Skoči na vsebino

Nesmiselni avtomobilski trendi

* * * * - 1 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1166 odgovorov v temi
Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 86 882
  • Avtomobil: Bee-em-wee

Za danasnji promet je 2.0 cist dost, sej dirkanje in merjenje te mine. Sedis visje, da imas bolsi pregled nad nesposobnezi, prostornost, 4 pogon je pa itak bols kot spredaj. Cist kul. Pa oci mi ga bo odplacal. :-D

Ja itak, in potem folija zavije svizca v čokolado. Saj ne rečem, sem imel tudi E91 520d par dni pred časom (samo prosim psssssttt, ne tega okol govorit) in ni tako slab, ampak zakaj bi se vozil z 2.0 dizlom? Sem mentalno bolan? Sem na socialki? Sem idiot? Sem popoln tehnični aberveznik? Sem škrtuh brez primere? Sem povprečnež par excellence? Ne, nisem. Zato se vozim s 3.0 bencinarjem, j**** dizla, pa še 2.0 povrhu.

Včeraj sem sam sebe prav vprašal, zakaj za vraga se vozim s 3.0 šestakom bencinarjem. Pa sem prišel do sledečega zaključka. Pred recimo 15 leti, ko so se vsi Slovenci (no, pa tudi naši bratje z juga) vozili z Golfi II D in podobnim sranjem, takrat ko recimo E32 735i na avtosejmu ni nihče niti povohal, sem se jaz vozil točno s tem - s 3 ali 3,5 litrskim R6 bencinarjem. Bil sem edini, ampak res EDINI, vsi ostali so me imeli za bedaka. Pa poglejmo situacijo danes. Greš na avtonet, odtipkaš 3.0 in gor, bencinar, dobiš ven ne vem, recimo 3846 rezultatov. Se pravi tega je kolikor hočeš, praktično VSAK ki da kaj nase, se vozi z R6 bencinarjem! Tudi jaz. Zakaj? Ker se lahko. Šestakov bencinarjev je danes na trgu bistveno več kot pred 15 leti, tako da to ni več nobena ekskluziva kot je bila včasih, na avtosejmu se pa dilerji praktično pobijejo če kak deda pripelje E32 ali E38 sedmico, hehe. 10 do 15 let je trajalo da je folk poštudiral, da so to Avtomobili. Ampak trend se obrača in kot kaže, se bo čez 15 let folk pretežno res vozil samo še s štromarji ali pa s hibridi. In jaz? Jaz se bom vozil z R6 šestakom. Tako kot sem se že od nekdaj, kot se zdaj in kot se bom vedno, dokler bom živ. 15 let nazaj jih ni nihče maral in so bili zarad tega poceni, danes je trg preplavljen z njimi in so zaradi tega poceni, čez 15 let bo pa verjetno zadnja šansa da si ga kupiš preden gre svet v cugrunt in bo bedak vsak, ki tega ne bo izkoristil. Razen seveda če pripada eni od zgoraj omenjenih skupin. V tem primeru mu je vsaj pol oproščeno.

Srce lahko včasih odkleneš tudi tako, da ključ vtakneš eno nadstropje nižje.

Prikaži več možnosti

Tarik
Tarik

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 181
  • Avtomobil: E61 525D

Ja itak, in potem folija zavije svizca v čokolado. Saj ne rečem, sem imel tudi E91 520d par dni pred časom (samo prosim psssssttt, ne tega okol govorit) in ni tako slab, ampak zakaj bi se vozil z 2.0 dizlom? Sem mentalno bolan? Sem na socialki? Sem idiot? Sem popoln tehnični aberveznik? Sem škrtuh brez primere? Sem povprečnež par excellence? Ne, nisem. Zato se vozim s 3.0 bencinarjem, j**** dizla, pa še 2.0 povrhu.

:confused :confused :confused   :ok2 :ok2 :ok2

Prikaži več možnosti
    • bedolin je všeč

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 711
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Ja Jerry, kaj se je pa z V8 zgodilo? :ok2 :ok2 :hihi

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

:confused :confused :confused   :ok2 :ok2 :ok2

A j*** ga, sem pač tako navajen na petke, da mi 3 nikakor ne gre z jezika, oziroma iz tipkovnice... ni ne prvič, ne zadnjič  :-D

Muca jo je popapala  :laugh

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 39 730

Zdej je R6 zakon a ne ves tega? J**** v8 :-)
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Zdej je R6 zakon a ne ves tega? J**** v8 :-)

Roko na srce, moderni R6 bencinarji lahko dandanes ponudijo vse tisto, kar si včasih dobil samo pri V8. Dizel še vedno ne more ker nima zvoka (čeprav imajo nekateri R6 dizli izredno lep zvok, ampak meni trenutno bolj ugaja tišina in uglajenost bencinarja), bencinski R6 pa lahko. In ker dobrega bavarca z V8 ne dobiš za par jurjev, takega z R6 pa lahko, odločitev ni težka. Če mi zrihtaš dobrega osmaka za par jurjev pa brez problema zamenjam, ampak ga ne boš dobil, več kot toliko pa jaz za avto ne bom plačal  ;)

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 711
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Zvoka V8 pa le ne dajo :kava

Prikaži več možnosti

Eagle46
Eagle46

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 135
  • Avtomobil: ni moj:(

Več je trendov, več je vozil različnih izvednek & oblik = večja je izbira za potrošnika. Kje je problem?

Danes lahko kupiš nov, zanesljiv, prostoren & razmeroma zmogljiv (objektivno) ter dobro opremljen avto z večletno garancijo za 10.000,00 €.

Nikdar še ni bilo take izbire, kot je danes.
:zmesanc P O R S C H E
Prikaži več možnosti

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 298
  • Avtomobil: California

Meni je čist nesmiselno zapiranje prtljažnika na tipko ali senzor, pa dej pi$ka stegn rokico uporabi mišico in potegni havbico. A so lahko še bolj komot.To že ni eko dodatni motorčki in senzorčki. Če bi imel čas bi spljuval cel seznam dodatne opreme, ker je to vse preplačano in nepotrebno.rđav ku$ac in te fore a ne?

Prikaži več možnosti

Meerkat
Meerkat
  • Uporabnik
  • Sporočil: 946
  • Avtomobil: Bmw

Mene bolj moti: 1, X1, 2, 2AT, X2, 3, 3 karavan, 3 GT, X3, 4, 4GC, X4, etc...ustvarjajo nove modele namesto, da naredijo avto kot se spodobi (pri 80k km nisem vedla, če mi bo pokukala veriga, bo crknil x-drive, bo crknila turbina).
Prikaži več možnosti
    • Straxer je všeč

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 150
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Meni je pa vseeno za te nove razrede, kaj sem zadnjič zasledil neko novo oznako za Xceed-a? CUV al CEV? Wtf?

Dokler je klasika na trgu mi bo vseeno, bolj me motijo ti novi motorji s 4 katalizatorji in 10 DPF-i. :napaka

Sem se zadnjič skoraj posral ko sem prebral da imam neki SCR tdi, sem mislil pa kaj so spet natlačili noter v avspuh. No kasneje sem pogooglal in ugotovil da se tako označuje sistem AD blue.  :-D

Fora je da so še bencinci (turbo so že itak skoraj vsi) dobili ta bedni DPF in zraven regeneracijo, torej kaj naj kupi nekdo ki dela kratke relacije? Po moje da elektriko, ni več druge nove alternative.  :confused

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

zok
zok
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 367
  • Avtomobil: e60 530xd, Falco, Futura

Mene bolj zmoti kak Mondeo 1.0 Ecoboost. :jok

Meni je čist nesmiselno zapiranje prtljažnika na tipko ali senzor, pa dej pi$ka stegn rokico uporabi mišico in potegni havbico. A so lahko še bolj komot.To že ni eko dodatni motorčki in senzorčki. Če bi imel čas bi spljuval cel seznam dodatne opreme, ker je to vse preplačano in nepotrebno.rđav ku$ac in te fore a ne?

Haubo odpres z daljincem, da si ne umazes roke. Zapres jo prav tako z daljincem ali tipko, da ne puscas sledi na haubi. Prah je drobno kamenje - kaj slatanje umazane haube pomeni za lak, si lahko predstavljas. Si ze kdaj opazil, kje so avti na zunaj najbolj obrabljeni? Ja, vedno okrog kljuk, pa eventuelno so se speskani od kamenja izpod koles.

(pri 80k km nisem vedla, če mi bo pokukala veriga, bo crknil x-drive, bo crknila turbina).

Prevec beres forum. :-D

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 39 730

Evo men je pa ravno prtljaznik na tipko zakon. Zjutraj oddam mulce pred solo in odprem prtljaznik iz kabine, torbe zvleceta ven, potem pa tudi zaprem iz kabine ker je dosezeta sama da bi zaprla. Tako mi je prihranjeno da 4x na dan dodano lezem iz avta zaradi torb. Ne bi vec kupil avta brez tega.
Prikaži več možnosti
    • symch je všeč

dylan_dog
dylan_dog

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 789
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

Prednost elektro/daljinskega odklepanja je samo kadar imas polne roke, da si vnaprej odpres, ali pa da iz kabine odpiras za koga drugega, vse ostalo je preseravanje. Rocno odpiranje in zapiranje traja sekundo, na strom pa precej vec. V kaksnem mocnem nalivu ni ravno dobrodoslo.
Ta z obrabo laka je pa sploh mocna..., avtomobili imajo po vecni “soft touch” gumirano tipko za prtljaznik, ki je v plasticnem ohisju. Pa tudi ce bi bil lak se ne spraska. Še pri kljukah na vratih je komaj kaj vidno, kaj bo pri prtljazniku, ki se veliko manj uporablja...

Urejal dylan_dog, 19.10.2019, 08:17.

Prikaži več možnosti
    • nixx je všeč

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik

Jp ker umazana roka je na vrhu spiska mojih težav...sigurno drugače gledam na umazanijo kot verjetno povprečen zahodnjak iz 21 st. Pa da bi računal kolikokrat grem iz avta da nekemu otročiču odprem havbo ker jo revček ne doseže tudi si nebi štel kot breme. Leon to bi jaz dal v tisto miselno kategorijo o kateri ti rad pišeš, da se danes bojijo zaklat zajca, ne znajo branit meje oz nimajo vojaških veščin, skratka pomehkužen zahod. Poznam kar nekaj modernih športnikov ki so športniki dokler je temperatura od 15 do 23 c, vlaga pod 60% in strmina pod 10%..Torej moderni moški,ki mu kot sem že rekel ,mu nešto smeta i k**** i te fore  itd. 

Prikaži več možnosti
    • MajoR je všeč

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 816

Men ste smešni, da se nekateri branite pred lajšanjem opravil. Verjetno voziš tudi avto brez servo volana in klime, ker si pravi dec! Največje p**** so danes kmeti, majo neke fansy traktorje s klimo, namesto da bi človek vzel motiko in šel ročno kopat. Fak no, razvoj ni vedno dober, ampak ta del, ki olajša življenje je pa res dobrodošel.

Stvar kot je el. prtljažnik ni nuja, ampak ko ga enkrat imaš, se ti zadeva itak dopade. Še bolj pametna je fora, ko z nogo zamahneš pod odbijačem. Imaš polne roke, keyless ključ, brcneš pod avto in se odpre. To je men ful uporabna zadeva.

Urejal neicheq, 19.10.2019, 08:30.

Prikaži več možnosti
    • zok in Popo30 uporabnikom je všeč to sporočilo

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 150
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Stvar kot je el. prtljažnik ni nuja, ampak ko ga enkrat imaš, se ti zadeva itak dopade. Še bolj pametna je fora, ko z nogo zamahneš pod odbijačem. Imaš polne roke, keyless ključ, brcneš pod avto in se odpre. To je men ful uporabna zadeva.

Meni uspe z nogo odpret glih enih 2x na 10 poskusov...

Da se ne boš zapenjal, na XC90 mi je uspelo enkrat in enih 2x  na mojem. Brezveze za moje pojme... :crazy

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti
    • Rally fan je všeč

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja ker samo moderni avto z igračkami so kul, in če rečeš kaj čez tehnologijo si kmet..ne boš verjel imam 8 avtov, z različnimi tehnologijami in ravno en ki je brez vse tehnologije je več vreden kot ostali moji z "vso" tehnologijo. Torej lahko merimo več stvari poleg tičev kar je samoumevno da delamo na forumu torej: praktičnost,ekonomičnost,športnost,občutek v vožnji itd...Jaz samo trdim da je veliko t.i. uporabne tehnologije na tipke MENI osebno nepotrebne in da si upam vsakemu povedat da je MENI nepotrebna in da si mislim da je tudi drugim ampak živijo na "komot" način ker kot so sami rekli umazana rokica in vstajanje iz avta...joj to fizično gibanje kako je pase... 

Prikaži več možnosti
    • Cdriver je všeč

dylan_dog
dylan_dog

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 789
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

Men ste smešni, da se nekateri branite pred lajšanjem opravil. Verjetno voziš tudi avto brez servo volana in klime, ker si pravi dec! Največje p**** so danes kmeti, majo neke fansy traktorje s klimo, namesto da bi človek vzel motiko in šel ročno kopat. Fak no, razvoj ni vedno dober, ampak ta del, ki olajša življenje je pa res dobrodošel.

.

Med drugim imam tudi el. odpiranje prtljaznika, pa mi je klasicni sistem boljsi, zaradi hitrejsega odpiranja in zapiranja, el. zapiranje ogledal sem recimo izklopil, to mi je tudi cisto brezveze.

Urejal dylan_dog, 19.10.2019, 09:08.

Prikaži več možnosti

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 616
  • Avtomobil: e28, e36/5

Meni uspe z nogo odpret glih enih 2x na 10 poskusov...
Da se ne boš zapenjal, na XC90 mi je uspelo enkrat in enih 2x  na mojem. Brezveze za moje pojme... :crazy

Men vedno rata, samo kljuc moras imeti pri sebi.
Se ce sm na kolesu mi rata odpret :)

Da nebom cist off.
Najvecji nesmisel je ko delajo vse na touch ekrane (poleg downsizinga, elektrike itd, samo to je ze zlajnano :))
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.