Skoči na vsebino

Obnova visokotlačne črpalke + šobe

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
104 odgovorov v temi
nixx
nixx

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 271

Evo pa se je zgodilo tudi pri nas ...visokotlačna črpalka je šla k rakom žvižgat.

potrebna je seveda menjava oz. obnova tako črpalke kot šob. koga priporočate za samo obnovo in koliko so približno cene?

Tele N47 so res biseri, da ni kaj...ne rečem imajo odličen preformenc glede na porabo ampak vse ostalo je pa čista žalost. pa je avto od novega pri hiši in je bil redno servisiran (no lahko kar rečem, da je bilo več izrednih kot rednih servisov  :napaka ).

V glavnem kam peljati, da bo narejeno dobro in ne predrago.

hvala in lp

Prikaži več možnosti

yamasaki
yamasaki

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 365

Evo pa se je zgodilo tudi pri nas ...visokotlačna črpalka je šla k rakom žvižgat.

potrebna je seveda menjava oz. obnova tako črpalke kot šob. koga priporočate za samo obnovo in koliko so približno cene?

Tele N47 so res biseri, da ni kaj...ne rečem imajo odličen preformenc glede na porabo ampak vse ostalo je pa čista žalost. pa je avto od novega pri hiši in je bil redno servisiran (no lahko kar rečem, da je bilo več izrednih kot rednih servisov  :napaka ).

V glavnem kam peljati, da bo narejeno dobro in ne predrago.

hvala in lp

Koliko pa ima kilometrov?

@Mihold bi bil pravi naslov..

Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti

m4tj4z
m4tj4z

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 355
  • Avtomobil: bel traktore

samo za info, ste vlivali kaj čudežne božje vodice, oz antigripante?

neJEZImo Save 

Prikaži več možnosti

nixx
nixx

BMW fanatik

• Uporabnik

Koliko pa ima kilometrov?

@Mihold bi bil pravi naslov..

230k km...

samo za info, ste vlivali kaj čudežne božje vodice, oz antigripante?

ma kaki...nikoli nič.

avto pa sedaj že 5 ali 6 očeta pustil sredi ceste....2x v tujini.

zanima me koliko je cca cena obnove šobe? 

Urejal nixx, 03.02.2020, 17:44.

Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 058
  • Avtomobil: sanjski

Ob ene 3000€ bos
Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti

AS2000
AS2000
  • Uporabnik
  • Sporočil: 718
  • Avtomobil: BMW K100CR, 323ti

Poišči obnovljene šobe na ebay.de, ogromno diesel servisov prodaja sete šob, kjer plačaš še akontacijo da jim boš vrnil svoje šobe...ko ti mehanik zamenja šobe pošlješ stare nazaj in je. Predračun za obnovo 6 injektorjev v SLO je bil 900€ pri poznanem Bosch diesel servisu. Na ebayu sem jih dobil za 650€ + poštnina. Identično obnovljene s strani bosch servisa tako da dvoma v kvaliteto nebi smelo biti... lp

Prikaži več možnosti

MehMan
MehMan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 114
  • Avtomobil: -

Poišči obnovljene šobe na ebay.de, ogromno diesel servisov prodaja sete šob, kjer plačaš še akontacijo da jim boš vrnil svoje šobe...ko ti mehanik zamenja šobe pošlješ stare nazaj in je. Predračun za obnovo 6 injektorjev v SLO je bil 900€ pri poznanem Bosch diesel servisu. Na ebayu sem jih dobil za 650€ + poštnina. Identično obnovljene s strani bosch servisa tako da dvoma v kvaliteto nebi smelo biti... lp

Kako pa veš, da so bile identično obnovljene? 

1. Meh: Indifference;

ma. ko jebe.
Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 058
  • Avtomobil: sanjski

Tocno to. Kaj pa ko je govora o garanciji?
Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti

nixx
nixx

BMW fanatik

• Uporabnik

Ma ja to ebay bi rajse spustil, glih zaradi garancije in morebitnih ostalih zapletov.

Uglavnem avto je pri Podlesniku in vrjamem, da bo zrihtano kot mora bit.

Btw BMW pri taki okvari priporoča menjavo rezervarja in vseh cevi kar pomeni, da ce menjas z original deli presežeš trzno vrednost avtomobila.

Uglavnem kanta od kante
Prikaži več možnosti

NejcNejc
NejcNejc

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 73
  • Avtomobil: e85 e90

No pa se lahko zacne debata glede preventivne menjave crpalke...

Prikaži več možnosti

jastreb
jastreb
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 673
  • Avtomobil: metro / intertours / lpp

No pa se lahko zacne debata glede preventivne menjave crpalke...

Ta debata se je zacela ze zdavnaj, sam je velik folka pljuvala po grdih mehanikih ki so na to opozarjal, ces da si s tem zgolj zepe polnijo.... Ce me spomin ne vara je kak let nazaj (+-6mesecev) en uporabnik iz svice imel podobno tezavo na x6, sedaj se je nixx oglasil, pa se en primer se mi zdi da se je pojavil v ne takp daljni preteklosti... Uglavnem ja, treba je menjat vse od rezervarja do visokotlacne da si zihr
Prikaži več možnosti

tomazic89
tomazic89

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 028
  • Avtomobil: E36 323i, T5 Multivan

@nixx, kolko km ima avto na stevcu?

Jaz sem sedaj ze preko 300k km in razmisljam o preventivni menjavi crpalke... sam sicer dolivam "bozjo vodo"

Prikaži več možnosti

nixx
nixx

BMW fanatik

• Uporabnik

avto ima 230k km...

sem pa včeraj govoril z enim gospodom, ki je štručko na tem področju...imela sva kar luštno debato. v glavnem na koncu me je vprašal, če mislim imeti avto zase ali ne...pravi, da če ga mislim imeti zase, da sta z kolegom razvila nek ventil (če sem prav zastopil, da je ventil), ki v primeru okvare črpalke prekine dovod naprej v šobe itd...v glavnem, če bo naslednji avto dizel gre to definitivno gor. 

cena pa je rekel, da je okoli 250 eur.

Prikaži več možnosti
    • tomazic89 je všeč

fury
fury

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 587

Kater majster pa je to?
Prikaži več možnosti

nixx
nixx

BMW fanatik

• Uporabnik

Se mi zdi, da se mi je predstavil kot Andrej...kolega mi je dal številko in sva včeraj prvič govorila tako, da kaj več težko rečem.

ni pa to njegova primarna dejavnost ampak hobi (drugače strojni inženir)...ker imava skupnega prijatelja je rekel, da bi mi vse obnovil in naredil tako kot mora. ampak, ker je avto že pri Podlesniku in je že začel delat ne bomo komplicirali. 

Mi je pa res vse razložil kaj, kako in zakaj pride do tega in kako zadevo najbolje sanirati. v glavnem zelo zanimivo ga je bilo poslušat in se je videlo, da točno ve kaj govori.

BTW kolega, ki mi je dal številko pravi, da je imel svojo e60 535D pri vsaj 5ih mojstrih (nekaj od tega tudi močno opevanih na forumu) in nihče ni mogel naštela avta, da bi laufal tako kot mora. no njemu je uspelo :ok

Prikaži več možnosti

nomis
nomis

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 63
  • Avtomobil: 520d F10, 525d E60

Dobrodošlo bi bilo, da se javi kdo in napiše, kaj je potrebno za preventivno menjavo visokotalčne črpalke (kako se pregleda, če že struži opilke in kaj vse je dobro, da se zamenjava v preventivi). Koliko je dela s tem in kak strošek predstavlja takšen poseg. Na eBayu sem zasledil ceno za obnovljeno CP4 Bosch visokotlačno črpalko 375 EUR.
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 80 788
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Dobrodošlo bi bilo, da se javi kdo in napiše, kaj je potrebno za preventivno menjavo visokotalčne črpalke (kako se pregleda, če že struži opilke in kaj vse je dobro, da se zamenjava v preventivi). Koliko je dela s tem in kak strošek predstavlja takšen poseg. Na eBayu sem zasledil ceno za obnovljeno CP4 Bosch visokotlačno črpalko 375 EUR.

Obrni se na Miholda, on je edini ki bi mu jaz zaupal to opravilo.

Ni res kar pravijo, da BMW-jaši nikoli ne uporabljamo smernih kazalcev, no vsaj zame to ne velja. Jaz jih vedno vklopim vsaj enkrat na pol leta, da vidim če še delujejo.

Prikaži več možnosti

umavri
umavri

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 564
  • Lokacija: In The Debt Union(EU), kjer vlada neizvoljena in neodstavljiva evropska komisija.
  • Avtomobil: BMW F11

X2, in da se to tukaj zapiše.

Pa a to samo F10/11 ki struži al tudi drugim F serijam, a je to izključno za N47 motorje al kako?

Objavljena slikaP.S. - za pravopisne napake ne odgovarjam:crazy
Prikaži več možnosti

fury
fury

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 587

Sharan 2014 2.0 tdi od fotra ma enako pumpo notri pa ni nobenih problemov...

Oz ne zabije vse šobe pa cevi če mrkne..

https://www.700r4tra...-pump-symptoms/

Urejal fury, 06.02.2020, 10:02.

Prikaži več možnosti

NejcNejc
NejcNejc

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 73
  • Avtomobil: e85 e90

Prijatelj je imel skodo 4k+ na volvotu ker je sla pumpa....

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.