Skoči na vsebino

P: E36 325i limo, daily/drift/track

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
15 odgovorov v temi
jurekmetek
jurekmetek

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 081

Znamka: BMW
Model: E36/325i
Letnik 1. registracije: 1993
Dejanski letnik vozila (leto izdelave): 12/1992
Barva vozila: diamantschwartz / metalik črna
Tip menjalnika: ročni / 5 prestav
Moč motorja: 141kW / 192KM
Kilometri: 252k km

Realnost kilometrov: Ne morem dati garancije, ampak v zadnjih 20letih je bil pri 2 prejšnjih poznanih lastnikih, tako da bi rekel da so

Oprema vozila (seznam): ABS, el. šibedah, el. prednja stekla, 25% zapora diferenciala

Splošna brezhibnost vozila (bi danes opravil tehnični pregled?): da, ima veljaven tehnični pregled do januarja 2021

Tehnične napake vozila: v opisu

Vizualne napake vozila: v opisu

Pretekla omembe vredna popravila: v opisu

Moj opis vozila: Lastnik sem od lanskega julija, kolega pred mano ga je imel slabe 2 leti, pred tem znanec 17 let, slovenski avto. Kolega pred mano je kupil popolnoma serijskega, večino naštetih predelav je naredil on, imam tudi spisek za cca. 6000€ popravil in predelav, katere pošljem resnemu kupcu.

Predelave:

-nastavljivi amortizerji Bilstein B16

-nastavljivi stabilizatorji spredaj in zadaj H&R

-3.0 M3 ekscentrični top mounta in selena sprednje roke (pred 3 tedni opravljena optika pri Sokliču)

-1 masni zlajšan vztrajnik + leto dni stara sklopka

-večji hladilnik in plastika okoli (mislim da od E34 s klimo?), nove cevi vodo dobro leto nazaj

-kompletno obnovljena glava in vanos pol leta nazaj

-hidravlična ročna z odstranljivo ročko in skritim zavornim cilindrom + mehanizmom

-pol leta voženi školjkasti sedeži Autostyle (replika Recaro Pole Position), novi nosilci, sanke, konzole

-na novo preoblečen strop in strebrički

-na novo barvana zadnja polica

-globok usnjen dirkaški volan

-3.73 razmerje difa s serijsko 25% zaporo

-še veliko takih in drugačnih malenkosti, starih od 2 leti do par mesecev

Prednosti:

-original slovenski 325i limo

-veliko mehansko novih kosov v zadnjih 2 letih, v tem času prevoženih cca. 35k km

-super lega s tem podvozjem

-avto pripravljen za daily/track day

Slabosti:

-rja (zadnja vezna, zadnje obrobe, pragi, vrata, maska), zraven lahko dodam 3x vrata in obe havbi brez pike rje, v enaki barvi

- potrebno zamenjati sredinska lonca (dodam zraven dobra)

-star je 27 let, vožen je bil pozimi, tako da kakšna stvar na mehaniki se bo verjetno še pokazala, kot pri vsakem takem avtu

Avto je za vsak dan, trenutna optika nastavljena za cesto + pisto, avto je tudi zelo dober in enostaven za začetnika drifta. Prodajam ker zmanjšujem vozni par in grem verjetno na E90 330i.

Avto je na 17x8" OZ Superleggera s 300km voženimi semi slick Nankang NS-2R, po optiki narejenih 200km, zadnje 2 tedna stoji. Cena za avto s tem kompletom je 4700€, lahko ga dam na 16" Style 5 in dobrimi zimskimi gumami za 4200€. Če bi kdo zbijal ceno, lahko ven vzamem sedeže, podvozje. Za doplačilo dodam lahko naslednje stvari:

-4x 16" Style 5 s pokrovčki in orodjem za pokrovčke (250€)

-2x nove in 2x zelo malo vožene letne 205/50-16 (100€)

-3x vrata in obe havbi brez pike rje, v barvi avta (150€)

-4x 17x8" 2 delna platišča z na novo poliranim robom in pocinkanimi vijaki (450€)

-rezervni šibedah

-nove lamele za špero

-kar nekaj malenkosti

Oglas je zaenkrat samo na forumu, ko se sprosti karantena in v primeru da še ne bo prodan, gre še na avto.net. V menjavo vzamem izključno E90 PFL 330i ročni menjalnik

Slike v naslednjem postu...

Slike vozila (če želite, jih dodajte kot priponke sporočilu):

Cena: 4200€ (16" Style 5 platišča + zimske gume)

4700€ (17" OZ Superleggera s 300km voženimi Nankang NS-2R semislick)

OSTALO po dogovoru OB OGLEDU VOZILA

Kontakt: Najraje v temi ali na PM, kjer resnim kupcem pustim telefonsko številko.

Prikaži več možnosti
    • sash in rokomah uporabnikom je všeč to sporočilo

jurekmetek
jurekmetek

BMW fanatik

• Uporabnik

Se obljubljene slike, prav veliko vec jih niti nimam, ker mam avto za vozit ne za slikat, lahko pa resnemu kupcu iz oddaljenega kraja naredim se kaksno in posljem na mail/FB. Kdor je resen bo itak prisel pogledat.

Pripete slike za predogled

• 59873733-1C08-4A04-B152-C3C121089B81.jpeg
  • 14A90472-292C-44A9-A92F-CE1B6408D15C.jpeg
  • 947547EC-A6B7-48E9-B7C3-9FC56D99438B.jpeg
  • BC18B5F8-FE16-4B9B-9BD5-5CDE2CC797C8.jpeg
  • F5D7B2BB-C1DC-4930-B1F2-8F763BA72A29.jpeg
  • EBDC2526-4F9D-4406-9067-B5522F7B98E4.jpeg
  • 2D13D3DD-22EB-42B1-9A4E-C54676705E51.jpeg
  • D2F67472-52F9-4BE9-8802-9F505D408E7D.jpeg
  • 41F8103E-89E3-4AD7-AC5D-61C50295CE75.jpeg
  • 9C8EEB83-52E9-416C-9424-552D13810B76.jpeg
Prikaži več možnosti

mafi
mafi

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 323
  • Avtomobil: M3 e36

zanima me ce  so vse predelave homologirane in ce je mogoce kdo ki si je avto  ze

ogledal?

Prikaži več možnosti

PussyWagon
PussyWagon

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 930
  • Avtomobil: Porschejäger, 1275 turbo

Jaz sem videl avto v živo in je zelo soliden. Vizuelno kaka malenkost za uredit, mehansko pa je dober.
He who shall be last, shall be sideways and smiling :-D
Prikaži več možnosti

jurekmetek
jurekmetek

BMW fanatik

• Uporabnik

Se opravicujem za pozen odgovor...

Na avtu je homologirano sledece:
16” in 17” platisca + gume 205/50-16, 205/55-16, 225/45-17
Bilstein gewinde
H&R stabilizatorji
Recaro Pole Position

Torej vse kar je vidno in lahko povzroci tezave na tehnicnih in pri policajih, izpuh je serijski, tako da je avto precej nevpadljiv.

Kot je omenil David, mehansko res veliko stvari zrihtanih, jih ima pa seveda se kar nekaj 250k km za sabo. Vizualno/karoserijsko nrkaj povprecnega, ni cel pregnit, ni pa brez pike tje, za poflikat ni spet toliko dela, za naredit konkretno pa pac kleparija in komplet licarija.
Prikaži več možnosti

jurekmetek
jurekmetek

BMW fanatik

• Uporabnik

Pozabil sem se, da je homologiran tudi volan Momo Prototipo...
Mogoce bi v racun/menjavo vzel kaksno E30, 2 vratno limo ali touring, motor 1.8 IS ali kaksen 2.5 (M20, M50) swap, opreme ne potrebujem, samo da ni gnila in zbita, se pravi solidna vozna osnova...
Ceno zaenkrat spuscam za 100€, na Grobniku je delal 260km brez tezav, novo zavorno olje RBF660, motornega olja je “popil” nekje 2mm na sipki, najvisja hitrost je pa enaka kot na Octaviji 1.9 tdi z nekimi 180-200KM in Cooper S 210-215KM, torej je motor zdrav in dobro utecen
Prikaži več možnosti

airmike
airmike

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 723
  • Avtomobil: Suzuki Swift Sport

Kak čas pa ima tole na Grobniku?
Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
Prikaži več možnosti

jurekmetek
jurekmetek

BMW fanatik

• Uporabnik

Se opravicujem za pozen odgovor, s cestno optiko in jaz prvic s tem avtom na Grobniku na vroc dan 1:51.4. Z bolj pistasko optiko in zadnjim stabilizatorjem na trsi nastavitvi ciljam na 1:48.xx, kar mislim da je dokaj realno, ker se tudi kolegu vozijo podpbne cas z avti ki imajo 190-210KM in nekje 1200-1300kg.

Urejal jurekmetek, 02.07.2020, 17:59.

Prikaži več možnosti

jurekmetek
jurekmetek

BMW fanatik

• Uporabnik

Dvigam temo, spuscam ceno in pa avto naceloma ni vec naprodaj s temi sedezi... Lahko tudi brez vseh dobrot, za konkretno nizjo ceno... Delov posebaj NE prodajam, dokler se ne proda avto, ce se pac proda brez dolocenih stvari.

Urejal jurekmetek, 19.07.2020, 19:47.

Prikaži več možnosti

karabaja
karabaja

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 262
  • Avtomobil: e36 e30 e46

Zdravo, če ni skrivnost me zanima kakšno ceno imaš v mislih za avto brez recaro sedežev in platišč (recimo da ima kupec doma par kompletov platišč za e36 in res ne potrebuje dodatnih xD). Zanima me tudi kako huda je rja?

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

jurekmetek
jurekmetek

BMW fanatik

• Uporabnik

Cena brez 17” platisc, sedezev in volana bi bila nekje 3500€, kaj vec recemo ob ogledu.

Stanje je tako kot pri vsaki E36 stari 27 let, ki je bila vozena vsako zimo in se ni bila obnovljena. Avto se brez tezav dvigne na dviznih tockah, za sanirati je pa tega kar nekaj. Kot napisem vsakemu na PM najboljse da kar tukaj. Karoserija ni salonska in tudi nima smisla delat salonsko, ker je prevec dela, edino ce ima kdo dovolj casa in volje da naredi sam. Za naredit na zunaj solidnega ni take krize, za zrihtat komplet vso rjo pa je potrebno avto olupit do gole karoserije. Ko si enkrat tam, je pa ze boljse swapat v kaksno italijansko karoserijo pa je to to. Ta avto je pac super daily, drift in track avto, ni pa show, zal... Zato tudi taka cena
Prikaži več možnosti

jurekmetek
jurekmetek

BMW fanatik

• Uporabnik

Bi koga zanimal brez podvozja, torej stabilizatorjev ter gewind, za primerno nizjo ceno? Se vedno ostane motor v dobrem stanju, 1 masni vztrajnik, LSD, urejena notranjost, kar nekaj porihtane mehanike...
Malo se mi “mudi” s prodajo zaradi nakupa drugega projekta, ceprav mi “kosanje” ne disi ravno...
Prikaži več možnosti

jurekmetek
jurekmetek

BMW fanatik

• Uporabnik

Cena za avto z navadnimi sedezi, volanom in na 15” platiscih 3200€, ce kdo pride do konca tedna ga odpelje za 3000€
Prikaži več možnosti

_T_O_M_O_
_T_O_M_O_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 739
  • Avtomobil: Becikl

Zakaj zaboga se to ne proda?

sasasasa.jpg    Smrt feminizmu, svoboda zdravi pameti. 

Prikaži več možnosti

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 397
  • Avtomobil: e28, T5, 1.8T, D5,...

Nima kljuke. 

Prikaži več možnosti
    • _T_O_M_O_ je všeč

jurekmetek
jurekmetek

BMW fanatik

• Uporabnik

Mogoce ker sem ga sele vceraj dal na avtonet, prej je bil oglas samo tukaj. Mislim da vecino moti rja, ceprav je bilo v avto v zadnjih 3 letih vlozenih cca. 5k€ in je ze po kosih vreden vec kolikor hocem za kompletnega... Ce bi imel klimo bi ga obdrzal, tako sem si pa kupil nekaj drugega in moram tega prodat, da sfinanciram par predelav na “novem” avtu in grem na Nurburgring ce se mi casovno izide.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.