Kot že omenjeno v temi "NaročiAvto.si", sem že (deset)letja zagledan v to ameriško ikono.
Konkretno zame je top model C4 v FL konfiguraciji (torej 1991-1996). Topo of th top pa bi bila seveda The king of the hill - the mighty ZR-1. Le-ta je leta 1990 spravila skupaj skoraj 400 konjev in bila dostojna konkurenca Poršu 959 ter podobnim. So pa cene le-teh vsaj 50% višje od navadnih. Motor Zr-1 pa je bil plod sodelovanja z Lotusom.
Kakorkoli že - v (bližnji?) prihodnosti želim v svojo garažo spraviti čim lepšo C4 z LT-1 ali LT4 motorjem (300/330 konjev), da potešim moje mladostniške sanje iz Miami Vice ter BH 90210.
Očitno je komerciala naredila svoje - nisem jaz gledal nadaljevank, ampak sem bil jaz produkt .
Posebej privlačen efekt so mi ob prekrasni karoseriji tudi dvižni žarometi.
Niti ni važno, ali je coupe, targa ali cabrio, niti če je avtomatik ali ročni. Tudi ciljna barva ni dorečena - nasploh mi ful sedejo rdeče, mogoče kaka vijolična, črna...
Na ogledu še nisem bil, ker se trenutno prodajajo samo PFL modeli, ki so že starodobniki. Po nasvetu @naročiavto.si je pametno počakat kako leto, da bodo starodobniki tudi FL modeli zaradi DMV.
Vkolikor mogoče, bom tudi vesel kakega kontakta lastnika teh lepotic, da dam za ornk malico, ko si ogledava to čudo.
Tema je odprta za vse ljubitelje kot tudi (morebitne) lastnike/ljudi z izkušnjami s Corvettami. Tudi glede vzdrževanja, kje se servisirajo, rezervni deli..
Seveda je govora o vseh serijah od C1-C8.
Še par slik C4 lepotic. Pa tudi razlika med pfl in fl notranjostjo.