Pozdravljeni.
Dobil win številko
In našlo mi je tole
https://avtolog.si/s...WN31080P185561/
Mi pa lastnik trdi, da to spada pod 2.5 pri registraciji...mi ni več jasno.
Piše jasno 3.0 bemcinski motor.
Kdo pozna to vozilo?
Zakaj toliko lastnikov?
Hvala
To je N53 motor, tako kot sem ti jaz povedal že na začetku. V tej temi imaš napisano že vse kar rabiš, samo preberi si še enkrat in upoštevaj napisano. Na kratko: gre za precej delikaten motor, tako da pelji avto pregledat kompetentnemu in zelo natančnemu mehaniku, jaz bi ti svetoval izključno schumija, Kokalja ali Molka. Dobro preveri servisno zgodovino, predvsem če je bil NOX senzor že menjan in če so bili injektorji že menjani. Brez tega avta ne kupuj. Na forumu v rubriki "Vozni park" poišči temo avtorja BMW_V10 in jo preberi, on je pisal o takem motorju ki ga ima v svojem avtu in o problemih z njim. Sicer pa nimam dobrega občutka, ker če lastnik laže oziroma naklada že o tem da motor pri registraciji spada pod 2.5, potem to ne pomeni nič dobrega. Obstaja pa ena opcija, da se je nekdo zmotil in so v prometni dejansko podatki od 2.5 motorja. Preveri torej kaj piše v prometni, glej kubaturo. Lastnikov sicer ni prav veliko, včasih jih je tudi več, vidim pa da so se zadnja leta kar menjali, kar ni dober znak. Zna bit da so se menjali ravno zaradi problemov, povezanih z N53.