencinarjem! Tudi jaz. Zakaj? Ker se lahko. Šestakov bencinarjev je danes na trgu bistveno več kot pred 15 leti, tako da to ni več nobena ekskluziva kot je bila včasih, na avtosejmu se pa dilerji praktično pobijejo če kak deda pripelje E32 ali E38 sedmico, hehe. 10 do 15 let je trajalo da je folk poštudiral, da so to Avtomobili. Ampak trend se obrača in kot kaže, se bo čez 15 let folk pretežno res vozil samo še s štromarji ali pa s hibridi. In jaz? Jaz se bom vozil z R6 šestakom. Tako kot sem se že od nekdaj, kot se zdaj in kot se bom vedno, dokler bom živ. 15 let nazaj jih ni nihče maral in so bili zarad tega poceni, danes je trg preplavljen z njimi in so zaradi tega poceni, čez 15 let bo pa verjetno zadnja šansa da si ga kupiš preden gre svet v cugrunt in bo bedak vsak, ki tega ne bo izkoristil. Razen seveda če pripada eni od zgoraj omenjenih skupin. V tem primeru mu je vsaj pol oproščeno.