2000 E46 320i limuzina
Tak sem jaz mel namen pa ni mel časa pa je reko jutri, jutri je bil naenkrat 3 dni na morju itd...
Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
|
Prikaži več možnosti
|
Pa si hotel samo sprednje al celo notranjost? |
Prikaži več možnosti
|
Mogoce je zato tak odgovarjal, ker je meni rekel da je prvo htel notranjost samo v kompletu prodat, ampak je zgleda zdaj zacel kosat? |
Prikaži več možnosti
|
290k km, menjano olje Motul 8100 X-cess 5W-40 in vsi filtri Mahle. |
Prikaži več možnosti
|
Danes nekaj zanimivega, ob voznji iz robnika, je vzmet na sprednjem desnem amortizerju skočla ven in zlomila stabilizator štangico, posledicno je avto zabilo na tla..
Na poti so že Bilstein amortizerji, ležaji amortizerjev, stabilizator štangice in eibach pro-kit vzmeti |
Prikaži več možnosti
|
Sej pa se vidi da je počila vzmet
|
Prikaži več možnosti
|
Ja vidim, ampak ponavadi kolikor sem videl počeno vzmet je ostala normalno not, ne pa tak obsežno da zraven odnese se pol podvozja. Pri meni na srečo je zavorna cev pa tisti kabel ok |
Prikaži več možnosti
|
In srečo si imel, da nisi prerezal gumo. Življenje je risanje brez radirke! |
Prikaži več možnosti
|
Uf dobro, da se ti ni pripetilo nekje med vožnjo in višji hitrosti, ker bi bila lahko zadeva usodna. :( |
Prikaži več možnosti
|
Avto popravljen, menjane vse štiri vzmeti z eibach pro-kit vzmetmi in bilstein amortizerji, ležaji nad amortizerji(SKF) in stabilizator štangice na obeh straneh(Meyle). Razlika v vožnji je očitna, nevem sicer če lahko vse pripišem vzmetem saj so bli prednji amortizerji še originalni in čisto hin.. Udobje se ni kaj dosti spremenilo je pa avto vseeno dosti bolj stabilen skozi ovinke. Na tej sliki na parkingu je še 50kg v prtljažniku zato sedi malo nižje, drugače avto sedi ravno Urejal AsdAsd, 26.01.2021, 18:22. |
Prikaži več možnosti
|
Najbolj zanimivo je to, da vzmeti v veliki večini primerov pokajo pri počasni vožnji, včasih celo takrat ko se avto komaj premika. Ni nobene logike v tem, ne me spraševat zakaj, ampak tako je. Srce lahko včasih odkleneš tudi tako, da ključ vtakneš eno nadstropje nižje. |
Prikaži več možnosti
|
Ja, naslednji dan, sem 15cm dolg kos vzmeti našel tam, kjer je avto parkiran. Urejal AsdAsd, 26.01.2021, 18:37. |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Pa je avto pripravljen za poletje, no delno.. Na avtu je zdaj letni set platišč, barva ni izpadla slabo
Menjan termostat z Mahle, menjano tesnilo ohišja oljnega filtra
nameravalo se je še menjati ekspanzijsko posodo z novo Hella Behr, ampak se je tu zataknilo, zraven sploh ni bilo o-ringov kjer se pritrdi posoda na nosilec
malo brskanja, pa vidim da nisem edini... https://www.bmwslo.c...nzijski-posodi/ . Jutri še grem torej iskat nova tesnila, da ne bo problema z izgubljanjem tekočine |
Prikaži več možnosti
|
Ta vikend me je pricakala trifecta luck na stevcu, diagnoza -> zadnji levi abs senzor, seveda je bil zabetoniran not, ampak smo ga spravli ven in je avto zdaj pripravljen za tehnični pregled takoj po lockdownu. Menjat je bilo potrebno še enkrat termostat, ker je bil NOV Mahle zataknjen odprt, sem lahko rešil preko reklamacije in zdaj nov dela pravilno. Sem še šel na Selmar vprašat za ceno originalnega, če rečes še za kaj popusta, ga dajo za 103€, Mahle pa z polnim popustom 55€, takda če kdo menjuje termostat, kupi originalnega |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Nebi rad bil pametnjakovič ampak če ti je šla ena kugla ti bo šla druga tud zato se menja cela bumerang roka in to na obeh straneh. Narediš enkrat in tak kot je treba.
|
Prikaži več možnosti
|
Zelo lepa limuzina, kombinacija črne in oranžnih smernik je šmek |
Prikaži več možnosti
|