Skoči na vsebino

Pozor, ponarejeno motorno olje - opis in slike!

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
420 odgovorov v temi
M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator
  • Sporočil: 16 701
  • Avtomobil: 2016 F11 520d Xdrive

Na hitro da vprašam, ker rabim za servis, na mimovrste Elf 10w40 4L=20€ na Eurotonu isto olje= 35€, je kakšna bojazen da je iz mimovrste ponaredek, ker je tako velika razlika v ceni, tudi pri motorna olja.com se cena nagiba bolj proti Eurotonovi, sej ne morem vrjet, da  more človk preverjat še, če sploh dobi original olje od znanih slovenskih trgovcev, res nimaš več poverjenja v nobenega v teh časih.... Sprašujem pa zato, ker je bilo toliko debat od ponaredkov, čudnih embalaž, pokrovčkov, datumov itd....

Link mimovrste=https://www.mimovrst...-sti-10w-40-4-l

Link Euroton= https://www.euroton....e-p-215104.aspx

Na mimovrste sem že večkrat naročil motorna olja (res da ne elf), pa ni bilo nobenih težav, ali čudnih embalaž. 

1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi  > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive

Prikaži več možnosti
    • Nos in Domen98 uporabnikom je všeč to sporočilo

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 83 735
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Na mimovrste še nisem naročal, ampak o njih nisem slišal še nič slabega, ponavadi jemljem pri Eurotonu in je bilo vedno OK, poleg tega kolega (forumaš) dela tam in mi je on osebno zatrdil, da so pošteni. 

Kladivce kladivce na steni povej,

kateri najboljši mehanik v deželi je tej!

Prikaži več možnosti
    • Domen98 je všeč

čuvitar
čuvitar
  • Uporabnik
  • Sporočil: 600
  • Avtomobil: Jeep Compass, C3 aircross

Jaz stalno jemljem olje na mimovrste že vrsto let, sploh ker so cene ugodne, sem vzel že vse od elfa, totala, castrola, mobila, shella in mannola, nikoli nobenih težav do sedaj.

As the darkness falls and Arabia calls, One man spreads his wings, as the battle begins
May the land lay claim on to Lawrence name, Seven pillars of wisdom lights the flame

Prikaži več možnosti
    • Nos in Domen98 uporabnikom je všeč to sporočilo

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 33 492

Euroton ma kr hude cene, doloceni artikli so 100%drazji kot pri intetnetnih ponudnikih. Zavore, akumulatorji, polnilci, res majo nazgane cene na polno
Prikaži več možnosti
    • Borut30, Domen98 in čuvitar uporabnikom je všeč to sporočilo

čuvitar
čuvitar
  • Uporabnik

Marže imajo zelo visoke, tudi moj mehanik čedalje manj jemlje pri njih, ker drugje dobi material enake kvalitete bistveno ceneje, kljub skoraj 40% rabatu. 

As the darkness falls and Arabia calls, One man spreads his wings, as the battle begins
May the land lay claim on to Lawrence name, Seven pillars of wisdom lights the flame

Prikaži več možnosti
    • Domen98 in Zelenc uporabnikom je všeč to sporočilo

Borut30
Borut30

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 234
  • Avtomobil: francoz, nemec, čeh

Euroton ma kr hude cene, doloceni artikli so 100%drazji kot pri intetnetnih ponudnikih. Zavore, akumulatorji, polnilci, res majo nazgane cene na polno

Euroton je najdražji za rez. dele, razen, če se dogovoriš za extra popust, ki je lahko tudi do 50%. Imajo mal čudno politiko, ki pa zgleda pije vodo. Jaz pri njih skoraj da ne naročam. Razen, če kaj nujno rabim. 

Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 929
  • Avtomobil: BMW

Sam se samo čudim sploh zadnjih par let da EUROTON ni še propadel,ker je vedno odkar vem za njih(10+ let) imel/ima previsoke cene.

Urejal blackberet, 22.09.2023, 07:49.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

janez79
janez79

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 740
  • Avtomobil: BMW E46 320dT

Sam se samo čudim sploh zadnjih par let da EUROTON ni še propadel,ker je vedno odkar vem za njih(10+ let) imel/ima previsoke cene.

To so cene za maloprodajo. Oziroma za mehanike, ko strankam razlagajo koliko stane material.

Menda ne mislite, da s.p. preživi z 20e, ki jih dobi za menjavo olja.

Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 929
  • Avtomobil: BMW

To so cene za maloprodajo. Oziroma za mehanike, ko strankam razlagajo koliko stane material.
Menda ne mislite, da s.p. preživi z 20e, ki jih dobi za menjavo olja.

Poznam cene.
Dragi so in so bili.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 319
  • Avtomobil: VW Multivan

Jaz imam vpogled v cene euroton, ist,gmt, stahlgruber,intercars,bartog,potokar itd s popusti za mehanike so vsi med seboj zelo podobni, enkrat en sklopko par 10 eu ceneje pa dražji set jermena za 10 eu. Dejansko ko potegneš črto ni skoraj razlike med njimi. Pa verjemite da  autodoc za nas ni cenejši od teh prej naštetih, edino včasih ima kaj kar oni nimajo, pa še to zelo redko.

Urejal voodoo child, 22.09.2023, 08:20.

Prikaži več možnosti

timek
timek
  • Uporabnik
  • Sporočil: 21

Jaz imam vpogled v cene euroton, ist,gmt, stahlgruber,intercars,bartog,potokar itd s popusti za mehanike so vsi med seboj zelo podobni, enkrat en sklopko par 10 eu ceneje pa dražji set jermena za 10 eu. Dejansko ko potegneš črto ni skoraj razlike med njimi. Pa verjemite da je autodoc za nas ni cenejši od teh prej naštetih, edino včasih ima kaj kar oni nimajo, pa še to zelo redko.

Pa verjemite da je autodoc za nas ni cenejši od teh prej naštetih, edino včasih ima kaj kar oni nimajo, pa še to zelo redko.

JE ali NI ?

Prikaži več možnosti

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik

Ene stvari še nisem tam videl ceneje kot se dobi v SLO od prej naštetih, da ne omenjam komplikacij če kaj ne paše, vračilo blaga ali denarja z autodocom, kera komedija.

Prikaži več možnosti

Lebn47
Lebn47
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 503
  • Avtomobil: 330 xi

Za -50 rabiš že d.o.o met. Drugače si bolj na 35-45 kar je seveda še vedno ok. Z olji tudi težko prideš na več kot 25%. Za slehernega uporabnika je avtodoc sigurno ceneje. Če boš odšel fizično v trgovino boš dobil 10%. Se da pa razne drage stvari dobit z 45% popusta pa še če 22% davka odbiješ si z dobro računovodkinjo prihraniš lopato denarja. Potem pa koliko požrešnosti toliko pa plača stranka.
Prikaži več možnosti

Domen98
Domen98
  • Uporabnik
  • Sporočil: 695

V glavnem, potem lahko brez bojazni naročim olje iz mimovrste? edino razlika je v embalažah iz eurotona in mimovrste iz eurotna ma na sliki qr-kodo? (verjetno še stare slike?)

Prikaži več možnosti

čuvitar
čuvitar
  • Uporabnik

Jaz nabavljam material za servis samo še tukaj: https://finavto.si/

Ponavadi je roba pripravljena v 24h ali še celo prej. Poberem na poti iz službe, pač naredim ovinek čez Vič ali pa naročim dostavo direktno do mehanika. Do zdaj je vse bilo OK, še za ene zavorne ploščice so me klicali da smo preko VIN-a pogledali če so bile res prave za moj takratni avto.

V glavnem, potem lahko brez bojazni naročim olje iz mimovrste? edino razlika je v embalažah iz eurotona in mimovrste iz eurotna ma na sliki qr-kodo? (verjetno še stare slike?)

Seveda lahko, slike so pač stare, ne bodo šli menjati slik, če je proizvajalec dal ven enako olje v novi embalaži, razen če jih bodo na to opozorili.

Urejal čuvitar, 22.09.2023, 12:21.

Prikaži več možnosti
    • joda in Domen98 uporabnikom je všeč to sporočilo

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 171
  • Avtomobil: LEPO

Na mimovrste.com se ne igrajo.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti
    • Domen98 je všeč

Kirn
Kirn

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 127
  • Avtomobil: mbajk, marprom in F87

Za dele sem nazadnje uporabil forumaša - lahko priporočam: https://avtodeli.si/

Dobre cene, prevzem v isti poslovalnici kjer sem že prevzemal olja.

Prikaži več možnosti

nedvedinho
nedvedinho

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 680

ena neumestna glede QR kode... 
Sem pred leti na aliexpresu kupil kapo od Rossija, na kateri je bila QR koda. Ne boš verjel, koda je delovala in me povezala na uradno stran od Rossija.

Prikaži več možnosti

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik

Za dele sem nazadnje uporabil forumaša - lahko priporočam: https://avtodeli.si/

Dobre cene, prevzem v isti poslovalnici kjer sem že prevzemal olja.

Samo 1 naključen filter sem pogledal ceno in je v osnovi 40%dražji kot v ISTu. Če greš sam v trgovino brez popusta dobiš za isto ceno kot je tukaj s popusti,

Prikaži več možnosti

Kirn
Kirn

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 127
  • Avtomobil: mbajk, marprom in F87

Samo 1 naključen filter sem pogledal ceno in je v osnovi 40%dražji kot v ISTu. Če greš sam v trgovino brez popusta dobiš za isto ceno kot je tukaj s popusti,

Zanimivo... nazadnje sem iskal tole pa je bilo tule najceneje: https://avtodeli.si/...g-7.03703.84.0 

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.