Kako sem prišel do m4..
Ko začneš čekirat tam za 35k in gledaš 540i, 440i, pa si začneš študirat da bo to čez x let vredno pol m4ke.. Pa vse je 3.0 turbo, pa ko začneš gledat 540i in 440i začneš merkat po m paketih, big brakes.. Pa si misliš bremze so isto drage, pa obvezno bi moral bit rwd in začneš gledat LSD nadgradnje itd., felne so vse 19-20 col tako da gume so tudi tu nekje. S tem da imaš za m3/m4 aftermarket zavor itd. absolutno več kot pa za kakšnega 540i/440i z performance zavorami. Pač hočem povedat da ni več tak m taki bav bav, kot je bil pred leti. Še pri e9x je bilo vse drugače (V8), pa še tam če si ga začel srat s kako 335i m performance si že bil cenovno pošteno v m vodah.. Pa še to je, če si kupim m4 je to to.. No vsaj upam, ker sem za GTI-ja isto mislil potem pa sem ga začel inačiti z navadnim golfom. Samo tisto je fwd, pa BMW-ja sem do zdaj vsakega pogrešal ko sem ga prodal.. Za ostalo pa mi je bilo vseeno, izgleda sem res zatreskan v znamko.. Sem pa vsaj še poskusil kaj drugega kot bmw, 3 audije, 3 folcike, 2 fiata, 3 renaute, 3 ople, roverja...
Pa še nekaj, nakupujem za gušt.. Hladilnik, oz. velik dizelski familiarni avto že imam, pa bi pasal za zraven še kak badboy v garaži.
Kaj pa tole? https://www.autoscou...ldtsrc=listPage
Je to pogost pojav pri S55?
Mimogrede, kdaj se začneta prodajat novi m3 in m4 (ta rilec varianta)? Me zanima če bosta imela kaj cenovnega voliva na starejša modela? Samo po moje zdaj kako leto dve nič, ker sta trenutno draga ko žafran. Saj najraje bi počakal na pomlad in ne ne bi zdaj na zimo kupoval zadeve..
Miho, m4 pa gume.. Tu mislim da je vseeno al jih ima 30k, al pa 200k. Pri 100 km++ je lahko slabše samo za kake puše, roke itd, diske ki so npr jurja vsi 4 original, gume 19 col p zero 650€, ploščice so pa itak tudi pri 40-60k lahko za v smeti.. Ma rabljeno je rabljeno, je pa res da za 5k razlike v nabavni ceni, lahko konkretno poservisiraš tistega cenejšega z 50k km manj. Edino če kaj odleti na s55, al pa na menjalniku je drago da glava peče. Za karoserijske dele mi je vseeno, raje 2500€ zavarovanja vsako leto in mirno spanje kot pa cvikanje..
If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)