Skoči na vsebino

Zanimivi in redki avtomobili, zdaj po ugodni ceni

* * * * - 8 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
4010 odgovorov v temi
AsdAsd
AsdAsd
  • Uporabnik
  • Sporočil: 730
  • Avtomobil: E46 320i

Sranje je tudi ker o-ring ni enako o-ring, imaš nešteto različnih kvalitet in pa trdote gume, na zunaj zgledajo isto je pa ogromna razlika v funkciji in pa vzdržjivosti, tako da za teh par centov se ne splača tvegati. Najbolj vzdržjivi in kvalitetni so zeleni iz Vitona, primer navaden črni 0,12 eura iste velikosti zelen 0,88 eura in to v veleprodajni ceni kjer se jih kupi na tisoče, je cela znanost na teh tesnilih.

To sem se z njimi pogovarjal ko sem šel prvič tja, ker sem želel Viton tesnila. Kolikor sem jih razumel, Viton je samo brand name, ki se je uveljavil za ta tip tesnil, tako kot angleži uporabljajo "hoover" za sesalce čeprav je to firma sesalca, ne pa prava beseda za sesalec.

FKM, FPM, Viton je vse isti material (fluoro-oglikovodik), katerega prodajajo tudi oni, zato te tudi vprašajo kje se bo tesnilo uporabilo.

Urejal AsdAsd, 13.08.2024, 07:54.

Prikaži več možnosti

M4-CS
M4-CS
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 879
  • Avtomobil: Vsakega nekaj

To sem se z njimi pogovarjal ko sem šel prvič tja, ker sem želel Viton tesnila. Kolikor sem jih razumel, Viton je samo brand name, ki se je uveljavil za ta tip tesnil, tako kot angleži uporabljajo "hoover" za sesalce čeprav je to firma sesalca, ne pa prava beseda za sesalec.

FKM, FPM, Viton je vse isti material (fluoro-oglikovodik), katerega prodajajo tudi oni, zato te tudi vprašajo kje se bo tesnilo uporabilo.

Tudi mi že leta dajemo njim narediti kakšna posebna tesnila ko se mudi ali pa novo ni več dobavljivo, ampak to je vse neko ugibanje  materiala, včasih drži dlje kot original včasih je po parih dneh zanič. Ja Viton je samo ime od enega proizvjalca ampak je kot neki standard in se obdržalo, podobno kot Hilti ali pa Widia, večina uporabi to ime tudi če je Kitajska vrtalka in sveder.

Prikaži več možnosti

Martini Racing
Martini Racing

bivši nick Consigliere

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 753
  • Avtomobil: C63

Lepo da pocasi prihajate do spoznanja da BMW in ostali ukinjajo "youngtimer"/classic programe.

Za mojega Kadetta imajo švabi toliko kvalitetnih kopij in aftermarket zadev, da praktično cel avto sestaviš iz nule.

Ja pač med bolj priljubljenimi modeli, zato se dobi "vse".

“What's the use of living if you can't feel alive?”

Prikaži več možnosti
    • Bavarec fan je všeč

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 907
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Jaz tudi verjamem da bo za M50, m52, m54 in n52, ajde pa tudi za n53/54, n55 in b58 še vedno izdelovali dele oz. bodo dobavljivi. To so le fejst priljubljeni motorji po celem svetu, tudi izumirajo počasi zaradi downsizinga.. Zato menim da za te zadeve ne bo kar tako zmanjkalo delov. Pri mojem z4 je jeba ker je ravno toliko drugačen/specifičen da je nekje vmes med e46 in e90, sploh moj ko je FL in ima motor iz e9x serije.. Se mi zdi da je tak frankeštajn.. Pa itak so npr. cevi hladilnega sistema popolnoma drugačene kot pri e46 in e90.. Npr raztezna/hladilnik je tak kot pri E46, motor je pa tak kot pri e90 ko ima čisto drugačen hladilni sistem. 

Pa tudi za s50, s54 in s55 se bo dalo dobit zadeve, malo večja jeba pa bo za s65 in s85... 

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 36 815

Jaz pa original zato ker je večina original o-ringov v merah decimalk in pa kot že receno material.
Lepo da pocasi prihajate do spoznanja da BMW in ostali ukinjajo "youngtimer"/classic programe.
Čakajte da zacne folk malo več popravljati te "bulletproof" stara jajca.
En o-ringec pa avto ostane na dvigalu dodatna dva dni.
Enega dela ne dobiš pa lahko avto samo z dekico pokriješ.
Po celi kolobociji z BMWjem lahko pokažem kako izgleda zadnja na svetu polovička drsnega ležaja glavne gredi za V12.

Ja sej ce bo zanimanje bodo menda tud aftermarket delali lezaje, tko kot za bmw delajo en kup lezajev vsi mozni proizvajalci…
Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 083
  • Avtomobil: BMW

Ja sej ce bo zanimanje bodo menda tud aftermarket delali lezaje, tko kot za bmw delajo en kup lezajev vsi mozni proizvajalci…

So jih ko je bil model aktualen sedaj pa pač noben.
Batnih obrockov drug kot original nikoli ni delal.(Goetze neštejem ker ni to to napram originalu,delajo jih samo da je v ponudbi,vgraditi se jih neupa noben).
In se je takih stvari katerih nikoli ni delal noben drug kot jih lahko dobiš samo kot original,kos.
Tesnila glav,konec z originalom. Kopij nedobiš.
Enostavno ni pa se lahko postavljas na glavo,se vedno stojiš pred zidom.

Na koncu je meni ce obnavljam cisto vseeno kaksno je zanimanje,jaz rabim in ce ni lahko z dekico pokrijem in čakam koliko 10-20let ali nikoli?

Urejal blackberet, 13.08.2024, 11:54.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja to verjamem. Je polno teh avtov kjer ni delov za dobit. Tud stari ferrariji so drama glede delov, zato vecinoma stojijo po garazah
Prikaži več možnosti
    • blackberet je všeč

tinydiamond
tinydiamond
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 779

Zato pa kupiš dva.  Z enim se voziš, z drugega pa dele jemlješ. 

Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 083
  • Avtomobil: BMW

Seveda ja,batne obročke poberes,ojnične lezaje itd....

Za mojega Kadetta imajo švabi toliko kvalitetnih kopij in aftermarket zadev, da praktično cel avto sestaviš iz nule.
Ja pač med bolj priljubljenimi modeli, zato se dobi "vse".

Kopije in aftermarket ja,saj je isto za U.S.A. vozila,to je najlažje obnavljati. BMW se pač zatakne oz. se kar zatika.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Problem je

Pri obeh crknejo iste zadeve in pol mas sam dva pokvarjena na dvoriscu…
Prikaži več možnosti

tinydiamond
tinydiamond
  • Uporabnik

Problem je
Pri obeh crknejo iste zadeve in pol mas sam dva pokvarjena na dvoriscu…

Potem pa kupiš še tretjega. Glede, da se neracionalno stran denar meče za avte, ki imajo realno zelo nizko vrednost , to ni nobena težava.  

Prikaži več možnosti

e60va
e60va
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 541

Več kot jih kupiš, manjša je verjetnost, da bo pri vseh v okvari isti del :ok2

Prikaži več možnosti
    • tinydiamond je všeč

tinydiamond
tinydiamond
  • Uporabnik

Na začetku posnetka  je par Sl-ov za  uporabnika @MatXXl.. 

Prikaži več možnosti
    • _BuLLet_ je všeč

Compact-3
Compact-3

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 905
  • Avtomobil: Mk4 anti Greta

Na začetku posnetka  je par Sl-ov za  uporabnika @MatXXl.. 

Sej si ga je ubodu  :ok

Prikaži več možnosti

tinydiamond
tinydiamond
  • Uporabnik

Sej si ga je ubodu  :ok

To pa nisem vedel. Lepo zanj.  Tile SL-i iz 90 ih bodo večno lepi. 

Prikaži več možnosti

Zelenc
Zelenc
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 486
  • Avtomobil: MTB

TRAKToR??? :(

https://www.avto.net...-Benz SL-Razred

Prikaži več možnosti

ginek
ginek

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 143

Izgleda je lastnik pojebal ženo od nekega kmeta.

Prikaži več možnosti
    • Jerry in Zelenc uporabnikom je všeč to sporočilo

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 348
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Ko imaš John Deere za 250k EUR pa res ni problem povozit ene mečke... Ti traktorji so narejeni da premagajo še večje ovire. Bolj je vprašanje zakaj bi voznik traktorja peljal preko avtomobila...

Je pa prodajalec pravi šaljivec - na fotkah skriva kako je skrivljen desni krak šasije in vpetje amortizerja...

LP Tristan01

Prikaži več možnosti

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 981

Pri nas so že šank v gostilni z motorko prerezal pa dvakrat isto kelnarco razbili tako, da mi je tole s traktorjem cisto možna zadeva. Še dokaj nedolžen hec.
Sami kleni slovenci, da ne bo pomote. Res ne vem, ce je kje po svetu vec pijancev cim gres malo iz vecjih mest.
Prikaži več možnosti
    • Nos je všeč

123as
123as

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 553
  • Avtomobil: Avto

Pri nas so že šank v gostilni z motorko prerezal pa dvakrat isto kelnarco razbili tako, da mi je tole s traktorjem cisto možna zadeva. Še dokaj nedolžen hec. Sami kleni slovenci, da ne bo pomote. Res ne vem, ce je kje po svetu vec pijancev cim gres malo iz vecjih mest.

Upajo si pod vplivom alkohola v domači beznici, kjer vedo, da se jim ne more nič zgoditi.
Če pa bi npr. prišli v kak lokal, od kakega šiptarskega veljaka, pa bi bila čisto druga pesem.
Klasični slovenski pijančki.
Tudi zaradi takih, bo slovenski narod še hitreje propadel.
Žal.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.