Dober večer. Tole temo se spravljam pisat že dlje časa, pa sem vedno znova odlašal, ker se kar ne morem in ne morem poslovit od E39 in se navadit, da sem presedlal na E60. Ampak sem. Na forumu smo se o tem že neštetokrat propir... pardon, pogovarjali, E60 sem namreč sovražil praktično od prvega dneva ko sem ga zagledal, natančneje ko sem zagledal njegovo notranjost. Ta mi že na pogled ni sedla in prva stvar ki sem si jo zaželel ko sem se usedel notri je bila ta da bi vzel žago in prežagal nagravžno grdo armaturko, če si že ne morem privoščit da bi prežagal vrat njenemu stvarniku, Chrisu Banglu. No leta so tekla in mojo E39 ki sem jo imel dolgih 5 let je požrla rja, trmast kot sem še vedno nisem hotel kupit E60 in sem nabavil mercedesa W211 E320 CDI, na žalost v izvedbi 4matic. Ta avto mi je bil oblikovno popoln, želel sem si ga imet in sem ga pač kupil, čeprav se mi je upiralo imet tako nov avto; letnik je bil enak kot E60 ki ga zdaj vozim, torej 2006. Vzel sem ga izključno in samo zato, ker sem ga dobil za manj kot je bila moja psihološka meja koliko sem še pripravljen dat za avto, to je 10.000 eur. No da skrajšam, mercedesa sem po dveh letih in pol prodal za celih 6.000 eur in ob tem pridelal rekordno izgubo, 6.000 eur je znašala skupaj s stroški vzdrževanja, ki ga je bil deležen. Mercedesov pač nisem znal nikoli prodajat, vedno ko sem nabavil kak novejši model sem ga prodal z izgubo, jebi ga. Ljubezen se plača. In ko je odšel mercedes, sem bil spet pred dilemo kaj kupit. Ker sem trenutno brez garaže (oziroma je ta zasedena z oldtimerjem) sem iskal nekaj takega, kar ne rjavi. In kar ima (najmanj) 3 litrski bencinski motor. In edino kar sem našel, je bila E60 530iA. Ta avto sem vzel iz enega samega razloga in sicer ker ima N52B30 motor, ki je po mojem mnenju (katero temelji na dolgoletnih raziskavah) še edini in zadnji pravi 3 litrski atmosferski motor, zadnji ki ni pretirano uničen z ekološko navlako, čeprav bi se tudi o tem dalo pogovarjat - in se verjetno tudi bomo, saj je temu forum tudi namenjen.
No, toliko zaenkrat. Dotična tema bo služila kot deklica za vse, malo se bom hvalil, malo bom jokal, malo bom klel Bangla, bom pa tudi odgovarjal na vprašanja in vam povedal vse, kar vas o E60 zanima. Da enkrat za vselej razčistimo kakšne so razlike med E39 in E60, pa tudi kako in po čem se ta avto loči od konkurence (tu ne mislim na podloškarje ker pač niso v isti ligi, mislim izključno na mercedesovo E klaso W211, ki je edini pravi konkurent E60). Omenjene zadeve moramo razčistit, to sem dolžen naredit že zato ker od forumašev stalno dobivam neke komentarje v smislu "pa saj si rekel da je E60 zanič, da ga ne boš nikoli imel, blabla". Ja, rekel sem da je zanič, nisem pa rekel da ga ne bom nikoli imel, da smo si na jasnem! Samo izogibal sem se mu kolikor dolgo se je dalo in zdaj je pač prišel čas, ko me je spravil v kot in sem ga MORAL nabavit. Jebi ga, s pištolo mi je meril v čelo, dobesedno, lol.
Zaenkrat bo dovolj ker mi zmanjkuje inspiracije, vprašanja so dovoljena, kritike zaželjene, dajte se še vi malo potrudit, skurcajte me kolikor vam duša da, življenje bo takoj malenkost lažje