Skoči na vsebino

Legalne led h7

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
95 odgovorov v temi
jonzi1488
jonzi1488

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 266
  • Avtomobil: e46 330i

Zato, da človek bolje vidi na cesto pa da bi rekli ok z avtomobili ki imajo lečo to je to... Ne bolje da hupujejo posrane H7 ki itak skoz crkujejo pa še nič se ne vidi... Pri nas bi morali uzakonit varnost na cesti (pozimi obvezno svetla oblačila pešcem oz. odsevnik) pa seveda vse naredit za boljšo vidljivost na cesto.... Ne raje štejejo kolko je mrtvih zaradi 3 špricerjev...

H7 vzameš Osramove...na kombiju mi zdržijo cca.eno leto(in na tisoče vžigov),kakšne Eveluxove pa sem res menjal na mesec/dva.

Prikaži več možnosti
    • MG, Nixxon in Warden uporabnikom je všeč to sporočilo

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 127
  • Avtomobil: BMW x

Navajanje Wattov je pri LED svetilih lahko zelo varljivo ... https://lumin.si/led-svetloba/

Zato se jaz raje zanašam na Lumne, ki točno povedo koliko svetlobnega toka daje konkreten vir svetlobe ...

Don't drive faster than your angel can fly...¯\_(ツ)_/¯

Prikaži več možnosti
    • MG, Warden in m4tj4z uporabnikom je všeč to sporočilo

TribesMan
TribesMan

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 038
  • Avtomobil: F31 320d

Fokus parabole in leče ne bi smel imeti vpliva - če je narejeno za H7 bi moralo delat eno ali drugo.

Mi je pa sumljivo, da ni naveden tok, ki ga vleče in nizka cena, ki je najbrž posledica, da imajo svetilnost samo 3000 lumnov, ker imajo LEDice  ponavadi za tak namen vsaj 8.000 pa tja do 30.000 LM ... jaz že leta uporabljam take s svetilnostjo 20.000LM kar je 7x več kot tvojih - od tukaj tudi razočaranje ...

A bejž?

20.000lm?

Pa veš da nismo še pogruntal LEDic ki bi imele kaj dosti vec kot 100lm/w?

Torej mas v avtu 200w LED zaromet?

Depending on the bulb and the manufacturer, LED technology typically produces 75-110 lumens/watt. So, LEDs are generally about 7 times more efficient at producing light than incandescent bulbs. Use a 7:1 ratio as a rough guide when selecting an LED bulb to replace an incandescent bulb

Long story short, noben LED zaromet nima kaj dosti vec kot 2000lm…
Razen ce verjames v Bozicka in ostale pravljice…
Prikaži več možnosti

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik

Aha, potem Amazon, Aliexpress in še cel kup manjših svetovnih trgovcev zavajajo z do 30.000 lumni?

https://www.aliexpre...4627087925.html

https://www.amazon.c...B09H2LKCJK?th=1

https://www.aliexpre...id=xBiqOALNZxP0

Prikaži več možnosti

TribesMan
TribesMan

Začetnik

• Uporabnik

A nemoj?!?

Da bi kitajci zavajali s tehnicnimi podatki?!?

Nemogoče!

Zdej ce Osram naredi H7 kompatibilne LED zarnice ki imajo 1500lm, ce ves da ima tipicna H7 zarnica svetilnost manj kot 1500lm… ce ves da ima xenon zaromet 2000-2500lm… in da je zakonski limit za žaromete, ki ga večinoma dosegajo najboljši LED matricni zarometi, 3000lm…

In tebi ne zasveti nobena rdeca lucka, ko vidis navedbe nekega random kitajca, da naj bi imel 10x visjo svetilnost?
Prikaži več možnosti
    • dnjehen je všeč

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik

Meni zasveti samo lučka, da oni navajajo že usmerjeno gostoto svetlobnega toka iz parabole, ne pa svetlobnega toka iz neusmerjenega vira - LED kot točke.

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 24 731
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Meni je že davno zasvetila lučka, ko sem videl razliko med mojimi 3W Seitronic LED za angel eyes in raznimi 10W-40W you name it LEDic, ki so svetile šibkeje od mojih. Pa sem kupoval z namenom izenačenja svetilnosti z original halogen, ker sem samo barvo želel spremenit, ne pa svetilnosti. 

Na sliki je moj drugi iz leve.

Pa do ugotovitev nisem prišel samo na tem eventu na sliki, da ne bo kdo glasen :ok

Pripete slike za predogled

• NKN_4816-2.jpg
Prikaži več možnosti

TribesMan
TribesMan

Začetnik

• Uporabnik

Obstaja standard ki predpisuje kako se meri svetlobni tok žarometov...

Obstaja tudi standard ki predpisuje maksimalni svetlobni tok žarometa, ki se uporablja v cestnem prometu.

Vse ostalo je BS in pumpanje številk na katerega se limajo neuki kupci.

Prikaži več možnosti

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik

Standardi so za nas tehnike koristna in uporabna zadeva. Za povprečnega voznika pa je merilo dobra vidljivost, za kitajce pa čim boljša možna številka v opisu izdelka ... vemo že dolgo kako je pri njih ...

Pri nas pa niti na tehničnih pregledih ni nič kaj dosti boljše in se gre včasih tudi po domače, čeprav naj bi bili tam zaposleni tehnično izobraženi in strokovno podkovani o stvareh, ki jih pregledujejo ... precej let nazaj, mi je preglednik zavrnil brezhibnost osvetlitve zadnje tablice z besedami "preslabo osvetljena" čeprav je avto stal na soncu in je na odbijač v katerem so bile lučke in še tablico svetilo močno sonce ... zelo strokovna in tehnična ocena ane?

Par let nazaj, ko sem že imel LED, pa mi je preglednik na drugih tehničnih rekel "luči vam svetijo preveč belo". Kot tehnik z 40 letno prakso pa vem, da se barva svetlobe meri v temperaturi izraženi v K - kelvinih kjer za belo štejemo temperaturo barve od cca. 2800 do 5000K ... kar je manj je že rumenkasto, več pa vleče že na modrikasto.

Zato sem pregledniku "preveč belo" odgovoril, da sem tudi jaz tehnik in ga prosil, če mi lahko oceno "preveč belo" strokovno pojasni v barvni temperaturi - Kelvinih ali pa jo kar izmeri. Ker nič od tega ni znal niti imel za zmerit je samo še podpisal "Vozilo je brezhibno", mi odprl vrata in odšel ... če ne bi, pa bi lahko še kakšno rekla o Lumnih, Luxih, Kandelih ali Wattih ...

Taka je praksa, za nameček pa naši zakonodajni "papeži" ne priznavajo na vozilih stvari, ki so v Nemčiji legalne, certificirane in res uporabne ... kot da je SLO v neki drugi EU kot Nemčija ...

Meni osebno je pri lučeh na vozilu važno, da jaz čim boljše vidim ter sem viden in pri tem ne motim ali celo slepim drugih udeležencev v prometu.

Prikaži več možnosti
    • Warden, m4tj4z, fantastic five in 3 ostalim je všeč

mitjau
mitjau
  • Uporabnik
  • Sporočil: 23

A je to kdo ze zmontiral. Zdaj je to legalno. Ali je vredno denarja. Kolikor sem gledal pride okrog 200eur.
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 64 435
  • Avtomobil: sivo povprečje

Legalno je za modele, za katere so to proizvajalci homologirali. Imaš nekje seznam modelov.

Objavljena slika
Jože, počivaj v miru. Hvala za vse.
Prikaži več možnosti

hammanM5
hammanM5

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 437
  • Avtomobil: Bmw 330d, 530GT

A je to kdo ze zmontiral. Zdaj je to legalno. Ali je vredno denarja. Kolikor sem gledal pride okrog 200eur.

Jaz. Definitivno je vredno. Naredi ogromno razliko pri kratkih. Imam pa pripombo za dolge, zelo rasprsi svetlobo. Ne gre v daljino ampak v širino. Za dolge ni ok. Pa so bile original osram LED za H7 za passat.
Prikaži več možnosti

gusti4u
gusti4u

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 736
  • Avtomobil: Scenic + RT

Je pa večina LED takšnih in drugačnih žarometov EGOISTIČNIH. Za šoferja so super, za vse nasproti vozeče pa...tudi tiste superduper, ko se ti pripelje čez kakšen hribček te na polno zaslepi.

:woohooKNJIGOVEZ:woohoo
Prikaži več možnosti
    • dnjehen je všeč

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator
  • Sporočil: 16 568
  • Avtomobil: 2016 F11 520d Xdrive

Popolnoma odvisno od avta... jaz se ogromno prevozim ponoči in vzorec je kar znan... recimo mitsubishi, hyundai, kia in tudi škoda je poden... moteče tudi, ko se vozi zadaj :crazy  Audi, renault, mazda, citroen, bmw ni panike. Oplu pa samo za delček sekunde prepozno reagira preklop/matrica, ampak ni hudo moteče. 

1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi  > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive

Prikaži več možnosti

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik

... ko se ti pripelje čez kakšen hribček te na polno zaslepi.

Saj to ti zableščijo tudi navadne halogenke ali xenoni, ko jim prideš zaradi klančka v spodnji del snopa - pod "odrezani" del snopa. Takrat je enako kot bi ti na ravnini nasproti prižgal dolge ...

Prikaži več možnosti

mitjau
mitjau
  • Uporabnik
  • Sporočil: 23

To bi dal v e91. A ima kdo izkusnje s tem. Vecinoma itak vozim s kratkimi. To pa res nisem gledal kaj se zgodi ko prizgem dolge. Saj je se ena zarnica in parabola. Te pustim obicajne h7.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.