Motor je menjan manj kot mesec dni nazaj 100% in je od ene švicarske 545i
Razlogi že zgoraj omenjeni, poraba olja.
Cena za avto v slabem tehničnem stanju in cena za urejen avto pač nimata nobene veze ena z drugo
Ta avto sem imel točno 3 dni in naredil manj kot 100km. Iskat sem ga šel v soboto, kljub temu, da sem zbolel in imel potem posledično čez vikend parkiranega. V ponedeljek sem šel v službo, ko sem se vračal domov, mi je kakih 200m (sem šel gledat nazaj po sledeh) pred domom začela spuščati hladilna tekočina, ko sem stopil iz avta se je pa samo še uscalo iz avta. Avto je šel še isti dan k mehaniku, ki je ugotovil, da je spustila gumijasta cev, strošek menjave z novo orginalno cevjo in hladilno tekočino malenkost čez 100eur. Vse skupaj ne bi bilo nič tragičnega, če ne bi videl, da je staro cev nekdo kar 3x že popravljal! Za nekoga izmed prejšnjih lastnikov je bil pri vzdrževanju 545i strošek 100eur očitno prevelik, ali pa je imel šalabajzerskega mehanika. Hkrati sem pa videl še, da je čep ekspanzije totalno prekurjen in se je plastika drobila kot piškot. Prodajalec je bil korekten in je avto vzel nazaj, vidim pa, da je bila odločitev pravilna. Je bil pa res zelo lepo ohranjen, kolikor sem uspel pregledat celo v prvi barvi.