Skoči na vsebino

 

Pohvale za Carglass Ljubljana

- - - - -

 • Prijavi se za objavo odgovora
1 odgovori na temo
višnja
višnja

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 634
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: G31

#1

Na vetrobranskem steklu se mi je pojavila dokaj velika razpoka (okrog 10 cm) ne da bi mi nanj priletel kakšen kamenček. Enostavno, zjutraj sem zapeljal iz garaže, in razpoka je bila tam. Med vožnjo pa je samo še hitro rasla naprej.

Seveda na pooblaščenem servisu niso hoteli nič slišati o kakšni garanciji, čeprav je avto skoraj nov in zunanje mehanske poškodbe ni bilo videti. Avto je k sreči tudi ustrezno zavarovan, in zavarovalnica je priznala popravilo. Ker sem do sedaj imel dobre izkušnje s Carglass in slabe s pooblaščenim servisom, sem popravilo naročil na Carglass.

Na voljo so mi dali OEM steklo s hitrejšo dobavo (Saint Gobain, brez logotipa BMW), in originalno BMW steklo z logotipom, vendar bi bilo treba čakati dlje. Opozoril sem jih, da ima avto veliko asistenčnih sistemov za avtonomno vožnjo, in tudi head-up display, in da želim da to še naprej dobro deluje. Ker sem verjel, da so OEM deli po kvaliteti enaki BMWjevim, sem pristal na Saint Gobain, ker sem avto potreboval hitro za daljše službene poti. Steklo so mi vgradili v roku, imelo je enak tip zatemnitve kot original. Na izvedbo nimam pripomb, pri višjih hitrostih ni bilo dodatnega hrupa. Problem pa je bil head-up display. Steklo je imelo pravilen premaz na mestu za HUD, vendar je geometrija stekla očitno rahlo drugačna od originala. HUD slika je bila vidna, vendar je bilo za izostren pogled treba držati ali pomakniti glavo na točno določeno mesto. Če glave nisem imel na tistem mestu, pa je slika postala neostra, prišlo pa je tudi do geometrijskih popačenj (velikost številk se je močno spreminjala če sem nihal glavo gor/dol ali levo in desno). Zato sem znova obiskal Carglass in jim opisal težavo, misleč da to lahko rešijo s kakšno kalibracijo. Izkazalo se je, da oni na vozilu neposredno ne kalibrirajo HUD-a in da se problema ne da popraviti z nastavitvami projekcije. Zato so mi ponudili brezplačno zamenjavo stekla z originalnim BMW steklom. Po tem popravilu HUD deluje enako kot prej, je dobro viden z različnih položajev in nima geometrijskih popačenj.

Po letih prerekanj na raznoraznih servisih, ko so pred prodajo vsi sladki, ob reklamaciji pa je vse dobro in znotraj normativov, je bil Carglassov odnos pravo presenečenje. Brez diskusije, čeprav bi se lahko izvijali da sem pristal na alternativno steklo, in da so vizualna popačenja samo v moji glavi. Toplo jih priporočam, in če imate HUD, vedno zahtevajte originalno BMW steklo z logotipom.


Prikaži več možnosti
  • m4tj4z je všeč


_T_O_M_O_
_T_O_M_O_

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 558
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: Becikl

#2

Tudi ce nimate HUD vedno zahtevajte original steklo.

sasasasa.jpg    Smrt feminizmu, svoboda zdravi pameti. 

Prikaži več možnosti
  • bedolin je všeč
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.