Pozdravljeni, ker si želim na enem mestu hraniti vse kar sem do se daj menjal/popravil/naredil na avtu, sem se odločil da bom tukaj ustvaril temo.
Torej od oktobra lani si lastim E46 320i, letnik 2000. Avto ima na stevcu 285k km. Danes sem na avtologu zasledil da ima avto mogoče zbite km za cca 20k km, sicer ob nakupu je vse stimalo, mogoce se je po novem letu kaj na avtologu zmrdalo, saj vseeno. Pred mano ga je imela starejša gospa 10 let. Servisiran je bil redno, sodeč po listkih v motornem prostoru ki segajo do leta 2001. Od opreme je bolj kot ne golič, ima izbrane le 17'' Style 44 platišča¸ + isto rezervno kolo, ki še ima gor neuporabljeno Continental gumo iz leta 2000. Zraven sem dobil oba ključa, plastični ključ in če sem prav prebral na internetu, ključ za portirje. Čez zimo je avto na 16'' style 43 platiščih. Stvari sem menjal sam, razen hardy, puše na diffu, amotizerjev in ležaja na kardanu.
Prvi dan po nakupu je sledil servis, menjal sem:
-svecke
-olje Mobil Super 3000 5w-40
-filter olja, filter bencina, filter kabine, filter zraka
Ob voznji domov mi je zacelo v kabino smrdeti po olju, takoj sem opazil flek olja na zasciti izpuha. Zato se je se narocilo tesnilo pokrova ventilov Elring, je bilo edino z gumicami za vijake. Pri menjavi tega sem lahko tudi videl pod pokrov, meni se zdi da pri tej kilometrini motor zgleda cist, me zanimajo vasa mnenja..
Po pregledu na dvigalu sem potem še naročil:
-zadnji amotizerji
-hardy zglob Meyle HD
-ležaj na sredini kardana Meyle HD
-zadnja puša differenciala Meyle HD
-selen bloki na sprednjih rokah Meyle HD
-nosilci menjalnika Meyle HD
-obe sprednji zavorni cevi
-menjana še zavorna tekočina, kljub temu da je stara zgledala praktično nova
-menjano olje v menjalniku in differencialu
Na avtu je prisoten znani E46 clunk, ki se je z menjavo teh delov na podovzju malenkost eliminiral ampak še vedno je pri 1-2-3 prestavi prisoten.
Čez mesec, dva, mi je počil hladilnik, menjal sem:
-hladilnik Behr
-zgornja/spodnja hladilna cev Febi bilstein
-original pokrovček ekspanzijske posode
-menjana hladilna tekočina z modro (prej je bila roza/rdeca)
Gorela je tudi lučka za airbage, to mi je popravil @ALFAinBMW
To je to od servisiranja za zdaj...
Tako je avto zgledal ob nakupu:
Bilo je nekaj rje na pragih in zadnjem levem blatniku, vse je bilo sanirano.
Ker je v avtu obični Reverse Kasetar in nikakor nisem mogel poslušat svoje muzike, sem se odločil da si sam vgradim aux.
Da ni potrebno imeti v radiu kasete in zadeva vseeno spila sem se moral spojiti te 4 pine, kamor se drugače priklopi mehanizem za kasete
Za priklop sem uporabil vgradno banano, katero sem pritrdil v zgornji predalček:
V notranjosti je bilo potrebno preobleči volan, menjati prestavno ročico. Volan mi je preoblekel @Danijel S, ročka pa je iz aliexpressa.
Volan prej:
Volan zdaj:
Dodal sem še aluminijaste obročke okoli števcev.
Pravtako so bili predalčki in sredinska konzola obrabljeni, vse sem "obnovil" z plasti dipom
To je to kar se je do danes dogajalo z avtom, mnenja, predlogi dobrodošli
Še par slik avta:
Urejal AsdAsd, 09.02.2020, 15:27.