Skoči na vsebino

 

Slab City, USA

- - - - -

 • Prijavi se za objavo odgovora
22 odgovorov v temi
Jerry
Jerry
 • Uporabnik
 • Sporočil: 69 320
 • Lokacija: močvirje
 • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#1

Čer. Ker se je v zadnjem času na forumu zvrstilo že kar nekaj tem o Ameriki in so bile kar dobro sprejete, se bom opogumil in dodal še eno. Forum je sicer o potopisih, ampak ne vem kam tole spada bolj kot sem, če koga moti naj moderatorji temo prestavijo, hvala. 

 

No kot že rečeno, tema je Slab City, USA. Eden od razlogov da sem se spravil k pisanju te teme je tudi ta, da me je nekdo par dni nazaj na forumu presenetil s tem, da me je primerjal s priznanim pisateljem Karlom Mayem. Ko sem malo pobrskal sem ugotovil da se najina življenjepisa presenetljivo dobro ujemata, namreč tudi on je živel povsem svoje življenje, za sistem mu je bilo malo mar in glavnino svojih del je baje napisal v zaporu. Jaz sicer nisem v zaporu, vsaj zaenkrat še ne, hehe, imava pa s K. Mayem to skupno lastnost da oba rada piševa o Ameriki, čeprav še nikoli nisva bila tam. On tudi nikoli ne bo, ker je umrl prej preden je do tja prišel (v času ko je živel, so bila potovanja še precej naporna in dolgotrajna), meni se pa ta želja še lahko izpolni. No dokler čakam, berem in vpijam vse kar diši po Ameriki, še najbolj me privlačijo deviantne zgodbe od ljudi, ki živijo na robu. In ni boljšega mesta za to kot Slab City, tam človek najde vse kar je čudaškega na tem svetu, oziroma "off the grid" kot temu oni pravijo.

 

Slab City, torej. Najprej malo geografije. Slab City leži nekje na sredi Kalifornije, na ozemlju kjer ni praktično ničesar razen peska, poleg umetnega jezera po imenu Salton Sea. Tamkajšnja zemlja ima zanimivo lastnost in sicer to da je kopno, ki leži pod morsko gladino, nižje od morja. Zaradi precej vročega podnebja in ker ni nobene povezave z morjem, je bila tam suha zemlja, vse dokler ni ena reka nekoč po pomoti (baje celo človeški) malo spremenila smer in zalila kotlino. Nastalo je sprva čudovito jezero, ki je bilo v 50-ih in 60-ih letih preteklega stoletja prava atrakcija, okolica jezera je veljala za mondeno in zelo perspektivno, tja se je hodila kazat in namakat vsa smetana tistega časa, skratka situacija je bila popolnoma drugačna kot danes. Slika se je začela spreminjat ko je zmanjkalo vode, namreč reko so zaradi potreb po vodi ponovno preusmerili drugam, danes dovaja življenjsko potrebno vodo drugim predelom Kalifornije, jezero Salton Sea pa se je zaradi tega začelo manjšat in ker je voda izhlapevala, je postajalo vedno bolj slano. Kako je sol prišla v sicer sladkovodno (rečno) jezero nimam pojma, tega me ne vprašat ker nisem geolog po izobrazbi, bi pa rekel da je bilo tam še ne prav dosti nazaj morje in je reka to sol ponovno izprala in jo raztopila v jezeru, no to je seveda samo moj wild guess. Zaradi povečane koncentracije soli in vse manj vode se je v jezeru začel proces umiranja in razkrajanja, ribe v njem so tako številčno umirale, da so zdaj cele obale dobesedno preplavljene z njihovimi skeleti, pa tudi z od sonca mumificiranimi trupli, vse skupaj je torej samo še ena velika packarija. Turistov ni več, okolje je baje zelo toksično in onesnaženo, ljudje ki so bili tam naseljeni počasi odhajajo, vedno več je zapuščenih objektov. 

 

Se nadaljuje...


"All these people in the comment section who have the answers. They know how to fix everything but they can't even spell."

 
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
 • Uporabnik
 • Sporočil: 69 320
 • Lokacija: močvirje
 • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#2

Vse kar sem zgoraj opisal se mogoče ne sliši nič kaj vabljivo, vsaj za večino ljudi ne. Vročina, puščava, toksično jezero z obalo in mumij in skeletov, pomanjkanje pitne vode, za povrh pa še elektrike nimajo. Raj na zemlji, haha. No ja, za nekatere res. Razmere so namreč privabile ameriške skvoterje. To so moderni hipiji, off-the-gridovci, nomadi, skratka ljudje ki na enem mestu nimajo obstanka in ki se stalno po malem selijo. Seveda človeka do takega življenja privede marsikaj, ni vedno prostovoljno, dostikrat so to droge, kriminal, tudi duševne bolezni, skratka nekaj zaradi česar se želijo odmaknit od civilizacije. In Slab City je za njih najbolj primerno mesto pod soncem, boljšega ni. No če smo natančni, to sploh ni nobeno mesto. Gre za ozemlje, ki je formalno v lasti nekega sindikata ameriških učiteljev ali nekaj podobnega, nekakšna državna zemlja ali nekaj takega, točno niti nisem zastopil ker ni znal noben povedat, pa saj še sami točno ne vejo. Vse kar je važno je to, da zemlja velja za dovolj zapuščeno, da se zanjo nihče več ne briga. Zaradi te prednosti so se tam začeli naseljevat hipsterji in zrasel je Slab City. Zdaj razmišljam kako bi zadevo opisal, namreč ko sem zasledil ime sem sam kar nekaj časa iskal kako za vraga izgleda to mesto, kje je kak center, kje so glavne stavbe, pa tako. Saj veste, mestni človek, jebi ga. No pa saj mi ne gre zamerit, še celo Američani ki živijo v prikoliških naseljih (t. im. Trailer Parki) imajo neko svojo ureditev, postavitev, ulice, itd. Slab City tega nima. Je skupek podrtij, šotorov, barak, ograj, skrpucal, ostankov RV-jev (kot Američani pravijo svojim hišicam na kolesih oziroma bivalnikom) in vse mogoče in nemogoče navlake, ki so jo ti moderni nomadi navlekli skupaj od vsepovsod. Tam ni nobenih pravil, je pa pravilo da lahko pride vsak ki ima dobre namene (čeprav se včasih izkaže da to ne drži in skupnost take posameznike potem izloči), si prisvoji košček ozemlja in to kolikor ga potrebuje, oziroma kar je bolj pomembno, kolikor ga lahko sam brani. Ja, brani. Tam namreč zakonov ni, državna oblast je daleč stran in razen takrat ko iščejo kakega zlikovca ki se tam skrije in kadar pridejo izvajat kako racijo zaradi drog, tam ni policijske kontrole. Če prideš tja, si torej odvisen od samega sebe, dokler si ne pridobiš dovolj prijateljev, ki te branijo kadar zagusti. In to se v takih krajih dogaja pogosto.

 

No, zaenkrat naj bo dovolj nakladanja. Jaz sem si o Slab Cityu pogledal že precej filmčkov, moram rečt da je bilo dosti dolgočasnih, ker dandanes so taki časi da bi bil vsak drugi rad youtube zvezda, malokdo zna pa res kaj pametnega povedat in posnet. V glavnem so Slab City vsi prikazovali kot strahoto, kot da se tam zbirajo sami kriminalci in prestopniki, kar pa ni res. Imaš tudi normalne ljudi, ki so pač pustolovci in jim tak način življenja ugaja. In po dolgem iskanju sem naletel na eno pupo s čudnim imenom Cornelius Vango, bejba je tipična hipsterka ampak obenem tudi precej bistra in pridna, pa da o njenem pogumu ne govorim. S tipično hipi frizuro, železnimi uhani ki ji bingljajo skoraj do ramen in brez ene noge deluje rahlo utrgano in kar malo zastrašujoče, ko jo človek začne poslušat pa uvidi da ženska točno ve kaj hoče in je to tudi dosegla, z veliko truda sicer, ampak je. Preživlja se s tem da v Slab Cityu vodi knjižnico, fura pa tudi youtube kanal, ki ji navrže kak dolar. Kot uvod v temo bom spodaj prilepil enega od njenih videov, govori sicer o eni drugi bejbi (pa še o marsičem zraven), ampak je dober vpogled v to, kako oni tam živijo. Če želite vam bom potem predstavil še ostale "zvezde showa" in povedal par sočnih zgodb o Slab Cityu, ki sem jih slišal v dolgih nočeh raziskovanja tamkajšnjega življenja na youtubu. Nisem sicer Karl May, prav slab pisatelj pa tudi nisem baje, no o tem odločate vi, bralci  :-D Tule je torej Cornelius Vango (in njena frendica Maci), uživajte ob ogledu ;)

 

https://www.youtube....h?v=hfOLACLkP4M


"All these people in the comment section who have the answers. They know how to fix everything but they can't even spell."

 
Prikaži več možnosti
  • bedolin je všeč


outsider
outsider

  BMW ljubitelj

 • Uporabnik
 • Sporočil: 477
 • Lokacija: primorska

#3

Ce se nisi, poglej film Into the Wild, ce ti je vsec ideja Slab City, ti bo tudi ta film. Nekaj prizorov je posnetih prav v tem “mestu”, tu sem tudi sam prvic slisal za to.
Slo pa naj bi za zapusceno vojasko oporisce, ljudje naj bi se tudi prezivljali z nabiranjem ostankov iz tistega casa.
https://www.imdb.com/title/tt0758758/
Prikaži več možnosti
  • Jerry in bedolin uporabnikom je všeč to sporočilo


jjjernej
jjjernej

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 2 606
 • Lokacija: Ljubljana

#4

V filmu into the wild gre za povsem drugo filozofijo in najstnisko neumnost, ki jo je placal z zivljenjem. Film je posnet po resnicnem dogodku. Jerry ne razumem kako so ti lahko vsec skvoterji, hipiji?! Brezdelnezi, ki jih poganja droga, alkohol.


Pa za vse so drugi krivi oni pa zrtve sistema in se smilijo sami sebi še ponoci v sanjah. Naredu pa pol kurca ne bi nihce nic.


Prikaži več možnosti


e34td
e34td

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 5 276
 • Lokacija: cerknica
 • Avtomobil: Ni €€€

#5

On tudi nikoli ne bo, ker je umrl prej preden je do tja prišel (v času ko je živel, so bila potovanja še precej naporna in dolgotrajna), meni se pa ta želja še lahko izpolni.


Sam si res bolj malo pobrskal. Ker malo sem jaz pobrskal,pa sem ugotovil,da je on dejansko bil v ameriki. Torej imata eno stvar manj skupnega. :-D
A truly rich man is one whose children run into his arms when his hands are empty.
Prikaži več možnosti


Bavarec fan
Bavarec fan

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 5 528
 • Lokacija: Štajerska
 • Avtomobil: e92 N/A straight 6

#6

No back on topic, za ta kraj sem zvedel tudi jaz pred časom ko sem na YT gledal filmčke z iskalnim nizom: Abadoned places, city.. No je pa dejstvo da sta v bližini mesta Imperial in Indio katera funcionirata, živita čisto normalno naprej. Pač folk je spizdil stran od smrdljivega jezera, zdaj pa tam živijo USA verzije naših Rogovcev...

 

V usa je polno tega, pač kapitalizem in folk brez predsodkov zaradi selitve iz domačih krajev...

28.30... Elanke...

 

Tule je podobna zgodba z zelo znano lokacijo iz filam Dirty dancing...


Prikaži več možnosti
  • Jerry je všeč


dylan_dog
dylan_dog

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 281
 • Lokacija: Slovenija
 • Avtomobil: Audi A5 cabrio

#7

Ko je ravno govora o čudnih krajih v USA. Za požar, ki gori v opuščenem rudniku od leta 1962 ste že slišali?

 

Požar sega do globine 90metrov 13km v dolžino. Na področju v bližini živi še 7 ljudi.

Požar naj bi ugasnil nekako čez 250let.

 

https://sl.wikipedia...Centralia_(ZDA)

 


Prikaži več možnosti
  • Jerry je všeč


Bavarec fan
Bavarec fan

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 5 528
 • Lokacija: Štajerska
 • Avtomobil: e92 N/A straight 6

#8

Ja ko mimo poteka neka zapuščena AC... Sem gledal ja. :ok


Prikaži več možnosti


dylan_dog
dylan_dog

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 281
 • Lokacija: Slovenija
 • Avtomobil: Audi A5 cabrio

#9

To ja. Čist nadrealna scenaUrejal dylan_dog, 27.03.2020, 13:07.

Prikaži več možnosti


Zmago1
Zmago1

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 1 961
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: Passat CC

#10

Ko je ravno govora o čudnih krajih v USA. Za požar, ki gori v opuščenem rudniku od leta 1962 ste že slišali?

 

Požar sega do globine 90metrov 13km v dolžino. Na področju v bližini živi še 7 ljudi.

Požar naj bi ugasnil nekako čez 250let.

PA KAJ JE TO,..imaš v Afriki naravni jedrski  reaktor na  Uran ki je bil aktive stotisoče let :

https://en.wikipedia...fission_reactor


Čer. Ker se je v zadnjem času na forumu zvrstilo že kar nekaj tem o Ameriki in so bile kar dobro sprejete, se bom opogumil in dodal še eno. Forum je sicer o potopisih, ampak ne vem kam tole spada bolj kot sem, če koga moti naj moderatorji temo prestavijo, hvala. 

....................

......tam naseljeni počasi odhajajo, vedno več je zapuščenih objektov. 

 

Se nadaljuje...

:brezslik
 Urejal Zmago1, 27.03.2020, 13:10.

Prikaži več možnosti
  • Jerry je všeč


BMW RALLY
BMW RALLY

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 313
 • Lokacija: slo
 • Avtomobil: 3er

#11

Ko je ravno govora o čudnih krajih v USA. Za požar, ki gori v opuščenem rudniku od leta 1962 ste že slišali?

 

Požar sega do globine 90metrov 13km v dolžino. Na področju v bližini živi še 7 ljudi.

Požar naj bi ugasnil nekako čez 250let.

 

https://sl.wikipedia...Centralia_(ZDA)

 

Ker imamo vsi časa- en film ki se dogaja v podobnem kraju...mislim, da se pripeljejo z E28 :)

https://www.imdb.com/title/tt0102558/


Prikaži več možnosti


jjjernej
jjjernej

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 2 606
 • Lokacija: Ljubljana

#12

BMW E23!! :)  odlicen film!


3.4 turbo L6


Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
 • Uporabnik
 • Sporočil: 69 320
 • Lokacija: močvirje
 • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#13

Ce se nisi, poglej film Into the Wild, ce ti je vsec ideja Slab City, ti bo tudi ta film. Nekaj prizorov je posnetih prav v tem “mestu”, tu sem tudi sam prvic slisal za to.
Slo pa naj bi za zapusceno vojasko oporisce, ljudje naj bi se tudi prezivljali z nabiranjem ostankov iz tistega casa.
https://www.imdb.com/title/tt0758758/

Sem pogledal trailer in mi je všeč, zagotovo odličen film. Videl sem da so snemali na samih znanih lokacijah, poleg Slab Citya tudi v opuščenih rudnikih Kalifornije, pa ob tistem avtobusu sredi divjine, ki je znan po dnevniku nekoga ki je tam izgubil bitko z naravo, itd. Kar malo smešno videti da so vse kraje ki so nekaj posebnega stlačili v en film, kot da niso hoteli nič pustit še za druge ustvarjalce, hehe  :-D Načeloma filme sicer zadnje čase bolj redko gledam, ampak ta je verjetno res dober, če mi lahko posreduješ link do mesta na internetu kjer je shranjen, si bom vzel čas in ga bom pogledal  :)


"All these people in the comment section who have the answers. They know how to fix everything but they can't even spell."

 
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
 • Uporabnik
 • Sporočil: 69 320
 • Lokacija: močvirje
 • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#14

V filmu into the wild gre za povsem drugo filozofijo in najstnisko neumnost, ki jo je placal z zivljenjem. Film je posnet po resnicnem dogodku. Jerry ne razumem kako so ti lahko vsec skvoterji, hipiji?! Brezdelnezi, ki jih poganja droga, alkohol.


Pa za vse so drugi krivi oni pa zrtve sistema in se smilijo sami sebi še ponoci v sanjah. Naredu pa pol kurca ne bi nihce nic.

Dobro vprašanje  :laugh

 

Eh, odgovor na to ni ne kratek in ne enostaven. Če drugega ne, imamo eno skupno točko in to je recikliranje. Pri nas si sicer pod tem imenom predstavljamo čisto nekaj drugega kot v Ameriki, za nas to pomeni zbiranje materialov ki, se potem prodajo industriji in jih ta pretopi in ponovno uporabi, v Ameriki pa "recycling" pomeni lahko tudi ponovno uporabo izdelka, ki bi bil sicer odslužen. Skvoterji tako pobirajo material po zapuščenih stavbah in si iz njega gradijo bivališča. To mi je všeč. Druga stvar ki mi je všeč je ta, da se med njimi najde precej razgledanih ljudi. Veliko je seveda tudi raznoraznih bedakov, lenuhov, kriminalcev, drogerašev in na splošno zabluzencev vseh vrst, ampak ja, sem pa tja se najde tudi kak normalen tip ali bejba. Hipsterji me na splošno ne motijo, dokler se držijo in brigajo zase. Motit me začnejo v trenutku ko vdrejo na moj teritorij (ali na teritorij mojih kolegov) in mi/nam začnejo težit in vsiljevat njihov način življenja. Kot naprimer vegetarijanstvo, ekologijo, itd. Buzz off, bro! And don't come back! Če pride do te točke, smo hitro zaključili. Taki kot živijo v Slab Cityu me pa prav nič ne motijo, tam so zato ker imajo verjetno že sami dovolj tega da se nekdo vtika vanje in se tudi sami ne vtikajo v druge. Tam so sami sebi namen, ne delajo nobene škode. Tako da ko bom šel v USA jih bom šel mogoče celo obiskat, toliko da malo poklepetam z njimi in da prispevam kak dolar v njihovo malho, saj jih spoštujem in podpiram. Take kot je Cornelius Vango, da se razumemo. Žal se poleg nje najde še vse kaj drugega, o tem je ženska na dolgo in na široko razlagala v njenih videih, če koga zanima lahko še kakšnega prilepim. Kolikor sem ujel se je ena večjih pizdarij zgodila ko so nekega dne prišli policaji iskat njenega soseda, ki je vodil farmo živali na parceli blizu njene (Goonies Farm). Bejba pravi da je bil dec sicer čisto normalen in da sta s časom postala dobra prijatelja, bil je zelo priden in je sredi puščave naredil res hudo farmo, potem pa hopla, en dan in ga ni več. Evo, to so pač stvari, ki se tam dogajajo. In niso za vsakega, tako da bog ne daj da bi kdo tja pripeljal otroka. Če si dovolj nor, pa lahko z njimi preživiš nekaj časa in dobiš zanimivo življenjsko izkušnjo. Konec koncev je to le eden od redkih krajev v Ameriki, kjer še vedno veljajo pravila Divjega zahoda, oziroma je najboljši približek le-temu.


Sam si res bolj malo pobrskal. Ker malo sem jaz pobrskal,pa sem ugotovil,da je on dejansko bil v ameriki. Torej imata eno stvar manj skupnega. :-D

Res? Sem bral o njem na wikipediji, pa sem očitno preveč površno prebral, ker tega tam nisem zasledil. Prilepi prosim kak link do tega zapisa, če je na netu  :ok  


"All these people in the comment section who have the answers. They know how to fix everything but they can't even spell."

 
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
 • Uporabnik
 • Sporočil: 69 320
 • Lokacija: močvirje
 • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#15

No back on topic, za ta kraj sem zvedel tudi jaz pred časom ko sem na YT gledal filmčke z iskalnim nizom: Abadoned places, city.. No je pa dejstvo da sta v bližini mesta Imperial in Indio katera funcionirata, živita čisto normalno naprej. Pač folk je spizdil stran od smrdljivega jezera, zdaj pa tam živijo USA verzije naših Rogovcev...

 

V usa je polno tega, pač kapitalizem in folk brez predsodkov zaradi selitve iz domačih krajev...

Sem pogledal, sploh prvi je zelo kul. Teh videov sem se tudi že precej nagledal, imam obdobja ko me zanima nekaj, pa potem spet prešaltam na nekaj drugega, ampak načeloma me zanima vse kar je zapuščeno in zanemarjeno, pa rahlo apokaliptično. No, trenutno kot rečeno še vedno obdelujem Slab City, tule je en filmček izpred par let, ki pokaže kako si v puščavi brez vode in elektrike priskrbiš malo ohladitve. V avto (brez klime!) pa eno uro vožnje po generator... sicer nima skoraj nič ogledov tale filmček ampak meni je zanimiv, lepo pokaže tudi Slab City, cesto do tja in njihovo prevozno sredstvo Chevy Van iz 80-ih v tipičnem hipi stilu... vredno ogleda :ok

 

https://www.youtube....h?v=pWvU3fMy77U


"All these people in the comment section who have the answers. They know how to fix everything but they can't even spell."

 
Prikaži več možnosti
  • Bavarec fan je všeč


jjjernej
jjjernej

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 2 606
 • Lokacija: Ljubljana

#16

Nah ne bos me preprical, cim vidim krompirjast stvor, ki naj bi bila punca, 300 pounds, vijolicne kratke lase, piercingi in pomoznosti fucking tatooji... no fucking way. pa je lahko zaradi mene utelesenje Jezusa, ki je ponovno prisel med nas. Imam v druzini dva taksna in na druzinska srecanja ravno zaradi njih ne hodim. Vsake pol leta nova moda, veganstvo, thc kapljice, potem kajenje trave, bizarno vse skupaj. Jest k kadim navadne cike in namesto sladice spijem dva pira po kosilu, ukvarjam z borilnimi vescinami in strelajm z orozjem sem pa cudak.

LOL si ju kar predstavljam wild wild west. Na konja noben ne more zlezt, k sta plus 100kg (punc + dec), niti motoricnih sposobnosti nimata (jaz redno jaham), nimata izpita za avto. Orzje? Drugi najvecji greh! Ker se moramo imeti radi in objemati, make peace not war!  Prezivetje v divjini? LOL. Bi prezivela ja, dva meseca od špeha, samo vodo morata najti. Zeblo jo pa tudi ne bo.

Wild west je cisto druga filozofija, prezivetje top delavnih ljudi pa se 3/4 baraba moras biti, recimo moralno fleksibilen. Taksne kombinacije pa danes skoraj ne najdes vec.


Prikaži več možnosti


sun30
sun30

  BMWslo.comoholik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 1 052
 • Lokacija: lj
 • Avtomobil: F11

#17

Je tudi on dilal stare bmw-je?

 

Sam si res bolj malo pobrskal. Ker malo sem jaz pobrskal,pa sem ugotovil,da je on dejansko bil v ameriki. Torej imata eno stvar manj skupnega. :-D


Prikaži več možnosti


naliM
naliM

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 1 185
 • Lokacija: MB-okolica
 • Avtomobil: 2x OOOO | \X/ | ⚡

#18

V zakotjih ZDA prištej še faktor vere. EU verni narodi, kot so poljaki, hrvati in italijani, so v primerjavi z američani totalni ateisti. Zopet, če ne vidiš, težko verjameš. V krajih (oz. na cestah), kjer ni telefonskega signala, bencinske, ..., vlečejo samo radijske postaje z izključno verskimi vsebinami. Sem kako uro prav namerno polslušal, da sem videl, s čim jim perejo možgane in me je zmrazilo.


Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
 • Uporabnik
 • Sporočil: 69 320
 • Lokacija: močvirje
 • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#19

Ko je ravno govora o čudnih krajih v USA. Za požar, ki gori v opuščenem rudniku od leta 1962 ste že slišali?

 

Požar sega do globine 90metrov 13km v dolžino. Na področju v bližini živi še 7 ljudi.

Požar naj bi ugasnil nekako čez 250let.

Smo, stanovalci tam (no, zdaj že bivši) so ga res najebali  :crazy Ima pa teh 7 ki tam živijo zdaj vsaj pozimi toplo, jim ni treba kurit  :laugh

 

Ogenj pod zemljo res lahko preživi neverjetno dolgo časa, ker se gorenje zaradi počasnega dovajanja kisika upočasni. Na popolnoma enak način še zdaj marsikje po svetu izdelujejo oglje, kup lesa zasujejo z zemljo in prižgejo. Postopek gorenja je popolnoma enak kot tukaj, samo s tem da gre za nadzorovano dogajanje, tole pa je izbruhnilo ponesreči  :ok


"All these people in the comment section who have the answers. They know how to fix everything but they can't even spell."

 
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
 • Uporabnik
 • Sporočil: 69 320
 • Lokacija: močvirje
 • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#20

Nah ne bos me preprical, cim vidim krompirjast stvor, ki naj bi bila punca, 300 pounds, vijolicne kratke lase, piercingi in pomoznosti fucking tatooji... no fucking way. pa je lahko zaradi mene utelesenje Jezusa, ki je ponovno prisel med nas. Imam v druzini dva taksna in na druzinska srecanja ravno zaradi njih ne hodim. Vsake pol leta nova moda, veganstvo, thc kapljice, potem kajenje trave, bizarno vse skupaj. Jest k kadim navadne cike in namesto sladice spijem dva pira po kosilu, ukvarjam z borilnimi vescinami in strelajm z orozjem sem pa cudak.

LOL si ju kar predstavljam wild wild west. Na konja noben ne more zlezt, k sta plus 100kg (punc + dec), niti motoricnih sposobnosti nimata (jaz redno jaham), nimata izpita za avto. Orzje? Drugi najvecji greh! Ker se moramo imeti radi in objemati, make peace not war!  Prezivetje v divjini? LOL. Bi prezivela ja, dva meseca od špeha, samo vodo morata najti. Zeblo jo pa tudi ne bo.

Wild west je cisto druga filozofija, prezivetje top delavnih ljudi pa se 3/4 baraba moras biti, recimo moralno fleksibilen. Taksne kombinacije pa danes skoraj ne najdes vec.

Tale konkretno kolikor vem pije pivo in tudi streljanje ji ni tuje, zadnjič je pripovedovala kako sta se dva pijana osebka po izletu s ceste ustavila na njenem dvorišču in ko sta popadala iz avta s flašami v rokah, je potegnila pištolo in ju nagnala nazaj na cesto z njuno kripo vred (sicer je baje trajalo pol ure preden so jo izkopali iz peska in splavili nazaj, sta se pa potem pobrala, tako da jima je dobro nagnala strah v kosti)  :lmao Z našimi rogovci tega enostavno ne moreš primerjat, tako da ne sodi nečesa vnaprej, kar ne poznaš... glede vegijev in orožja se tudi jaz strinjam s tabo, ampak tale je kaliber zase  :ok2


Je tudi on dilal stare bmw-je?

Leta 1900 pomojem bolj težko :rofl


V zakotjih ZDA prištej še faktor vere. EU verni narodi, kot so poljaki, hrvati in italijani, so v primerjavi z američani totalni ateisti. Zopet, če ne vidiš, težko verjameš. V krajih (oz. na cestah), kjer ni telefonskega signala, bencinske, ..., vlečejo samo radijske postaje z izključno verskimi vsebinami. Sem kako uro prav namerno polslušal, da sem videl, s čim jim perejo možgane in me je zmrazilo.

Pa dobro, a je kje kaj drugače? Pri nas kjer noben signal ne vleče, radio (Ve)Seljak bo sigurno delal  :lmao :lmao


"All these people in the comment section who have the answers. They know how to fix everything but they can't even spell."

 
Prikaži več možnosti
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.